Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jakby się prezentował diver stworzony w oparciu o projekt koperty do Pan Africa? "Nałożyć" na nią niezbyt okazały bezel tak by szkiełko nie wystawało ponad niego. Do tego zakręcana koronka (+5 do charakteru). Mogłoby to dać bardzo wygodny zegarek o w miarę uniwersalnych wymiarach w stylistyce Vintage z tool watch'owym zacięciem. 

Coś podobnego też sugerowałem. Obrotowy bezel służy nie tylko do nurkowania, służy również do nawigacji (w ciągu 1 godziny Słońce przesuwa się o jakieś 15 stopni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak ? dodałem bezel w miedzi lepiej czy gorzej ?

Lepiej. Mnie się zdecydowanie podoba. O ile wcześniej nie byłem tym modelem szczególnie zainteresowany to po zobaczeniu tej wersji nabrałem smaku.

A przy okazji wcześniejszych rozważań mam pytanie, choć chcę zaznaczyć, że jestem zupełnym ignorantem jeżeli chodzi o koszty produkcji. 

Jaki się ma sprawa z niestandardowymi tarczami daty? Na przykład, żeby miała ona tę samą barwę i fakturę co cyferblat. W zaproponawanym projekcie biała tarcza jest jak najbardziej w porządku ale w innych- nie chodzi mi koniecznie o Vratislavię- różnie to bywa. Czyli musi być coś na rzeczy.

I tak się zastanawiam licząć na to fachową odpowiedź.  ;)

Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ten bezel coś nie pasuje, nie jestem fanem bicolorów a z tym bezelem już mocno trąci. Jednak wróciłbym do stalowego bezela, less is more. moim zdaniem wskazówki i pushery w miedzi wystarczają w tej wersji, wszak Seat Cupra także ma tylko niewielkie detale w tym kolorze :-)

Natomiast wersja S.13R będzie bardziej " rasowa ", na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.

Obie wersje limitowane do 100szt . S.13 będzie dostępne TYLKO w zestawie z bransoletą i paskiem za 960PLN ( zaliczka 360PLN ) , natomiast S.13R będzie tylko na pasku w cenie 860PLN ( zaliczka 360PLN). Zapisy na naszej stronie www ruszą w ciągu paru dni.

Finalne wersje poniżej:

47016296_2206315906292223_72969496984498

47081265_2206315916292222_84920878024087

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 zdjęcie, wersja zegarka do przyjęcia.

2 zdjęcie, wersja zegarka z miedzianą kopertą nie przemawia do mnie.

3 zdjęcie, wersja zegarka + indeksy godzin w miedzi,  chyba najładniejsze rozwiązanie z tym że wskazówki mogły być w kolorze stali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic innego nie pozostaje jak odkładać pieniążki i czekać jak S.13 pojawi się w sprzedaży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diver na automacie byłby super

oby jak najcieńszy, średnicę 40mm i grubość max 12mm kochałbym miłością szaleńczą ;)

Taplaltakl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diver na automacie byłby super

oby jak najcieńszy, średnicę 40mm i grubość max 12mm kochałbym miłością szaleńczą ;)

Taplaltakl.

przy 40mm zegarka i bezelu, tarcza byłaby maleńka. Robimy 41/42mm. Prace graficzne są już zaawansowane ale nie będziemy ich ujawniać. Może uda się w okolicach Świąt pokazać grafiki. Zdradzić mogę tylko że motywem przewodnim będzie Syrena, pół kobieta pół ryba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też dobrze

uda się zrobić tak cienkiego?

Taplaltakl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też dobrze

uda się zrobić tak cienkiego?

Taplaltakl.

Będziemy bazować na 9015 więc może się udać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisy na S.13 i S.13R na stronie uruchomione :-)

No i bardzo dobrze. Mail z zamówieniem już poszedł :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 40mm zegarka i bezelu, tarcza byłaby maleńka.

Jest to pewne wyzwanie. Ale Rolex, Tudor, Zodiac, Oris, Rado, LIP i sporo mniejszych firm już sobie z tym poradziło, więc na pewno się da.

Zdradzić mogę tylko że motywem przewodnim będzie Syrena, pół kobieta pół ryba.

Babariba, jak mawiają w Warszawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostało coś jeszcze s13r? ;) dopiero w poniedziałek chyba dam radę zamówić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może model przewodni związany jakoś z Wrocławiem? Chyba że syrena to w Odrze pływa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może model przewodni związany jakoś z Wrocławiem? Chyba że syrena to w Odrze pływa ;-)

W Odrze to już wszystko pływa  :D (żart). Jakąś syrenkę na pewno się znajdzie. Może nawet z pierwszych lat produkcji?

Jest to pewne wyzwanie. Ale Rolex, Tudor, Zodiac, Oris, Rado, LIP i sporo mniejszych firm już sobie z tym poradziło, więc na pewno się da.

Masz rację, wiele firm oferuje Divery w rozmiarze ok 40 mm. b/k. Z drugiej strony, proponowany rozmiar 41-42 mm nie jest specjalnie duży i oscyluje w wymiarach Orienta Ray 2. Osobiście nie spotkałem się z narzekaniem na rozmiar tego Orienta. Pytanie jaki będzie wymiar L2L? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczę, diverek 41/42mm na 9015, do tego w miarę płaski :o zapowiada się świet nie. Jak nie polecisz z L2L to być może to będzie moja druga Vratka w kolekcji. Chociaż wciąż czekam na testową kostkę, na którą bardzo mocno liczę (od lat ślinię się do Reverso), więc być może i jest materiał an trzecią.

https://www.instagram.com/prz.wil/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczę, diverek 41/42mm na 9015, do tego w miarę płaski :o zapowiada się świet nie. Jak nie polecisz z L2L to być może to będzie moja druga Vratka w kolekcji. Chociaż wciąż czekam na testową kostkę, na którą bardzo mocno liczę (od lat ślinię się do Reverso), więc być może i jest materiał an trzecią.

https://www.instagram.com/prz.wil/

no i jeszcze  do tego tarcza w kanapce :P

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szalejmy z tymi rozmiarami, bo wyjdzie nam jeszcze z tego nadmuchana Invicta. 

Co do tarczy kanapkowej - byłoby to całkiem ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nope.

Kanapka to albo OP, albo nic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nurku przydała by  się wreszcie porządna luma. 

Edytowane przez john.doe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nurku przydałby się uniwersalny jak na nurka rozmiar 42/43

Dla tych co boją się dużego można zrobić mniejszy l2l

A do świecenia przydałby się tryt bo tego jeszcze nie było. Mocny T1000 byłby super.

Chyba że Marcin chce zrobić superkompresor to wtedy wystarczy 42 mm i dobra luma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanapki nie będzie ale będą fajne nakładane indeksy :-) . Z resztą kanapka pogrubia zegarek, tarcza musi być grubsza ;-)

Nie szalejmy z tymi rozmiarami, bo wyjdzie nam jeszcze z tego nadmuchana Invicta. 

brrrr...te najnowsze Invicty to istny koszmar senny każdego miłośnika zegarków. Tak jak istnieje tzw gargamelizm w architekturze to Invica dzierży miano Gargamela wśród zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi