Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

wow wygląda mega!! rzeczywiscie ta przerwa troche psuje temat, po za tym jest idealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ta przerwa zupełnie by nie przeszkadzała... tym bardziej, że kiedyś takie zegarki wypuszczano seryjnie więc fajne nawiązanie do historii.

RG

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mini submariner, nie wiedzialem.ze takie były

post-16365-14410668101695_thumb.jpg

Sent from my Z30 using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Według mnie Tudor robi bardzo ładne zegarki, na tyle ładne, że sam rozważam kupno jednego z nich. Jedyne co mnie trochę zniechęca do tej firmy, to slogan, że "Tańszy Rolex", "Rolex dla ubogich". Mam w związku z tym pytanie, czy często spotykacie się z taką opinią? Bo może po prostu w/w problem nie istnieje.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś miał tu coś napisać po wakacjach - informuję, że nastał wrzesień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Według mnie Tudor robi bardzo ładne zegarki, na tyle ładne, że sam rozważam kupno jednego z nich. Jedyne co mnie trochę zniechęca do tej firmy, to slogan, że "Tańszy Rolex", "Rolex dla ubogich". Mam w związku z tym pytanie, czy często spotykacie się z taką opinią? Bo może po prostu w/w problem nie istnieje.

Łukasz

Problem nie istnieje.

Ktoś miał tu coś napisać po wakacjach - informuję, że nastał wrzesień...

W. Kruk mnie jako przedstawiciel Rolexa olał ciepłym moczem. Po kilku mailach dostałem zgodę na stawienie się osobiste :) w salonie w Warszawie i wtedy zegarmistrze rozpatrzą ewentualnie moja sprawę. Chyba trzeba dzwonić do Pieśkiewicza. Tak się składa, że będę końcem września w stolicy to postaram się to załatwić. Jedyny plus całej afery to informacja od Pani z Kruka, że rzeczywiście Tudor jesienią wchodzi do Polski. Nie wiem jak ale z dużą pewnością do nich.

A ring jak obłaził tak obłazi ;)

Edytowane przez kkwpk

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakieś jaja, taki defekt w zegarku za kilkanaście tysięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kkwpk chodzi o ten czerwony ring na koronce?

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalna wersja będzie taka, że to absolutnie wyjątkowy przypadek i nikt nie słyszał o takim uszkodzeniu.

Mogę się o to założyć... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kkwpk: podpytaj proszę jak będziesz u nich czy dotyczy to wszystkich BB, czy od któregoś roku produkcji wyeliminowali ten problem.

Smutna polska rzeczywistość :(

Dobrze - po batalii wymienią część na nową i co po tym, jeżeli to błąd konstrukcyjny ? Wystąpi ponownie po jakimś czasie, albo trzeba będzie nauczyć się z tym żyć, albo pewnie co dwa lata płacić 1tys.zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem na WUS to problem stanowi właśnie "chemia". Wydaje mi się, że musieli zmienić coś w procesie barwienia bo potencjalna zmiana tysięcy pierścieni zegarków negatywnie wpłynie na markę. Nie chcę racjonalizować ale gdyby zegarek nie był na gwarancji to bym to olał bo tego prawie nie widać. Zadzwonię do serwisu Pieśkiewicza i zapytam. Może ściągną to przed moim wyjazdem do stolicy i sprawa będzie załatwiona od ręki. Trochę się boję dawania zegarka w Polsce bo mechanizm trzyma parametry chronometru i zegarmistrz może coś zrypać.

No i rzecz najistotniejsza. Tudor słonej wody nie widział. Pływałem tylko kilka razy w basenie.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek naprawdę super, ale na tym zdjęciu najbardziej rzuca mi się w oczy ta szpara pomiędzy kopertą a bransoletą

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek naprawdę super, ale na tym zdjęciu najbardziej rzuca mi się w oczy ta szpara pomiędzy kopertą a bransoletą

Szpary faktycznie rzucają się w oczy, ale tak właśnie ma być... Jednym słowem: nosiłbym :)

Swoją drogą bardzo ciekawy jestem czy Tudor jednak zdecyduje się wypuścić BB z czarnym bezelem.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zdecydują się na to. Po co robiliby tyle zamieszania?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę. narobili tyle szumu wokól tego ,że już jest pewnie tylu potencjalnych chetnych, że licza juz zyski :) Pewnie zmienią coś w wyglądzie w stosunku do tej jednej limitowanej sztuki żeby nie mozna było się czepiś i stwierdza, że to po prostu wypust BB w nowej, niespotykanej do tej pory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie seryjna wersja mogłaby wyglądać następująco:

- czarny bezel ze std podziałką 0-15min,

- tarcza, indeksy z vintydżową lumą i wskazówki jak w modelu z czerwonym bezelem,

- std bransoleta z maskownicami 

O np coś takiego (ulepione z chińskich części ^_^  :ph34r: ):

59597b65c9b8.jpg

RG

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie seryjna wersja mogłaby wyglądać następująco:

- czarny bezel ze std podziałką 0-15min,

- tarcza, indeksy z vintydżową lumą i wskazówki jak w modelu z czerwonym bezelem,

- std bransoleta z maskownicami 

+ najlepiej wskazówki "mercedes", ale taki numer to już nie przejdzie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek a jak Twój niebieski Tudor zdecydowałeś się czy czekasz na wersje z czarnym bezelem :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, na horyzoncie co raz wyraźniej zarysowuje się poważny wydatek mieszkaniowy więc mój niebieski BB, wobec siły argumentów mojej zacnej małżonki, odsunął się w bliżej nieokreśloną czasoprzestrzeń... -_-

Kto wie, może doczekam się w końcu czarnego :D ?

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi