Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega dał mi ponosić Explorera 39mm i nie zauważyłem w nim nic szczególnego. Trochę naleśnikowaty, przyzwoicie wykonany zegarek. Nie rzucił mnie na kolana, bo raczej nie taki był zamysł projektantów tego modelu. Ot i tyle w temacie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, I_love_britney napisał(-a):

**Rolex Explorer: Podróżnik Czasu Wśród Gór i Przygód**

Rolex Explorer to zegarek, który zasługuje na większe uznanie niż popularne modele Submariner i Daytona. Jest nie tylko doskonałym czasomierzem, ale także symbolem ducha odkrywców, którzy dążą do przekraczania granic i odkrywania nieznanych terytoriów. W przeciwieństwie do Submarinera, który kojarzy się z głębinami oceanu, oraz Daytony, związanej z szybkością na torze wyścigowym, Explorer to zegarek stworzony do podboju najwyższych szczytów i najtrudniejszych szlaków.

Explorer ma swoje korzenie w ekstremalnych warunkach, gdzie wytrzymałość i niezawodność są kluczowe. Jest to zegarek, który towarzyszył Sir Edmundowi Hillary'emu i Tenzingowi Norgayowi w ich historycznym wejściu na Mount Everest w 1953 roku. To nie tylko świadectwo precyzji i niezawodności, ale także dowód na to, że Explorer jest partnerem w najtrudniejszych warunkach, w których inne zegarki mogą zawieść.

Submariner i Daytona są bez wątpienia ikonami w świecie zegarków, ale ich popularność i komercyjny sukces często przesłaniają istotę prawdziwego zegarka narzędziowego. Explorer pozostaje wierny swoim korzeniom, będąc niezawodnym towarzyszem dla tych, którzy nie boją się wyzwań. Jego prosty, ale elegancki design, jest hołdem dla minimalistycznej estetyki, która kładzie nacisk na funkcjonalność bez zbędnych ozdobników.

Podczas gdy Submariner przyciąga miłośników nurkowania, a Daytona entuzjastów wyścigów, Explorer jest zegarkiem uniwersalnym, który doskonale sprawdza się zarówno w miejskiej dżungli, jak i na dzikich bezdrożach. To zegarek dla prawdziwych odkrywców, którzy cenią sobie autentyczność i niezawodność ponad modą i prestiżem.

W świecie, w którym luksus często oznacza ostentację, Rolex Explorer pozostaje dyskretnym przypomnieniem, że prawdziwa wartość tkwi w prostocie i niezawodności. To zegarek, który nie tylko mierzy czas, ale również przypomina nam, że każda chwila to szansa na odkrycie czegoś nowego i wyjątkowego.

Czy teraz Explorer zdobywa więcej uznania? 😊

Rolex Explorer w wersji 36 lub 39 to prosty, ale doskonale wykonany zegarek, który jest znany i doceniany przez niewielu miłośników. Choć nie ma statusu i blasku Submarinera, jego minimalistyczny design i niezawodność przyciągają prawdziwych koneserów. Explorer w tych rozmiarach to zegarek dla tych, którzy cenią funkcjonalność i klasykę ponad modę i prestiż.

Obecna wersja 40mm jest próbą wyjścia do szerszej grupy klientów . W mojej ocenie z dużą szkoda dla tego modelu. 

Edytowane przez Lotus2024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, I_love_britney napisał(-a):

Rolex Explorer to zegarek, który zasługuje na większe uznanie niż popularne modele Submariner i Daytona. Jest nie tylko doskonałym czasomierzem, ale także symbolem ducha odkrywców, którzy dążą do przekraczania granic i odkrywania nieznanych terytoriów. W przeciwieństwie do Submarinera, który kojarzy się z głębinami oceanu, oraz Daytony, związanej z szybkością na torze wyścigowym, Explorer to zegarek stworzony do podboju najwyższych szczytów i najtrudniejszych szlaków.

Explorer ma swoje korzenie w ekstremalnych warunkach, gdzie wytrzymałość i niezawodność są kluczowe. Jest to zegarek, który towarzyszył Sir Edmundowi Hillary'emu i Tenzingowi Norgayowi w ich historycznym wejściu na Mount Everest w 1953 roku. To nie tylko świadectwo precyzji i niezawodności, ale także dowód na to, że Explorer jest partnerem w najtrudniejszych warunkach, w których inne zegarki mogą zawieść.

Submariner i Daytona są bez wątpienia ikonami w świecie zegarków, ale ich popularność i komercyjny sukces często przesłaniają istotę prawdziwego zegarka narzędziowego. Explorer pozostaje wierny swoim korzeniom, będąc niezawodnym towarzyszem dla tych, którzy nie boją się wyzwań. Jego prosty, ale elegancki design, jest hołdem dla minimalistycznej estetyki, która kładzie nacisk na funkcjonalność bez zbędnych ozdobników.

Podczas gdy Submariner przyciąga miłośników nurkowania, a Daytona entuzjastów wyścigów, Explorer jest zegarkiem uniwersalnym, który doskonale sprawdza się zarówno w miejskiej dżungli, jak i na dzikich bezdrożach. To zegarek dla prawdziwych odkrywców, którzy cenią sobie autentyczność i niezawodność ponad modą i prestiżem.

W świecie, w którym luksus często oznacza ostentację, Rolex Explorer pozostaje dyskretnym przypomnieniem, że prawdziwa wartość tkwi w prostocie i niezawodności. To zegarek, który nie tylko mierzy czas, ale również przypomina nam, że każda chwila to szansa na odkrycie czegoś nowego i wyjątkowego.

Czy teraz Explorer zdobywa więcej uznania? 😊

Z jakiegoś katalogu to przeklejałeś?

Odnośnie Hillary’ego to już było wałkowane: wszedł na Everest z zegarkiem firmy Smith’s. A przy okazji: jak ktoś wejdzie z Casio to jest mniej ważnym eksplorerem? Takie peany też będziesz pisać o ruskich zegarkach? Przecież one w w kosmosie były, i to jako pierwsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katalog albo AI. Myślę, że miało być śmiesznie to tak pewnie a propos postu Lotusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z katalogu Orbisu z koncowki lat 80-tych. Wspaniałe, wiekopomne posty w alternatywnym kolorze. Istne Kino Oko.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Z jakiegoś katalogu to przeklejałeś?

Odnośnie Hillary’ego to już było wałkowane: wszedł na Everest z zegarkiem firmy Smith’s. A przy okazji: jak ktoś wejdzie z Casio to jest mniej ważnym eksplorerem? Takie peany też będziesz pisać o ruskich zegarkach? Przecież one w w kosmosie były, i to jako pierwsze. 

Copilot - trzeba go poduczyc, aby pisal prawde.

Mysle, ze o Casio tez mozna cos ciekawego skrobnac;)

Edytowane przez I_love_britney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Lotus2024 napisał(-a):

Modele, jak Explorer II i Yacht-Master II, również zasługują na uwagę

taa, zwłaszcza Yacht-Master II 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Bugs napisał(-a):

taa, zwłaszcza Yacht-Master II 😂

z perspektywy eksperta, więc oceniam chłodnym, wytrawnym okiem: Rolex Yacht-Master II to wyjątkowy zegarek, zaprojektowany z myślą o żeglarzach, z unikalną funkcją odliczania regatowego, eleganckim designem i zaawansowanym mechanizmem.

Jego gabaryty są dla mnie trudne do zaakceptowania. 

Edytowane przez Lotus2024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Lotus2024 napisał(-a):

z perspektywy eksperta, więc oceniam chłodnym, wytrawnym okiem: Rolex Yacht-Master II to wyjątkowy zegarek, zaprojektowany z myślą o żeglarzach, z unikalną funkcją odliczania regatowego, eleganckim designem i zaawansowanym mechanizmem.

Jego gabaryty są dla mnie trudne do zaakceptowania. 

**Rolex Yacht-Master II** to arcydzieło zegarmistrzostwa stworzone dla tych, którzy pragną nie tylko elegancji, ale również doskonałej funkcjonalności. Jest to jedyny zegarek na świecie z programowalnym odliczaniem regatowym, co czyni go niezastąpionym narzędziem dla miłośników żeglarstwa. Jego luksusowy design, wykonany z najznakomitszych materiałów, sprawia, że wygląda znakomicie zarówno na pokładzie jachtu, jak i w eleganckim salonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doceniam Twoje zainteresowanie moimi tekstami 😊.

Jako ekspert, staram się przekazywać wiedzę w sposób jasny i zrozumiały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gemini nie może się mylić: "Lotus2024 to mężczyzna zainteresowany zegarkami. Jest członkiem forum od 19 dni i ma 45 postów. Uważany jest za początkującego z reputacją 17."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda że ani klienci ani producent nie docenili tych ekspertyz bo YM II cieszył się takim wzięciem że go wycofano. Może przekaz nie był wystarczająco jasny i zrozumiały, albo ekspert jednak słaby.

Okiem amatora z wieloletnim doświadczeniem prorokuję że podobny los spotka Milgaussa a być może i Air Kinga chociaż ten jeszcze rozpaczliwie walczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceniam zegarki pod kątem ich funkcjonalności, designu i technologii, a nie popytu rynkowego. Jako ekspert, mam swoje spojrzenie na te kwestie.

Okiem amatora z wieloletnim doświadczeniem masz swoje przemyślenia na temat przyszłości Milgaussa i Air Kinga, ale warto pamiętać, że rynek zegarków jest pełen niespodzianek. Moja ocena to jedno z wielu spojrzeń. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD
Godzinę temu, Lotus2024 napisał(-a):

Oceniam zegarki pod kątem ich funkcjonalności, designu i technologii, a nie popytu rynkowego. Jako ekspert, mam swoje spojrzenie na te kwestie.

Okiem amatora z wieloletnim doświadczeniem masz swoje przemyślenia na temat przyszłości Milgaussa i Air Kinga, ale warto pamiętać, że rynek zegarków jest pełen niespodzianek. Moja ocena to jedno z wielu spojrzeń. 

d*pa nie ekspert. Ten sam trol po roznyi nickami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, PICAD napisał(-a):

d*pa nie ekspert. Ten sam trol po roznyi nickami.

Wygląda na to, że mam swojego osobistego fana! 😉 Cieszę się, że moje ekspertyzy wzbudzają takie emocje. I chociaż łatwo jest ukrywać się za anonimowym nickiem, warto pamiętać, że prawdziwa wiedza i pasja zawsze przemawiają mocniej niż złośliwe komentarze. Jeśli potrafisz podważyć moje doświadczenie, jestem otwarty na merytoryczną dyskusję. Inaczej, pozostaje mi cieszyć się, że moja wiedza inspiruje reakcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy teraz Explorer zdobywa więcej uznania?

Ja wybrałem explorera II, ale dlatego, że rozmiar bardziej mi odpowiada, ma datę i wskazówkę gmt. Biała tarcza też robi robotę a traktuje go jako edc czy pójdę połazić po górach, czy do pływania, rower, łyżwy, snowboard, ten zegarek ma podróżować ze mną gdziekolwiek będę
Nie zapominaj o kultowym Subie! default_wink.png

a5e63421b90c9d732e2f10d116564607.jpg&key=1cbe90800c9b7eaa5ef25d06f0123f44ee3d6866ec7367d82fbef3765b79d87e

Pięknie się prezentuje. Mam nadzieję, że będzie okazja pooglądać go kiedyś na żywo
Wygląda że ani klienci ani producent nie docenili tych ekspertyz bo YM II cieszył się takim wzięciem że go wycofano. Może przekaz nie był wystarczająco jasny i zrozumiały, albo ekspert jednak słaby.
Okiem amatora z wieloletnim doświadczeniem prorokuję że podobny los spotka Milgaussa a być może i Air Kinga chociaż ten jeszcze rozpaczliwie walczy.

Milgauss już został wycofany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nie zapominaj o kultowym Subie! default_wink.png

a5e63421b90c9d732e2f10d116564607.jpg

Nie zapominam, świetny jest. Może będę niesprawiedliwy, ale jeśli chodzi o zielonego nurka, to dla mnie ten Submariner jest jedyny, a reszta go naśladuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i świetny, ale ta koperta to dramat, co widać na zdjęciu. Na szczęście Rolex już się zreflektował. 

btw. Ktoś z Wawy ma tutaj Exa 40 ? W Kruku tylko 36mm mają na stanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przymiarkach mam już marzenie i plan zakupowy na 2025 rok :D 

Ale "rejczel" się nie spełni, bo podobno nie można o tym mówić na głos 🤣

Which?

IMG_6906.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, tommly napisał(-a):

Po przymiarkach mam już marzenie i plan zakupowy na 2025 rok :D 

Ale "rejczel" się nie spełni, bo podobno nie można o tym mówić na głos 🤣

Which?

Ja bym wybrał ten po lewej choć jest leciutko hinduski. Tego po prawej już znam i raczej już bym nie chciał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, facecik napisał(-a):

Ja bym wybrał ten po lewej choć jest leciutko hinduski. Tego po prawej już znam i raczej już bym nie chciał.

Ja też miałem tego po prawej, zarówno w wersji zielonej, jak i czarnej. Nie mogłem się do nich przekonać i dopiero "brzydal" 116610 zaspokoił moje oczekiwania. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napad na jubilera w centrum handlowym.

Witamy w stolicy... No mało fajnie wtedy odbierać zegarek... 😏

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/mokotow/warszawa-napad-na-jubilera-w-galerii-na-mokotowie-zamaskowani-sprawcy-ukradli-bizuterie-st8240624

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, facecik napisał(-a):

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Ja też miałem tego po prawej, zarówno w wersji zielonej, jak i czarnej. Nie mogłem się do nich przekonać i dopiero "brzydal" 116610 zaspokoił moje oczekiwania. 

Dla mnie bezwzględnie GYPSY fajniejszy, lżejszy i ma to coś. Starbucks taki pospolity, jeśli można tak powiedzieć o Rolku 😅

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi