Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowszy National Geographic Polska. Jaki sens ma reklama zegarka, na ktorego na ta chwile czeka sie 1-2 lata?27cc331640bbb8bc5c7e9ace86799b8d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W salonach nie można pooglądać to chociaż obrazki dają :)

Ja zdecydowanie wolę kolorowy. f832b0c79bf1f089e229d4815a15f653.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki proces myślowy musiał zajść w Twojej głowie skoro wyciągnąłeś taki wniosek, ale bardzo chętnie posłucham jeżeli rozwiniesz.

No to jest subiektywnie na 100%, specjalnie tam podkreśliłem "DLA MNiE" żeby nie było wątpliwości że piszę swoje zdanie które ma zastosowanie tylko do mnie a nie jakieś prawdy objawione ;).

Zgadza się, dodam jeszcze do tego że "garnitur" zakładam na wesela i pogrzeby to tym bardziej nie widzę żadnego sensu w zakupie JLC za 20k. Jak ktoś się musi ubierać formalnie do pracy to pewnie inaczej na to patrzy, ale ja na szczęście nie muszę i dlatego nie rozpatruję tych marek.

+1, tylko nie wiem dlaczego to musi być kontrowersyjne. Dla niektórych idealne EDC to tylko Philippe Dufour Simplicity :-D.

Nie tak źle z moim przekazywaniem myśli skoro kolejna osoba ogarnęła o co chodzi ;).

Ilu pasjonatów tyle podejść do tematu.

Dla jednych za Rolexem jest już tylko ściana, dla innych to średnia, przeciętna półka, dla wielu jednozegarkowców to idealny wybór, opcje można mnożyć w nieskończoność.

Ja mimo wszystko wolę bardziej podejście (raczej niezbyt powszechne tu na forum), że Rolex to nie koniec świata i dlatego szanuję mocno np. wybory kolegi Passero, który ma (miał?) Aquanauta i Fifty Fathoms. Inny kolega ujawnił się kiedyś z Polarisem w wątku JLC.

Na ich miejscu pewnie 99% bywalców forum wybrałoby w tych pieniądzach Rolexa, bo bardziej rozpoznawalny, prestiżowy, można spamować bylejakimi fotkami do oporu i znaleźć większe uznanie w forumowej społeczności. A w razie potrzeby pozbyć się szybko swojego graala.

Nie podoba mi się powtarzanie opinii, że stalowy R to 7 cud świata i zegarkowy szczyt, powielanie urban legends, że inhouse Tudora to lipa i drogie koszty serwisu (ktoś tu kiedyś napisał ile, ktoś miał taki problem??), że BB na ecie to prawie białe kruki, etc.

Dla mnie od dawna forum nie jest w żadnym stopniu opiniotwórcze przy wyborze, ale dla wielu ludzi pewnie tak i takie powtarzane hasła robią im wodę z mózgu.

Ja np. mocno bym się teraz zastanowił czy zamiast Rolexa wybrać np. Globemastera w bicolorze (jest teraz mega obniżka w Kruku), albo GO Senator Seventies, bo oba strasznie mi się podobają i uważam, że jakościowo i funkcjonalnie mu nie ustępują (może ewentualnie prestiżowo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy National Geographic Polska. Jaki sens ma reklama zegarka, na ktorego na ta chwile czeka sie 1-2 lata?

To jest ten przykład właśnie, gdzie na końcu, w treści pytania jest odpowiedź. Coś w stylu: "Jak Ci na imię Andrzeju?"  :D

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą reklamą jest jak z wizerunkiem Boga :) nikt go nie widział, ale malują Jego wizerunek dla utrwalenia w pamięci, że istnieje :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się że niektórzy komentujący zapomnieli że prezentowany tu pogląd kolegi nicon jest subiektywnym wyborem jednozegarkowca pragmatyka z bardzo konkretnie zdefiniowanym budżetem. W takim kontekście wszystko co napisał trzyma się kupy. Pewnie razi to kolegów z większym budżetem albo jednozagrkowców romantyków którzy zaliczają kolejne swoje prywatne ikony, albo ludzi którzy nie wyobrażają sobie że można przez kilka lat nosić dzień w dzień ten sam zegarek. Kolegom romantykom przypominam że wielu użytkowników z bardzo praktycznych powodów interesuje się tym jak nosi się zegarek i ile kosztuje serwis , jak często trzeba go wykonywać i jak długo trwa i czy wykona go zegarmistrz w ich miejscowości czy dopiero ten Monachium...i oni też zasługują na wiarygodną informację a nie pogardliwe uwagi żeby sobie lepiej kupili kwarca jak im inhałs nie pasuje.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki :)

Kolejny mit obalony :), jednak można rozmawiać w tym wątku normalnie, mając nawet odmienne zdanie...

Fajnie.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W salonach nie można pooglądać to chociaż obrazki dają :)

dobre :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

To jest jednak czołg nie zegarek. Pozdrowienia z delegacji w Korczynie.d9297444c63a90838cbaf9c45d1c244f.jpg

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jednak czołg nie zegarek. Pozdrowienia z delegacji w Korczynie.

Tej na Popdkarpaciu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Tej na Popdkarpaciu?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kto ma najdłużej Rolexa, no panowie, od ilu lat zegarek tej marki gości na nadgarstku?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz tak z McIntoshem odwołujemy sie do tego nautilusa, to powiedzcie Panowie jaka jest cena "z metki" takiego 5711 w stali z niebieska tarczą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiń proszę.

Ja to na pewno juz opisywałem, ale kiedys straciłem panowanie w górskiej rzece i zaorałem po kamienistym dnie przez kilka metrów, bo nurt mnie poniósł i myślałem, ze nie bedzie co zbierac, ale poza grubymi rysami nic sie nie stało i śmiał się do mnie ;) Długo mi słuzył i dalej komuś służy to był Sub date i moze koledze o to chodzi :)

Marek ja Submarinera miałem trzy lata i to byl obok moona zegarek, ktory miałem najdluzej i w zasadzie od 2012 z krotkimi przerwami caly czas mam jakiegos roliego.

Choc przyznaje, ze teraz choc mam Suba w pudle to marinemaster cieszy o wiele bardziej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Ciekawe kto ma najdłużej Rolexa, no panowie, od ilu lat zegarek tej marki gości na nadgarstku?

Mój krótko - jakoś od końca marca. Z mojego SUBIEKTYWNEGO punktu widzenia jest to zegar niemalże idealny funkcjonalnie. Mam na myśli rozmiar, wygodę, parametry (bo estetycznie to średnio). Jestem około 3, w porywach do 5-zegarkowcem ;) .

Rozwiń proszę.

Generalnie dużo siedzę w biurze, ale ostatnio często jestem na budowie. Kopanie, wiercenie, kucie - pracuję jak zwykły robol, choć nie muszę, bo kieruję robotami, ale lubię to, i nie chce mi się tłumaczyć dlaczego przebieram się w garnitur roboczy i pracuję ze zwykłymi pracownikami. Zegarek jest w idealnym stanie, ma stałe parametry chodu - porysowana bransoleta, zapięcie i dekiel, ale koperta nienaruszona. Zapewne zaraz napiszesz "ciekawe jak długo jeszcze". Uprzedzając - nie dbam o to, bo właśnie po to go kupiłem żeby używać zegarka w takich warunkach. Mój post był wyrazem zachwytu, być może przedwcześnie, nad tym zegarkiem. Tyle.

Edytowane przez hubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój krótko - jakoś od końca marca. Z mojego SUBIEKTYWNEGO punktu widzenia jest to zegar niemalże idealny funkcjonalnie. Mam na myśli rozmiar, wygodę, parametry (bo estetycznie to średnio). Jestem około 3, w porywach do 5-zegarkowcem ;) .

Generalnie dużo siedzę w biurze, ale ostatnio często jestem na budowie. Kopanie, wiercenie, kucie - pracuję jak zwykły robol, choć nie muszę, bo kieruję robotami, ale lubię to, i nie chce mi się tłumaczyć dlaczego przebieram się w garnitur roboczy i pracuję ze zwykłymi pracownikami. Zegarek jest w idealnym stanie, ma stałe parametry chodu - porysowana bransoleta, zapięcie i dekiel, ale koperta nienaruszona. Zapewne zaraz napiszesz "ciekawe jak długo jeszcze". Uprzedzając - nie dbam o to, bo właśnie po to go kupiłem żeby używać zegarka w takich warunkach. Mój post był wyrazem zachwytu, być może przedwcześnie, nad tym zegarkiem. Tyle.

a więc "High-performance Paraflex shock absorbers" to nie tylko marketingowa papka, ale naprawde działaja  :) . Dobrze, ze i dla DJ'a nie poskompili tego cudu.

Edytowane przez brakus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

a więc "High-performance Paraflex shock absorbers" to nie tylko marketingowa papka, ale naprawde działaja  :) . Dobrze, ze i dla Dj nie poskompili tego cudu.

Tak, ciekawe jak długo jeszcze... ;)

Tak, ciekawe jak długo jeszcze... ;)

Pięć miesięcy nie minęło odkąd go mam. To zegar codzienny do roboty. Do lansu jest np. Panerai ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek ja Submarinera miałem trzy lata i to byl obok moona zegarek, ktory miałem najdluzej i w zasadzie od 2012 z krotkimi przerwami caly czas mam jakiegos roliego.

Choc przyznaje, ze teraz choc mam Suba w pudle to marinemaster cieszy o wiele bardziej ;)

:rolleyes: To fajny zegarek, dyskretny, większość myśli , "a Seiko...."

Ja kupiłem około 1999 roku " Precision" , był w strasznym stanie , ale cieszył tak samo strasznie ^_^

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes: To fajny zegarek, dyskretny, większość myśli , "a Seiko...."

Rozwiniesz dalej tę myśl?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Uwielbiam takie posty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozwinę z przecinkiem i potrójnym a: aaa, Seiko.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozwinę z przecinkiem i potrójnym a: aaa, Seiko.

Liczyłem na merytoryczną odpowiedź. Tylko taka mnie interesuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd podejrzenie, że nie jest?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd podejrzenie, że nie jest?

Poczekam... i być może się dowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi