Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie nie wierzyli, a przeceny juz sie zaczely! Panda z 50% rabatem! Ktos mial szczescie

IMG_6771.thumb.png.77d857b2e0561cc3655e557113f75366.pngIMG_6772.thumb.png.80198aed2a5b593645eb844b0e79f6aa.png

Paweł pewnie niedostępne dla szarego Kowalskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention] prezent do kolekcji bo wcześniej sam sobie nabyłem książkę o subie. Czy ciekawa? Dam znac po lekturze

Jak oceniasz książkę Submariner ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Co to za platforma ? Dostępne to jest w Polsce czy nie bardzo ?

Szwajcarska, na ktorej pojawiaja sie produkty w atrakcyjnych cenach. Zazwyczaj producenci sami podpisuja umowy z QoQa. 
raz do roku z okazji urodzin platformy wrzucane sa niesamowite produkty. Samochody za 10-20% wartosci, zegarki, iphony itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak oceniasz książkę Submariner ?

Ładnie wydanie, dużo zdjęć i ciekawe informacje ale też sporo marketingu Rolexa wiec ogólnie dobrze sie czyta tylko trzeba mieć świadomość ze to nie jest 100 %towo książka historyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2025 o 17:47, KrysH napisał(-a):

Daytona na bransolecie w dodatku na pełnym złocie zawsze wygrywa. 

Ja też wezmę prawego :)  Jak dla mnie Daytona = bransoleta zamiast flexa :)

W dniu 10.12.2025 o 09:07, Matt2405 napisał(-a):

image.thumb.jpeg.af856f46f81419d6996189c464780adb.jpegimage.thumb.jpeg.e96fa016727f1cdc62415c05bfe8e762.jpeg

Moj brat zapisal sie w AD w PL zaraz po premierze i odebral tez calkiem niedawno. Ponosilem 2 tygodnie i bylem zachwycony. Lekkość w porownaniu do innych Rolków rozwala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, S-3 said:

IMG_2760.jpeg

Petarda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.12.2025 o 09:32, Matt2405 napisał(-a):

Kwestia ujęcia… bardzo lekki i wygodny. Suby i GMT ortolanie mnie się znudziły. A na forum chyba pierwszy egzemplarz. 

image.thumb.jpeg.3ac77fbf50c37acbe104a3fda9fe86d2.jpeg

11 godzin temu, uhck997 napisał(-a):

Moj brat zapisal sie w AD w PL zaraz po premierze i odebral tez calkiem niedawno. Ponosilem 2 tygodnie i bylem zachwycony. Lekkość w porownaniu do innych Rolków rozwala :)

No właśnie, jak się pojawił to chciałem się zapisać ale jak zobaczyłem że tylko 42 to odpuściłem, mam nadzieję że nigdy nie dorosnę do tego rozmiaru.

Swoją drogą to był dziwny ruch Rolexa - tytan, jaki by nie był, daje mniej "biżuteryjne" i luksusowe  wrażenie niż stal tak z powodu samego wrażenia dotykowego jak lekkości która po pewnym czasie może paradoksalnie zacząć przeszkadzać. Wydawałoby mi się najrozsądniej zrobić z tego materiału duży, stosunkowo ciężki model "narzędziowy" czyli np. niepotrzebnie kiedyś powiększany Explorer II bo drugi naturalny wybór - absurdalnie duży nurek - już w tytanie jest ( Deep Sea Challenge ).

Tymczasem z tytanu zrobili Yacht Mastera który oryginalnie był, i w zasadzie jest takim bardziej biżuteryjnym Subem i teraz nie jest ani  biżuteryjny, ani nie jest Yacht Masterem bo koperta musiała zostać przeprojektowana i ani kształt, ani miejsca polerek/szczotek nie są takie jak w innych z tej serii.

Właściwie to wyszedł im z tego nowy model dla niepoznaki nazwany po staremu.

A dużego nurka zrobili sobie ze złota żeby mógł robić za balast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku ptaszysko chyba faktycznie stanęło na poziomie patrząc na to czym sie koledzy chwalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odkąd odebrałem turkusową daytonę, nie mogę się oderwać  
Mam na pewno elegantsze i pewnie lepsze zegarki,ale to tylko ten noszę od kilku tygodni.  Trochę jak  z piękną blondynką,która właduje się człowiekowi nagle w codzienność...i choć wiesz,że zdemoluje ci pół życia, to i tak brniesz w to bez sensu  
20251215_233337.thumb.jpg.87dfd732892cf6b7e88af9fde6d4212e.jpg
20251215_233422.thumb.jpg.9072a0fca1b21534d72e9f7ffc3f8349.jpg

Gratulacje, odważny model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Trollix napisał(-a):

Odkąd odebrałem turkusową daytonę, nie mogę się oderwać :) 

Mam na pewno elegantsze i pewnie lepsze zegarki,ale to tylko ten noszę od kilku tygodni.  Trochę jak  z piękną blondynką,która właduje się człowiekowi nagle w codzienność...i choć wiesz,że zdemoluje ci pół życia, to i tak brniesz w to bez sensu ;) 

20251215_233337.jpg

20251215_233422.jpg

Waga ciężka - gratulacje. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Gratulacje, odważny model emoji6.png

Czy ja wiem, czy odważny,chyba nie ;)  stella dial to klasyka rolexa, a ten turkus to taka podręcznikowa stella. Ma dla mnie najlepszy vibe lat '70.

Zresztą przez ten "tiffany" kolor osiąga jakieś szalone ceny na wtórnym, stąd tym bardziej się dziwię,że ulubione ptaszysko Edgara Allana Poe wykazało tyle łaskawości i dobroci w moją skromną stronę po latach współpracy ;)

6 godzin temu, amatsukaze napisał(-a):

Waga ciężka - gratulacje. 😊

Dzięki :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi