Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

A tarcza z tymi cienkimi i dlugimi indeksami + ciensze totalizatory zaczyna mi przypominac...

Screenshot 2023-03-27 at 11.35.47.png

Just now, artme said:

A tarcza z tymi cienkimi i dlugimi indeksami + ciensze totalizatory zaczyna mi przypominac...

Screenshot 2023-03-27 at 11.35.47.png

No cóż, wzorują się na najlepszych. Może za kilkanaście lat i datę dorzucą ;)

12 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nowa optycznie wydaje się większa. "Odchudzili" samą tarczę i wydłużyli ucha, przez co Daytona przestała być tak klockowata, zrobiła się bardzie smukła. 

Koperta daytony byla idealna dla mnie. Teraz powiekszyli ucha i optycznie jest wieksza a wiec proporcje juz idealne nie sa… mozliwe zena zywo bedzie inaczej ale nie trafia to do mnie… 

16 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Czy komuś udało się dodzwonić? Ja próbowałem już z 30 razy 😅

Kolejek w GM ZADNYCH 🤣 Nie ma mega zarobku, to nie ma juz chetnych 😊

Zapisy beda dopiero od srody.

2 minuty temu, artme napisał(-a):

Nie ma mega zarobku, to nie ma juz chetnych 😊

Hallelu-Jah !  O to nam chodziło.

Już w tej chwili można się umawiać na termin (zapisy przyjmują środy do kolejnej środy). Maksymalnie jedna nowość na osobę. Życzę wszystkim powodzenia! 😊 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

7 minut temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Koperta daytony byla idealna dla mnie. Teraz powiekszyli ucha i optycznie jest wieksza a wiec proporcje juz idealne nie sa… mozliwe zena zywo bedzie inaczej ale nie trafia to do mnie… 

Dla mnie porazka... Tak jest wlasnie z faceliftingami na rzeczach, ktore wczesniej byly przez wiele miesiecy projektowane i przemyslane/dopieszczane od poczatku do konca. Z samochodzmi tez - nowy model super a facelifting... w wiekszosci smiech na sali.

Nie istotne jest, w którym dniu wpiszesz się na listę, to nie ma wpływu na nr w kolejce oczekujących... 

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Już w tej chwili można się umawiać na termin (zapisy przyjmują środy do kolejnej środy). Maksymalnie jedna nowość na osobę. Życzę wszystkim powodzenia! 😊 

Mariusz na pewno tylko 1 sztuka czy może sztuka z danej linii?

1 minutę temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Mariusz na pewno tylko 1 sztuka czy może sztuka z danej linii?

Powtarzam co usłyszałem, 1 sztuka z nowości na osobę. 

1 sztuka, nie istotne z ktorej linii. Zapisy sroda-sroda. Ale pamietamy jak to w zeszlym roku wygladalo.

bibbi

Nie wierze ze nikt nie mówi o tym 1908 - przecież to jest najpiękniejszy Rolex w nowej kolekcji. No i mamy tytan w końcu, ten 42mm Yacht to będzie rzeźnik zegarek ale $15k to troche sporo... tyle co nowa stalowa daytona?

Edited by KrysH

3 godziny temu, Jan napisał(-a):

ktoś bardziej oblatany wytłumaczy mi co się zmieniło w daytonie pandzie ze jest jako nowy model?

Masywna osłona koronki 🤮, grubsze uszy, obwódki totalizatorów, indeksy... Najkrócej mówiąc nowa Daytona wygląda jak podóbka, co widać na poniższym obrazku. Moim zdaniem największa katastrofa to chyba jednak obwódki totalizatorów - to był tak charakterystyczny znak rozpoznawczy Daytony. Serio, patrzę na ten po prawej i widzę chińczyka, na którego ktoś obeznany w temacie nawet na pierwszy rzut oka się nie nabierze. 

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

No to która wygląda spójniej?

1679902508686-png.2280703

2 godziny temu, nicon napisał(-a):

Milgaussa już nie ma, szkoda.

Pewnie za rok wypuszczą go z nowym kalibrem i spapraną kopertą, tak samo jak Air King. Tylko czekać aż zrobią Submarinerową osłonę koronki w DJ....

Yachtmaster w tytanie - piękny zegarek, ale dla mnie zupełnie bez sensu. Wygląda jak jak wykastrowany z wodoczelności Sub z bezelem "3D". 

Jedyna premiera, która woła o pochwałę, to Explorer 40mm. 

Edited by tomekr89

Lubię divery, nie lubię chronografów.

7 minut temu, Just1MoreWatch napisał(-a):

Potwierdzam

okaże się że wszyscy na daytonę 🤣 i już w środę zamkną listy hah

5 minut temu, tomekr89 napisał(-a):

Masywna osłona koronki 🤮, grubsze uszy, obwódki totalizatorów, indeksy... Najkrócej mówiąc nowa Daytona wygląda jak podóbka, co widać na poniższym obrazku. Moim zdaniem największa katastrofa to chyba jednak obwódki totalizatorów - to był tak charakterystyczny znak rozpoznawczy Daytony. Serio, patrzę na ten po prawej i widzę chińczyka, na którego ktoś obeznany w temacie nawet na pierwszy rzut oka się nie nabierze. 

Dokladnie

Oczywiście, że 99% na Daytonę, ciągle duża przebitka i trochę miłośników. Znów będą czekać po parę lat jak ich z kolejki nie wywalą. 🤣

Jesli teraz wszystkie daytony dostana taka koperte, to tylko mozna sie cieszyc, jesli ma sie starsza referencje 😎 Choc pewnie ci, ktorzy beda mogli byc zapisani na pande, to i tak sikaja po gaciach i wszystko im pasi... 😕

Stara koperta w porownaniu do nowej, to przepasc...

823A3326-09F6-44CB-B251-A32154F9A0A4.jpeg

Screenshot 2023-03-27 at 11.19.11.png

Edited by artme

40 minut temu wyszedłem z Kruka na Pl. Konstytucji - jestem umówiony na konkretny zapis na środę rano. Tylko nowości, na nic starego nie można było. Wzięli od mnie numer telefonu, numer karty Kruka itd., sprawdzali na co jestem aktualnie zapisany.

Edited by Nomateus

instagram.com/crownandlume 

5 minut temu, artme napisał(-a):

Jesli teraz wszystkie daytony dostana taka koperte, to tylko mozna sie cieszyc, jesli ma sie starsza referencje 😎 Choc pewnie ci, ktorzy beda mogli byc zapisani na pande, to i tak sikaja po gaciach i wszystko im pasi... 😕

Jak dawałeś sobie radę z bielizną przez te 4 lata oczekiwania? 🤣

W Warszawie co salon to inne zasady i informacje.

Na Konstytucji zapisy po telefonicznym umówieniu wizyty, reszta salonów zapisy z ulicy.

Jedni mówią, że do wtorku, inni do środy.

8 minut temu, artme napisał(-a):

823A3326-09F6-44CB-B251-A32154F9A0A4.jpeg

Screenshot 2023-03-27 at 11.19.11.png

Tak jest

Jak już grzebali przy tych totalizatorach to mogli poprawić tę szóstkę wszystkie cyfry są ustawione dołem do osi totalizatora, a 6 jest odwrócona, przez co wygląda jak druga 9 😬.

1dFQTya.png