Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

pozwolę sobie podłączyć się do klubu ze swoją kwarcową Certiną DS-7 Titanic

certina.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadgarstkowe pokaz, zegarek mi sie bardzo podoba ale mam zawsze wrazenie, ze luneta jest ciut za cienka i powieksza bardzo wizualnie calosc. A w ogole gratuluje swietnego zegarka :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

Trzy królowe, w końcu w komplecie :)

Zacny zestaw milordzie. A i pudełeczko fajne. To od jakiegoś starego modelu?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jogi napisał(-a):

Zacny zestaw milordzie. A i pudełeczko fajne. To od jakiegoś starego modelu?

Dziękuję :)

Przecież to mahoniowa skrzyneczka od limitowanej edycji DS 1, znajdującej się na zdjęciu (po prawej)! 14 lat jej szukałem, aż w końcu trafiłem nówkę z 2010 r. 

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Walter_87 napisał(-a):

Dziękuję :)

Przecież to mahoniowa skrzyneczka od limitowanej edycji DS 1, znajdującej się na zdjęciu (po prawej)! 14 lat jej szukałem, aż w końcu trafiłem nówkę z 2010 r. 

A widzisz, tego nie wiedziałem, teraz mi się załadowały wszystkie Twoje zdjęcia w nowych nabytkach. Szkoda, że już takich nie dają.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie białego brakuje do kompletu, może uda się dokupić. Zacząłem od LE.

Na zdjęciu kolegi biała jedynka z ładnym paskiem :) Pogratulować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

IMG_20241229_112347.jpg

Powiem Ci Andrzej już nie po raz pierwszy ale bardzo fajna ta Certina. Ja wolę sportowe zegarki albo jak się więcej dzieje na tarczy ale tutaj wszystko świetnie gra. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.12.2024 o 10:56, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Jest i LE :) Ta tarcza jest świetna.

Jest, wyczekana. Dzięki! :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2024 o 19:18, cordi7 napisał(-a):

Jak ci się nosi biorąc pod uwagę grubość i płaskie ściany koperty? Mi się bardzo podoba, mierzyłem - ale nie mogę przeżyć grubości.

Po 3 tygodniach noszenia, wyregulowaniu bransolety można zapomnieć, że zegarek jest na ręku. Nie jest to oczywiście lekki naleśnik, ale układa się nosi wyjątkowo dobrze. Nawet przy casualowej koszuli i sportowej marynarce daje radę i nie kłuje w oczy.

Jeśli chodzi o pracę mechanizmu-od zakupu 7.12 do dnia dzisiejszego zrobił 37 sekund do przodu, co daje ok. 2 sekund na dobę.

FullSizeRender.jpeg
edycja: Przechwaliłem :) dziś zauważyłem, że pomimo posiadania rezerwy, zegarek chodząc nie zmienił wskazania godziny wskazówka godzinową główną - srebrną. Wskazówka od czasu gmt pokazywała poprawne wskazanie drugiej strefy czasowej. Dokonałem korekty wskazania. Po pierwszej godzinie wszystko okej, po upływie następnej ponownie wskazówka nie zmieniła położenia. Jutro zegarek jedzie do salonu sprzedaży celem oddania na gwarancję. Będę dawał znać o przebiegu procesu i ewentualnej diagnozie. 

Edytowane przez jezbert
Aktualizacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamuj z tytułu rękojmi, nie gwarancji. Ma to znaczenie jeśli zegarek wróci np.uszkodzony z serwisu. Wtedy roszczenie skierujesz do sprzedawcy. Gwarancja wyłącza odpowiedzialność sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.12.2024 o 15:40, jezbert napisał(-a):

edycja: Przechwaliłem :) dziś zauważyłem, że pomimo posiadania rezerwy, zegarek chodząc nie zmienił wskazania godziny wskazówka godzinową główną - srebrną. Wskazówka od czasu gmt pokazywała poprawne wskazanie drugiej strefy czasowej. Dokonałem korekty wskazania. Po pierwszej godzinie wszystko okej, po upływie następnej ponownie wskazówka nie zmieniła położenia. Jutro zegarek jedzie do salonu sprzedaży celem oddania na gwarancję. Będę dawał znać o przebiegu procesu i ewentualnej diagnozie. 

Wtopy sie zdarzaja, wazne jak producent sobie z nimi radzi - Swatch Group w tej kwestii na bazie moich doswiadczen jest bardzo OK. Trzymam kciuki, daj znac jak sie temat rozwinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Wtopy sie zdarzaja, wazne jak producent sobie z nimi radzi - Swatch Group w tej kwestii na bazie moich doswiadczen jest bardzo OK. Trzymam kciuki, daj znac jak sie temat rozwinie.

Ciężko nawet uważać to za wtopę-zdarzyło się i tyle. Nie podchodzę do tego z jakimś ładunkiem emocjonalnym, w końcu to tylko zegarek :) 

Dziś został zaniesiony do punktu sprzedaży i czekam jak się sytuacja rozwinie. Z „doniesień” raczej nie powinno być problemów i powinno się zakończyć wymianą mechanizmu. Jedynie szkoda bo jak na trzy tygodnie noszenia odchyłka była bardzo okej. 
Co by nie zaśmiecać wątku napisze po zakończeniu całego procesu wraz z przebiegiem i ramami czasowymi, gdyż już dziś usłyszałem, że w ciągu 14 dni mnie oczywiście poinformują w kwestii uznania lub nie roszczenia gwarancyjnego, a następnie w przypadku pomyślnego dla mnie rozstrzygnięcia muszę uzbroić się w cierpliwość. Z wpisów na forum mam  świadomość, że to raczej kwestia miesięcy niż tygodni.

W dniu 1.01.2025 o 17:19, armageddon10 napisał(-a):

Reklamuj z tytułu rękojmi, nie gwarancji. Ma to znaczenie jeśli zegarek wróci np.uszkodzony z serwisu. Wtedy roszczenie skierujesz do sprzedawcy. Gwarancja wyłącza odpowiedzialność sprzedawcy.

Przerabiałem kiedyś takie uszkodzenie w swiss, zegarek wrócił uszkodzony z naprawy gwarancyjnej. Po wyminie kilku uwag uszkodzeni zostały naprawione w ramach gwarancji. Nadto roszczenia z tytułu rękojmi i gwarancji są niezależne. Nie nastawiam się jakoś negatywnie.

Edytowane przez jezbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi