Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

5 minut temu, tbn napisał(-a):

Wręcz przeciwnie, tamten powinien być połączony. Jak się odrzuci dyskusje o kolejkach i Kruku, to zostaje parę zdjęć nadgarsktowych tych samych zegarków tych samych osób. 🤣

😆 Plusior.

4 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Wybrałem nudny zegarek z małym potencjałem inwestycyjnym wiec liczę że jednak się uda 😆 

Szczerze życzę powodzenia!

3 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Wybrałem nudny zegarek z małym potencjałem inwestycyjnym wiec liczę że jednak się uda 😆 

btw może ktoś polecić jakąś poznańską burgerownie ? 

Burgs Szef - Podolany - Nr. 1:)

6 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

btw może ktoś polecić jakąś poznańską burgerownie ? 

To już pizza nie wystarczy 🙈mają rozmach…

12 minut temu, tbn napisał(-a):

Wręcz przeciwnie, tamten powinien być połączony. Jak się odrzuci dyskusje o kolejkach i Kruku, to zostaje parę zdjęć nadgarsktowych tych samych zegarków tych samych osób. 🤣

Też jestem za połączeniem tych wątków 😜

29 minut temu, desmo napisał(-a):

Może jakiś kolega z dostępem do „ maili Dworczyka” wrzuciłby jakiś wątek zegarkowy. Mogłoby być ciekawie…

Kto jak kto, ale Ty zapewne mógłbyś być sygnalistą, a jakoś niedawno nawet w UE mieli pchnąć rozporządzenie chroniące sygnalistów. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

1 godzinę temu, logann napisał(-a):

Wątek powinien zmienić nazwę na "klub miłośników płaszczy", bo dużo tu ostatnio o płaszczach, płaszczykach i płaszczeniu :D wrzucił bym zdjęcie jakiegoś rolka, ale niestety nie mam (ani rolka, ani zdjęcia)

To ja wrzucę co ze szwagrem już odebraliśmy. Wczoraj podjechaliśmy z Pcimia pociągiem z rodziną (cały wagon zajęliśmy) do Galmoku na zapisy. A dziś już pierwsza dostawa. Przy zapisach pytali nawet dziadka czy był w AK. Potwierdził, ale już nie wyjaśniał, że nie miał na myśli Armii Krajowej tylko Afrika Korps. 😄 

bacd772c4366a815935970ca79e39fce.thumb.jpg.dc8742bb1770475fb74b54c4b21efcb8.jpg

All-2023-Rolex-New-Models-Live-Photos-hands-on-New-2023-Rolex-Daytona-126500LN-4.thumb.jpg.d84a9bd8de2315794261abf9f184b248.jpg

Edited by memento mori

10 minut temu, machlo napisał(-a):

Kto jak kto, ale Ty zapewne mógłbyś być sygnalistą, a jakoś niedawno nawet w UE mieli pchnąć rozporządzenie chroniące sygnalistów. ;)

Kolego , sygnalista zazwyczaj wywodzi się z zepsutej organizacji…ja jestem zwykłym obywatelem korzystającym ze swoich swobód bo to chyba wolny kraj jest…jeszcze

12 minut temu, memento mori napisał(-a):

(...) Przy zapisach pytali nawet dziadka czy był w AK. Potwierdził, ale już nie wyjaśniał, że nie miał na myśli Armii Krajowej tylko Auschwitz Komando. 😄 

Afrika Korps ...

1 godzinę temu, memento mori napisał(-a):

Odkąd istnieje zamieszanie z zapisami w ostatnich latach to chyba pierwszy raz ktoś wspomniał o pytaniu "jakie masz zegarki i gdzie kupione". Myślę, że to była akurat inwencja twórcza tego konkretnego pracownika salonu.

Mojego kumpla odpytali w zeszłym roku. A, że ma zegarków kilkadziesiąt to litania była długa. Zapisał się na Pepsi i DJ szpinak. Wywalił Go z obu list. 😭 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

4 minuty temu, desmo napisał(-a):

Kolego , sygnalista zazwyczaj wywodzi się z zepsutej organizacji…ja jestem zwykłym obywatelem korzystającym ze swoich swobód bo to chyba wolny kraj jest…jeszcze

Moja wypowiedź była pół żartem, pół serio i w luźnym nawiązaniu do terminu sygnalisty, a chodziło mi o to, że taki stary wyjadacz musi wiedzieć to i owo. ;)

18 minut temu, machlo napisał(-a):

Dyrektywa o sygnalistach obowiązuje od grudnia 2021 r.

Nasi oczywiście jej nie implementowali do naszego prawa i w TSUE jest sprawa i może będą kary, czyli norma 😜

12 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Mojego kumpla odpytali w zeszłym roku. A, że ma zegarków kilkadziesiąt to litania była długa. Zapisał się na Pepsi i DJ szpinak. Wywalił Go z obu list. 😭 

Czytaj: niewystarczająco budował relacje ostatnio🤣.

17 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Czyli chwalić się, że się ma za dużo też nie dobrze - masz za dużo, więc niech kto inny dostanie, a może fliper, a może ściemniacz. ;)

U mnie na formularzu zapisu pole uwagi jest puste, ale i tak to jest bez znaczenia - mają numer karty klienta, więc mogą sobie sami sprawdzić co, kiedy i za ile kupiłem u nich.

26 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Pewnie zarząd uznał, że ma dziadka w …

i program „zegarek plus” go nie objął

24 minuty temu, machlo napisał(-a):

Moja wypowiedź była pół żartem, pół serio i w luźnym nawiązaniu do terminu sygnalisty, a chodziło mi o to, że taki stary wyjadacz musi wiedzieć to i owo. ;)

Nie musisz mieć stażu czy znajomości wewnątrz, wystarczy posłuchać „co mówią na mieście”

Edited by desmo

Ludziowie, a jak dzwoniła miła Pani z Kruka i sama zapraszała na zapis na zegarek, o który się wcześniej kilkukrotnie dopytywałem to też potem wyrzucają z listy? Dla kolegi pytam 🙂

Teraz, moss napisał(-a):

Ludziowie, a jak dzwoniła miła Pani z Kruka i sama zapraszała na zapis na zegarek, o który się wcześniej kilkukrotnie dopytywałem to też potem wyrzucają z listy? Dla kolegi pytam 🙂

Może tak być - taka przewrotność: na początku proponują zapis a potem wywalają z zapisu. 😁

50 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Wywalił Go z obu list

Ała to musi boleć, myślałem ze chociaz 1 zapis zostawiają na pociechę :P

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

26 minut temu, Jan napisał(-a):

Ała to musi boleć, myślałem ze chociaz 1 zapis zostawiają na pociechę :P

Oj tam. Trochę czasu tylko stracił. Na wizytę w celu zapisania się😉

A ja myślę, że i mnie odstrzelą z tegorocznego GMT. Żalu nie będzie.

Edited by facecik

36 minut temu, moss napisał(-a):

Tak. Najczęściej po 1-2 miesiącach, ale znane są też przypadki po 12-18 miesiącach. 

Edited by memento mori

Na np Yacht Mastera TI, GMT Gold są duże szanse, że nie wyrzucą. Na Daytonę i Sky trza mieć i historię i Rolki w kolekcji.

Jestem w GM. Myślę, wejdę, pośmieję się. Miła Pani powiedziała że już nie ma na nic zapisów. Żadne stalowe. Nawet gdybym był umówiony na godzinę. Najwięcej zapytań była na OP Celebration. Podobno listy zamknięte od wczoraj czyli można było zapisać się JEDNEGO dnia o ile ktoś miał mógł się dodzwonić. Cyrk jak co roku. 

4 minutes ago, sviety said:

Na np Yacht Mastera TI, GMT Gold są duże szanse, że nie wyrzucą. Na Daytonę i Sky trza mieć i historię i Rolki w kolekcji.

A ja otrzymałem info żeby zapisać się na 1908 albo właśnie sky bo z tego raczej nie wyrzuca ;)

2 minuty temu, logann napisał(-a):

A ja otrzymałem info żeby zapisać się na 1908 albo właśnie sky bo z tego raczej nie wyrzuca ;)

Doprecyzuję, że u mnie chodziło o zielonego Sky.