Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, agremi napisał(-a):

Oj tam, oj tam. Nie ma się co unosić. Nie powiedziałem, że tudory są brzydkie, albo niewygodne. Sam mam jednego. 😉Stwierdziłem tylko, że jak dla mnie zrobiły się za drogie. 

Nie no, luzik, trzeba mieć troche dystansu nawet do ulubionych zegarków😆 Jedyny zegar, za jaki dałbym się zabić, to mój zegar biologiczny😉

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor ma swoj klimat, swoje „jazdy”- trudno ( procz R 😉) szukac takich klimatow gdzie indziej.

ale nie jest przystankuem- cyt. Kolegow 

Edytowane przez pawel007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ledr napisał(-a):

Nie no, luzik, trzeba mieć troche dystansu nawet do ulubionych zegarków😆 Jedyny zegar, za jaki dałbym się zabić, to mój zegar biologiczny😉

I to jest słuszne podejście. A ja nie jestem nurkiem, ani płetwonurkiem i noszę inne zegarki, jak ten na przykład. 😉

IMG_5064.jpeg

3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

I nic z tego co pokazales nie ma nawet podejscia do 58 pod zadnym wzgledem... Zreszta malo co ma.

Co kto lubi. Ja nie nurkuję. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te wymienione to kompletnie inne zegarki. Jeśli podoba mi się BB58 albo COŚ W TYM GUŚCIE, to przecież nie kupię ostatecznie Ballon Bleu (który, jakkolwiek ładny, przecież nie jest niczym szczególnym, tylko zegarkiem marki jubilerskiej).

Filipie drogi@eye_lip dodasz coś od siebie o marce jubilerskiej

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lort napisał(-a):

Filipie drogi@eye_lip dodasz coś od siebie o marce jubilerskiej emoji23.png

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Jubilerska to z szacunkiem , mogło być gorzej np „ modowa”…

6 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Ale te wymienione to kompletnie inne zegarki. Jeśli podoba mi się BB58 albo COŚ W TYM GUŚCIE, to przecież nie kupię ostatecznie Ballon Bleu (który, jakkolwiek ładny, przecież nie jest niczym szczególnym, tylko zegarkiem marki jubilerskiej). Dodam jeszcze, że jedyne wymienione tam divery są duże do ogromnych, a jak ktoś myśli o BB58, to nie dlatego, że skrycie marzy o 44 milimetrach.

Jeden detal: on jest nakręcany ręcznie. A nie każdy chciałby codziennie igrać z zakręcaną koronką.

Nowy Superocean może być w 36 i 42 mm żeby podać tylko te mniejsze rozmiary 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, agremi napisał(-a):

I to jest słuszne podejście. A ja nie jestem nurkiem, ani płetwonurkiem i noszę inne zegarki, jak ten na przykład. 😉

IMG_5064.jpeg

Co kto lubi. Ja nie nurkuję. 

Czyli jesli masz zegarek garniturowy to koniecznoscia jest zakladanie garnituru? 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Czyli jesli masz zegarek garniturowy to koniecznoscia jest zakladanie garnituru? 🤭

Najgorzej z zegarkiem smokingowym: nie masz jak wyjść z zegarkiem na miasto przez 18 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Najgorzej z zegarkiem smokingowym: nie masz jak wyjść z zegarkiem na miasto przez 18 🙂

Mysle ze o wiele gorzej z Navitimerem, bo musisz kupic sobie odrzutowiec i zrobic licencje pilota, a to nie sa tanie rzeczy... 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sami widzicie przed jakimi problemami stawia życie zegarkomaniaków.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam fakt, że dzisiaj ludzie noszą nike air jordan do garnituru, nie oznacza że to dobrze wygląda i że jest w dobrym guście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, agremi napisał(-a):

No sami widzicie przed jakimi problemami stawia życie zegarkomaniaków.

Jako właściciel zegarka nominalnie nurkowego czuję się niejako w obowiązku chodzić przynajmniej na basen. Ostatnio po fali odsprzedaży nie mam z kolei (chwilowo) żadnego zegarka zwanego garniturowym, w związku z czym na uroczystych okazjach typu Rada Naukowa muszę rżnąć Jamesa Bonda... Same problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, agremi napisał(-a):

Sam fakt, że dzisiaj ludzie noszą nike air jordan do garnituru, nie oznacza że to dobrze wygląda i że jest w dobrym guście.

Gdyby tak bylo jak piszesz, to dzis wszyscy powinnismy biegac w trzewikach i rajtuzach jak w baroku 😁

Moda sie zmienia i sa oczywiscie pewne normy w konkretnych srodowiskach czyt. dress code, jednak cieszmy sie z tego, ze nastaly czasy, kiedy mozemy poczuc sie bardziej wolni jesli chodzi o to jak chcemy sie ubierac i co na siebie zakladac 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, artme napisał(-a):

Gdyby tak bylo jak piszesz, to dzis wszyscy powinnismy biegac w trzewikach i rajtuzach jak w baroku 😁

Moda sie zmienia i sa oczywiscie pewne normy w konkretnych srodowiskach czyt. dress code, jednak cieszmy sie z tego, ze nastaly czasy, kiedy mozemy poczuc sie bardziej wolni jesli chodzi o to jak chcemy sie ubierac i co na siebie zakladac 😎

Prawdziwy z Ciebie wolnościowiec, widzę.  Przypomnę Ci o tym kiedyś przy okazji jakiegoś Twojego komentarza odnośnie koloru paska, czy coś w tym stylu. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem po urlopie z planem przewietrzenia paru zegarków które od miesiąca czekały w rotomacie/pudełku. Plan był taki, że poniedziałek 58, wtorek DJ, środa PAM, a potem się zobaczy. Rzeczywistość jest taka, że poniedzialek 58, worek 58, środa 58 i tak pewnie do końca roboczego tygodnia. Muszę przyznać, że ostatnio bardzo siedzą mi tudory. Pod względem rozmiaru, ale i nie tylko. W poprzednim tygodniu męczyłem bb pro. Po wakacjach z Omegą PO mniejszy zegarek to miłe urozmaicenie.
ed2e26b081d810164e7f4d2247966e6c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, agremi napisał(-a):

Prawdziwy z Ciebie wolnościowiec, widzę.  Przypomnę Ci o tym kiedyś przy okazji jakiegoś Twojego komentarza odnośnie koloru paska, czy coś w tym stylu. 😜

Marynarka z bialymi tenisowkami marynarce nierowna. Taki komplet moze wygladac bardzo fajnie i tragicznie zarazem, wiec np. czerwony pasek do zegarka tak samo - zalezy jaki pasek i do jakiego zegarka - nie da sie uogolnic na wszystko 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W galmoku oba 58 na bransolecie dostępne. Do tego mają promocję podwojenia rabatu z karty, wiec można kupić -20%. Inne marki też, bez Rolka i Cartiera. Fajny ten BB58 Blue, trochę kusi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie 54 bb jest jakaś szansa na zobaczenie w Kruku?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Panowie 54 bb jest jakaś szansa na zobaczenie w Kruku?

Jak sie w koncu wybiore po pasek to pokaze,w Kruku za to dzisiaj w Tarasach do wziecia bb 58 na bransolecie dumnie stoi na wystawie za 19 cos tam

Bb 58 jest w Tarasach do wziecia ,przed chwila gadalem,jak ktos chce to kupowac,na bransolecie 

Edytowane przez molar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi