Slaweknh 240 #4926 Napisano 19 Marca 44 minuty temu, Krygo napisał(-a): AKTUALNIE to tak (i na pewno jest to do tej pory najzacniejszy z moich zbiorów): Edox i to Casio najładniejsze gratuluję kolekcji! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18495 #4927 Napisano 19 Marca 50 minut temu, Krygo napisał(-a): AKTUALNIE to tak (i na pewno jest to jak do tej pory najzacniejszy z moich zbiorów): Bardzo ladnie. Moim faworytem jest Fireman 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #4928 Napisano 22 Marca 33 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84419 #4929 Napisano 22 Marca 11 minut temu, machlo napisał(-a): Bardzo grubo się zrobiło 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18495 #4930 Napisano 22 Marca Godzinę temu, machlo napisał(-a): Holy crap nieźle. Nosiłbym same smakowite kąski 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6579 #4931 Napisano 22 Marca 2 godziny temu, machlo napisał(-a): Bardzo fajny zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4333 #4932 Napisano 23 Marca W dniu 22.03.2025 o 14:45, machlo napisał(-a): U Ciebie jak u mało kogo widać mocne przemyslenie kolekcji Duży plus za różnorodność i że nie idziesz głównie w jeden brand 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek91 3766 #4933 Napisano 24 Marca W dniu 22.03.2025 o 14:45, machlo napisał(-a): Naprawdę świetny zestaw! W zasadzie każdego bym widział u siebie. Co więcej dwa miałem/mam, a jeden intensywnie rozważam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84419 #4934 Napisano 28 Marca Ciężko telefon zrobić ładne zdjęcia kilku zegarków ale tak wyglądają moje pudełka bez Casio . Nie zmieniło się nic od kilku miesięcy to wrzucam, 32 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65704 #4935 Napisano 28 Marca Fajna zawartość tych pudełek . Sporo bym Ci podebrał. Choć pewnie nie miałbym kiedy nosić .P. S. Pożyczyć Ci jakiegoś garniturowca? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84419 #4936 Napisano 28 Marca 12 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Fajna zawartość tych pudełek . Sporo bym Ci podebrał. Choć pewnie nie miałbym kiedy nosić . P. S. Pożyczyć Ci jakiegoś garniturowca? Chętnie bym jednego ponosił i zobaczył czy by został dłużej 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68694 #4937 Napisano 28 Marca No dobra, każdy kto śledzi forum to wie co mam😉 i wie że pierwsza miłość to nie divery, choć bardzo je lubię. Pewnie większość z Was będzie miała uwagi, ale co tam, lubię je i tak😊. Udanego weekendu. 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18495 #4938 Napisano 28 Marca (edytowane) 4 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Ciężko telefon zrobić ładne zdjęcia kilku zegarków ale tak wyglądają moje pudełka bez Casio . Nie zmieniło się nic od kilku miesięcy to wrzucam, Ktoś tu lubi chrono i nurki :D. Nosilbym wszystkie, spoko kolekcja 2 godziny temu, SLAWEK 01 napisał(-a): No dobra, każdy kto śledzi forum to wie co mam😉 i wie że pierwsza miłość to nie divery, choć bardzo je lubię. Pewnie większość z Was będzie miała uwagi, ale co tam, lubię je i tak😊. Udanego weekendu. Krzysie bardzo fajne, a do Seiko zawsze mam sentyment Edytowane 28 Marca przez Funky_Koval 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84419 #4939 Napisano 28 Marca 14 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Ktoś tu libi chrono i nurki :D. Nosilbym wszystkie, spoko kolekcja Krzysie bardzo fajne, a do Seiko zawsze mam sentyment Dokładnie tak jest. Chrono, nurki i jak widać po chrono i nie tylko to piloty również 😀 1 godzinę temu, SLAWEK 01 napisał(-a): No dobra, każdy kto śledzi forum to wie co mam😉 i wie że pierwsza miłość to nie divery, choć bardzo je lubię. Pewnie większość z Was będzie miała uwagi, ale co tam, lubię je i tak😊. Udanego weekendu. Bardzo fajne. To teraz jeszcze wiadra Atlanticow prosimy 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68694 #4940 Napisano 28 Marca Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Dokładnie tak jest. Chrono, nurki i jak widać po chrono i nie tylko to piloty również 😀 Bardzo fajne. To teraz jeszcze wiadra Atlanticow prosimy 😀 Od razu wiadra 🤣 Dwie, trzy sztuki, no może cztery to wszystko co znajdę 🙈 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4216 #4941 Napisano 30 Marca Stan na dzisiaj. W najbliższym czasie, moja skromna kolekcja zostanie przebudowana. Miejsce Longinesa i ML, zajmą Tudor Black Bay 54 i Tudor Black Bay 36, na jubilee. Potem zobaczymy 😉 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 50943 #4942 Napisano 30 Marca 35 minut temu, Marcin C napisał(-a): Stan na dzisiaj. W najbliższym czasie, moja skromna kolekcja zostanie przebudowana. Miejsce Longinesa i ML, zajmą Tudor Black Bay 54 i Tudor Black Bay 36, na jubilee. Potem zobaczymy 😉 Z 54 będziesz Pan zadowolony ; ) *Na pewno bardziej niż z HC : P (Czyżby zakup z bazarku?) *Jeśli tak to gratuluję heh 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4216 #4943 Napisano 30 Marca 56 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Z 54 będziesz Pan zadowolony ; ) *Na pewno bardziej niż z HC : P (Czyżby zakup z bazarku?) *Jeśli tak to gratuluję heh Myślę, że masz rację. Robiłem ostatnio małe przymiarki i poczułem dziwną chemię, z kolekcją Black Bay 🤷♂️ Widziałem, że się pojawił. Póki co nie zawracałem koledze głowy. Raz, że otrzymałem lepszą propozycję cenową, dwa, nie wiem od którego modelu zacznę zakupy 🫣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 50943 #4944 Napisano 30 Marca 3 godziny temu, Marcin C napisał(-a): Myślę, że masz rację. Robiłem ostatnio małe przymiarki i poczułem dziwną chemię, z kolekcją Black Bay 🤷♂️ Widziałem, że się pojawił. Póki co nie zawracałem koledze głowy. Raz, że otrzymałem lepszą propozycję cenową, dwa, nie wiem od którego modelu zacznę zakupy 🫣 Będzie kozak zestaw (do tego w najlepszych rozmiarach 👍) *3-jka do wszystkiego i na każdą okazję Bardzo rozsądna kolekcja! 👊 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4216 #4945 Napisano 30 Marca Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a): Będzie kozak zestaw (do tego w najlepszych rozmiarach 👍) *3-jka do wszystkiego i na każdą okazję Bardzo rozsądna kolekcja! 👊 Dziękuję 😊 Po zakupieniu Explorera poczułem jakieś, takie poczucie spełnienia zegarowego. Jednak chętnie zrobię mały upgrade kolekcji i dam sobie chwilę spokoju. Przynajmniej do czasu, aż nie wypuszczą Suba, lub Ex2, w rozmiarze 36-37 mm 🫣🫠 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 50943 #4946 Napisano 30 Marca (edytowane) 35 minut temu, Marcin C napisał(-a): Dziękuję 😊 Po zakupieniu Explorera poczułem jakieś, takie poczucie spełnienia zegarowego. Jednak chętnie zrobię mały upgrade kolekcji i dam sobie chwilę spokoju. Przynajmniej do czasu, aż nie wypuszczą Suba, lub Ex2, w rozmiarze 36-37 mm 🫣🫠 Nie dziwi mnie radość z Ex. Odnośnie BB, nie wiem jak nosi się 36 (sam jestem ciekaw / tym bardziej, że model w odsłonie - szampan & jubillee, chyba najbardziej mi się podoba *dlatego jeśli będziesz go kiedyś gonił, to może się zastanowię heh). Natomiast 54 jest świetny (wizualnie) i ma doskonałe proporcje oraz kształt koperty, przez co układa się znakomicie i jest mega wygodny. Mierzyłeś oba zegarki (54 & 36)? Jak wrażenia / porównanie 36 vs Spirit? Edytowane 30 Marca przez Dnlaie 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4216 #4947 Napisano 31 Marca 12 godzin temu, Dnlaie napisał(-a): Nie dziwi mnie radość z Ex. Odnośnie BB, nie wiem jak nosi się 36 (sam jestem ciekaw / tym bardziej, że model w odsłonie - szampan & jubillee, chyba najbardziej mi się podoba *dlatego jeśli będziesz go kiedyś gonił, to może się zastanowię heh). Natomiast 54 jest świetny (wizualnie) i ma doskonałe proporcje oraz kształt koperty, przez co układa się znakomicie i jest mega wygodny. Mierzyłeś oba zegarki (54 & 36)? Jak wrażenia / porównanie 36 vs Spirit? Będę miał na uwadze 😄 Tak, miałem oba na nadgarstku. Leżą niemal idealnie, z przewagą BB36. Różnice w odczuciu są bardzo kosmetyczne, ale gdybym miał wybrać tylko jeden, wziąłbym go. Pewnie temu, że w noszeniu, bardzo mi przypomina w rolka i podoba mi się jubilee. Co do porównana ze Longinesem- wymiarowo jest bardzo podobnie, ale przez to, że na końcu mi się bardzo znudził, nie będę obiektywny. Oba Tudory podobają mi się znacznie bardziej. Chodzi tutaj głównie o design, nie o jakość wykonania. Nie zmienia to faktu, że regulacja bransolety to coś przydatnego. Tarcze w obu Tudorach wydają mi się ciekawsze. Ogólny stosunek cena/ jakość, w obu przypadkach wydaje mi się bardzo rozsądna. Z dumą nosiłem Longinesa i tak samo będzie z Tudorem 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 427 #4948 Napisano 31 Marca Po zmianie czasu kolekcja tak się prezentuje. 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18495 #4949 Napisano 31 Marca 4 godziny temu, Aramorco napisał(-a): Po zmianie czasu kolekcja tak się prezentuje. Wydaje mi się, że ktoś tu lubi casio 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 427 #4950 Napisano 1 Kwietnia 18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Wydaje mi się, że ktoś tu lubi casio Tak to prawda - jestem wierny marce od kilkunastu lat i jakoś nie potrzebuję sięgać po inne - znajduję w Casio wszystko co mi się podoba i trafia w mój gust. No może za wyjątkiem jakiegoś eleganckiego, klasycznego garniturowca - w tym przypadku chyba myślę o jakimś automacie, ale kto wie - Casio ma podobno wypuścić jakieś mechaniki, więc może i fajny garniturowieć się znajdzie wśód nich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach