Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ledr napisał(-a):

BB58 nie ma banana na tarczy, jak te stare BB z różą Tudorów, ale ja mam na pysku, jak na niego patrzę😁

IMG_3846.thumb.jpeg.2e44a6db87a415f4232ec892ea8dbba3.jpeg

I tak powinno byc- w d*pie z opiniami, spadajacymi cenami, niedostepnoscia…… CIESZYC SIE 👊👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(Nie)dostępność i ceny mają istotny wpływ na to jak wiele osób może się ucieszyć z fajnego Tudora. Aktualnie wszystko idzie w dobra stronę.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kąpiele w słonej wodzie pozostawiają widoczny ślad, ale na szczęście, wieczorny prysznic wystarczy żeby zmyć pozostawione drobinki soli
02e7b9a2da4628372274825b4d255aa2.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, swierszczu napisał(-a):

Rynek sie nadycil czy co ze tyle towaru w gablotach lezy? Pelegie, bb58, redbule, pandy. Nic tylko brac

Też się zastanawiam.  
Myślę, że kryzys gospodarczy dokonuje weryfikacji „prestiżu” marek luksusowych, w tym Tudora. Wychodzi na to, że Tudor nie jest rozpoznawalny jako marka luksusowa. 
Albo po prostu poradzili sobie z problemami produkcji i to wystarczyło.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak chyba Tudor spada na wtórnym jak wiele marek. Myśle o powrocie do 58 i ceny na chrono w sumie niższe chyba trochę niż dwa lata temu, pomimo podwyżek msrp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy BB 58 Blue, czy ten niebieski to jest taki sam jak w większej wersji? Ma tendencje do zmiany odcienia w zależności od światła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.08.2023 o 18:23, Zolw napisał(-a):

Ja go lubię. Ludzie myślą, że to zegarek za parę stówek :) Rolki są fajne ale bałbym się, że ktoś mi utnie rękę… chyba jeszcze do tego nie dorosłem, albo mam za małą masę 😜 nie macie takich obaw?

IMG_8727.jpeg

Do tej samej kategorii należą Grand Seiko 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, pasek założony, dla ciekawych przychodzi z teleskopami a gdy o to pytałem w AD to mi mówili, że będzie bez nich bo mam na bransolecie takie same i mogę przełożyć.

102867851_IMG_4361Edited.thumb.jpeg.2f2f8e5ec8b13a39c154af2ff866b08c.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, swierszczu napisał(-a):

Bb58 na bransolecie prawie 20k😱

U mnie taniej 😉

IMG_4474.png

IMG_4475.png

IMG_4476.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z dostępnością BB54 w Polsce?

W Krakowie jeszcze ani jednego nie było i zastanawiam się, czy to standard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak z dostępnością BB54 w Polsce?
W Krakowie jeszcze ani jednego nie było i zastanawiam się, czy to standard.

Przy okazji mierzyłem na pl konstytucji - mikrus na nadgarstki

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, 70soul napisał(-a):

Hejka, pasek założony, dla ciekawych przychodzi z teleskopami a gdy o to pytałem w AD to mi mówili, że będzie bez nich bo mam na bransolecie takie same i mogę przełożyć.

102867851_IMG_4361Edited.thumb.jpeg.2f2f8e5ec8b13a39c154af2ff866b08c.jpeg

No i jak na tym pasku? 

Czy koperta nie spada Ci w kierunku nadgarstka? Bardzo podoba mi się to zestawienie na zdjęciach, ale mam obawy... Mam też black bay bronze gdzie jeszcze dodawali do standardowego paska, pasek NATO i tylko raz spróbowałem

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, machlo napisał(-a):

Przy okazji mierzyłem na pl konstytucji - mikrus na nadgarstki

2 godziny temu, Jan napisał(-a):

ja dorwałem do oglądnięcia w kwietniu we Włoszech. Mikrus

Kurczę, wszyscy mówią, że mikrus, nawet sprzedawcy z Kruka. Chyba nic z tego nie będzie, ale muszę przymierzyć, zanim porzucę ten pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, PKS napisał(-a):

Kurczę, wszyscy mówią, że mikrus, nawet sprzedawcy z Kruka. Chyba nic z tego nie będzie, ale muszę przymierzyć, zanim porzucę ten pomysł :)

Koperta jeszcze może nie jest taka malutka, ale to tarcza sprawia wrażenie bardzo małego rozmiaru - na moich ~17 cm wyglądał źle.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, vvv napisał(-a):

No i jak na tym pasku? 

Czy koperta nie spada Ci w kierunku nadgarstka? Bardzo podoba mi się to zestawienie na zdjęciach, ale mam obawy... Mam też black bay bronze gdzie jeszcze dodawali do standardowego paska, pasek NATO i tylko raz spróbowałem

Nosi się świetnie, on jest sztywniejszy niż standardowe nato. Teleskopy są osadzone w wyszytymi miejscach i się nie przemieszcza.

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, PKS napisał(-a):

wszyscy mówią, że mikrus

wszystko zalezy od nadgarstka. Poniżej zdjęcie w sieci na którym 58 wyglada gigantycznie w porównanie do 54 .

tudor-black-bay-54-vs-58-v0-aufgefiij4ra

trochę jak 58 vs BB 41

Tudor-Black-Bay-Fifty-Eight-39mm-3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, 70soul napisał(-a):

Nosi się świetnie, on jest sztywniejszy niż standardowe nato. Teleskopy są osadzone w wyszytymi miejscach i się nie przemieszcza.

IMG_4374.mov 20 MB · 1 pobranie

Kurcze bardzo fajnie to wygląda

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Jan napisał(-a):

wszystko zalezy od nadgarstka. Poniżej zdjęcie w sieci na którym 58 wyglada gigantycznie w porównanie do 54 .

tudor-black-bay-54-vs-58-v0-aufgefiij4ra

trochę jak 58 vs BB 41

Tudor-Black-Bay-Fifty-Eight-39mm-3.jpg

Ja noszę sporo zegarków o średnicy 36mm i mam też kilka 40-41mm. Lubię te mniejsze. Mimo wszystko jeśli chodzi o charakterystykę to BB58 leżał u mnie idealnie ( nadgarstek 17cm). Przy mniejszym może 54ka będzie spoko ale przy takim jak mój lub większym raczej to BB58 wygrywa. Wydaje mi się ,że przy tej charakterystyce zegarek nie może być zbyt mały. Przykładowo w Rolexie mam kilka modeli 36mm ale jak mierzyłem model Yachtmaster w 37mm to wyglądał trochę śmiesznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

absolutnie się zgadzam, też nosze małe vintage zegarki ale w tej charakterystyce 58 dużo bardziej mi odpowiada niż 54.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BB58 u mnie leżał idealnie, dlatego boję się, że 54 będzie za mały.

DJ36 czy Ex36 leżą u mnie idealnie, ale BB54 ma bezel i pewnie sporo mniejszą tarczę, dlatego optycznie może być malutki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi