Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie wygląda ...na zewnątrz. Wpuścili Cię chociaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odebrałem co nieco dla mojej lepszej połówki. Z ciekawostek, w 31 mm jest ukryte zapięcie crownclasp i brak mikroregulacji. 

IMG_2492.jpeg

IMG_2496.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Szybka refleksja. Niestety powierzchnia pomiędzy uchami w Rolexie nie jest w ogóle obrobiona, co dyskwalifikuje ten chudy pasek. Pierwsze śliwki robaczywki. default_wink.png

fb41182e414f54b1421f60df8317ad7f.jpg

Sam pasek jak napisałeś musi być bardziej mięsisty i jakby zrobić grubiej przy uszach byłoby ok. Klamerka też tandetna. Ogólnie myślę, że fajnie wygląda Daytona na pasku ale ten napis i obróbka mówi słabo o zegarki za 100k. Wiadomo, że bransoleta robi rysy i w tańszych microbrandach to mam tylko mówię o zegarku do 2k. Bo już np x wind i inne zegarki mają to lepiej zrobione i szlify i po zdjęciu bransolety nie ma takich kwiatków. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex ma świetnie spasowaną bransoletę z kopertą. Porównując np. do Omegi w Rolku wszystko ciaśniej siedzi, dużo mniej luzu. Coś za coś chyba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

122cdc3877f89a6c5530ab4911adf99a.jpg&key=e1dae452c129935dcfcea72284c3b54c9a4a4b85840fe405fe2f70b05bdd5b98
Zamówiłem Sprite. Będzie lub nie, nie będzie?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spasowanie bransolety z kopertą jest mocną stroną Rolexa. Dla porównania w Omedze czy Grand Seiko pod słońce można oglądać niebo, a potrząsając ręką usłyszeć klekot obijanych elementów. Ja eksperyment paskowy z Daytoną wykonałem, i chyba mi starczy. Zegarek w najbliższym czasie wróci na bransoletę. Na stałe... 😃

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ładnie wygląda ...na zewnątrz. Wpuścili Cię chociaż?

Tak, jak zawsze
Dziś odebrałem co nieco dla mojej lepszej połówki. Z ciekawostek, w 31 mm jest ukryte zapięcie crownclasp i brak mikroregulacji. 
IMG_2492.thumb.jpeg.3b145f17a2a797fae7ebd86751d09639.jpeg
IMG_2496.thumb.jpeg.988b33a4eebbb48635f51b2b127e88a0.jpeg

Gratulacje, nie interesowałem się damskimi, nawet nie wiedziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Spasowanie bransolety z kopertą jest mocną stroną Rolexa. Dla porównania w Omedze czy Grand Seiko pod słońce można oglądać niebo, a potrząsając ręką usłyszeć klekot obijanych elementów. Ja eksperyment paskowy z Daytoną wykonałem, i chyba mi starczy. Zegarek w najbliższym czasie wróci na bransoletę. Na stałe... 😃

Jeszcze stronę temu pisałeś. 

6 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Trochę na pasku ponoszę, a na lato wróci na stal. 

Pisałeś, że jednak spróbujesz. 

Słowa krytyki są tylko na obróbkę szczotki czy na tą szparę. 

Uważam, że ekstra pasek od Filipa np. zrobił by też fajny zestaw. Pewnie na bransolecie Daytonie najlepiej ale na dobrym pasku to też genialne zestawienie. 

53 minuty temu, tbn napisał(-a):

Rolex ma świetnie spasowaną bransoletę z kopertą. Porównując np. do Omegi w Rolku wszystko ciaśniej siedzi, dużo mniej luzu. Coś za coś chyba. 

Nie mam takich porównań chociaż ostatnio mierzyłem suba ale wybacz na nadgarstku mam deep blue za 2k i Spasowanie koperty jest ekstra a dodatkowo siedzi ciasno. Więc to chyba nic nadzwyczajnego w zegarku tej klasy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

88b4995d0ade0eacd1354e3388532afc.jpg
Z paskami jest jak z d*pą; każdy ma swoją. Ja nosze zegarki na paskach, krytykują non stop ale mi się podoba

Mario; Daytona kozak na pasku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Myślę, że Rolex od dekad ich nie wykańcza właśnie dlatego, żeby odstraszać od pasków. W myśl zasady tak zaprojektowalismy i koniec. Przy grubszym nato i 5 cyfrowych referencjach to się nie rzuca tak jeszcze w oczy, ale przy dwuczęściowych paskach z prostym zakończeniem czy nawet cienkim nato nie wygląda to dla mnie dobrze.

Znajdź na Chrono ori Oysterflexa i będziesz miał idealne połączenie. 🫠 A RubberB/Everest nie mają przypadkiem pasków do Daytony (oko)? Czy musi być koniecznie skóra (pięść)? 😜 

Do tej ref Daytony, którą ma Mario spasowane gumy mają i RobberB i Everest i Zelandię i Horus.

Do nowej jeszcze nie ma

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kornel91, chodzi o to, że miałem ochotę coś zmienić, spróbowałem - niestety nie pykło. Nie będę próbował (przynajmniej teraz) przerzucać jej na aftermarkową gumę, bo kiedyś zrobiłem tak z Batmanem i mocno się rozczarowałem. Do momentu, kiedy Rolex nie zrobi Oysterflexa do tej Daytony, pozostanie na bransolecie. A że Rolex nigdy tego nie zrobi, zostanie na stali na zawsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe jak te paski są wykonane, na tej focie jest oki… a jak w realu to kto wie? 
IMG_6716.thumb.jpeg.b786311d3b53b09d3dde87a6a8bce56b.jpeg

Ta skóra rzeczywiście trochę lepiej wygląda, bo przy uszach dobrze spasowana i jeszcze pasek jest gruby i mięsisty. Może Filip dobrałby Ci coś fajnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak grube paski ze skóry nie dadzą odpowiedniego komfortu. Poza tym, rolexowe bransolety są ultra wygodne. Miałem kaprys..., już mi przeszło. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Nie mam takich porównań chociaż ostatnio mierzyłem suba ale wybacz na nadgarstku mam deep blue za 2k i Spasowanie koperty jest ekstra a dodatkowo siedzi ciasno. Więc to chyba nic nadzwyczajnego w zegarku tej klasy. 

Nie znam marki Deep Blue, ale jak mają jakość spasowania bransolety Rolka w cenie rzędu 500 euro to tylko bić brawo. Co do zegarków szwajcarskich firm, które przeszły przez moje ręce w przedziale do cen Rolka to zdecydowanie ten ostatni wypadał najlepiej. Co ciekawe miałem Roleksy pięcio i szeciocyfrowe, w każdym były rysy od bransolety między uchami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minutes ago, a_team said:

Ta skóra rzeczywiście trochę lepiej wygląda, bo przy uszach dobrze spasowana i jeszcze pasek jest gruby i mięsisty

O niebo lepiej… tylko pytanie jak będzie wyglądał produkt który zostanie dostarczony, bo powiedzmy sobie że nie jest jakoś wybitnie drogi… kto wie?

7 minutes ago, mario1971 said:

Tak grube paski ze skóry nie dadzą odpowiedniego komfortu.

Nie mów chop, bez próby nie ma nawet co gdybać w tym przypadku. 

Tutaj widać trochę więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, a_team napisał(-a):

Dzisiaj mała wizyta w butiku 😁

IMG_7792.jpeg

o ! mój ulubiony :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spasowanie bransolety z kopertą jest mocną stroną Rolexa. Dla porównania w Omedze czy Grand Seiko pod słońce można oglądać niebo, a potrząsając ręką usłyszeć klekot obijanych elementów. Ja eksperyment paskowy z Daytoną wykonałem, i chyba mi starczy. Zegarek w najbliższym czasie wróci na bransoletę. Na stałe... 

Bo nie umiesz eksperymentować

IMG-4519.jpg&key=3409d10f9b66e92b2016436662d8c66fd2f331db1b399a4ff2893c4262f8c5a8

IMG-2628.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Krystian napisał(-a):

Bo nie umiesz eksperymentować emoji2371.png

IMG-4519.jpg&key=3409d10f9b66e92b2016436662d8c66fd2f331db1b399a4ff2893c4262f8c5a8

IMG-2628.jpg

Daytona ma "krótką" kopertę i stąd brak odpowiedniego efektu w eksperymencie z moim paskiem. Endlinki w ori bransolecie wydłużają całość zestawu, dlatego tak dobrze się nosi na fabrycznym secie. Może kiedyś jeszcze coś ciekawego wymyślę. Twój Sub na zielonej gumie nawet wygląda. 😉

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daytona ma "krótką" kopertę i stąd brak odpowiedniego efektu w eksperymencie z moim paskiem. Endlinki w ori bransolecie wydłużają całość zestawu, dlatego tak dobrze się nosi na fabrycznym secie. Może kiedyś jeszcze coś ciekawego wymyślę. Twój Sub na zielonej gumie nawet wygląda. 

Daytona na RubberB też dobrze wygląda default_wink.png Sprawdź na żywo.

Tu masz jeszcze inne ujęcia (jedno na nadgarstku Kolegi)

IMG-2627.jpg

IMG-2668.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Jestem zadowolony z tej zmiany, choć dalej uważam, że ceramiczna Daytona najlepiej wygląda na fabrycznej bransolecie. default_smile.png

A pisałem żeby sobie dać spokój. Ale od razu odezwał się chór znawców mówiących że Daytona na pasku to taka fajna jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy, czego się oczekuje.
Jak dopasowania każdego paska jak na oysterflex, to pewnie można narzekać.
Moim zdaniem Rolexy bardzo fajnie potrafią wyglądać na pasku, a YM na pasku jest imo jednym z najfajniejszych R ever.
Gdyby nie znikoma grubość paska przy kopercie, Daytona Mario wyglądałaby naprawdę dobrze. Ten profil nie wygląda może na idealny, ale liczy się to, co podoba się właścicielowi.
Dobrym przykładem świeci w tym wątku Michał albo Krystian

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, beniowski napisał(-a):

A pisałem żeby sobie dać spokój. Ale od razu odezwał się chór znawców mówiących że Daytona na pasku to taka fajna jest. 

No właśnie ludziska. Nasz prorok z Włoch dobrze mówi. On jedyny na tym forum kupił Rolka w fabrycznej konfiguracji ze skórzanym paskiem i już go niema. A bransolety pewnie nosi do dziś. Przypadek? 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Yenjay napisał(-a):

Zamówiłem Sprite

W kruku? 😯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Miałeś rację. Daytona już wróciła na bransoletę. Zmiana powrotną zajęła mi całe pół godziny, gdyż teleskop z jednej strony po nieudanej próbie się zablokował. Zdejmowanie to pestka, wsuwanie endlinków przy jednoczesnym trzymaniu ściśniętego teleskopa wymaga większej precyzji. Przy nastej próbie w końcu się udało bez strat własnych. Za stary już jestem na tak dokładne robótki ręczne. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi