Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Barop napisał(-a):

Świetny zegar.

Dzięki. 👍

To taki dla jednozegarkowca. Dobry na każdą okazję. 😉

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, agremi napisał(-a):

Dzięki. 👍

To taki dla jednozegarkowca. Dobry na każdą okazję. 😉

Racja. Ja się do niego przymierzam. Miałem dwie opcje. Jeden w złocie, ale chyba nie jestem na taki zegar gotowy. Celuje w niebieskiego, ale to raczej w ramach wymiany na inny zegar z uwagi na brak środków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja poranek zaczynam od wstawienia wody na kawę, założenia okularów, zapalenia papierosa i założenia Tudora. Zegar ma potencjał na to by nie schodził z ręki, dzięki swoim wymiarom. Do pracy natomiast mam inne zegarki. Raczej Oris 65 na zmianę z Casio Worldtimer.

36 minut temu, pepepatryk napisał(-a):

W domowych warunkach Tudor też super się sprawdza. U mnie rozterka trwa, wciąż FXD chodzi mi po głowie. Więc w okolicach przyszłego weekendu będę wystawiał BB Pro na bazarek jeśli mi nie przejdzie. Można korumpować. 

IMG_7944.jpeg

Świetny jest ten ref. Choć trochę grubszy zapewne z racji dodania GMT. Na dedykowanym pasku też robi robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dodge66 napisał(-a):

:)

HZFpN3d.jpeg

Świetne połączenie. Mi akurat Beretty brakuje😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co Panowie? Tankujemy na Orlenie i wciągamy hot-dogi, nosimy Black Baye i zakładamy koszulki od Hugo 😎 

Porzucili Casio 😋 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, piku napisał(-a):

To co Panowie? Tankujemy na Orlenie i wciągamy hot-dogi, nosimy Black Baye i zakładamy koszulki od Hugo 😎 

Porzucili Casio 😋 

U mnie tylko Honda się zgadza i sporadycznie Orlen :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnego tygodnia życzę!
9b175c2c38d749225c22657be40d1098.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, meinard napisał(-a):

Brakowało mi field watcha, no i jest. Pierwszy Tudor w kolekcji. Czy ostatni, to zobaczymy - podoba mi się czarno-czerwono-złota kolorystyka niektórych BB, ale na razie nie potrafię się przemóc do snowflake’owej wskazówki.

Ranger robi świetne wrażenie, jedynie to zapięcie mi nie pasuje - krawędzie ma tak ostre że trochę się boję że mi ścięgna i żyły poprzecina.

IMG_3555-kopia.thumb.jpg.f04ae1b4c9ceafdf1202b9d4b297e5f5.jpg

Gratulacje, niech się nosi! A jak nie jesteś przekonany do kajdana, to może jakiś dobry canvas będzie pasował? Co do snowflake'owej wskazówki - kwestia gustu, mnie bardzo pasuje, a w zestawie czarno-złoto-czerwonym obowiązkowo😃

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ledr napisał(-a):

to może jakiś dobry canvas będzie pasował?

Bezapelacyjnie. I w canvas chcę go ubrać, i w skórę jakąś. Na razie się poznajemy i szukam inspiracji ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, meinard napisał(-a):

Brakowało mi field watcha, no i jest. Pierwszy Tudor w kolekcji. Czy ostatni, to zobaczymy - podoba mi się czarno-czerwono-złota kolorystyka niektórych BB, ale na razie nie potrafię się przemóc do snowflake’owej wskazówki.

Ranger robi świetne wrażenie, jedynie to zapięcie mi nie pasuje - krawędzie ma tak ostre że trochę się boję że mi ścięgna i żyły poprzecina.

Grafiki😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, meinard napisał(-a):

Bardzo fajny model. Ciekawe, czy udało im się poprawić jakość wykończenia wskazówek, bo pierwsze sztuki które wyszły, miały wiele niedoróbek - poszarpane krawędzie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak swoją drogą, to czemu ta wskazówka w BB jest nazywana "snowflake"? Jakby, gdzie tam jest geometrycznie zaszyty ten płatek śniegu?

Mnie się bardziej kojarzy z toporem, co w sumie pasowałoby do nazwy marki. Albo przez analogię do Mercedesa w Rolexie, to tutaj byłoby... Renault? :ph34r:

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi