Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja bym jeszcze GSa pogonił bo się dubluje z Exem , dorzucił srebrnego DJ36 + jakiegoś Suba 😆 i można kończyć zabawę 😜

Ja się pytam a gdzie Pam

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Ja się pytam a gdzie Pam

no to już pytanie do @Dnlaie  , mi osobiście się podobają ale wątpię żebym kiedykolwiek kupił 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Słyszałem, że Pamy są dobre & wygodne / ale raczej nie moja bajka.

Lubię zegarki casualowo-sportowe, na bransoletach (z WR pozwalającym na swobodny kontakt z wodą) i w mój gust wpisują się właśnie - Rolex&Tudor, przy czym jestem nastawiony na jakość a nie ilość (stąd jak mam wydać 10k - wolę dołożyć do T / ale mając 15k wolę już ciułać do R)

*ale na tą chwilę nie mam żadnego ciśnienia (jak wspominałem - bardziej kręci mnie rola jednozegarkowca / przynajmniej w znaczeniu - jeden automat + jeden kwarc, gdzie doskonale w te role wpisują się właśnie - posiadane przeze mnie R & GS)

Edytowane przez Dnlaie

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

54 był idealny na tamten moment 😅

Teraz jest takim Ex

I rozważam sprzedaż 58 

Wtedy zostałby R i GS (jeden automat i jeden kwarc w kolekcji)

To już prawie jak jednozegarkowiec 😆

Ja bym nie ruszał BB58.

W kolekcji powinien być:

- zegarek sportowy (masz BB58, a ciężko będzie znaleźć ciekawszy zegarek sportowy w Twoim rozmiarze),

- drugi bardziej elegancki (tu chyba masz braki)

- trzeci EDC (tu masz nadmiar, bo zarówno Ex, jak i GS to świetne EDC, ale ponieważ oba są świetne, to nie ruszaj żadnego ;))

18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale jak z dwoma zegarkami no co Ty :D ze 3 najmniej :D

Jeden zegarek to utopia. Dwa to opcja minimalistyczna, dla miłośnika to jednak za mało. Trzy to już rozsądna opcja i kompletna (mam taki wypasiony kompletny zestaw: sportowy (Submariner) + elegant (Nomos Tangente) + EDC (Grand Seiko), sam nie wiem po cholerę mi kolejne 3 posiadane :D)

Więcej niż trzy to już tylko dla wariatów, takich jak większość z nas. 

18 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja bym jeszcze GSa pogonił bo się dubluje z Exem , dorzucił srebrnego DJ36 + jakiegoś Suba 😆 i można kończyć zabawę 😜

To fakt, że trochę się dublują, w zasadzie to zegarki alternatywne, ale jak pisałem wyżej oba świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Jeden zegarek to utopia. Dwa to opcja minimalistyczna, dla miłośnika to jednak za mało. Trzy to już rozsądna opcja i kompletna (mam taki wypasiony kompletny zestaw: sportowy (Submariner) + elegant (Nomos Tangente) + EDC (Grand Seiko), sam nie wiem po cholerę mi kolejne 3 posiadane :D)

Więcej niż trzy to już tylko dla wariatów, takich jak większość z nas. 

Odpowiem tak: :D

a1wvha.jpg.dbdeb1d49826b9820e3250bb716ed83a.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pepepatryk napisał(-a):

Marzenie o SUBie spełnione 🤌🏼😁

DSCF3479.jpeg

Gratuluję. 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pepepatryk napisał(-a):

DSCF3479.jpeg

Gratuluję, swietny Pam :)

1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

A taki gagatek wleciał emoji108.png2dc5a9d29529ffe3f59e953b0098422a.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Rownież gratuluję, piękne klasyczne chrono :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

DSCF3479.jpeg

Gratuluję i tu. Niech się nosi. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byla dyskusja na temat grubosci w serii PanoMatic w watku GO - on niestety przypomina krazek hokejowy zarowno proporcjami jak i ogolnym wrazeniem. Nie zgodze sie natomiast co do tarcz, jak dla mnie tarcze akurat to GO robi fenomenalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zielony kolor na PanoMatic Lunar widziałeś na żywo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja się zgodzę co do tego że zielona tarcza panomatika w stali wyglada słabo za to w złotym już super. Ten zielony na żywo jest inny niż na zdjęciach z artykułów - lepszym odniesieniem są np zdjęcia na chrono.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Boogie napisał(-a):

zielony kolor na PanoMatic Lunar widziałeś na żywo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę, że to 'zasługa' procesu. 
Mając 'w szczycie formy' 9 sztuk (a chcąc na bieżąco...wprawiać je wszystkie w ruch) Teść zastawał mnie na chacie...w dwóch zegarkach jednocześnie i to było dopiero szaleństwo

Teraz czuję ulgę i zachwyt jednocześnie...bezcenne!

No właśnie Daniel wydaje mi się, że ten „finał” procesu to po prostu zmęczenie gonieniem króliczka. Ty w pewnym momencie mocno przyspieszyłeś, stąd zmęczenie, bo przecież człowiek musi się zająć ważniejszymi tematami niż zegarki. Nie jesteś tu jedyny. Też czasem mam ochotę opchnąć wszystkie zegarki, kupić za nie dwa „na każdą okazję”, czyli na przykład OP i jakiegoś złotego young timera (Tank?) i przestać się tym zajmować. Ale na koniec trochę mi szkoda…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, rafi napisał(-a):

No właśnie Daniel wydaje mi się, że ten „finał” procesu to po prostu zmęczenie gonieniem króliczka. Ty w pewnym momencie mocno przyspieszyłeś, stąd zmęczenie, bo przecież człowiek musi się zająć ważniejszymi tematami niż zegarki. Nie jesteś tu jedyny. Też czasem mam ochotę opchnąć wszystkie zegarki, kupić za nie dwa „na każdą okazję”, czyli na przykład OP i jakiegoś złotego young timera (Tank?) i przestać się tym zajmować. Ale na koniec trochę mi szkoda…

Oj tak...jestem zmęczony (gonitwą za zegarkami), ale jednocześnie (spłukany i) szczęśliwy! 

*tempo szybkie, bo nauczyłem się - że nie ma co oglądać się za siebie i żałować zegarków...gdy na ich miejsce - można mieć lepsze ; )

Poza tym, u mnie (naprawdę) mniejsza ilość automatów - sprawdza się lepiej...

*ale spokojnie, patrzę na 58 i myślę - że to fajny zegarek (dlatego zastanawiam, się czy go zostawić / a jak nie - to sprzedam, odłożę i pomyślę za jakiś czas o jakimś jasnym OP lub DJ 36 heh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

ale się nie zarzekam, zobaczymy - teoretycznie jakbym nawet pchnął 58 to...dalej jestem w grze i perspektywa zostaje / albo pare gorszy w skarpecie heh)

realnie, myślę, iż jest to jedynie kwestia czasu kiedy nastąpi powrót do gry. dj czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boje się czasami Waszych proroctw (które zazwyczaj się sprawdzają), to trochę przerażające : D 

*niby człowiek chce odpocząć, ale (na dłużej) nie może - bo 'pokusy' sięgają zenitu (a w tym przypadku... Rolexa ) / męcząca to choroba! ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi