Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

To uzywasz podobnie jak ja, wierze ze to byl mega pech. Bo trudno wytlumaczyc fakt nie jednej, a kilku napraw.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogarniałem zegarek żony... niestety nie wywiązałem się do końca z zadania... założenie z powrotem tej gumy to jakiś koszmar, no ni hu hu teleskopy nie chcą zaskoczyć przy uszach. Nie chcąc czegoś przypadkiem zniszczyć udam się do fachowca... ehh... jak jak nie lubię porażek ;-) a tak nawiasem to uważam akurat ten model za jeden z najbardziej udanych damskich zegarków Certiny.

post-102723-0-33721600-1532273748_thumb.jpg

post-102723-0-75700700-1532273758_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna Certina.

W kwestii serwisów zegarków żon - ostatnio skracałem stalowo-ceramiczną bransoletę w roamerze swojej lepszej połowy... Gdybym miał to drugi raz robić, to też chyba przeszedłbym się do majstra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogarniałem zegarek żony... niestety nie wywiązałem się do końca z zadania... założenie z powrotem tej gumy to jakiś koszmar, no ni hu hu teleskopy nie chcą zaskoczyć przy uszach. Nie chcąc czegoś przypadkiem zniszczyć udam się do fachowca... ehh... jak jak nie lubię porażek ;-) a tak nawiasem to uważam akurat ten model za jeden z najbardziej udanych damskich zegarków Certiny.

Bardzo ładna Certina.

W kwestii serwisów zegarków żon - ostatnio skracałem stalowo-ceramiczną bransoletę w roamerze swojej lepszej połowy... Gdybym miał to drugi raz robić, to też chyba przeszedłbym się do majstra.

Panowie chyba żartujecie, do serwisu? żeby porysował cacuszka Waszych kobiet, to tak jakby z autem udać się do kowala :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, prośba do posiadaczy Certiny DS-1 na ETA 2824 kupionej na pasku z zapięciem motylkowym (np. taka http://www.zegarki-diament.pl/internalfiles/image/produkty/622/680x680/M%C4%99ski%20zegarek%20Certina%20Ds%201%20Automatic%20C006.407.16.051.00-k.JPG).Mógłby ktoś z Was sprawdzić trzyliterowe oznaczenie na wewnętrznej stronie zapięcia motylkowego (widoczne gdy zapięcie jest otwarte). Chcę dokupić do swojej cytrynki takie zapięcie i zauważyłem, że w różnych sklepach ma ono różne oznaczenie.

Tu mamy RTP: https://dolinski.pl/zapiecie-certina-c640010847/

Tu QTT: https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/9266_Paski_i_czesci_Zapiecie_Motylkowe_Certina_18mm_C640010847

A tu STT: https://www.maxtime.pl/oryginalne-zapiecie-motylkowe-do-certina-ds1-c006-407-16.html

Jeśli ktoś ma pomysł co owe trzy litery znaczą, to z chęcią się dowiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Nowość wjechała :)443222885f1939a81df03ffbb31ff712.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, no to juz nie taka nowosc. Pamietam jak kupowalem moja ds action kubice, wtedy marzyla mi sie ta ds podium tylko budzetu nie mialem ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, no to juz nie taka nowosc. Pamietam jak kupowalem moja ds action kubice, wtedy marzyla mi sie ta ds podium tylko budzetu nie mialem ;)

Dzięki. No nowość to nie jest, ale u mnie w kolekcji nowość ;) swietny zegarek. Zdjęcia nie odzwierciedlają jego urody... pamiętam jak oglądałem go na wystawie sklepów i był moim marzeniem....nieosiagalnym wtedy...dzisiaj je spełniłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam, pamiętam co jakiś czas rzucał mi się w oczy na allegro ale właściciel wołał jakieś abstrakcyjne kwoty ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nowego nabytku :)

Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie po wczorajszej dyskusji o certinach dotknęła nostalgia. Dzisiaj na ręce big size ze mną już chyba będzie 10lat, na pewno minimum 8:

6dbdca75dcd1819fcc5cb910623ef101.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie po wczorajszej dyskusji o certinach dotknęła nostalgia. Dzisiaj na ręce big size ze mną już chyba będzie 10lat, na pewno minimum 8:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spoko jest. Nawet kolorki pasują do koszuli ;) Edytowane przez Scaut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników Certiny DS Action Diver Powermatic 80, jak jest z dokładnością chodu na dobe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja jest dość kapryśna. Robi między -5 do -9 sekund na dobę. Zdarzają się mniejsze i większe odchyły ale to wyjątki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku od +2 do +3 sekund.

Edytowane przez noktoto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie jakoś naszło na wspominki;) Miało się DSów, tylko 2 na sprzedaż się ostały;)

21731049_10210200626476435_3124329123812

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS-1  :)

Maleństwo na blaszce :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, prośba do posiadaczy Certiny DS-1 na ETA 2824 kupionej na pasku z zapięciem motylkowym (np. taka http://www.zegarki-diament.pl/internalfiles/image/produkty/622/680x680/M%C4%99ski%20zegarek%20Certina%20Ds%201%20Automatic%20C006.407.16.051.00-k.JPG).Mógłby ktoś z Was sprawdzić trzyliterowe oznaczenie na wewnętrznej stronie zapięcia motylkowego (widoczne gdy zapięcie jest otwarte). Chcę dokupić do swojej cytrynki takie zapięcie i zauważyłem, że w różnych sklepach ma ono różne oznaczenie.

Tu mamy RTP: https://dolinski.pl/zapiecie-certina-c640010847/

Tu QTT: https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/9266_Paski_i_czesci_Zapiecie_Motylkowe_Certina_18mm_C640010847

A tu STT: https://www.maxtime.pl/oryginalne-zapiecie-motylkowe-do-certina-ds1-c006-407-16.html

Jeśli ktoś ma pomysł co owe trzy litery znaczą, to z chęcią się dowiem :)

A jaki masz pasek przygotowany z myślą o tym zapięciu ?

———————-

Panowie,

A co myślicie o modelu c0064141105100 ?

——

Edytowane przez Plumber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych którzy czas liczą w sekundach ;)

post-31273-0-26630900-1533756348_thumb.jpg

Edytowane przez Antiquarius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi