Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Lynx27 napisał(-a):

Witam syna 👍 pięknej majówki, moja nie może być lepsza! 

D4EFE732-C9A2-4D9F-A85F-299FABC73653.jpeg

Gratulacje synka 🍾🍻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Lynx27 napisał(-a):

Niech zdrowo rośnie! 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomekr89 napisał(-a):

folie które w temperaturze pokojowe same regenerują mikro ryski

Pytam jak najbardziej serio - folia wygładza stal ?? Jakim cudem ??

@Lynx27 Wielkie gratulacje !! Pozdrowienia dla Mamy 💐

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, mroova napisał(-a):

🙃 ...chodzi o mikroryski na folii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też myślałem, ale piszemy o oklejaniu stali 904L, może @tomekr89 wie coś więcej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oklejałem niedawno folią m.in. lusterka w aucie. Majster mówił o samoregeneracji, nie za bardzo uwierzyłem. Przytarłem kilka dni później w garażu o pedał roweru wiszącego na ścianie. Rysa się zrobiła, pomogłem trochę w samoregeneracji czyli przejechałem paluchem i znikła.

14 minut temu, mroova napisał(-a):

Tak też myślałem, ale piszemy o oklejaniu stali 904L, może @tomekr89 wie coś więcej ?

Nie ma śladu na folii.

342965927_1353520745228894_4700667561586168135_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, sviety napisał(-a):

Roger już ma 1908

Roger Federer with the new Rolex watch

Ale on nie zamawiał w Kruku 😄  

Czy są jakieś daty, kiedy będzie można zobaczyć nowości w salonach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.05.2023 o 12:09, Lukasz23212 napisał(-a):

Ciagnie mnie do ed i pewnie tak sie skonczy ale przymierzalem hesalit na bransolecie. Tez milutko…chce miec jedna omege i na pewno speedmaster tylko ciagle sie waham…

Jeśli chcesz mieć jedną Omegę i Speedmaster to brałbym...FOIS. Referencja już nieprodukowana, ale za około 30k można znaleźć w praktycznie idealnym stanie.

Co do Ed White...to oczywiście wiesz, że to nie jest tak, że sobie pójdziesz do butiku i kupisz (oferowany jest jedynie klientom z długą historią zakupów)? Niemniej jednak widzę, że ten model spadł cenowo - w tamtym roku był po około 100k PLN na rynku wtórnym. Teraz można za 75 znaleźć (były ogłoszenia na forum). Jeśli chodzi o to czy warto to weź pod uwagę jeszcze dwie rzeczy. Różnica między taśmowo produkowanym Moonwatchem w wersji z szafirem to około 35k PLN. Za to dostajesz inny mechanizm (jedyny bliski temu co leciało w kosmos), inny sposób produkcji (składa go jeden zegarmistrz), unikalność...no i zegarek o rozmiarze 39,7mm zamiast 42mm (tak samo FOIS jest mniejszy). Ciągle jednak podkreślę, że jest to oferta dla fanów (a może wręcz fanatyków marki).

Mam swojego bo jestem (chyba*) fanem marki. A do tego mam małą lapę, więc tym bardziej pasuje mi EW, a nie zwykły Moonwatch.

*) chyba....Bo teraz powiedziałbym, że przestaję być z uwagi na to jak Omega odjechała z cenami...jednocześnie nie oferując nic nowego, co by do niej przyciągało. Jeśli teraz za ciekawy zegarek mam płacić w retailu ponad 40k PLN to widzę kilka lepszych opcji i wolę budować historię zakupową w Kruku niż w butiku Omegi. Do tego widzę coraz bardziej, że poza Ed White i Snoopy nie ma zegarków na które ludzie czekają - wszystkie "hot" referencje wprowadzone w poprzednim roku leżą na półkach i w butiku i w AD.

23 godziny temu, artme napisał(-a):

To zalezy czy bardziej chcesz dopelnic czyms luzniejszym czy stonowanym. Jesli luzniej, to bym se dokupil YM na gumie a jak powazniej/elegancko, to DJ mint 😎

To powinienes jeszcze poogladac dokladniej szafir - wg mnie wyszedl im naprawde zacnie 😉

Wyszedł OK, ale jak weźmiesz pod uwagę, że Moonwatch to typowy "strap monster" i aż się prosi, żeby darować sobie bransoletę, to nagle część argumentów (mikroregulacja itp.) odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam syna pięknej majówki, moja nie może być lepsza! 
D4EFE732-C9A2-4D9F-A85F-299FABC73653.thumb.jpeg.d2a32c48d3ed37f1eb97824acb018d41.jpeg

Dużo radości i przede wszystkim zdrowia dla synka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kruk jak zwykle cos spieprzyl.

Teraz pomylili mi zamowienia i zamiast bialej Daytony przyslali czarna…

Co myslec o takiej firmie forum?

DAE6C013-2B35-46BE-9954-50110688EDC7.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, I_love_britney napisał(-a):

DAE6C013-2B35-46BE-9954-50110688EDC7.jpeg

pierwsze pytanie które bym zadał; 

- a kawa do tego to już nie łaska?😂🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, I_love_britney napisał(-a):

Sprzedać czarną z zyskiem, kasę zainwestować i czekać na białą. No chyba że cię firma za flipera weźmie i już więcej na nic nie zapisze 😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mroova napisał(-a):

Tu chodzi o pokrycie stali folią - ona jest warstwą ochronna i w razie czego zbiera rysy, które samoczynnie się regenerują. To dość stara technologia, stała się popularna dopiero jak ludzie zaczęli auta oklejać. 
7:15 

Mimo wszystko naklejanie tego na zegarek to w mojej opinii przesada. Moje Rolexy to woły robocze, pełen zarysowań, śladów użytkowania, itd. i wiecie co? W ogóle mi to nie przeszkadza. Pewnie jak może kiedyś kupię A. Lange & Sohne to będę na niego chuchał i dmuchał, ale zegarek codzienny to narzędzie codziennego użytku, nie mam zamiaru ich nigdy sprzedawać, więc lżej mi się żyje jak nie przejmuję się zarysowanym zapięciem, itp.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pdb napisał(-a):

Jeśli chcesz mieć jedną Omegę i Speedmaster to brałbym...FOIS. Referencja już nieprodukowana, ale za około 30k można znaleźć w praktycznie idealnym stanie.

Co do Ed White...to oczywiście wiesz, że to nie jest tak, że sobie pójdziesz do butiku i kupisz (oferowany jest jedynie klientom z długą historią zakupów)? Niemniej jednak widzę, że ten model spadł cenowo - w tamtym roku był po około 100k PLN na rynku wtórnym. Teraz można za 75 znaleźć (były ogłoszenia na forum). Jeśli chodzi o to czy warto to weź pod uwagę jeszcze dwie rzeczy. Różnica między taśmowo produkowanym Moonwatchem w wersji z szafirem to około 35k PLN. Za to dostajesz inny mechanizm (jedyny bliski temu co leciało w kosmos), inny sposób produkcji (składa go jeden zegarmistrz), unikalność...no i zegarek o rozmiarze 39,7mm zamiast 42mm (tak samo FOIS jest mniejszy). Ciągle jednak podkreślę, że jest to oferta dla fanów (a może wręcz fanatyków marki).

Mam swojego bo jestem (chyba*) fanem marki. A do tego mam małą lapę, więc tym bardziej pasuje mi EW, a nie zwykły Moonwatch.

*) chyba....Bo teraz powiedziałbym, że przestaję być z uwagi na to jak Omega odjechała z cenami...jednocześnie nie oferując nic nowego, co by do niej przyciągało. Jeśli teraz za ciekawy zegarek mam płacić w retailu ponad 40k PLN to widzę kilka lepszych opcji i wolę budować historię zakupową w Kruku niż w butiku Omegi. Do tego widzę coraz bardziej, że poza Ed White i Snoopy nie ma zegarków na które ludzie czekają - wszystkie "hot" referencje wprowadzone w poprzednim roku leżą na półkach i w butiku i w AD.

Wyszedł OK, ale jak weźmiesz pod uwagę, że Moonwatch to typowy "strap monster" i aż się prosi, żeby darować sobie bransoletę, to nagle część argumentów (mikroregulacja itp.) odpada.

Chce miec jedna omege w kolekcji i na razie pada na ed white. Wiem ze sie czeka ok 2 lat… ceramika, szafir, mala produkcja, produkcja przez jednego zegarmistrza, brak ochrony przyciskow i koronki, rozmiar 39,7 to sa zalety nie do obejscia… jeszcze sam napis „omega speedmaster” i nic wiecej jest najlepszy…  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Lynx27 napisał(-a):

Gratulacje z okazji narodzin Syna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Chce miec jedna omege w kolekcji i na razie pada na ed white. Wiem ze sie czeka ok 2 lat… ceramika, szafir, mala produkcja, produkcja przez jednego zegarmistrza, brak ochrony przyciskow i koronki, rozmiar 39,7 to sa zalety nie do obejscia… jeszcze sam napis „omega speedmaster” i nic wiecej jest najlepszy…  

Nie. Nie czeka się ok 2 lat. Czeka się różnie (czasem nawet więcej), ale bez historii zakupowej w Omedze nie masz na niego szans. On jest oferowany stałym klientom...z tego co kojarzę, to przychodzi kilka-kilkanaście sztuk na rok.  I tylko do butiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, pdb napisał(-a):

Nie. Nie czeka się ok 2 lat. Czeka się różnie (czasem nawet więcej), ale bez historii zakupowej w Omedze nie masz na niego szans. On jest oferowany stałym klientom...z tego co kojarzę, to przychodzi kilka-kilkanaście sztuk na rok.  I tylko do butiku.

Gdzie w jubitomie czy w kruku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Gdzie w jubitomie czy w kruku?

W żadnym z nich. W Polsce masz tylko jeden butik Omegi - na Placu Trzech Krzyży w Warszawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pdb napisał(-a):

Nie tylko do butiku. Jubitom również miewa Ed White. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Nie tylko do butiku. Jubitom również miewa Ed White. 

Znasz kogoś, kto go tam odebrał? Technicznie mają go na stronie, ale nie kojarzę nikogo, kto by tam kupił.

Niemniej jednak, nawet jeśli, to pewnie też trzeba mieć niezłą historię zakupową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, pdb napisał(-a):

Znasz kogoś, kto go tam odebrał? Technicznie mają go na stronie, ale nie kojarzę nikogo, kto by tam kupił.

Niemniej jednak, nawet jeśli, to pewnie też trzeba mieć niezłą historię zakupową.

Do mnie dzwonili osobiście, bo ktoś zrezygnował z odbioru. Nie byłem zainteresowany, bo czekałem na Snoopiego, który miał lada dzień przyjść. Później dzwonili do innego kolegi z Forum, który też go odpuścił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Do mnie dzwonili osobiście, bo ktoś zrezygnował z odbioru. Nie byłem zainteresowany, bo czekałem na Snoopiego, który miał lada dzień przyjść. Później dzwonili do innego kolegi z Forum, który też go odpuścił. 

Ok. No to może coś się zmieniło.

A telefon dostałeś ot tak, bo wpisałeś się na listę....czy jednak miałeś u nich historię zakupową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi