S.Adi. 135 #12426 Napisano 17 Sierpnia 2018 Zazdroszczę panowie.Niestety moje zamówienie z Watchshop od poniedziałku czeka na weryfikację, więc właśnie złożyłem rezygnację.A miałem zamówionego GW9400 i GST W300. Łatwo można sobie wyobrazić czekanie na takie fajne zegarki i wiedza, że już nie przyjdą No nic, próbuję na eglobal, aż się boję z moim szczęściem. Paypal pewnie z miesiąc, zwykły przelew do roku No przecież pisałem, że eglobal .PayPal 8-10 dni. Ja brałem bez ubezpieczenia ale sam w tym aspekcie podejmij decyzję.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #12427 Napisano 17 Sierpnia 2018 Pyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12428 Napisano 17 Sierpnia 2018 GWG się późni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12429 Napisano 17 Sierpnia 2018 Waldzior - graty za 10 000 no i jak zawsze rozwalasz system fotką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5724 #12430 Napisano 17 Sierpnia 2018 GWG się późni. To jest ta wersja z dwoma sekundnikami - jeden jest punktualny a drugi nie nadąża Też takiego miałem, ale sprzedałem bo dużo palił a na koniec się pomiął: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielo 4 #12431 Napisano 17 Sierpnia 2018 @zielo Dzwoniłeś? jakie powody takiego opóźnienia?Dwa zegarki - warto było powalczyć o rabat + jeszcze za opóźnienie Oczywiście dzwoniłem, z niewytłumaczalnego powodu, który zdarzył się pierwszy raz w życiu, z moim zamówieniem jest problem. Dostałem rabat z racji zakupu dwóch zegarków, dostałem też rabat z tytułu opóźnienia. Wiec tu nie mam zastrzeżeń.Ale mam dość, na eglobal dzisiaj wyszło mi 780 PLN, więc na GST zostaje sporo środków. Na razie odrestaurowuję G701D, który dostałem jako złom. I czekam na GW9400 Pochwalę się, jak przyjdzie. Wolę nie spamować, tylko oglądać wasze super fotki w tym temacie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1377 #12432 Napisano 17 Sierpnia 2018 @zielo Zwróć uwagę na to, że na WS masz gwarancję np. w ZIBI. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12433 Napisano 17 Sierpnia 2018 Przyszedł dziś mój czwarty z kolei Roman. Mam nadzieje że to ostatnie podejście do niego i że zostanie na dłużej Super czytelny wyświetlacz w porównaniu do pozostałych, które miałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12434 Napisano 18 Sierpnia 2018 Mija dzisiaj miesiąc odkąd na mojej ręce zagościł GW-9400. Muszę przyznać, że jest to doskonały zegarek - jak dla mnie.Wiem, że nie muszę tu nikogo przekonywać i podkreślać jego zalet. Czy uważam, że ma wady, coś by mogło być lepiej zaprojektowane?Sprzączka, podświetlenie?Wiem, że te tematy były poruszane wielokrotnie.Faktem jest, iż bardzo polubiłem się z Rangemanem, okazał się świetnym towarzyszem, wygodnym i funkcjonalnym zegarkiem.Nic bym w nim nie zmieniał, jest praktyczny. Nie za duży nie za mały, dobrze wygląda i ma potencjał do wielu modów.Sensory, panel solarny i WC stanowią dopełnienie, które sprawia, iż mam przekonanie o kompletnie wyposażonym G-SHOCK-u.Nie sądziłem, że na stare lata będę nosił 100% cyfrowy zegar (bo podobają mi się wskazówkowe) ale ten wyjątkowo mi spasował.Jest czytelny co dla mnie było i jest istotne, Jest szybki - w czasie aktywności nie ma problemu w korzystaniu z funkcji (genialne przyciski).Dobrze mi leży na ręce (chce to podkreślić) gdyż przed zakupem w tej kwestii miałem wątpliwości.I jest jeszcze jedna fajna rzecz. W towarzystwie jest zauważalny i jest przedmiotem dyskusji.Moje Ego ma się z nim dobrze. Wiem, że nic nowego nie napisałem, ale odczułem potrzebę podsumowania miesięcznicy To tyle w temacie "moje miesięczne obcowanie z GW-9400-1" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12435 Napisano 18 Sierpnia 2018 No to "stary" miesięcznica, trzeba to opić Ja będę opijał swojego nowego żółtka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12436 Napisano 18 Sierpnia 2018 co tam "opić"... na marsz... czas iść, tylko taboret weź do przemowy Tak na marginesie to u mnie też miesiąc minął + siedem dni. I zgadzam się z Adim w każdym punkcie Dodam jeszcze, że kalibrację z czasem atomowym wykonałem raz, zaraz po zakupie i następnie ją wyłączyłem tytułem testu na dokładność. Ponieważ nie mam czasu wzorcowego to posiłkuję się czasem z kompa, różnica wynosi dziesiętne części sec, oraz czasem z telefonu podawanym przez operatora a tu różnica wynosi ok 4,5 sec. na przestrzeni prawie 40 dni Wiec jak dla mnie super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12437 Napisano 19 Sierpnia 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #12438 Napisano 19 Sierpnia 2018 Hej, moim zdaniem DCJ to najfajniejsza wersja romka Fajnie wygląda połączenie czarnego bezela z tym paskiem. jackm - uważasz, że warto dopłacać do Carbon Fiber? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12439 Napisano 20 Sierpnia 2018 Prawie jak nawigacja...... "Zawróć jeśli to możliwe" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12440 Napisano 20 Sierpnia 2018 Hej, moim zdaniem DCJ to najfajniejsza wersja romka Pytałem o pasek carbonowy i komfort - w tym kontekście: Czy warto dopłacać? A co do zegarka jako całości to OK Prawie jak nawigacja...... "Zawróć jeśli to możliwe" Baro - dobrze się sprawdza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12441 Napisano 20 Sierpnia 2018 Wg mnie ceny pasków Carbon fiber są sporo przesadzone. Kupując z zegarkiem (np w dcj) ok- Ne wychodzi aż taka różnica w cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #12442 Napisano 20 Sierpnia 2018 Witam, mam pytanie odnośnie szczelności Rangemana: otóż wymieniając bezel i pasek z rozpędu niepotrzebnie odkręciłem dekiel. Nic nie dotykałem, szybko i ostrożnie przykręciłem z powrotem. Czy zegarek stracił swoją wodoszczelność ? Nie chodzi mi prawda o nurkowanie czy pływanie ale o zawilgocenie lub też jakąś zmianę w działaniu czujników, np. barometr. Pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #12443 Napisano 20 Sierpnia 2018 Witam, mam pytanie odnośnie szczelności Rangemana: otóż wymieniając bezel i pasek z rozpędu niepotrzebnie odkręciłem dekiel. Nic nie dotykałem, szybko i ostrożnie przykręciłem z powrotem. Czy zegarek stracił swoją wodoszczelność ? Nie chodzi mi prawda o nurkowanie czy pływanie ale o zawilgocenie lub też jakąś zmianę w działaniu czujników, np. barometr. Pozdrawiam serdecznieJeśli tylko uszczelka jest na swoim miejscu i nie przyszczypałeś jej podczas ponownego montażu, to na 99,9547% zegarek jest szczelny zgodnie ze specyfikacją fabryczną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #12444 Napisano 20 Sierpnia 2018 Witam, mam pytanie odnośnie szczelności Rangemana: otóż wymieniając bezel i pasek z rozpędu niepotrzebnie odkręciłem dekielNa dwoje babka wróżyła... mógł stracić, ale może na tyle dobrze go skreciles że będzie ok. Na ogół po otwarciu robi się test szczelności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #12445 Napisano 20 Sierpnia 2018 I weź tu kup używanego Romka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12446 Napisano 20 Sierpnia 2018 Jeśli tylko uszczelka jest na swoim miejscu i nie przyszczypałeś jej podczas ponownego montażu, to na 99,9547% zegarek jest szczelny zgodnie ze specyfikacją fabryczną. Jest tak jak napisał Tomasz.Jeżeli przykręcałeś z należytą starannością - śpij spokojnie (samemu zrób test szczelności) O ile mi wiadome w autoryzowanych serwisach nic nadzwyczajnego nie robią przy operacji odkręcania dekla przy czym ważne jest potem, prawidłowe ułożenie uszczelki i dokręcenie śrub. Gdy zegar jest starszy uszczelkę (w zależności od jej stanu) pokrywa się substancja smarno-konserwującą lub wymienia na nową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12447 Napisano 20 Sierpnia 2018 Pyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #12448 Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Teoretycznie, zgodnie ze sztuka, przed każdym zamknięciem zegarka powinna być nowa uszczelka. A ta tajemnicza substancja to chyba smar silikonowy Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #12449 Napisano 20 Sierpnia 2018 Lepiej odkręć jeszcze raz i złóż zgodnie ze sztuką. Chyba, że chcesz ryzykować zalanie. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12450 Napisano 20 Sierpnia 2018 A najlepiej zanieś do zegarmistrza niech to zrobi plus test szczelności i masz pewność. Parę zł wydasz ale cóż... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach