Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Ewidentnie marzą i mają ambicje robić coś więcej niż  microbrand. Zyskali rozpoznawalność to teraz trzeba podnieść cenę, a im będą droższe, tym bardziej pożądane... I koło się domyka. 

C1-Bel-Canto-From-2995-32.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Masło, olej i.t.p

Nie zauważyłeś?

😉 

🤭 

Nie tanieją. Skorygowali spekulacyjnie wywindowane w ostatnim okresie ceny. W porównaniu do zeszłego roku ceny mleka i masła podskoczyła powyżej inflacji. To samo masło wcześniej miało 250g, obecnie tylko 200g. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znana strategia "na kozę" i widać, że ludzie się na nią nabierają

Jest jeszcze strategia na lokomotywę lub jacht. Na zarzut, że wszystkie ceny poszły do góry, odpowiada się, że to nie prawda. Ceny jachtów 60 stopowych spadły w ostatnim roku o 10 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, satanic napisał(-a):

Panowie ten sklep pewny yourwatches.pl

Tak. Acz może się zdarzyć, że sprzedadzą Ci coś czego już nie mają. Wysyłka z Danii.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, no to trochę lipa jak tak robią, ale zwrot kasy chyba bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, satanic napisał(-a):

Generalnie godni polecenia. A sprzedanie czegoś czego nie mają akurat na stanie może się każdemu zdarzyć (szczególnie, że często mają ostatnie sztuki).

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba całkiem ciekawa oferta na Airmana w automacie na Ashford. Double Twelve w praktycznym rozmiarze 42mm.

https://www.ashford.com/glycine-gl0062.html

obraz.thumb.png.df7ed15b085124b4359122e063f1e237.png

A osobiście "kliknąłem" dzisiaj takiego brąziaka GMT:

https://www.ashford.com/glycine-gl0166.html

obraz.thumb.png.5b7e9aeb85c529c2c3489bb36d26149a.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Perpetuum Mobile gratulacje. Świetny model (dla mnie tylko te 44mm to ciut za dużo, nawet uwzględniwszy, że pilot duży ma być). Będziesz miał fajną kolekcję lotników w brązie 🥂

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Chyba całkiem ciekawa oferta na Airmana w automacie na Ashford. Double Twelve w praktycznym rozmiarze 42mm.

https://www.ashford.com/glycine-gl0062.html

obraz.thumb.png.df7ed15b085124b4359122e063f1e237.png

obraz.thumb.png.5b7e9aeb85c529c2c3489bb36d26149a.png

Jakie koszty dojdą do ceny finalnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, AK&AK napisał(-a):

@Perpetuum Mobile gratulacje. Świetny model (dla mnie tylko te 44mm to ciut za dużo, nawet uwzględniwszy, że pilot duży ma być). Będziesz miał fajną kolekcję lotników w brązie 🥂

Dzięki Czekam niecierpliwie aż przyleci. Będę miał wtedy dwa Airmany, więc kremowy będzie musiał zmienić dom. Ale brąziak mnie zachwyca, wiec chyba z kremowym pożegnam się bez wyrzutów sumienia. Co do rozmiaru, to już raz zrezygnowałem z tego modelu przez rozmiar i potem żałowałem jak widziałem fotki kolegów na Forum. Jakiś tydzień temu przeszedł mi znowu koło nosa, bo pojawił się na Ashford i nawet spadł do dobrej ceny ale wtedy byłem zajęty i odłożyłem zakup na popołudnie a wtedy już nie było czego kupować. Jak wczoraj na lotnisku przeglądając internet zobaczyłem, że jest znowu dostępny w rozsądnej cenie, to po powrocie do domu juz nie zwlekałem i robiłem zakup gdzieś tak przed godziną drugą w nocy, żeby znowu nie stracić okazji 😂.

14 minut temu, satanic napisał(-a):

Jakie koszty dojdą do ceny finalnej.

Można zbić cenę o 10% kuponem potem dojdzie 30 USD za wysyłkę. Od tej kwoty 23% VATu i jeszcze opłata za usługę celną (pewnie gdzieś koło 100 PLN). Myślę, że całość (w zależności od kursu USD - przyjąłem 4,47 PLN/USD) powinna być lekutko poniżej 2.000 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, satanic napisał(-a):

Dzięki, a i chyba poniżej 4000 zł całość.

Tu fajna cena za Helsona https://uhrforum.de/threads/helson-shark-diver-45-mm-brass-tiffany.535202/

Kolega raczej pisał o cenie double-twelve.

2 godziny temu, satanic napisał(-a):

Trochę męcząca oferta. 90% brak... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Kolega raczej pisał o cenie double-twelve.

Dokładnie tak.

Niebieski double-twelve to jakieś 2.000 PLN z opłatami a brąziak GMT to jakieś 3.500 PLN z opłatami.

W nocy widziałem jeszcze dostępną wersję "purist" z tarczą 24-godzinną, ale ta do rana zdążyła już zniknąć z oferty.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, satanic napisał(-a):

ale zwrot kasy chyba bez problemu.

Bez problemu, ale długo. Kasę przyjmują w trymiga, ale na zwrot czekałem chyba z tydzień od informacji, że nie ogarną mi tego, co kupiłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dzięki Czekam niecierpliwie aż przyleci. Będę miał wtedy dwa Airmany, więc kremowy będzie musiał zmienić dom. Ale brąziak mnie zachwyca, wiec chyba z kremowym pożegnam się bez wyrzutów sumienia. Co do rozmiaru, to już raz zrezygnowałem z tego modelu przez rozmiar i potem żałowałem jak widziałem fotki kolegów na Forum. Jakiś tydzień temu przeszedł mi znowu koło nosa, bo pojawił się na Ashford i nawet spadł do dobrej ceny ale wtedy byłem zajęty i odłożyłem zakup na popołudnie a wtedy już nie było czego kupować. Jak wczoraj na lotnisku przeglądając internet zobaczyłem, że jest znowu dostępny w rozsądnej cenie, to po powrocie do domu juz nie zwlekałem i robiłem zakup gdzieś tak przed godziną drugą w nocy, żeby znowu nie stracić okazji 😂.

Gratuluję zakupu !  Skubaniec naprawdę ładny 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gratuluję brąziaka, będzie Pan zadowolooony ;)

Ja się skusiłem na coś, na co polowałem jakiś czas temu i nigdzie nie było, tj. GL0124. Miałem GL0122, poszedł do ludzi, a później trochę żałowałem sprzedaży. Teraz przyszedł czas na podejście do białej tarczy.

BTW, mają znów na stanie całą plejadę starszych modeli - GL0122, GL0123 i GL0124.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, clusca napisał(-a):

Gratuluję brąziaka, będzie Pan zadowolooony ;)

Ja się skusiłem na coś, na co polowałem jakiś czas temu i nigdzie nie było, tj. GL0124. Miałem GL0122, poszedł do ludzi, a później trochę żałowałem sprzedaży. Teraz przyszedł czas na podejście do białej tarczy.

BTW, mają znów na stanie całą plejadę starszych modeli - GL0122, GL0123 i GL0124.

Dziękuję i również gratuluje Combata. To bardzo fajne zegarki. Też po cichu poluje, ale na czarny Combat 6 w rozmiarze 36mm. Na razie widzę, że pokazał się "bi-color" w tym rozmiarze. Czekam na rozwój sytuacji. Może coś jeszcze wpadnie.

Rozmiar 43mm to jednak trochę za dużo dla mnie jeżeli chodzi o zegarki w takiej stylistyce. Na większy nadgarstek - świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.03.2023 o 16:36, WatchSnob27 napisał(-a):

Ewidentnie marzą i mają ambicje robić coś więcej niż  microbrand. Zyskali rozpoznawalność to teraz trzeba podnieść cenę, a im będą droższe, tym bardziej pożądane... I koło się domyka. 

C1-Bel-Canto-From-2995-32.jpg

A co to za marka i model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi