Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, sagan13 napisał(-a):

Myslalem juz nad zakupem powyzszego z timetrenda. Co masz na mysli, aby podpytac o Seiko obsluge. Przyda mi sie ta wiedza.

Seiko robi świetne zegarki jeśli chodzi o radość jaką dają. Ma jednak duży problem z kontrolą jakości, albo zbyt dużą tolerancję... Niecentrujące bezele, ringi wewnętrzne, indeksy krzywo naklejone, gwint koronki "zwalony" fabrycznie... Temat dla Ciebie:

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/192315-seiko-czy-wysoka-jakość-to-już-tylko-legenda/

Poniżej zdjęcie baby tuńczyków. Antarktyczny mój i drugi mierzony. Na szybko zaznaczyłem jak "równo" nakleili indeksy. Pracownik TimeTrend w którym go mierzyłem twierdził, że jest "w normie". Dlatego Seiko z dodatkami jak bezel, chapter ring wolę kupować w kraju, osobiście lub w sklepie gdzie obsługa ma pojęcie o zegarkach, a nie jest z przypadku.

IMG_20221113_185841.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Seiko robi świetne zegarki jeśli chodzi o radość jaką dają. Ma jednak duży problem z kontrolą jakości, albo zbyt dużą tolerancję... Niecentrujące bezele, ringi wewnętrzne, indeksy krzywo naklejone, gwint koronki "zwalony" fabrycznie... Temat dla Ciebie:

https://zegarkiclub.pl/forum/topic/192315-seiko-czy-wysoka-jakość-to-już-tylko-legenda/

Poniżej zdjęcie baby tuńczyków. Antarktyczny mój i drugi mierzony. Na szybko zaznaczyłem jak "równo" nakleili indeksy. Pracownik TimeTrend w którym go mierzyłem twierdził, że jest "w normie". Dlatego Seiko z dodatkami jak bezel, chapter ring wolę kupować w kraju, osobiście lub w sklepie gdzie obsługa ma pojęcie o zegarkach, a nie jest z przypadku.

IMG_20221113_185841.jpg

Niestety, masówka tak działa i to się pewnie nie zmieni w produkcji takich marek. Dzieki za odpowiedz i pomoc. Tak czy inaczej po namysle zamowilem go przez timetrend. Jesli bede mial jakis problem to go zwroce i kupie w innym punkcie. Dzieki rowniez za temat, wlasnie zaczynam go czytac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra cena na Lip Himalaya na bransolecie. W środku Miyota 821, ale już w wersji ze stop-sekundą. Szkło szafirowe. Nie jestem tylko pewien, czy to nie jest czasem sztuka z ekspozycji, bo po francusku niewiele rozumiem.

https://montre-automatique.com/produit/lip-himalaya-soleil-40-mm-671584/

obraz.png.c262d9dd7477c9847283617bbf9b3b01.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do zapoznania się z ofertą "Black Friday/Cyber Monday" na: http://www.facebook.com/aeonzegarki

Lista dostępnych modeli będzie rozsyłana od niedzieli wieczór. Będzie (podobnie, jak u Christophera Warda) trochę zegarków zupełnie nowych, jak i parę takich "obcykanych" (tzw. Almost New), w różnych cenach, ale z rabatami DO 50%.

Będą modele marek: Boldr, Venezianico, RZE, Anonimo, Dufa, Ocean Crawler, Le Jour, Gruppo Gamma, Squale, Henry Archer... Jeżeli ktoś nie ma FB, a chciałby otrzymać listę modeli dostępnych w ofercie, można pisać przez PW tutaj.  :)

802167542_Dodajnagwek.thumb.png.264095842196fcfa8c772d26ec2ff304.png

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze coś takiego mi wpadło w oko przy przeglądaniu internetów przy piwie:

https://ocarat.com/montre-divers-sixty-five-01-733-7707-4355-07-5-20-45-oris-55866.html

obraz.thumb.png.307b4367a3c31277076266caad84b205.png

Ten diver, to trochę nie moja bajka, al;e jak patrzę na ceny w naszym pięknym kraju, to chyba jednak dość okazyjna oferta. Może ktoś czegoś takiego właśnie szuka za 3400 PLN. W sumie limitka i z tego co wypisali na tarczy wynika, że chronometr.

https://ocarat.com/montre-hydrosub-automatique-80128-3bum-buio-edox-95376.html

obraz.thumb.png.b9f9d04939c6f11ab2cfa7386e07ee41.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś szukał szwajcarskiego automatu z fazami księżyca, to taką ofertę cenową chyba trudno będzie przebić. Nawet po uwzględnieniu kosztów wysyłki i opłat importowych.

Oferta kończy się za 22 godziny.

https://www.ashford.com/glycine-gl0386.html

obraz.thumb.png.63d90a32462899f478dce1025ad2b2fb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gdyby ktoś szukał szwajcarskiego automatu z fazami księżyca, to taką ofertę cenową chyba trudno będzie przebić. Nawet po uwzględnieniu kosztów wysyłki i opłat importowych.

Oferta kończy się za 22 godziny.

https://www.ashford.com/glycine-gl0386.html

obraz.thumb.png.63d90a32462899f478dce1025ad2b2fb.png

Tam trzeba im pisać,żeby jakoś osobno koszt wysyłki dodali czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Jaspel napisał(-a):

Tam trzeba im pisać,żeby jakoś osobno koszt wysyłki dodali czy jak?

Sami go doliczają i przy płatności paypal też jest oddzielnie zapisana jako ship. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Sami go doliczają i przy płatności paypal też jest oddzielnie zapisana jako ship. 

Tego nie wiedziałem. Wysyłka u nich to chyba 30 USD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Tak 30USD.

Dla nowego klienta można chyba jeszcze dostać teraz kod na 5% zniżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Już pisałem 5dni i zegarek z USA na ręku. Kupiłem dwa zegarki z Ashford. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie właśnie dotarła paczka z Ashford sklep jak najbardziej ok ale UPS dno i kupa mułu 🤬A ta Glycina już w tej cenie wisi kilka dni 

Edytowane przez leonidass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Już pisałem 5dni i zegarek z USA na ręku. Kupiłem dwa zegarki z Ashford. 

Tzn. odprawę celną oni załatwiają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Tzn. odprawę celną oni załatwiają?

Dostarczają do ups fakturę. Do mnie napisali o przesyłkę bo tam była tylko wartość zakupu. Wysłałem screen z płatności paypal i przyszło z ups, że mogę zapłacić przelew lub do ręki dla kuriera. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Dostarczają do ups fakturę. Do mnie napisali o przesyłkę bo tam była tylko wartość zakupu. Wysłałem screen z płatności paypal i przyszło z ups, że mogę zapłacić przelew lub do ręki dla kuriera. 

Czyli bez czekania tygodniami aż podejdzie pod łapkę celnikowi nasza paczka a potem agencja celna...? Jak w maju kupowałem Lunara ze sklepu angielskiego, to trwalo ponad miesiąc z czego 3 tygodnie leżało w polskim UC. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Czyli bez czekania tygodniami aż podejdzie pod łapkę celnikowi nasza paczka a potem agencja celna...? Jak w maju kupowałem Lunara ze sklepu angielskiego, to trwalo ponad miesiąc z czego 3 tygodnie leżało w polskim UC. 

To agencja napisała do mnie. 

Z cw było to samo jeden mail i zegarek następnego dnia dostarczony. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, kornel91 napisał(-a):

To agencja napisała do mnie. 

Z cw było to samo jeden mail i zegarek następnego dnia dostarczony. 

Może kiedyś spróbuję Ashforda, ale na razie pewniejsze wydają mi się zakupy w Jomashop, gdzie wybrać można z góry przesyłkę kurierską płacąc za całość w chwili zakupu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj chodzi mi ten zegar po głowie już dłuższy czas. Pamiętacie, czy on nie był jakiś czas temu za 299usd, czy to moja naiwna wyobraźnia?
Edit.
Było 388 usd tylko kurs był korzystniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi