Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Posted (edited)
W dniu 30.03.2025 o 14:58, bibbi napisał(-a):

- OP41 cale out

Tzn, że jak czekam od 3,5 roku na OP 41 i go nie dostałem do dziś, to już nie ma szans na odbiór od jutra? 

Edited by S-3

Tzn, że jak czekam od 3,5 roku na OP 41 i go nie dostałem do dziś, to już nie ma szans na odbiór? 

Pewnie o Tobie zapomnieli już. Przypominałeś się ?

Tzn, że jak czekam od 3,5 roku na OP 41 i go nie dostałem do dziś, to już nie ma szans na odbiór od jutra? 
Dokladnie

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pewnie o Tobie zapomnieli już. Przypominałeś się ? emoji6.png

No tak przypominałem, kazali czekać, czekać, czekać 🤣.

58 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Dokladnie

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

I bardzo dobrze, bo w między czasie zdążyłem go przymierzyć i czar prysł bo był za duży.

Może jak wejdą jutro nowe kolory OP 36 to coś pomyślę. 

Ciekawe czy to co przewidują się potwierdzi. Chodzi mi o kwestie mechaniczne. Byłoby rzeczywiście ciekawie. Polecam posłuchać.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Ciekawe czy to co przewidują się potwierdzi. Chodzi mi o kwestie mechaniczne. Byłoby rzeczywiście ciekawie. Polecam posłuchać.

Potwierdzi się, Michał, potwierdzi.

Pewnie masz jeszcze mikrą szansę, że Twój zegarek przyjechał do salonu w dostawie kwietniowej.

Stalowy Land-Dweller 14’200chf u mnie i 15660chf (co tam, Polakow stac), moje przewidywanie bylo na granicy 🤔

Mysle, ze jak na 5hz mechanizm z nowym wychwytem, to jak za darmo.

Kamienna tarcza w GMT jest obledna, szkoda ze tylko w zlotych zegarkach.

OP41 i pepsi jakos sie ostalo, choc z malymi zmianami 😂 Polecialy Celebration, wjechala pistacja, beż i lila.

Swietne premiery 🤩

Czyli pewnie wszyscy rzuca sie na nowego landa w stali, co bedzie skutkowac latami czekania i lawinowym wywalaniem z zapisow... smutne - szczegolnie przy takiej cenie. stalowego modelu 😔 I pomyslec, ze Daytone pande za 58k kupowalem... ech...

@artme Ano tak będzie, plus OP bo wiadomo nowe kolorki. Dodatkowo część tych którzy czekali na OP i nie dostali też będą chcieli wrócić na listy i tym samym entry lvl rolex będzie znowu niedostępny 🙃

Posted (edited)

Bardzo ciekawe że tym razem przecieki były prawdziwe. Pomijając Land de facto nic nowego, kolejne wariacje. 

Edited by Matt2405

Żeby nie być zupełnie negatywnym to ten nowy mechanizm Rolka wygląda na kawał dobrej, inżynierskiej roboty. Cały zegarek chyba koło 10mm, przy trochę krótszej rezerwie, do tego 5hz. 

51 minut temu, Jan napisał(-a):

@artme Ano tak będzie, plus OP bo wiadomo nowe kolorki. Dodatkowo część tych którzy czekali na OP i nie dostali też będą chcieli wrócić na listy i tym samym entry lvl rolex będzie znowu niedostępny 🙃

Myślicie, że będzie opcja zapisu na OP41 ze srebrną tarczą?

Nic godnego uwagi. A Land Dweller ma bransoletę bez mikroregulacji.

Land to mógł być świetny zegarek gdyby nie ta tarcza. Pewnie za kilka lat dadzą jakąś „normalną” zamiast tego dziwadła to wtedy będzie nad czym się zastanawiać.

3 minuty temu, rafalmosty napisał(-a):

A ja się zapiszę na Land Dweller. A co mi tam. Zawsze lubiłem Rogera Federera;-) 

Roger nosił też ciekawsze modele ;)

13 minut temu, Krystian napisał(-a):

Land to mógł być świetny zegarek gdyby nie ta tarcza. Pewnie za kilka lat dadzą jakąś „normalną” zamiast tego dziwadła to wtedy będzie nad czym się zastanawiać.

i tak bedzie za kilka lat (czarna stonowana tarcza, bez tych quasi-explorer cyferek, tylko indeksy - i wtedy git) 

attachment.php?attachmentid=1491329&stc=