Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, beniowski napisał(-a):

dzieci powoli tracą majątek

Mi to pachnie raczej chęcią delistingu zarówno Ciechu, jak i Polenergii (co zresztą było raportowane). 

"Jest to niezbędny krok, który zdejmie ze spółki liczne ograniczenia i obowiązki dotyczące m.in. raportowania pełnych danych finansowych. Ze względu na silną konkurencję międzynarodową, zmniejszenie ograniczeń wiążących spółki publiczne, a także zmniejszenie transparentności wyników finansowych, powinno wspomóc (...) w uzyskiwaniu przewag nad innymi podmiotami z branży. Dalsze utrzymywanie statusu spółki publicznej będzie nadal ograniczać możliwość elastycznego, szybkiego reagowania na zmieniające się lokalne i globalne warunki rynkowe".

Gwałtowne spadki cen akcji nieraz przeżyłem, dziwnym trafem później odbijały z nawiązką. Teraz przeżywam to na TUI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś tym, co jesz. !

Czyli tylko kanibale są ludźmi, a większość ludzi to świnie?

Miłego dnia

D53-A2539-AD0-E-4-E45-B0-C3-CE67-D3-E7-C680.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, beniowski said:

Co to jest MLM?

7 minutes ago, Bronzo said:

o to samo miałem spytać... 

Multilevel Marketing. Inaczej piramida finansowa. Scam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję przenieść dyskusję o Kulczykach do wątku Breguet 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multilevel Marketing. Inaczej piramida finansowa. Scam. 

Nie każdy MLM to piramida finansowa, ale zwykle poramidy finansowe wykorzystują cechy MLM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Musi być silny i zdrowy, nie to co ten mój wymoczek na suchej karmie. 🙃

Jest. Dla mnie pies to członek rodziny, więc zależy mi na tym, żeby jadł dobrej jakości pożywienie bo to w ciągu życia przekłada się na jego stan zdrowia. Są dobre suche karmy także, jak Orijen. Może nie byłeś świadomy, że karmisz swojego psa kiepskiej jakości produktem. Zwracam tylko uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, tbn napisał(-a):

Jest. Dla mnie pies to członek rodziny, więc zależy mi na tym, żeby jadł dobrej jakości pożywienie bo to w ciągu życia przekłada się na jego stan zdrowia. Są dobre suche karmy także, jak Orijen. Może nie byłeś świadomy, że karmisz swojego psa kiepskiej jakości produktem. Zwracam tylko uwagę.

A wiesz o tym, że Orijen należy do tego samego koncernu Mars, który produkuje Royal Canin czy Pedigree? 😃

Byłeś kiedyś w fabryce produkującej żarcie dla psów czy kotów? Jeśli nie, to polecam, np. lokalizację w Kożuszki-Parcel. Przekonasz się, że 99% tych samych składników masz w Orijen i Royal Canin, a za karmę dla twojego czworonoga przepłacasz podwójnie tylko dlatego, bo Twój umysł kupił i przyswoił nowoczesną reklamę o zdrowym odżywianiu się zwierząt. Koncern Marsa w odpowiedni sposób szkoli i sponsoruje weterynarzy na każdym szczeblu ich kariery. 😉       

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze majątki rozpoczynają się w garażach! 😎

I-started-a-multibillion-dollar-company-in-my-parents-garage-The-garage-meme-14973.png.jpeg.151f37a4bcfe7c6cb9fe70c80b92b468.jpeg

3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A wiesz o tym, że Orijen należy do tego samego koncernu Mars, który produkuje Royal Canin czy Pedigree? 😃

Byłeś kiedyś w fabryce produkującej żarcie dla psów czy kotów? Jeśli nie, to polecam, np. lokalizację w Kożuszki-Parcel. Przekonasz się, że 99% tych samych składników masz w Orijen i Royal Canin, a za karmę dla twojego czworonoga przepłacasz podwójnie tylko dlatego, bo Twój umysł kupił i przyswoił nowoczesną reklamę o zdrowym odżywianiu się zwierząt. Koncern Marsa w odpowiedni sposób szkoli i sponsoruje weterynarzy na każdym szczeblu ich kariery. 😉       

Itp. itd. etc. To tak działa w wielu branżach. Np. Tudor i Rolex. 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ślędzę ruchów biznesowych na tym rynku. Sam fakt należenia do koncernu mi nie przeszkadza, oceniam produkt. Skoro twierdzisz, że kłamią na opakowaniu to nie mnie oceniać. Słyszałem historie o iphonach z chin czy torebkach markowych, ponoć z tej samej fabryki co oryginały!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, mario1971 said:

Tak samo jak kupujesz sweter albo marynarkę, która na metce ma 100% wełna a potem przychodzi UOKiK cały na biało i po badaniach stwierdza, że tam jest 20% poliester i 30% akryl :) Jeśli jakiś producent kłamie na metce odnośnie składu, to my jako konsumenci nie mamy możliwości tego sprawdzić, dlatego ufamy że to co jest na opakowaniu/metce to prawda.

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, tbn napisał(-a):

Skoro twierdzisz, że kłamią na opakowaniu to nie mnie oceniać. 

Widzę, że próbujesz manipulować, ale to nie są moje słowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiazując to dyskusji powyżej, po co ci świadomi tutaj jak działa rynek kupują  Rolexy zamiast Tudorow 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz skład pierwszej z brzegu karmy Orijen Original Dog:

Składniki: Świeże mięso kurczaka (25%), surowe mięso indyka (8%), świeże organy kurczaka (wątroba, serce) (7%), surowy cały śledź (6%), surowy cały morszczuk północnopacyficzny (5%), świeże jaja (5%), surowa wątroba indyka (5%), dehydratyzowany kurczak (4%), dehydratyzowany indyk (4%), dehydratyzowana makrela (4%), dehydratyzowana sardynka (4%), dehydratyzowany śledź (4%), cała czerwona soczewica, cała ciecierzyca, cały groch, tłuszcz z kurczaka (3%), cała zielona soczewica, cała fasola pinto, cała fasola biała, włókno soczewicy, olej z rdzawca (1%), skrobia grochowa, suszony kelp, świeża cała dynia, świeża cała dynia piżmowa, świeża cała cukinia, świeża cała marchew, świeże całe jabłka, świeże całe gruszki, suszony korzeń cykorii, świeży jarmuż, świeży szpinak, świeże liście buraków, świeże liście rzepy, cała żurawina, całe borówki, całe jagody saskatoon, kurkuma, ostropest plamisty, korzeń łopianu, lawenda, korzeń prawoślazu lekarskiego, owoce dzikiej róży
Dodatki w 1kg: dodatki technologiczne: ekstrakt tokoferolu z olejów roślinnych: 121 mg, kwas cytrynowy: 40 mg. Dodatki sensoryczne: ekstrakt z rozmarynu: 80 mg. Dodatki żywieniowe: 3b606 (cynk): 105 mg, 3b406 (miedź): 11 mg, 3a821 witamina B1: 10 mg, 3a672a witamina A: 3750 IU, 3a671 witamina D3: 500 IU, 3a700 witamina E: 80 IU. Dodatki zootechniczne: 4b1707 Enterococcus faecium NCIMB 10415 2.2x10^6 CFU.
Analiza: białko 38%, tłuszcz 18%, popiół 8%, włókno 5%, wilgotność 12%, wapń 1,4%, fosfor 1,1%, Omega-6 3%, Omega-3 1%, DHA 0,3%, EPA 0,2%

Wg producenta wyrób zawiera 85% świeżego mięsa z ekologicznych źródeł. Łatwo można to przeliczyć.  😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nawiazując to dyskusji powyżej, po co ci świadomi tutaj jak działa rynek kupują  Rolexy zamiast Tudorow 😂

Zwłaszcza, że tudory są ładniejsze 🙈🤷🏻‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pisar napisał(-a):

To co opisujesz można również opisać jako jego mądre ruchy bo jednak na końcu sukces był :) 

Znakomity bait milordzie 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pisar napisał(-a):

To co opisujesz można również opisać jako jego mądre ruchy bo jednak na końcu sukces był :) 

Pablo Escobar też stosował nietypowe zagrywki biznesowe, ale mądre bo w końcu finansowy sukces był 🙂.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Wg producenta wyrób zawiera 85% świeżego mięsa z ekologicznych źródeł. Łatwo można to przeliczyć.  😉

To więcej niż w niejednej polędwicy z marketu 😅

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, wystarczyło tylko pokazać kubek i jak pięknie temat się rozwinął🙂

A Dolina Noteci to dobra karma?

Moje koty to jedzą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem kiedyś wywiad z CEO Pepsi (Indra Nooyi) i na pytanie dziennikara czy jej dzieci piją Pepsi (i ogólnie wyroby tego koncernu) odpowiedziała w przypływie szczerości: no wie pani, ja chcę żeby się odżywiały zdrowo😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, nicon napisał(-a):

Tutaj wychodzi że Orijen ma jednak lepszy skład

https://www.pawdiet.com/compare/orijen-vs-royal-canin-pet-food-brand-comparison/

Chyba że oszukują i masz jakieś insiderskie info prost z fabryki, wtedy masz szansę zostać psim whistleblowerem.

image.thumb.png.c3845c14d450db367cb7f24ca846dd4d.png

Są tacy, co łykają wszystko z internetu jak gajory, dla nich stworzone zostały właśnie takie porównania. Uwierzą, że wszystko jest eko, podobnie jak samochody elektryczne.  Uwierzą, że śledź czy morszczuk pochodzi z ekologicznych hodowli, a indyk i kura dzióbie sobie soczystą trawkę na wolnym wybiegu. Napisałem, że 99% surowców użytych do produkcji jest tożsamych zarówno w jednej, jak i drugiej karmie. Reszta to marketingowa papka. Jeden ją łyknie, a drugi już nie do końca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, tbn napisał(-a):

Słyszałem historie o iphonach z chin

Naprawdę łudziłeś się, że są Made in USA ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, facecik napisał(-a):

No proszę, wystarczyło tylko pokazać kubek i jak pięknie temat się rozwinął🙂

A Dolina Noteci to dobra karma?

Moje koty to jedzą .

Jedna z lepszych. Robi ją znana firma ze Śmiłowa p. Henryka Stokłosy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tacy, co łykają wszystko z internetu jak gajory, dla nich stworzone zostały właśnie takie porównania. Uwierzą, że wszystko jest eko, podobnie jak samochody elektryczne.  Uwierzą, że śledź czy morszczuk pochodzi z ekologicznych hodowli, a indyk i kura dzióbie sobie soczystą trawkę na wolnym wybiegu. Napisałem, że 99% surowców użytych do produkcji jest tożsamych zarówno w jednej, jak i drugiej karmie. Reszta to marketingowa papka. Jeden ją łyknie, a drugi już nie do końca. 

Przeczytałeś to w ogóle? Internet porównuje skład z pudełka i nie pisze że jedno jest eko to dobre a drugie nie eko to złe. Tylko że royal canin zawiera składniki niewskazane lub szkodliwe dla psów.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi