Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzę dzisiaj dwa modele Certiny, które chodzą mi po głowie od jakiegoś czasu - zawsze chciałem coś od nich mieć, mam jakiś sentyment do tej marki. Reedycja DS-2 oraz tytanowy diver 38mm.

image.thumb.png.93d730f7b163bfb8bf2ab8d3f70877a6.pngimage.thumb.png.d9d0758ce791fb9eb516aa8da6cc30e0.png 

instagram.com/crownandlume 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytan wygrał, kupuję. Super zegarek i niewielka kwota. 

IMG_2551.thumb.jpeg.5c953ca53338a1a583f6053d33d10daa.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem na stronie Certiny i sklepów, że pojawiła się damska wersja divera. Wygląda tak samo jak wersja 38mm tylko ma ceramiczny bezel i 34,5mm. Może w końcu doczekam się wersji 38 z ceramiką.

IMG_1649.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, tylko pogratulować 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nomateus gratulacje! Rozważałeś może DS2 turning bezel w tytanie? Też prawdopodobnie sprzedaję 300m i BB58 i będę niedługo szukał jakiegoś divera w tytanie, stąd moje pytanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, niech służy :)

Nawet te mniejsze nurki od Certiny ostatnio oglądałem w sklepie i o ile na półce obok swoich większych braci wyglądają na zbyt małe, to na ręce wyglądają całkiem zgrabnie, przynajmniej na mojej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

@Nomateus gratulacje! Rozważałeś może DS2 turning bezel w tytanie? Też prawdopodobnie sprzedaję 300m i BB58 i będę niedługo szukał jakiegoś divera w tytanie, stąd moje pytanie. 

Dziękuję! Tak, przymierzałem chyba wszystko co Certina ma w ofercie w kilku punktach w Warszawie. Z jakiegoś powodu koniecznie chciałem mieć coś od Certiny, znudziło mnie sporo innych brandów, w tym Tudor. 😅 Jeśli mówisz o tej - https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-ds-2-powermatic-80-set-c024-607-11-081-02 to miałem ją na nadgarstku. 

Wrażenia pozytywne, ale lepsze na mnie zrobiła ta, którą kupiłem. Ty masz większy nadgarstek, więc może u Ciebie lepiej podpasuje DS2. Aczkolwiek chciałem dodać, że moja Certina lug to lug ma całkiem spore licząc z męskimi endlinkami, które tak do końca się "nie kładą" - ponad 50mm! Także warto najpierw przymierzyć, to nie jest takie małe 38mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Nomateus napisał(-a):

Dziękuję! Tak, przymierzałem chyba wszystko co Certina ma w ofercie w kilku punktach w Warszawie. Z jakiegoś powodu koniecznie chciałem mieć coś od Certiny, znudziło mnie sporo innych brandów, w tym Tudor. 😅 Jeśli mówisz o tej - https://zegarownia.pl/zegarek-meski-certina-ds-2-powermatic-80-set-c024-607-11-081-02 to miałem ją na nadgarstku. 

Wrażenia pozytywne, ale lepsze na mnie zrobiła ta, którą kupiłem. Ty masz większy nadgarstek, więc może u Ciebie lepiej podpasuje DS2. Aczkolwiek chciałem dodać, że moja Certina lug to lug ma całkiem spore licząc z męskimi endlinkami, które tak do końca się "nie kładą" - ponad 50mm! Także warto najpierw przymierzyć, to nie jest takie małe 38mm. 

Chodzi mi konkretnie o wariant w tytanie:

Przechwytywanie.jpg

Ale z grubsza tak, to ten sam model tylko w innym wariancie tarczy i materiału koperty.

Pytam bo pierwotnie się na niego nastawiłem, ale późniejsze zdjęcia znalezione w Internecie trochę ostudziły mój zapał. Tarcza wydała mi się bardzo płaska, a wypukłe logo i napis DS-2 jakieś takie plastikowe. Ale niestety nie miałem jeszcze szansy zobaczyć go na żywo. 

W międzyczasie kupiłem też Tissota Heritage 1973, który również ma beczułkowatą kopertę. Pewnie jedna tego typu mi wystarczy, stąd ostatnio zacząłem się przyglądać właśnie modelowi, który finalnie sam zakupiłeś 😉

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe gatki. 4ac54260b1630559dd58f09ef24b16ee.jpg

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na taki kwarcyk mnie dzisiaj syn naciągnął. 
Myślę, że dla 15 latka to całkiem niezła machina. Sam będzie ściągał folie jak wróci w sobotę z wyjazdu. 

Muszę przyznać, że to całkiem fajny zegar się okazuje, dzięki budowie wcale na ręku nie widać, że ma 43mm. 

IMG_4774.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś szukał Certiny w tytanie to zapraszam - sprzedam/wymienię, ale nie wrzucałem na bazarek forumowy. 

IMG_9266.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj na elegancko

0b1788bc63a9d72a733e7c49a49f9fef.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj na elegancko

Sent from my iPhone using Tapatalk

Też na C