Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

no pewnie, nagrody ufundował Tudor ;)

W takim razie już mi lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, nie napinajmy się, prawda jest taka, że 98% postów niewiele wnosi do dyskusji, ale bez nich forum byłoby nudne i nikt by go nie odwiedzał.

A dzięki kilku forumowym prześmiewcom (przez grzeczność nicków nie wymienię) nabiera kolorytu i chętnie się tu wraca.

Więcej luzu !

A ja i tak uważam, że pierwsza wersja jest najładniejsza i bez niej nie byłoby fenomenu Black Baya. Gdyba czarnobezelowa wersja powstała jako pierwsza, to zegarek przeszedłby bez echa...

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest chyba najsensowniejsze stwierdzenie w tej dyskusji - Man oczywiście na myslim to zaczyvajace sie od drugiego akapitu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uważam, że Tudor to pięknie rozegrał - zrobili czerwonego przez co zaczął się fenomen BB ( tak jak wspomniał Tommaso ), potem dołożyli niebieskiego i fenomen podwoili, a na koniec dali petardę ( według mnie ) i pokazali czarnego, przemyślane od A do Z :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zrobili dokładnie odwrotnie niż logika nakazuje. I tu objawił się Ich geniusz.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300 SMPc - nudniejszego zegarka nie widziałem...

Mówisz o zegarku, który ma co najmniej kilka elementów zupełnie jedynych w swoim rodzaju, w tym jeden zapewniający totalnie obłędne wrażenia przy noszeniu- tarczę. Oczywiście zegarek ten również ma wady jednakowoż z uwagi na powyższe nazwanie go nudnym jest delikatnie rzecz ujmując dużą ciekawostka. Ale rzecz jasna szanujemy taką opinię:D

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze "wino" pozo

Czyli zrobili dokładnie odwrotnie niż logika nakazuje. I tu objawił się Ich geniusz.

bo najlepsze "wino" zostawia się na koniec... :)

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się nie dziwię, że SMP 300 jedt dla @ecipeci nudnym zegarkiem.

On ma po prostu ADHD i wszystkie są dla niego nudne. Niedawno kupił dwa jego zdaniem najfajniejsze divery, a już jednego z nich sprzedaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki ubaw jak wchodzę np. na wątek Omegi, albo na wątek o biciu piany o 300 SMPc - nudniejszego zegarka nie widziałem...

patrzac na Twoje podejscie do sztuki zegarmistrzowskiej to tez jest niezly ubaw :) Pamietam, jak broniles IWC Aquatimer (nowy model) tak zaciekle, ze az rozpetala sie mala klotnia. Po tygodniu go sprzedales :D jestem ciekaw, kiedy poleci Pelagos jak 300SMPc jest nudny a oferuje lepsze wrazenia wizualne.

Zakladam, ze BB zaczal sie gorzej sprzedawac a chcieli nadal podtrzymac zainteresowanie. Widzieli co sie stalo, jak wypuscili jeden czarny zegarek i wprowadzili podobny do swojej lini. Szkoda, ze luma na bezelu ma inny kolor niz na tarczy, jest zbyt masywny jak na vintage i to nadal ETA :) 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jakoś "musicie" z tym żyć, że ecipeci ma adhd ;) jeżeli chodzi o Aquatimera to po pierwsze nie po tygodniu ( źle odnotowałeś ) a po drugie broniłem tego co niektórzy forumowi eksperci twierdzili o mechanizmie w tym zegarku i nie chce mi się przypominać po raz kolejny jaki padł werdykt ;) aha - odnotujcie w kajetach - Pelagos nie poleci a Omegę uważam za bardziej niż nudną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzac na Twoje podejscie do sztuki zegarmistrzowskiej to tez jest niezly ubaw :) Pamietam, jak broniles IWC Aquatimer (nowy model) tak zaciekle, ze az rozpetala sie mala klotnia. Po tygodniu go sprzedales :D jestem ciekaw, kiedy poleci Pelagos jak 300SMPc jest nudny a oferuje lepsze wrazenia wizualne.

Zakladam, ze BB zaczal sie gorzej sprzedawac a chcieli nadal podtrzymac zainteresowanie. Widzieli co sie stalo, jak wypuscili jeden czarny zegarek i wprowadzili podobny do swojej lini. Szkoda, ze luma na bezelu ma inny kolor niz na tarczy, jest zbyt masywny jak na vintage i to nadal ETA :)

na bezelu nie ma lumy, ale jak widać znafffca po raz kolejny wie lepiej ;) a jak widzę stwierdzenie " to nadal Eta" to na mojej twarzy ukazuje się promienny i szczery uśmiech :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na bezelu nie ma lumy, ale jak widać znafffca po raz kolejny wie lepiej ;) a jak widzę stwierdzenie " to nadal Eta" to na mojej twarzy ukazuje się promienny i szczery uśmiech :)

oszywiscie ze jest na godzinie 12! Nie wiem skad u Ciebie taki brak kultury bo tak sie ogolnie odbiera stwierdzenie "znafffca". To nie jest forum onetu, zebys tak musial pisac.....

Chcesz moze powiedziec, ze Twoj Pelagos nie ma mechanizmu ETA? Napisz do Tudora to sie przekonasz. Poczekaj rok i BB tez bedzie mial in-house. Najpierw musza odpowiednio duzo sprzedac to co juz wypuscili.

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"To nadal eta" - mimo że w środku rzeczywiście ETA to mam podobne odczucia co kolega ecipeci czytając takie argumenty :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cook to Twoje zdanie dla mnie zegarki bywają nudne ;)

A czyje miałoby być ? :)

Zawsze piszę ( pewnie jak większość) w swoim imieniu.;)

Ale nowy Tudor bardzo mi się podoba, poprzednie modele zresztą też.

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oszywiscie ze jest na godzinie 12! Nie wiem skad u Ciebie taki brak kultury bo tak sie ogolnie odbiera stwierdzenie "znafffca". To nie jest forum onetu, zebys tak musial pisac.....

Chcesz moze powiedziec, ze Twoj Pelagos nie ma mechanizmu ETA? Napisz do Tudora to sie przekonasz. Poczekaj rok i BB tez bedzie mial in-house. Najpierw musza odpowiednio duzo sprzedac to co juz wypuscili.

na godzinie 12 jest luma, ale nic poza tym jeżeli chodzi o bezel i kolor tej lumy z godziny 12 jest taki sam jak na indeksach

mój Tudor Pelagos ma Etę i nie muszę nigdzie pisać aby się o tym przekonać i osobiście wolę tą wersje Pelagosa z Etą niż nową z in housem dlatego ten model kupiłem 

co do znafffcy - to nie czuj się urażony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"To nadal eta" - mimo że w środku rzeczywiście ETA to mam podobne odczucia co kolega ecipeci czytając takie argumenty :)

Odkąd pojawił się pierwszy wpis o czarnym BB, niektórzy koledzy wpadają w zachwyt jakby się pojawiło coś kompletnie nowego, nawet chcą testy robić.

Inni koledzy (ja również) nie rozumieją tego poruszenia, w końcu zegarek znany jest od dawna, a teraz doszła nowa wersja kolorystyczna.

Generalnie niewiele jest argumentów, oprócz subiektywnych doznań estetycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pewne jest jedno - skoro budzi tyle emocji (nieważne czy zachwytów, czy politowania), nie moze być "zwykłym" zegarkiem ;)

Żeby nie było całkiem off - oglądałem ostatnio BBBlue: to naprawdę ciekawy model (niezależnie od koloru bezela).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki Tudorek 

IMG_20151017_095113_zpsc0hbkxa6.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na godzinie 12 jest luma, ale nic poza tym jeżeli chodzi o bezel i kolor tej lumy z godziny 12 jest taki sam jak na indeksach

mój Tudor Pelagos ma Etę i nie muszę nigdzie pisać aby się o tym przekonać i osobiście wolę tą wersje Pelagosa z Etą niż nową z in housem dlatego ten model kupiłem 

co do znafffcy - to nie czuj się urażony

zapozyczone z innego forum, wyraznie widac inny kolor.

http://s1159.photobucket.com/user/OliverCD/media/Watch%20Images%20-%20Examples/tudor_black_bay_lumepip_zpstweo33hm.jpg.html

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie chodziło o kolor lumy w ciągu dnia a mi jak świeci np. w nocy, roznica w ciagu dnia jesli w ogole jest to minimalna, majac kiedys niebieskiego nie przypominam sobie zeby kolor sie roznil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi