Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam podobny nadgarstek. Kilka lat temu kupiłem wymarzoną Alpine Startimera. Ona ma 44mm i tak się oszukiwałem kilka lat że wcale nie jest za duża. Teraz dojrzalem, sprzedaję. Wcześniej identyczna sytuacja z Eposem 43mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, 83czarny napisał(-a):

Też mam podobny nadgarstek. Kilka lat temu kupiłem wymarzoną Alpine Startimera. Ona ma 44mm i tak się oszukiwałem kilka lat że wcale nie jest za duża. Teraz dojrzalem, sprzedaję. Wcześniej identyczna sytuacja z Eposem 43mm.

Tylko potwierdziłeś moje osobiste przeczucia. Chyba sobie daruje i poszukam czegoś mniejszego w klimatach diveropodobnych.

Niemniej chce wykorzystać mozlwiwosc przywiezienia zegarka i znalazalem takie coś 

https://www.jomashop.com/longines-watch-l37414966.html

Koperta 39 mm chyba będzie bardziej ze mną kompatybilna 

Pierwotnie rozpatrywałem coś z Seiko prospex, ale tutaj taki Longines  wychodzi ok 3700 zł, i wychodzi na to że oferuje więcej niż Seiko w tym przedziale cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, TomekSadowski napisał(-a):

Tylko potwierdziłeś moje osobiste przeczucia. Chyba sobie daruje i poszukam czegoś mniejszego w klimatach diveropodobnych.

Niemniej chce wykorzystać mozlwiwosc przywiezienia zegarka i znalazalem takie coś 

Pierwotnie rozpatrywałem coś z Seiko prospex, ale tutaj taki Longines  wychodzi ok 3700 zł, i wychodzi na to że oferuje więcej niż Seiko w tym przedziale cenowym.

Jeżeli masz zamiar nosić tylko na bransolecie, to OK, ale gdyby chodziły Ci po głowie zamiany na paski, to 19 mm jest szerokością nietypową i będzie to utrudnione (ale nie niemożliwe ;)). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomekSadowski napisał(-a):

ale tutaj taki Longines  wychodzi ok 3700 zł, i wychodzi na to że oferuje więcej niż Seiko w tym przedziale cenowym.

Te kalkulacje to rozumiem, że z założeniem, że kolega przywiezie i że nie będzie VATu. Wtedy cenowo wychodzi dość atrakcyjnie. Tylko pamiętaj, że to wcześniejsza referencja i bezel jest jeszcze metalowy, nie ceramiczny. Mechanizm bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Te kalkulacje to rozumiem, że z założeniem, że kolega przywiezie i że nie będzie VATu. Wtedy cenowo wychodzi dość atrakcyjnie. Tylko pamiętaj, że to wcześniejsza referencja i bezel jest jeszcze metalowy, nie ceramiczny. Mechanizm bardzo dobry.

Tak tak bez vatu. Przywiezie na ręce. Ale chyba nic z tego nie będzie bo nie maja ich na stocku.Proszą o kontakt przy dodaniu do koszyka. Niby jest możliwośc złożenia zamówienia.

znalazlem tez na watchmaxx ale tam tez nie maja na stocku. Pokazuje ze wysyłka za 4-8 tygodni.

przy nieco większym i droższym 42 mm jest informacja ze wysyłka 1-2 tygodnie. I nie wiadomo czy ryzykować bo znajomy wylatuje 16.06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomekSadowski napisał(-a):

Szukaj Certiny Action Diver 38 mm z europejskiej dystrybucji.

Zegarek świetny i w rozmiarze jak trzeba na twoją dość skromną witkę.

Będzie 2 lata pełnej gwarancji producenta i zero VATu i cła.

(kupując na Joma masz tylko ich niewiele wartą gwarancję)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Szukaj Certiny Action Diver 38 mm z europejskiej dystrybucji.

Zegarek świetny i w rozmiarze jak trzeba na twoją dość skromną witkę.

Będzie 2 lata pełnej gwarancji producenta i zero VATu i cła.

(kupując na Joma masz tylko ich niewiele wartą gwarancję)

Tylko, że cena w Joma jest o około połowę niższa. Kwestia gwarancji - każdy ogarnięty zegarmistrz naprawi taki popularny mechanizm z małe pieniądze więc moim zdaniem nie ma sensu przepłacać w Polsce a w serwisach gwarancyjnych  i tak nie ma szału z jakością usługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina DS Action Diver 38 mm kosztuje w EU 680-700€.

Pokaż mi proszę ten model w Joma plus opłaty za polowe ceny.

Nie wspomnę, że Powermatic 80 nie każdy zegarmistrz ogarnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja Was ładnie prosze: nie róbcie z tego wątku poradnika zakupowego. Wolałbym po wejściu w powiadomienia zobaczyć jakąś fajną okazję, a dawno tu takiej nie było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo racji, powiadomienia mi napie.....ją jak szalone a tu pogaduchy ;)  ...usunąłem w je w końcu bo mi zaśmiecały skrzynkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do cen z Joma trzeba, przy wysyłce do USA oczywiście, doliczyć jeszcze podatek stanowy (7-11% w zależności od stanu).

No i niestety nie ma nigdy plastikowych kart gwarancyjnych. W końcu to typowy 'greymarket'...

W dniu 3.06.2022 o 14:37, TomekSadowski napisał(-a):

Nie wiem czy ktoś wrzucał https://www.jomashop.com/oris-artix-gt-chronograph-automatic-grey-dial-mens-watch-01-774-7750-4153-07-1-22-10fc.html

Mój najomy może mi przywieźć jak zamówię na jego adres. Pytanie: czy jak w bagażu będzie miał pudełko (a zegarek na ręku ) to urząd celny może czegoś chcieć ?

Pytanie numer 2 czy rozłożenie ponad 270 dolcow za bransoletę ma sens?

Edytowane przez moss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś szukał zegarka z fazami księżyca, to chyba jest właśnie dobra faza cenowa na takie Glycinki na Ashford. Po wszystkich rabatach, kosztach wysyłki i opłatach celnych cena wychodzi poniżej 1.900 PLN.

Chyba dobrze jak za "Szwajcara" z komplikacją faz księżyca i to jeszcze w praktycznym rozmiarze 40mm.

https://www.ashford.com/mens-watches.html?brand=Glycine&case_width=40+mm&product_list_order=price~asc

obraz.png.06c094faab85e39945bf89d7a66dd469.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie http://www.olfert-co.de z kodem "Pfingsten" 10% rabatu, przy czym ceny niektórych zegarków dość atrakcyjne (kod działa również na zegarki z już obniżoną ceną).

Np.:

Seiko SPB239J1 za 893 euro

https://www.olfert-co.de/seiko-prospex-automatik-divers-spb239j1

Seiko SPB237J1 za 955 euro

https://www.olfert-co.de/seiko-prospex-automatik-divers-spb237j1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, clusca napisał(-a):

W sklepie http://www.olfert-co.de z kodem "Pfingsten" 10% rabatu, przy czym ceny niektórych zegarków dość atrakcyjne (kod działa również na zegarki z już obniżoną ceną).

@clusca Dobry trop. 👍

Zerknąłem i wpadł mi w oko Ball Fireman poprzedniej generacji (z lupką) za jakieś 3650 PLN. Może być trochę drożej jeżeli przeliczą VAT z 19% na 23% i pewnie wysyłka do Polski nie będzie za darmo, ale to i tak atrakcyjna cena:

obraz.thumb.png.0ae2dc6cc1e70703fcf09319af364d86.png

obraz.png.211daab9daf4f6aeef8c5190e2e0ce9c.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

@clusca Dobry trop. 👍

Zerknąłem i wpadł mi w oko Ball Fireman poprzedniej generacji (z lupką) za jakieś 3650 PLN. Może być trochę drożej jeżeli przeliczą VAT z 19% na 23% i pewnie wysyłka do Polski nie będzie za darmo, ale to i tak atrakcyjna cena:

obraz.thumb.png.0ae2dc6cc1e70703fcf09319af364d86.png

obraz.png.211daab9daf4f6aeef8c5190e2e0ce9c.png

Kupiłbym, nosiłbym :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Kupiłbym, nosiłbym :).

Wciąż tam jeszcze jest i czeka 😉.

Ja w podobnym stylu mam już CW Sealander i przy nim raczej pozostanę. Trochę za drogie te zabawki, żeby je dublować. No i nie lubię lupek ☹️.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Ja w podobnym stylu mam już CW Sealander i przy nim raczej pozostanę. Trochę za drogie te zabawki, żeby je dublować. No i nie lubię lupek ☹️.

Ja jestem w tym szczęśliwym(?) położeniu, że ostatnio kupiłem dwie Bulovy Archives (Lunar i Stars & Stripes), dzięki temu mam dwa fajne zegarki zamiast tego co wyżej. :) A ten Ball w zasadzie tani, jak na tą firmę. Na szczęście najbardziej mi się podoba z ich produkcji, co czyni zakup realnym być może jeszcze w tym roku? Ogólnie stylistyka Balli jest w moim guście i tu chciałbym podkreślić, że innymi modelami także bym się zachwycał (nie obrażajcie się posiadacze tych droższych). Ten co zaprezentowałeś jednak dla mnie jest nr 1. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Numer referencyjny wskazuje na model beż łupki https://ballwatch.pl/zegarek/enterprise/. Wczoraj Zamówiłem Eposa Passion w Jubitomie i zastanawiam się, czy nie anulować zamówienia, bo ten Ball kusi :)

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SQ2EJQ napisał(-a):

Numer referencyjny wskazuje na model beż łupki

Gdyby to była faktycznie nowa referencja bez lupki, to tym bardziej warto. Chyba wolałbym Balla niż Eposa. Tryt to jednak tryt. Do tego Ball ma zakręcaną koronkę a Epos chyba nie. W przypadku EDC to miły dodatek. Do tego z paru przymiarek pamiętam, że Fireman świetnie leży na nadgarstku. No i Ball powinien lepiej trzymać wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam balla fireman enterprise, jasna tarcza, starsza wersja z lupką, i bardzo polecam. Świetny edc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi