Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

9 minutes ago, rafi said:

że przynajmniej wiemy, że patrzymy na oryginały.

Matko jedyno 🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie brandy jak LV nawet legitnie oridżinal wyglądają jak turecki szmelc. 😏

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, rafi napisał(-a):

No właśnie o tym pisze, że przynajmniej wiemy, że patrzymy na oryginały.
Bo po tym, co przeczytałem w tamtym wątku pod postem na IG, dociera do mnie, że pewnie 90% LV, DIOR, etc., widzianych na ulicach stolicy, to turecki szmelc. I ludzie noszą to i piszą o tym wprost, bez żenady.

Widziałem ostatnio na YT jak turek handlujący tym opowiadał, że ludzie kupują jego produkt do noszenia, a taki sam oryginał do trzymania w domu :D

Tak było, nie zmyśla na pewno chłop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kolek23 napisał(-a):

Widziałem ostatnio na YT jak turek handlujący tym opowiadał, że ludzie kupują jego produkt do noszenia, a taki sam oryginał do trzymania w domu :D

Akurat w to jestem w stanie uwierzyć. Ktoś już tak kiedyś uzasadniał kupowanie zegarkowych podróbek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to absurd bo to pokazuje że ktoś nie kupuje org aby się nim cieszyć. Ja bym tak nie potrafił. Jak mnie nie było stać to miałem zegarek galantii, Tissot, Omega i tak dalej ale zawsze prawdziwy. Bieganie w podróbach to dla mnie wstyd i nic więcej. 

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Robi człowiek zdjęcie, kombinuje tematykę odpowiednią żeby pasowało a tam się zawsze coś na drugi plan zakradnie, zawsze k..... coś...

Nie wiem jak Ty, ale ja bym bral tym razem drugi plan 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, machlo napisał(-a):

Takie brandy jak LV nawet legitnie oridżinal wyglądają jak turecki szmelc. 😏

to prawda , dopóki się nie trzyma w ręce ,i nie powącha,  wtedy czuć różnicę , i to wyraźną 😉

co do Turcji , wiadomo że to jeden największych szamb podróbek na  świecie , ale z drugiej strony ,w życiu nie widziałem takiego skupiska luksusowych sklepów z ubraniami i akcesoriami , jak na ich lotnisku w Istanbule , polecam tam robić zakupy , duży asortyment i od razu cena liczona minus Tax Free , a kolejka do sklepu LV jak po ciepłe bułki w słonecznym pranku 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

to prawda , dopóki się nie trzyma w ręce ,i nie powącha,  wtedy czuć różnicę , i to wyraźną 😉

co do Turcji , wiadomo że to jeden największych szamb podróbek na  świecie , ale z drugiej strony ,w życiu nie widziałem takiego skupiska luksusowych sklepów z ubraniami i akcesoriami , jak na ich lotnisku w Istanbule , polecam tam robić zakupy , duży asortyment i od razu cena liczona minus Tax Free , a kolejka do sklepu LV jak po ciepłe bułki w słonecznym pranku 😅

Nie wątpię, że jakość materiałów, czy samo wykonanie jest ok. Natomiast dizajn jest badziewny. :) 

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie Daytona, taka Daytona dla ubogich
Udanego weekendu!e836de64a10a816bb861adf2424c72f3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.06.2024 o 10:37, kolek23 napisał(-a):

W dniu 27.06.2024 o 11:47, facecik napisał(-a):

Akurat w to jestem w stanie uwierzyć. Ktoś już tak kiedyś uzasadniał kupowanie zegarkowych podróbek.

Nie jestem zaskoczony

W sumie przerabialiśmy już folie na pilotach od TV czy pokrowce na fotelach samochodowych ;) 

17 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Robi człowiek zdjęcie, kombinuje tematykę odpowiednią żeby pasowało a tam się zawsze coś na drugi plan zakradnie, zawsze k..... coś...

spacer.png

Brakło cyca więc nie do końca dobre ;) 

15 godzin temu, machlo napisał(-a):

Nie wątpię, że jakość materiałów, czy samo wykonanie jest ok. Natomiast dizajn jest badziewny. :) 

Dla mnie fenomen tej firmy jest niesamowity...design jest tak bazarowy i tandetny, że nie mogę wyjść ze zdumienia za każdym razem jak przechodze koło sklepu Lui Vitą

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Sportowe piątki - zawsze na luzie.

c062ff1453d9400f95640b721f692c67.jpg

Kot fota jak  zawsze

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, pisar napisał(-a):

Dla mnie fenomen tej firmy jest niesamowity...design jest tak bazarowy i tandetny, że nie mogę wyjść ze zdumienia za każdym razem jak przechodze koło sklepu Lui Vitą

Mnie najbardziej rozwalają te loga nadrukowane trylion razy żeby nawet ktoś niedowidzący zobaczył z kilometra. Płacisz drogo za markę premium żeby być jej banerem reklamowym.

iU4MLkE.jpeg

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, nicon napisał(-a):

Mnie najbardziej rozwalają te loga nadrukowane trylion razy żeby nawet ktoś niedowidzący zobaczył z kilometra. Płacisz drogo za markę premium żeby być jej banerem reklamowym.

Pełna zgoda...zawsze mnie to bawi, że ludzie płacą premium i jeszcze w tej cenie są reklamą marki :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Bugs napisał(-a):

spacer.png

to prawda 😉😅 miłego weekendu życzę wszystkim 

20240628_125044.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

Opakowania LV zbierasz😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Opakowania LV zbierasz😂

Myślę, że robi to 90% kupujących LV :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Bugs napisał(-a):

spacer.png

1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

20240628_125044.jpg

Weekend - czas kupić sobie większą saszetkę, bo obecna jest zdecydowanie za mała. 🤑 

20240628_144454.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pisar napisał(-a):

Brakło cyca więc nie do końca dobre ;) 

Nadrobię 😉

50 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Weekend - czas kupić sobie większą saszetkę, bo obecna jest zdecydowanie za mała. 🤑 

20240628_144454.jpg

Mówiłem że zawsze jakoś wlezą, do Rolexa jak do światła 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam plastikowy worek, taka magia że zamieni się w zegarek  😝

image.jpeg

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy nowy trend na forum. Choć w sumie nie jest nowy, amerykańscy raperzy od lat takie zdjęcia publikują. Były już biusty, szampany, saszetki LV i gotówka. Czekamy na złote/diamentowe zęby. Na pewno szperacze wypatrzą takie zdjęcia na matce wszelkich odnośników, tj. Rolex forum, więc można publikowac śmiało - będzie usprawiedliwione 🤪.
2005386658_CleanShot2024-06-28at15_33_38.png.38ee5287b1d419ebb5d1c74ac02b052e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosze o film slow motion jak luźne banknoty wyrzucone w powietrze powoli opadają na rolexa ;)

Mario, nie saszetkę tylko duffle bag od LV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jan napisał(-a):

Poprosze o film slow motion jak luźne banknoty wyrzucone w powietrze powoli opadają na rolexa ;)

Mario, nie saszetkę tylko duffle bag od LV :)

Nie stać mnie. Mój worek na kasę to tania wersja Samsonite. LV to będą że 3 poziomy wyżej - level dla ludzi zamożnych. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi