Daito 5694 #11851 Napisano 31 Maja 2018 To to żółto czarne 6900 fajne nawet... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #11852 Napisano 1 Czerwca 2018 Raczej nie, serie na 2018 już zaprezentowano, niestety bez Romka. hmm rzeczywiście For the past four years the Rangeman GW-9400 was also part of the Love The Sea And The Earth collections as an Earthwatch collaboration but is curiously absent this year. We’re not sure what to make of that. We can’t imagine that the GW-9400 is being discontinued and would like to think it is being saved for some kind of 35th Anniversary edition, but that is pure speculation.Romek chyba na tyle dobrze się sprzedaje, że nie powinni go ubijać. Ale może być tak z Mudem 9300, przestali robić go w tej wersji i tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #11853 Napisano 1 Czerwca 2018 Ten sam sprzedawca ma tez zoltego na 30 rocznice Jak coś to sprzedawca sprawdzony, można brać A to nie jest czasem niejaki DZIK? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #11854 Napisano 1 Czerwca 2018 A to nie jest czasem niejaki DZIK? Jak nie jak tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #11855 Napisano 1 Czerwca 2018 No niby tyle co flaszka, ale wiesz ze sa miniaturowe. Troche ta cena na wyrost W Zibi te srubki tez sa po ok ~17zl za sztuke? 17zł za śrubkę... lepiej założyć imbusy tak jak ja, o wiele lepiej pasują http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-576?do=findComment&comment=2233063 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #11856 Napisano 2 Czerwca 2018 widzialem, widzialem. Jak juz kupie ubranko to pewnie to rozwaze, bo na razie to tak mysle o tym mysle ale kroku jeszcze nie zrobilem. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11857 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) 17zł za śrubkę... lepiej założyć imbusy tak jak ja, o wiele lepiej pasują http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-576?do=findComment&comment=2233063 Myślę że to kwestia gustu mam te imbusy, jak szybko założyłem tak szybko ściągnąłem... wolę "oryginalne" atrapy. Z drugiej strony narzekacie na cenę 17PLN za śrubkę - że dużo, a są tacy którzy za zwykłego GW-9400-1ER zapłacili 1300PLN... ile by za to wódki można było kupić jak zegarek na e-globalu za 720PLN był :D Jeśli chodzi o zegarki to raczej nie "drobne" są tutaj najważniejsze a już na pewno nie alkohol który można by za nie wypić Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #11858 Napisano 2 Czerwca 2018 Firmowe czarne śrubki mają jedną niezaprzeczalną zaletę nad czarnymi imbusami... nie rdzewieją 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemysław Sagała 1 #11859 Napisano 3 Czerwca 2018 Ja za swojego Gw-9400 BJdałem 266 funtów czyli aktualnie 1306zł a kupiłem go ile 3 tygodnie temu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #11860 Napisano 3 Czerwca 2018 Firmowe czarne śrubki mają jedną niezaprzeczalną zaletę nad czarnymi imbusami... nie rdzewieją jak zaczną rdzewieć to można wymienić, ja za 20 sztuk dałem chyba 2zł 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11861 Napisano 3 Czerwca 2018 Ja już bym wolał oryginalne srebrne nosić, ale co kto lubi.Srebrne można też spróbować barwić nad ogniem, jak to jeden kolega z forum czynił z całkiem fajnym efektem. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczurax 3 #11862 Napisano 3 Czerwca 2018 Romki stały się tak powszechne że nawet rosną na drzewach - sezon na czereśnie otwarty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #11863 Napisano 3 Czerwca 2018 jak zaczną rdzewieć to można wymienić, ja za 20 sztuk dałem chyba 2złTyle, że przy jasnym ubranku (np. żóltym czy białym) rdza zabarwia je nieodwracalnie 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crywar 0 #11864 Napisano 3 Czerwca 2018 Można gdzieś w Polsce kupić wersję czarną w negatywnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemysław Sagała 1 #11865 Napisano 3 Czerwca 2018 Można gdzieś w Polsce kupić wersję czarną w negatywnie?Ja swojego na Ebayu kupiłem ale był sprowadzany z Japonii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #11866 Napisano 4 Czerwca 2018 Mam trochę różnych, różniastych śrubek z elektroniki, jak ktoś w Krakowie ma na nie ochotę to chętnie sprezentuję.Problem z czarnymi jest taki, że są w ze zwykłej stali (rdzewieją) ale mam też nierdzewne, które można pociemnić ogniowo i robi się taki kolor "gun metal". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #11867 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Można gdzieś w Polsce kupić wersję czarną w negatywnie?Kup "zwykłego" w pozytywie w e-global i...http://allegro.pl/wyswietlacz-lcd-casio-gw-9400-rd-4-oryginalny-i7338409815.htmlZaoszczędzisz kilka stów! Edytowane 4 Czerwca 2018 przez NIN76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #11868 Napisano 4 Czerwca 2018 Kup "zwykłego" w pozytywie w e-global i...http://allegro.pl/wyswietlacz-lcd-casio-gw-9400-rd-4-oryginalny-i7338409815.htmlZaoszczędzisz kilka stów!Taak aleś koledze doradził + do tego jeszcze czarne wszystkie guziki + czarne atrapy śrubek ... i wyjdzie tyle co oryginalny BJ, albo nawet więcej , a nigdy nie będzie oryginałem. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #11869 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Taak aleś koledze doradził + do tego jeszcze czarne wszystkie guziki + czarne atrapy śrubek ... i wyjdzie tyle co oryginalny BJ, albo nawet więcej , a nigdy nie będzie oryginałem.Jak sugerujesz, iż kolega chce całego czarnego (czarne przyciski, czarne atrapy śrubek i negatyw) to wskaż swojego "oryginała". Jest taki model? No nie ma! Niestety ...A puki bezel, śrubki, pasek które zamieniamy pochodzą od casio, to będzie oryginał. (ja akurat mam śrubki "podróby" które lepiej wyglądają od oryginałów.)A teraz trochę matematyki: rangeman 845zł + wyświetlacz 67zł = 912zł. Jak masz za tyle BJ-ta to biorę! Na jebaju min 1400zł. PS: Żeby powstał taki dream Rangeman to trzeba "zepsuć" 9430 , albo różowego (ale tego to akurat ne żal) Edytowane 4 Czerwca 2018 przez NIN76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crywar 0 #11870 Napisano 4 Czerwca 2018 dzięki za wszystkie odpowiedzi, wolałbym od razu komplet żeby nic samemu nie robić więc pozostaje ebay. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strelok 0 #11871 Napisano 4 Czerwca 2018 Witam.Mam pewien problem który mnie męczy.Niedawno zakupiłem swojego GW-9400 a że jestem potrzepany człowiek to zdrzyło mi sie najgorsze-zapomniałem zegarek na desce rozdzielczej w samochodzie.Nadmienię że tego dnia upał był masakryczny i zegar smażył się dobre 4h. Gdy wróciłem do samochodu wyświetlacz był całkowicie czarny a zegarek wręcz wrzący.Dekiel był tak nagrzany że nie można go było dotknąć.Dość konkretnie spanikowałem i zrobiłem chyba kolejną głupią rzecz-zlałem go wodą.Wyświetlacze zaczęły wracać do życia a zegarek pod szybką zaparował Pozniej wszystko wróciło do normy i zegarek niby działa jak dawniej,aku na H, sensory działają ale mam pewne obawy. I tu pytam bardziej doświadczonych w podobnych sytuacjach-czy w zegarku mógł zdechnąć aku? i np.po roku padnie? I czy zegarek przy tak ekstremalnej temp. mógł sie jakoś zdeformować przez co rozszczelnic?Trochę sie rozpisałem ale nie daje mi to spokoju.Marzył mi sie ten model,kupe czasu na niego szporowałem i taki klops. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #11872 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Jak sugerujesz, iż kolega chce całego czarnego (czarne przyciski, czarne atrapy śrubek i negatyw) to wskaż swojego "oryginała". Jest taki model? No nie ma! Niestety ...A puki bezel, śrubki, pasek które zamieniamy pochodzą od casio, to będzie oryginał. (ja akurat mam śrubki "podróby" które lepiej wyglądają od oryginałów.)A teraz trochę matematyki: rangeman 845zł + wyświetlacz 67zł = 912zł. Jak masz za tyle BJ-ta to biorę! Na jebaju min 1400zł. PS: Żeby powstał taki dream Rangeman to trzeba "zepsuć" 9430 , albo różowego (ale tego to akurat ne żal) dzięki za wszystkie odpowiedzi, wolałbym od razu komplet żeby nic samemu nie robić więc pozostaje ebay.A nie mówiłem, sprawa prosta i jest pełna gwarancja. Nie każdy chce lub umie bawić się w modowanie. Witam.Mam pewien problem który mnie męczy.Niedawno zakupiłem swojego GW-9400 a że jestem potrzepany człowiek to zdrzyło mi sie najgorsze-zapomniałem zegarek na desce rozdzielczej w samochodzie.Nadmienię że tego dnia upał był masakryczny i zegar smażył się dobre 4h. Gdy wróciłem do samochodu wyświetlacz był całkowicie czarny a zegarek wręcz wrzący.Dekiel był tak nagrzany że nie można go było dotknąć.Dość konkretnie spanikowałem i zrobiłem chyba kolejną głupią rzecz-zlałem go wodą.Wyświetlacze zaczęły wracać do życia a zegarek pod szybką zaparował Pozniej wszystko wróciło do normy i zegarek niby działa jak dawniej,aku na H, sensory działają ale mam pewne obawy. I tu pytam bardziej doświadczonych w podobnych sytuacjach-czy w zegarku mógł zdechnąć aku? i np.po roku padnie? I czy zegarek przy tak ekstremalnej temp. mógł sie jakoś zdeformować przez co rozszczelnic?Trochę sie rozpisałem ale nie daje mi to spokoju.Marzył mi sie ten model,kupe czasu na niego szporowałem i taki klops.Kolega Tomaliusz kiedyś też tak swojego smażył i nic mu potem nie było, baa był nawet zadowolony, bo podobno poziom kontrastu wyświetlacza się podniósł Raczej nie masz się czego obawiać po takim jednorazowym grillowaniu Edytowane 4 Czerwca 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11873 Napisano 4 Czerwca 2018 Podobno kontrast się poprawia, ale nie zamierzam praktykować jak i prać w pralce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #11874 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Kontrast się poprawił, to prawda ale ja go spokojnie zaniosłem do cienia w przewiewne miejsce i czekałem jak wróci do życia.Niestety z tą wodą pojechałeś po bandzie, skoro zaparował.Zobacz czy od środka nie zostały smugi na szkle od tego zaparowania. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11875 Napisano 4 Czerwca 2018 Nic nie zaparowało, nic nie było prane, tak tylko nawiązałem co inny kolega pisał w temacie GWG. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach