Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

muchacho_ jesli poswiecasz kolekcje na jeden zegarek to jako paneristi radze Ci kup Rolexa.

Panerai to tylko stare modele (stare jak stare w sensie zero czy 243 itd.)

Tak jak pisal Diego, nadchodzi nowa era w Panerai. Ja uwazam bardziej brutalnie, ze Panerai sie skonczyl w sensie tego co mnie tak krecilo.

Kto ma np 024, 112,111, 000, 005, 233 niech sie cieszy i szanuje ja na razie podziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pablo122, z Rolexem (mam tu na mysli Suba) jako codziennym zegarkiem zle bym sie czul. Wydaje mi sie, ze zdecydowanie za bardzo przyciagal by uwage, a nie specjalnie to lubie. Do tego kiedys dojrzeje, ale potrzeba czasu.

Panerai wydaje mi sie bardziej niszowy, zwlaszcza w Polsce.

Na razie i tak musze wziac na wstrzymanie i sobie to wszystko przemyslec na spokojnie bo troche sie boje, ze moglbym zalowac sprzedazy zawartosci pudelka i zostania (przynajmniej na jakis czas) jednozegarkowecem :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast Suba proponuję zapoznać się bliżej z Milgauss GV. Muszę przyznać, że nie chciałem go zdjąć. Piękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwią mnie te podchody firmy z tarczami. Wiadomo, że PAM to tarcza kanapkowa, więc powinni przynajmniej w obrębie danego modelu zachować DNA marki.

Zresztą po co to robią, z oszczędności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie a która wersja tarczy zwana jest potocznie kiełbasą?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ani taka frezowana i ciut wklęsłe indeksy ani płaska z drukarki tylko łukowato wypukłe indeksy?

Czyli mój 631 to klasyczna kiełbasa florencka.

Muchacho, jeśli uważasz że Rolex będzie za bardzo przyciągał uwagę to zawsze możesz wybrać model wyglądający zachowawczo. Chyba, że masz na myśli pytania ze strony otoczenia o markę i wolisz aby to nie był Rolex. Zastanów się nad Omegą, ma w portfolio dobre, piękne i uniwersalne zegarki.

I raczej zapomnij o idei jednego zegarka. Jeśli robisz wyprzedaż aby kupić jeden zegarek - zachowaj przynajmniej aktualnego ulubieńca lub dwóch.

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Właśnie taka "frezowana"? , "żłobiona"? i wypełniona lumą, indeksy delikatnie wypukłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czyli trzy standardy co najmniej widzę - kanapka, frezowana tarcza i indeks wklęsły, frezowana tarcza i indeks wypukły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych treści wynika, że stosowane są w takim razie co najmniej cztery rodzaje - sandwich, painted wklęsłe, painted wypukłe czyli kiełbasa oraz printed.

Dzięki Bartek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muchacho_ jesli poswiecasz kolekcje na jeden zegarek to jako paneristi radze Ci kup Rolexa.

Panerai to tylko stare modele (stare jak stare w sensie zero czy 243 itd.)

Tak jak pisal Diego, nadchodzi nowa era w Panerai. Ja uwazam bardziej brutalnie, ze Panerai sie skonczyl w sensie tego co mnie tak krecilo.

Kto ma np 024, 112,111, 000, 005, 233 niech sie cieszy i szanuje ja na razie podziekuje.

Mam podobne odczucia do Twoich. Kończy się jakaś epoka i zaczyna niezrozumiała dla mnie, może przez to, że lubię Vintage. Szanuję innowacyjność, ale..................

Muchacho_ jeśli niszowe, a w klimacie, to może Vintage VDB? Hand made z Niemiec z możliwośćią persnalizacji.

Edytowane przez jimmy6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@muchacho_  przepraszam za niesłuszne jednoznaczne stwierdzenie, porównałem na spokojnie różne modele i jak wyglądają rendery, ten z 560 niczym się różni od innych, gdzie jest "kanapka". Sytuacja dopiero się klaruje, jak przeglądasz galerię konkretnego modelu, tam identyfikacja jest łatwa.

Natomiast strona Panerai nie zawiera także informacji o włożonym szkle (przynajmniej ja nie znalazłem), tu też się można naciąć, sporo modeli ma wkładany teraz szafir - kultowa 372 czy choćby 233.

Sprzedawcy na chrono często nie podają prawdziwych wszystkich informacji o sprzedawanym modelu (nie doszukuję się tu złych intencji, pewnie przepisują z poprzedniej oferty tego samego modelu), a jeżeli chodzi o nowe/nieużywane zegarki to rodzaj serii możesz odróżnić tylko po pasku, ale to już zgadywanka zaczyna się robić. Żeby mieć 100% pewności co kupujesz, internet robi się ryzykowny, pozostaje zakup stacjonarny i wizyta u AD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Z tych treści wynika, że stosowane są w takim razie co najmniej cztery rodzaje - sandwich, painted wklęsłe, painted wypukłe czyli kiełbasa oraz printed.

Dzięki Bartek!

;)  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

233 zawsze mialo szafir

Mój błąd, nie wiem czy zawsze, ale od zmiany kropki na am pm na pewno szafir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pam 560 @bert69 w koszernej wersji z kanapką:

o5CHNa6.jpg

uRbRV4K.jpg

YCqB7CN.jpg

BROFNoW.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muchachos, udaję sie jutro do Jansenowej, mój 47 mm wrócił w poniedziałek 21ego ze spa w Munchen (razem trwało to 18 dni, całkiem przyzwoicie). O coś się zapytać jak już tam będę?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Diego, jakbyś mógł zapytać ile sobie winszują za serwis 312? Swoją drogą ciekawe, czy cena jest ta sama niezależnie od modelu/werku, czy np. za Unitasa biorą mniej, a za inhousy więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis inhousa jest droższy, kiedyś pytałem.

Generalnie decyduje stopień komplikacji mechanizmu .

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Pytałem w zeszłym roku, to 312 kosztowała 640 Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adekwatna do ceny zegarka.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9b39868beffd2aeaa4f246b20904ebaa.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi