Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Przestań, nie demaskuj, ja liczę na ciąg dalszy tej fascynującej historii.

7 minut temu, memento mori napisał(-a):

Jaki nomen omen czaruś. 🤣 Jeszcze jakieś 6-8 miesięcy temu płakałeś w tym wątku w tonie:

"wytłumaczcie mi skąd wy ludzie macie pieniądze na te Rolexy po 50k?! Ja ciężko przepracowałem kilkadziesiąt lat w budżetówce i jedynie mogę pomarzyć o takim zegarku. Pozostaje mi tylko nosić Tissota/Certinę. Skąd się bierze takie pieniądze w Polsce?".

Po czym kupiłeś rzekomo 2 Tudory. Tzn. trochę Ci się myliły zeznania, ponieważ na początku pisałeś, że to był prezent od córki (może od tej z Bentleya) a za miesiąc czy dwa już pisałeś, że sam sobie kupiłeś.

Jakiś przyczułek Lotusa? 😜

Forum nigdy nie zapomina😉

57 minut temu, desmo napisał(-a):

Proporcje między głową ( kopertą) a resztą ciała ( bransoletą) .widać na załączonym obrazku że poprzednia wersja najbardziej nieproporcjonalna. Na foto z terenu , obok SUBa jest najnowszy Moonwatch p, ze swoją agresywnie zwężaną bransoletką  i finalnie podobnym efektem wizualnym😎

CECB5C79-2A9A-492B-A196-6FD487124C6C.jpeg

A700EE17-3320-4847-88CF-CBE79AB6428C.jpeg

To ja jestem zdecydowanie fanem kobry :) 

Lubię divery, nie lubię chronografów.

1 minutę temu, tomekr89 napisał(-a):

To ja jestem zdecydowanie fanem kobry :) 

83429C94-55ED-46AA-88C4-ACD218B8677B.jpeg

13 minut temu, memento mori napisał(-a):

Jaki nomen omen czaruś. 🤣 Jeszcze jakieś 6-8 miesięcy temu płakałeś w tym wątku w tonie:

"wytłumaczcie mi skąd wy ludzie macie pieniądze na te Rolexy po 50k?! Ja ciężko przepracowałem kilkadziesiąt lat w budżetówce i jedynie mogę pomarzyć o takim zegarku. Pozostaje mi tylko nosić Tissota/Certinę, które mnie bardzo cieszą i nie potrzebuje lepszych. Skąd się bierze takie pieniądze w Polsce?". A tu nagle się okazuje, że chociażby córka wie skąd.

Po czym kupiłeś rzekomo 2 Tudory. Tzn. trochę Ci się myliły zeznania, ponieważ na początku pisałeś, że to był prezent od córki (może od tej z Bentleya) a za miesiąc czy dwa już pisałeś, że sam sobie kupiłeś. I już wtedy miałem zapytać wprost, skąd ta zmiana zdania o pochodzeniu Tudora, ale pomyślałem, że przed emeryturą to i u mnie może być nie najlepiej z pamięcią, więc nie ma co wytykać.

Jakaś rodzina z Lotusem? 😜

Podsumuje to tak:)

J***c biedę😂😂😂

A cenę wyjściową Ci podali? Czy chociaż szacunkową? 

Dostałem info, że ponad 400K, uznałem, że jednak za dużo Pewnie celowałbym w jakiegoś Patka do kolekcji

Posted (edited)
18 minut temu, desmo napisał(-a):

Ja może nie jestem miarodajny, ale efektu kobry w 16610 nie zauważam, a nawet jeśli jest to mi nie przeszkadza.

A za to wygoda noszenia i ogólny vibe tego modelu bardziej mi pasuje niż ceramika 😉

Swoją drogą - trochę to odświeżające popisać i poczytać coś o zegarkach w tym wątku. 

Edited by Smycel

54 minuty temu, memento mori napisał(-a):

"wytłumaczcie mi skąd wy ludzie macie pieniądze na te Rolexy po 50k?! Ja ciężko przepracowałem kilkadziesiąt lat w budżetówce i jedynie mogę pomarzyć o takim zegarku. Pozostaje mi tylko nosić Tissota/Certinę, które mnie bardzo cieszą i nie potrzebuje lepszych. Gdzie się zarabia takie pieniądze w Polsce?". A tu nagle się okazuje, że chociażby córka wie gdzie.

Po czym kupiłeś rzekomo 2 Tudory. Pomyślałem "zmienił pracę" chłop i już nie jęczy skąd wziąć 50k, ponieważ już sam wie skąd wziąć przynajmniej te 25k. 🙂 Tzn. trochę Ci się myliły zeznania, ponieważ raz pisałeś, że to był prezent od córki (może od tej z Bentleya) a za jakiś czas, że sam sobie kupiłeś. I wtedy już miałem zapytać wprost, skąd ta zmiana zdania o pochodzeniu Tudora, ale pomyślałem, że przed emeryturą to i u mnie może być nie najlepiej z pamięcią, więc nie ma co wytykać.

Jakaś rodzina z Lotusem? 😜

Znakomity śledczy byłby z Pana. Ale wszystko zweryfikują zdjecia nadgarstkowe. Mogę nawet swoją facjatę pokazać . Co do ceny, to jeśli poprzedni kolega się o nią pyta, to znaczy ze kolegi na taki zegarek może być nie stać. Mówiąc wprost dżentelmeni nie pytają o to. Mało tego , dżentelmeni nie kupują na promocjachi wyprzedażach . Ja zawsze robię rekonesans i kupuje tam gdzie jest najdrożej .😝

2 minuty temu, Czarek03 napisał(-a):

Znakomity śledczy byłby z Pana. Ale wszystko zweryfikują zdjecia nadgarstkowe. Mogę nawet swoją facjatę pokazać . Co do ceny, to jeśli poprzedni kolega się o nią pyta, to znaczy ze kolegi na taki zegarek może być nie stać. Mówiąc wprost dżentelmeni nie pytają o to. Mało tego , dżentelmeni nie kupują na promocjachi wyprzedażach . Ja zawsze robię rekonesans i kupuje tam gdzie jest najdrożej .😝

Czarek - brakuje tutaj takiej postaci, swietnie, ze jestes🤟🙌👌

49 minut temu, a_team napisał(-a):

Dostałem info, że ponad 400K, uznałem, że jednak za dużo emoji6.png Pewnie celowałbym w jakiegoś Patka do kolekcji emoji846.png

Ten zegarek kosztuje ok. 75k euro, więc dobrą cenę podali, oczywiście wg kursu „cindż monej” kantoru W. Kruk😂.

19 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

Spotyka się dwóch Rosjan .

Fajny krawat sobie kupiłeś

- dziękuję, ale był drogi i dałem za niego 30 000 Rubli

- , to trzeba było iść do sklepu po drugiej stronie ulicy- widziałem taki sam , ale za 50 000...

Posted (edited)
29 minut temu, Czarek03 napisał(-a):

Czarku/Lotusie, chyba znowu kot przebiegł po klawiaturze... 🤣

Edited by memento mori

Za szybko popsuliście zabawę, teraz trzeba czekać na kolejną inkarnację…

Spotyka się dwóch Rosjan .
 Fajny krawat sobie kupiłeś
- dziękuję, ale był drogi i dałem za niego 30 000 Rubli
 - , to trzeba było iść do sklepu po drugiej stronie ulicy- widziałem taki sam , ale za 50 000...

No cena z d*py, bo po kursie 5 zł wychodzi 375 tyś zł. Jak już usłyszałem, że ponad 400, to nawet nie wchodziłem w szczegóły, bo chyba wolę 2 złote

20 minut temu, a_team napisał(-a):

No cena z d*py, bo po kursie 5 zł wychodzi 375 tyś zł. Jak już usłyszałem, że ponad 400, to nawet nie wchodziłem w szczegóły, bo chyba wolę 2 złote emoji16.png

Zapisz się w innym kraju; jak się uda, to jeszcze sobie weekend w fajnym miejscu spędzisz. Kup euro u dilera w banku (przy takiej kwocie wynegocjujesz dużą zniżkę), załóż lokatę w euro na 3% (już można takie w europejskich bankach robić) i zobacz jaka ci wyjdzie różnica. Albo zainwestuj pieniądze i zdążysz zarobić zanim Daytona przyjdzie. No chyba że Rolex podniesie znowu ceny, co pewnie będzie mieć miejsce, choć ta Daytona chyba nie zdrożała od 2017 roku, jeśli dobrze pamiętam. 

Posted (edited)
2 godziny temu, Smycel napisał(-a):

Ja może nie jestem miarodajny, ale efektu kobry w 16610 nie zauważam, a nawet jeśli jest to mi nie przeszkadza.

A za to wygoda noszenia i ogólny vibe tego modelu bardziej mi pasuje niż ceramika 😉

Swoją drogą - trochę to odświeżające popisać i poczytać coś o zegarkach w tym wątku. 

Mea culpa. Mój wywód na temat kwadratowych proporcji dotyczył pierwszej referencji ceramicznej czyli 116610. ( przedostatnia na fotce )  Nie dojrzałem dobrze na zdjęciu kolegi Bronzo. 5 cyfrowe referencje są jak wiadomo najzgrabniejsze.

3DA9153E-C361-4FD2-B3E1-F255E6DB2CB1.jpeg

Edited by desmo

3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Ukradzione z postu Markizy w grupie na fb: fotka z nowego katalogu

received_217533450877374.jpeg

Czy to katalog marki odzieżowej Asics? 😜

Bo obecnie ciuchy Idze dostarcza firma innej twarzy Rolexa, RF 😀

2 godziny temu, a_team napisał(-a):

Dostałem info, że ponad 400K, uznałem, że jednak za dużo emoji6.png Pewnie celowałbym w jakiegoś Patka do kolekcji emoji846.png

Ja wiem ze okolo 345k

Posted (edited)
3 godziny temu, sviety napisał(-a):

A cenę wyjściową Ci podali? Czy chociaż szacunkową? 

Platona kosztuje 395 tyś (bez diamentów) 412 tyś z diamentami. Sprawdzane przy mnie u AD przy zapisie. Oczywiście na takową się nie zapisałem :D

Edited by Bronzo
literówki

Posted (edited)
33 minuty temu, desmo napisał(-a):

Mea culpa. Mój wywód na temat kwadratowych proporcji dotyczył pierwszej referencji ceramicznej czyli 116610. ( przedostatnia na fotce )  Nie dojrzałem dobrze na zdjęciu kolegi Bronzo. 5 cyfrowe referencje są jak wiadomo najzgrabniejsze.

Czy w Hulku ten efekt kobry też nie ma usprawiedliwienia, czy lepiej taki zielony niż żaden? 😉 

Edited by memento mori

1 minutę temu, memento mori napisał(-a):

Czy w Hulku ten efekt kobry też nie ma usprawiedliwienia, czy lepiej taki zielony niż żaden? 😉 

Hulk broni się wyjątkowością, podobnie jak asymetryczna koperta Daytony 😜

35 minut temu, desmo napisał(-a):

też się zastanawiałem o co Ci chodziło z tym efektem kobry w 16610 :) jak dla mnie zegarek ma idealne proporcje i jest mega wygodny, ma dużo lepszą ergonomię niż klockowate ceramiczne. 

Zapisz się w innym kraju; jak się uda, to jeszcze sobie weekend w fajnym miejscu spędzisz. Kup euro u dilera w banku (przy takiej kwocie wynegocjujesz dużą zniżkę), załóż lokatę w euro na 3% (już można takie w europejskich bankach robić) i zobacz jaka ci wyjdzie różnica. Albo zainwestuj pieniądze i zdążysz zarobić zanim Daytona przyjdzie. No chyba że Rolex podniesie znowu ceny, co pewnie będzie mieć miejsce, choć ta Daytona chyba nie zdrożała od 2017 roku, jeśli dobrze pamiętam. 

Zapisałbym się, ale jestem już na kilka stalowych zapisany i nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek, bo gdyby był szybciej dostępny, to będzie problem ze stalowymi. Pytanie ile na taką platynę sie czeka, bo jak rok, to nie ma opcji. Jak 2-3 lata i więcej, to zastanowiłbym się

15 minut temu, a_team napisał(-a):

Zapisałbym się, ale jestem już na kilka stalowych zapisany i nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek, bo gdyby był szybciej dostępny, to będzie problem ze stalowymi. Pytanie ile na taką platynę sie czeka, bo jak rok, to nie ma opcji. Jak 2-3 lata i więcej, to zastanowiłbym się emoji846.png

Możesz nawet do emerytury czekać 😆 jak nie masz zbudowanych relacji.

Biorą pod uwage cene platony z 2 ręki to w rok możesz dostać max info ze Cie nie wyrzucili z listy :)