Olciakk 318 #3201 Posted October 15, 2022 (edited) Rozwiązanie było znane już w latach 60 gdy w ZSRR sprzedawano zestaw Czajka Czarodziejka. Tu mój zestaw: A tu zdjęcie z http://www.netgrafik.ch/ladies-18.htm Zestaw zawierał 5 różnych kopert, zestaw pasków i "pastylkę" zegarkową z mechanizmem i tarczą zamkniętymi pod szkłem w mikro kopercie. Podobne rozwiązanie miała też Ruhla: Widziałam też takie zestawy z różnymi tanimi zegarkami damskimi z lat 80, ale nie pamiętam co to były za marki. Natomiast pierwszy raz widzę taki zestaw dla mężczyzn Edited October 15, 2022 by Olciakk 8 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5749 #3202 Posted October 15, 2022 (edited) W dniu 6.10.2022 o 11:44, Nomateus napisał(-a): Wczorajszy zakup dla żony - nigdy nie chce mieć więcej niż jednego, a jej Atlantic okazał się fatalnym wyborem (odpadły indeksy w nowym zegarku po dwóch miesiącach sporadycznego użytkowania...) więc pojawiła się znacznie lepsza Certina DS 8 Lady! Gratulacje dla małżonki! 😁 Certina to moim zdaniem jedna z nielicznych firm, która ma w ofercie nie tylko świetne modele męskie, ale i damskie. Szafirowe szkło, obrotowy ceramiczny bezel, tarcza z naturalnej macicy perłowej, niebieska luma, diamenty na indeksach, system DS, zakręcana koronka i WR 200m, system szybkiej zmiany paska, a nade wszystko mechanizm w wersji 25 kamieni (bez plastikowych elementów wychwytu) z antymagnetyczną spiralną sprężyną balansu Nivachron ze stopu tytanu i 80-godzinną rezerwą chodu 😮 Edited November 20, 2022 by rads 7 Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 19143 #3203 Posted October 20, 2022 Brązowy perlonik, mmm... 11 Share this post Link to post Share on other sites
Cologero 35456 #3204 Posted October 21, 2022 (edited) Na śniadanie Certina a’la carte 🍳🍽😜 Edited October 22, 2022 by Cologero 7 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69744 #3205 Posted October 23, 2022 Mój pancerny diver. 15 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Nomateus 3866 #3206 Posted November 1, 2022 Certina Aqua DS PH200M - jakieś opinie? Przymierzyłem wczoraj tak od niechcenia w sklepie i bardzo mi się spodobała. 1 instagram.com/crownandlume Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 8023 #3207 Posted November 1, 2022 Wiem, że to historyczna rekreacja ale mnie ten bezel strasznie odrzuca - niestety. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Miszkolc 29595 #3208 Posted November 1, 2022 Wiem, że to historyczna rekreacja ale mnie ten bezel strasznie odrzuca - niestety.Z kolei mi podeszła niebieska z tym, że na nato. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1158 #3209 Posted November 1, 2022 Ten bezel niezbyt rzeczywiście i trochę duży ten zegarek jest. 1 Share this post Link to post Share on other sites
RagnarPL 10736 #3212 Posted November 13, 2022 Cześć, witam Certinowiczów 😎 Dzisiaj premiera kolejnego odcinka na moim kanale. Tym razem nowość: Certina DS+. Na początek unboxing i krótka prezentacja. Zapraszam do oglądania i komentowania 4 Share this post Link to post Share on other sites
rads 5749 #3213 Posted November 19, 2022 (edited) Edited November 19, 2022 by rads 7 Share this post Link to post Share on other sites
AK&AK 48581 #3214 Posted November 19, 2022 @rads nastąpiło cudowne rozmnażanie i do ciemnej dołączyła jasna? Jeśli tak, to gratulacje dla Pani Radsowej. ...a tak swoją drogą, wiesz że na forum jest temat damskich zegarków? Zapraszamy ;). https://zegarkiclub.pl/forum/topic/87791-damskie-zegarki-kolekcje/page/25/ 2 Małżeństwo i zegarki. Share this post Link to post Share on other sites
rads 5749 #3215 Posted November 19, 2022 @AK&AK dokładnie tak się stało, przy moim marginalnym udziale 😉😄 Nie miałem pojęcia o tym wątku, zaraz wrzucę 👍🏻 1 Share this post Link to post Share on other sites
RagnarPL 10736 #3216 Posted November 21, 2022 Cześć, Dzisiaj trzeci i ostatni odcinek o Certinie DS+. Tym razem zapraszam Was na recenzję i podsumowanie całego zestawu. Osobiście uważam, że ten zestaw to świetne rozwiązanie i powinno się przyjąć na rynku. Zapraszam do oglądania. Nie zapominajcie o łapkach w górę i subskrypcji aby nie przegapić kolejnych odcinków 💪🏻👍🙂 5 Share this post Link to post Share on other sites
Wild 2 #3217 Posted November 27, 2022 Witam ! Wczoraj zaszalałem ("zegarek wpadł mi w oko") i kupiłem nowy zegarek Certina DS Podium Lap Timer. Czy Fachowcy z forum mogą mi odpowiedzieć jak odczytać rok produkcji tego zegarka. Kupiony u autoryzowanego sprzedawcy w salonie. Na karcie gwarancyjnej są jakieś kody literowo cyfrowe, RIFD: UCY WKC X6K C6K, SERIAL: E2LZQV3AP. Szukałem na stronie Certina.com ale nic nie znalazłem. Poniżej foto. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Miszkolc 29595 #3218 Posted November 29, 2022 Nie wiem czy Mikołaj nie przegiął z rozmiarem 6 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 87361 #3219 Posted November 29, 2022 Godzinę temu, Miszkolc napisał(-a): Nie wiem czy Mikołaj nie przegiął z rozmiarem IMO wygląda ok. Na granicy wielkości ale wstydu nie ma 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 8023 #3220 Posted November 29, 2022 7 minut temu, kornel91 napisał(-a): IMO wygląda ok. Na granicy wielkości ale wstydu nie ma 😀 Też tak to widzę, pierścień godzinowy zmniejsza optycznie tarczę. Gratuluję prezentu 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10756 #3221 Posted November 29, 2022 1 godzinę temu, Miszkolc napisał(-a): Nie wiem czy Mikołaj nie przegiął z rozmiarem Wizualnie jest w porządku. Fajny model, sam myślałem nad nią, tylko w wersji czarno-zielonej. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Miszkolc 29595 #3222 Posted November 29, 2022 Wizualnie jest w porządku. Fajny model, sam myślałem nad nią, tylko w wersji czarno-zielonej.Milo mi, ale z tego co pamiętam, to masz mojego małego grala i nie chcesz go wymienić za jedną nerkę 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10756 #3223 Posted November 30, 2022 8 godzin temu, Miszkolc napisał(-a): Milo mi, ale z tego co pamiętam, to masz mojego małego grala i nie chcesz go wymienić za jedną nerkę U Dolińskiego była przez weekend w fajnej cenie, może jakby do nich napisać, to ją na chwilę przywrocą. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
Miszkolc 29595 #3224 Posted November 30, 2022 Muszę zobaczyć ile za nerkę dostanę na święta ale obawiam się, że przegram z żoną i jej pomysłem na Azje.Dodatkowo wpadłem na szatański pomysł zbierania na Patka. Być może nie uzbieram, ale w międzyczasie nie wydam na inne 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10756 #3225 Posted November 30, 2022 7 godzin temu, Miszkolc napisał(-a): Muszę zobaczyć ile za nerkę dostanę na święta ale obawiam się, że przegram z żoną i jej pomysłem na Azje. Rozumiem, że kontrpropozycja w postaci tygodnia azjatyckiego w Lidlu nie przejdzie? 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites