Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Taka se szczerze, niby segment premium. Dla mnie osobiscie, nie zartuje i nie przesadzam, najlepszy na codzień jest Tadek, tak żeby popić przy stole, na weselu, lufe po rosole w niedziele itd. Cena/jakosc/pijalnosc - petarda. A pialem vodki wszelakie, rozne wynalazki z calego swiata w ciagu 10 lat na morzu, za 5 euro i 500 euro za 0.7 z półki sklepowej.

 

G6

 

EDYTKA

 

Też jej w kraju nie widzialem, na statku zobaczylem i wzialem na sprobowanie, bo jak pisalem lubie vodke i probowac trzeba.

Edytowane przez Kosma

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

P.T. na raz najwięcej zdarzyło mi się kupic na użytek prywatny 320 butelek, każda była ok :)

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z cyrkulatora :P  :lol:  :lol:

2s68uc8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powiem wam że jeżeli chodzi o alkohole to co by nie było wolę wypić sete niż piwo. Kiedyś piłem dużo piwa, ale źle to działało na brzuch. Bojlera nie chce. Nawet dla smaku niechętnie kosztuje tego trunku. Co do Tadka dobry, ale rok temu widziałem reaktywowanego Baczewskiego i już przy nim zostałem :D


Tempus fugit

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No ale Baczewskiego to reaktywowali chyba ponad 60 lat temu :)


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie był dostępny w Polsce.

Przyzwoita wódka. 

Ja już z 10 lat mam wstręt do białej wódki. A od roku do czegokolwiek mocnego w ilości powyżej 30-40 gram. Może to się da leczyć?

Niby wypijam, ale bez frajdy :(

 

 

 

 

 

;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tatar, 450 gram " brutto "post-48316-0-48891500-1512743572_thumb.jpeg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wczoraj mialem 440g

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zakończył się okres peklowania. Dzisiaj ubrałem je w siateczki i można rozpocząć proces wędzenia.

Wyprzedzając wpisy kolegów preferujących bardzo zdrowy styl odżywiania, informuję, że są to niezdrowe szyki wieprzowe z pozostawionymi plastrami słoniny, a nawet skóry.  :D  ;)  

post-57210-0-77645800-1512753038_thumb.jpg


"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Extra! My wędziliśmy dwa tygodnie temu... Jeszcze mnie wątroba boli (zimo było) ;)38ed1db4756ab486dc16735dd535e9c3.jpgfa8436cbea799df1167fdf53773f17ba.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fajna wędzarnia, ja mam trochę inną.


"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Stanisław koniecznie pokaż zdjęcia z wędzenia. Nasza to prototyp, kolejną na pewno byśmy zrobili inną, w tej brakuje szamotowych cięgieł w palenisku, może wtedy byśmy mieli większą kontrolę nad temperaturą. Wędzimy w temperaturze 50-60 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stanisław koniecznie pokaż zdjęcia z wędzenia. Nasza to prototyp, kolejną na pewno byśmy zrobili inną, w tej brakuje szamotowych cięgieł w palenisku, może wtedy byśmy mieli większą kontrolę nad temperaturą. Wędzimy w temperaturze 50-60 stopni.

Brakuje tez miejsca na wódkę, kieliszki i napój :)


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Brakuje tez miejsca na wódkę, kieliszki i napój :)

No co Ty. A myślisz że od czego mnie ta wątroba bolała ;)457c4017721347de8f1505ecb7c14d18.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie .....  chodzi o ten cały proces wędzenia i doglądania, tam cza być aby to poczuć, to ceremonia wręcz  ;)

Bywałem na takich wędzeniach  -_-

Na zdjęciu jest wszystko czego potrzeba nawet drewno macie  :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

To prawda, u nas wędzenie to taka mała ceremonia.

Było jeszcze ognisko żeby coś podjeść do tego alkoholu, no i bigos zrobiliśmy. Fajna sprawa, lepiej niż latem, chociaż strasznie wymarzłem wieczorem. Ale chętnie bym to powtórzył.d0eb0d858a91c1a6e2d415ab204e4abd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Szacun Panom Wędzarzom.

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 Kwiatek do wędzenia drzewo powinno być okorowane :)

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

To drewno ze stolika było do pieczenia kiełbasek w ognisku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To drewno ze stolika było do pieczenia kiełbasek w ognisku

Nie wiem czy dobrze widzę ale to na stoliku to modrzew najgorsze z możliwych na ognisko i kiełbaski  -_- sama żywica - ale przynajmniej chrupiąca skórka była  ;)

Do wędzenia olcha i olchowe wióry dobre 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek

Chłopaki doskonale potraficie wszystko popsuć :(

Walić to jakie to było drewno, ważne że było fajnie. Naprawdę wiemy jak wędzić, czym wędzić i ile wędzić. Rozpaliliśmy ognisko tym co było (nie wiem czy do modrzew) i m nadzieję że teraz po tym co napisaliście nagle nie umrzemy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.