Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, SzefSzefow said:

Niiby milosc nie wybiera, ale jak mozna zakochac sie w najmniej ekscytujacej marce swiata? 🤔

Może dla kogoś ekscytacja nie jest najważniejsza lecz stabilność? Znasz bardziej stabilna markę niż rolex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Jan napisał(-a):

gdzieś w Internecie padły kwoty 50 mln (podobno tyle płacili) a nowy sponsor ma dać 150. Oczywiście to może być BS jak wiele szumu w sieci.

Ja bym obstawiał taka kwotę ale kwartalnie i to w wersji minimalnej

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, bibbi napisał(-a):

Coz za brak profesjonalizmu w Kruku! Rolex mierzony na gablocie Tudora. Potwarz. emoji23.png

bibbi

Oj tam oj tam. Przecież wszystko zostaje w rodzinie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Niiby milosc nie wybiera, ale jak mozna zakochac sie w najmniej ekscytujacej marce swiata? 🤔

Za to najbardziej rozpoznawalnej. Myślę, że może mieć to pewien wpływ na wyznania miłości. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od kiedy pomacałem zakochałem się w rolkowym jubilee, coś w tym jest

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30C , nie ma lekko.

2ebb877f7552120670e1c39e1ddbf42a.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tbn napisał(-a):

Za to najbardziej rozpoznawalnej. Myślę, że może mieć to pewien wpływ na wyznania miłości. ;)

Nie zapominajmy o ograniczonej dostępności. Gdyby nie to, pewnie zakochanych i oddanych tej jednej marce byłoby znacznie mniej, no bo czym tu imponować innym...😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minutes ago, facecik said:

Nie zapominajmy o ograniczonej dostępności. Gdyby nie to, pewnie zakochanych i oddanych tej jednej marce byłoby znacznie mniej, no bo czym tu imponować innym...😉

Moim zdaniem zegarki Rolex są jedne z łatwiejszych do znalezienia i kupienia, jest ich od groma i 75% modeli można kupić z drugiej reki za msrp lub mniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, KrysH napisał(-a):

Moim zdaniem zegarki Rolex są jedne z łatwiejszych do znalezienia i kupienia, jest ich od groma i 75% modeli można kupić z drugiej reki za msrp lub mniej. 

Pewnie masz rację. Ale ludzie kochają te mniej dostępne, stąd wątek kolejkowy. Sam czekam, bez większej nadziei. A moja miłość już się ulotniła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, facecik napisał(-a):

Pewnie masz rację. Ale ludzie kochają te mniej dostępne, stąd wątek kolejkowy. Sam czekam, bez większej nadziei. A moja miłość już się ulotniła. 

Bo czekanie stało się rutyną. A rutyna potrafi znudzić. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dodatkowo gusta ewoluują szybciej niż czas w kolejce. To co podobało Ci się 2 lata temu nie koniecznie musi być priorytetem teraz. Większość i tak odbierze ale już nie z takimi wypiekami na twarzy jak chwile po zapisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Stalowe to chyba bez wyjątku c

2 godziny temu, KrysH napisał(-a):

Ostatnio ogladalem na chrono, bo już mi się czekać nie chce, to wszystkie nowe stalowe są nadal droższe od sklepowych (pomijam usa, jp itp). Główne wariactwo na szczęście minęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Rolexach można się kochać cale życie. Ostatnio jak założyłem mojego 116600 to wzięło mnie za serce. Kocham każdego jednego Rolexa którego teraz mam. Przymiezalem GMT na jubilee i mocno mnie trzepało - pomimo ze nie lubię osobiście bezel gmt to było duże przyciąganie ziemskie! Daytony i ich różne warianty tak samo powodują u mnie szybsze bicie serca! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Jan napisał(-a):

I dodatkowo gusta ewoluują szybciej niż czas w kolejce. To co podobało Ci się 2 lata temu nie koniecznie musi być priorytetem teraz. Większość i tak odbierze ale już nie z takimi wypiekami na twarzy jak chwile po zapisie.

Zgadza się. Znów mam ochotę na kupienie czegoś i nie jest to Rolex. Tylko inne wielkie wydatki się zbliżają, a budżet jest ograniczony😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Może dla kogoś ekscytacja nie jest najważniejsza lecz stabilność? Znasz bardziej stabilna markę niż rolex?

znam taka jedna bardzo stabilna marke, nazywa sie Cornwell. Od ponad 100 lat produkuja mlotki. W sumie kazdy z nas moglby kochac mlotki, ale po wyznaniu takiej milosci, tez bym zapytal o to dlaczego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, KrysH napisał(-a):

W Rolexach można się kochać cale życie. Ostatnio jak założyłem mojego 116600 to wzięło mnie za serce. Kocham każdego jednego Rolexa którego teraz mam. Przymiezalem GMT na jubilee i mocno mnie trzepało - pomimo ze nie lubię osobiście bezel gmt to było duże przyciąganie ziemskie! Daytony i ich różne warianty tak samo powodują u mnie szybsze bicie serca! 

Naprawde „kocham”??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niiby milosc nie wybiera, ale jak mozna zakochac sie w najmniej ekscytujacej marce swiata?

Miłość jest ślepa
gdzieś w Internecie padły kwoty 50 mln (podobno tyle płacili) a nowy sponsor ma dać 150. Oczywiście to może być BS jak wiele szumu w sieci.

Pewnego czasu jak Robert Kubica był w Williamsie, to chyba Orlen właśnie miał wyłożyć kilkadziesiąt mln euro albo dolarów na sponsoring
Nie zapominajmy o ograniczonej dostępności. Gdyby nie to, pewnie zakochanych i oddanych tej jednej marce byłoby znacznie mniej, no bo czym tu imponować innym...

Pewnie ta niedostępność też w pewien sposób wpływa na zakup, ale co można powiedzieć o innych markach jak AP czy PP ? Tam, to trzeba na prawdę dostąpić zaszczytu

Masz rację. Mój gust też ewoluował, bo jeszcze 10 lat temu kupiwałem zegarek na pasku i o bransolecie nie chciałem myśleć. Czasy się zmieniły, moja praca i ubiór też a zegarek na bransolecie jakim jest Rolex jest dla mnie bardziej uniwersalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.07.2024 o 00:19, Jan napisał(-a):

Rolex opuszcza F1 i sponsoring przejmuje LVMH, zapewne pojawia sie reklamy Tag H. 

Ciekawe dlaczego taki ruch. Są jakieś spekulacje ze $, bo oplata na rzecz F1 zwiększyła się trzykrotnie.

Dla mnie to był sport z najbardziej widocznym logiem korony, dosłownie wszedzie wylewały sie napisy Rolex a np w tenisie jest to dużo bardziej subtelne

To może być to związane z brakiem wiary w powrut Roberta. Powrutowcy mamili latami dział PR Rolexa że to już za rok, ale miarka się przebrała.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację. Mój gust też ewoluował, bo jeszcze 10 lat temu kupiwałem zegarek na pasku i o bransolecie nie chciałem myśleć. Czasy się zmieniły, moja praca i ubiór też a zegarek na bransolecie jakim jest Rolex jest dla mnie bardziej uniwersalny

W 2019 Orlen zapłacił nędzne €12,7mln za sponsoring Williams F1.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, bibbi napisał(-a):

W 2019 Orlen zapłacił nędzne €12,7mln za sponsoring Williams F1.

Rzeczywiście mało jak na rozmach ówczesnego Orlenu. 🤡

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do Was, w sumie już zamówiłem ale nie jestem pewien, w dj nie ma zewnętrznego ar prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytanko do Was, w sumie już zamówiłem ale nie jestem pewien, w dj nie ma zewnętrznego ar prawda?

Nie.
Ale ten zielony kolor bardzo ładnie się komponuje na tarczy właśnie bez zewnętrznego AR.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uznalem ze jestem team czarne zegarki, tylko czarne tarcze się u mnie ostoja na dłużej niż rok, a brak zewnętrznego ar mnie cieszy, bo strasznie odbierał mi radość użytkowania smpc300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi