Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Master Yoda

"pan" pracodawca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Classified

Król Janusz biznesmen pierwszy, nie dość że hojny to jeszcze skromny ;).

ccomment_yKJAdTMFNEKTbAKyT1JqLFkzwVvrYn7H

Niemożliwe..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten obrazek to wisi u niego w M2 czy w jego jadłodajni :);):)

post-74520-0-47502500-1417287683.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D  :D  :D

Tu się nie ma co śmiać - bo jak koleś ma takie "pier**l**ęcie" na punkcie swojej wielkości to się trzeba zacząć rozglądać dookoła :ph34r: jeszcze do drzwi zapuka załoga "dżip" i się skończy... bo teleranka to już od dawna nie ma :D :D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież TVN jest prywatną stacją więc może promować PO SLD PiS czy tam korwina, nikomu nic do tego...

Promują też panią Gesler której knajpy nie serwują wcale super-smacznego jedzenia, obsługa też nie jest na nie wiadomo jak wysokim poziomie i zdarza się niezbyt czysta toaleta....

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież TVN jest prywatną stacją więc może promować PO SLD PiS czy tam korwina, nikomu nic do tego.......

W całości zgadzam się, mogą kogo chcą! Ale też cierpię na jakąś manię i odnoszę wrażenie, że wszystkie stacje łącznie z publicznymi promują tą jedyną i właściwą opcję ...

Jeśli chodzi o pracodawców czy innych "panów" Januszów i  któży mieli wpływ na mój byt,  zmieniłem opcję i klimat na zdrowszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież TVN jest prywatną stacją więc może promować PO SLD PiS czy tam korwina, nikomu nic do tego...

Promują też panią Gesler której knajpy nie serwują wcale super-smacznego jedzenia, obsługa też nie jest na nie wiadomo jak wysokim poziomie i zdarza się niezbyt czysta toaleta....

U Geslerowej raz byłem i podano mi kawę w brudnej filiżance. Więcej nie pójdę, ale wizerunek swój zbudowała perfekcyjnie...

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Geslerowej raz byłem i podano mi kawę w brudnej filiżance. Więcej nie pójdę, ale wizerunek swój zbudowała perfekcyjnie...

Czy ja wiem czy "perfekcyjnie"?

Tv ją kreuje ,a konkretnie marka "Prymat"....została przy nazwisku męza-z rodziny znanych restauratorów ...będąc u mnie w Lublinie zapłaciła mandat nałożony przez sanepid. :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się tak napinacie. Te dziewczyny które dostają 3zł, pewnie nawet nie chodzą na wybory. Ba, może to nawet dobrze, bo jak ktoś się nie interesuje tym co się wokół niego dzieje i dlaczego ma tak ch*jowo i czyja to zasługa ( bo niestety to nie tylko zasługa tego pracodawcy ale organów Państwa które pozostają bierne wobec jawnego łamania praw pracowniczych ) to lepiej niech nie głosuje bo głosami z przypadku albo na piękniejszą mordę może wyrządzić więcej złego niż dobrego. Już kiedyś Polska emigracja w UK zagłosowała...jakoś opcja na którą z takim entuzjazmem głosowali nie zachęciła ich do powrotu do kraju.

Tak naprawdę frekwencja na wyborach to 40% a ludzi którzy naprawdę się interesują polityką i sięgają głębiej niż do informacji z TV to jest może z 5% - 10%.

Ze 20% to znowu urzędnicy i ich rodziny którzy idą i głosują bo jednocześnie głosują za utrzymaniem swojego stanowiska pracy. Im więcej urzędników tym łatwiej wygrać wybory, dlatego tak ochoczo partie budują im nowe wieżowce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, w mojej gminie było około 55 200 osób uprawnionych do głosowania, a na burmistrza który wygrał w tych wyborach głosowało zaledwie około 9 000 mieszkańców. Jakby dobrze policzył, to głosowani na niego koledzy z rodzinami, znajomi z rodzinami, urzędnicy z rodzinami i kilku przypadkowych obywateli. Myślę, że tak prawdopodobnie mogło być.  :) 

W tym i ja. :P

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ona bazuje na tym, że ludzie chcą zjeść w knajpie 'Pani z Telewizji'. Ja byłem kilka razy, w różnych jej restauracjach, w żadnej nie było poziomu, który upoważniałby właścicielkę do używania miana 'kreatorki smaku' czy coś w tym stylu. Inna sprawa, że jak masz X restauracji, w całej Polsce to niemożliwością jest dopilnowanie każdej, a z pracownikami jak jest - wiadomo...

Czy ja wiem czy "perfekcyjnie"?

Tv ją kreuje ,a konkretnie marka "Prymat"....została przy nazwisku męza-z rodziny znanych restauratorów ...będąc u mnie w Lublinie zapłaciła mandat nałożony przez sanepid. :D

jadłem kiedyś u jej byłego szwagra i na pewno jedzenie było lepsze i sama restauracja też, ale ten pan z kolei to stary przekręciarz, który przewalił miasto stołeczne na kilka milionów złotych tytułem czynszu za wynajmowane lokale...

Nie jestem żadnym znawcą biznesu restauratorskiego, ale ten program jest beznadziejny a zrewolucjonizowane restauracje i tak skazane na porażkę - chyba że w wyniku rewolucji są przekształcane w bary mleczne, albo bistra z wyszynkiem.

Ilu mieszkańców, dajmy na to coś około 15-tysięcznego Przasnysza, regularnie stołuje się na mieście. Nawet jeśli wszyscy wybieraliby knajpę pana z rewolucji to i tak się nie utrzyma.

Na restauracje musi być albo super miejsce, do którego wchodzi dużo ludzi 'z ulicy' albo super kuchnia która przekona ludzi do dojazdu kilkanaście czy kilkadziesiąt kilometrów...

No i restauracja podająca nawet najlepsze na świecie organiczne burgery z tofu nie ma szans na utrzymanie się w powiedzmy Przasnyszu (nic nie mam do Przasmysza, całkiem przyjemne miasto, kumpel był tam w wosjku :)

Już kiedyś Polska emigracja w UK zagłosowała...jakoś opcja na którą z takim entuzjazmem głosowali nie zachęciła ich do powrotu do kraju.

bo Polonia nie powinna mieć prawa głosu w polskich wyborach, niech sobie głosują tam gdzie mieszkają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan pracodawca:

Mąż znajomej pracował na umowy okresowe za najniższą krajową + "co się należy pod stołem". Jak zbliżał się termin podpisania kolejnej umowy znajoma "poradziła" mężowi "by się upomniał o swoje" i poprosił o umowę na czas nieokreślony oraz całość zarobków (szarą strefę) też niech ma na umowie. I człowiek tak zrobił - i "Pan pracodawca" puścił go na "wolny dech". Smutne ale prawdziwe :( człowiek stwierdził, ze już "nigdy nie posłucha żony".

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długie ręce TVN-u posprzątały tutaj.Tylko pssst.

Dość paranoi.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy się, INKWIZYCJA! :blink:

Robiłeś, to w rękawiczkach,

czy w sutannie z kapturem?  :P  :lol:

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo Polonia nie powinna mieć prawa głosu w polskich wyborach, niech sobie głosują tam gdzie mieszkają...

Dlaczego mają nie mieć wpływu na kraj w którym mają rodziny, plany związane z Polską, i w końcu ślą czasem tam pieniądze? W większości maja jeszcze polskie obywatelstwo, a może nawet niektórzy z powodu jakiś dziwnych przekonań chcieliby Polski w której dałoby się żyć.

A jakich dokonują wyborów? Niestety takich samych aibo podobnych a może nawet gorszych od rodaków w kraju.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam się wydaje że to nie chodzi o udział w wyborach, czy ewentualną konieczność "chęci" pracy za głodowe stawki, a już na pewno nie o "górnolotność" programu TV który sytuację pokazał,  ale o mentalność ludzi którym się wydaje że traktowanie pracownika po partnersku to "poniżenie" i "wielka ujma" dla pracodawcy, oraz o manię wielkości i nieomylności którą w tym programie było ewidentnie widać i to nie tylko po stronie pracodawcy.

Kwestii mentalności i empatii nie ureguluje się żadną ustawą, czy rozporządzeniem ani nie zmieni tego żaden rząd czy samorząd... takie rzeczy przede wszystkim wynosi się z domu, a potem szlifuje przez resztę życia...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego mają nie mieć wpływu na kraj w którym mają rodziny, plany związane z Polską, i w końcu ślą czasem tam pieniądze? W większości maja jeszcze polskie obywatelstwo, a może nawet niektórzy z powodu jakiś dziwnych przekonań chcieliby Polski w której dałoby się żyć.

A jakich dokonują wyborów? Niestety takich samych aibo podobnych a może nawet gorszych od rodaków w kraju.   

Ja osobiście uważam ze ludzie tacy jak ja nie powinni mieć prawa do głosowania, co z tego że mam obywatelstwo skoro tam nie mieszkam ( z wyboru) to nie powinienem zabierać głosu w sprawie kto tam i jak rządzi, bo nie ma to dla mnie żadnego znaczenia i praktycznie w żaden sposób decyzję rządzących nie wpływają na to jak mi o mojej najbliższej rodzinie się zyje ,czy w PL będzie rządzić PO PIS czy na przykład powróci monarchia wszystko mi jedno. 

Wiec wszyscy co mieszkają poza krajem ojczystym nie powinni mieć prawa do głosowania, 

Wracając do wątku, to jaka jest u Was płaca minimalna? Bo 3zl/h to jest na poziomie Meksyku

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1680 brutto :)

Ostatnio koleżanka szuka pracy (wykształcenie wyższe , prawo i administracja - 2 kierunki). Miała propozycje w jakimś państwowym urzędzie (nie pomnę nazwy) za 1800. Okazało się jednak, że nie spełnia wszystkich wymaganych referencji.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak z moja matematyka ale mi wychodzi ze 1680zl na miesiąc to jest zdecydowanie więcej niż 3zl/h

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale płaca minimalna dotyczy tylko umów o pracę, na zleceniu nie ma czegoś takiego jak płaca minimalna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio koleżanka szuka pracy (wykształcenie wyższe , prawo i administracja - 2 kierunki). Miała propozycje w jakimś państwowym urzędzie (nie pomnę nazwy) za 1800. Okazało się jednak, że nie spełnia wszystkich wymaganych referencji.

Jeżeli wyda niezbędne do zatrudnienia w państwowym urzędzie referencje jakiś członek bliskiej rodziny który już w tym urzędzie pracuje, to do pracy zostanie przyjęta bez większych problemów.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Brutto... Magiczne słowo. W praktyce po odliczeniu obowiązkowych świadczeń robi się ~1237 netto:

http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-wynagrodzen,12.html

P.S. Trzeba wpisać kwotę, bo link do wyniku się nie zapisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wiesz co co znaczy podawać wysokość pensji brutto? To jak byś podawał długość członka łącznie z kręgosłupem :)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brutto to jak by podawać długość ....ja z kręgosłupem:-) :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderator zawsze szybszy:-) :-) :-)

I subtelniejszy...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Wiem, ale nie śmiałem... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.