rafi 12781 #4976 Napisano 11 Kwietnia Jest chyba jeszcze dostępny na Gnomon, więc działaj. Nie stać mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127178 #4977 Napisano 11 Kwietnia Godzinę temu, rafi napisał(-a): Nie stać mnie. Mnie też, czasami coś się sprzeda i jest łatwiej. Sprzedałem ostatnio dwa zegarki i się spięło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127178 #4978 Napisano 15 Kwietnia Najnowsza aktualizacja "Pudełka Nr 1". 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #4979 Napisano 19 Kwietnia Mała aktualizacja.... 22 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #4980 Napisano 19 Kwietnia 49 minut temu, Mistrz17 napisał(-a): Mała aktualizacja.... Podoba mi się. Drogo i dobrze 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #4981 Napisano 20 Kwietnia Plus kilka G w pudełku zegarkowo jestem prawie spełniony 27 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #4982 Napisano 20 Kwietnia Plus kilka G w pudełku zegarkowo jestem prawie spełniony Spoko zestaw. Napiszesz coś więcej nt. „prawie”?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cabi 444 #4983 Napisano 1 Maja W dniu 20.04.2025 o 13:11, dawid82 napisał(-a): Plus kilka G w pudełku zegarkowo jestem prawie spełniony Właściwie poza różnicą w referencjach taki zestaw by mnie uczynił kontent! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6028 #4984 Napisano 16 Maja Moja podstawowa mini kolekcja jest już dobrze znana i zrecenzowana, teraz czas na ujawnienie klucza doboru kolorystycznych akcentów - tak, żeby zgrywały się z innymi ważnymi rzeczami 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127178 #4985 Napisano 17 Maja 11 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): Moja podstawowa mini kolekcja jest już dobrze znana i zrecenzowana, teraz czas na ujawnienie klucza doboru kolorystycznych akcentów - tak, żeby zgrywały się z innymi ważnymi rzeczami Masz nie tylko dobry gust muzyczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6028 #4986 Napisano 17 Maja 8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Masz nie tylko dobry gust muzyczny. Dzięki! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54289 #4987 Napisano 18 Maja 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6028 #4988 Napisano 18 Maja 28 minut temu, SPS napisał(-a): Ale mocny zestaw! Co więcej - możesz się nimi bawić tak, że rozstawiasz je jak na boisku (np. 1-4-4-2), a każdy odpowiada konkretnemu piłkarzowi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54289 #4989 Napisano 18 Maja @Edmund Exley Dziękuję Ci Ciekawe spostrzeżenie, jak rozstawienie drużyny piłkarskiej, nie pomyślałem o tym. 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45953 #4990 Napisano 18 Maja Gratulacje! @SPS świetne zegarki w świetnym pudełku. I do tego jeszcze cztery miejsca wolne. Jakieś plany? 2 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54289 #4991 Napisano 18 Maja @AK&AK dzięki serdeczne pudełko w sam raz do mojej jaskini Plany hmm W ramach kolekcji. Z takich najbliższych spraw to El Primero zbliża się serwis, pojedzie. Rozważam Frederique Constant obecnego zamienić na WorldTimera (ale to wersja robocza). Vacherona ostatnio intensywnie śledzę więc tutaj coś będę kombinował. Z długofalowych planów, zapisany jestem od lipca`24 na DJ biały rolesor azzurro ale nie wiadomo kiedy przyjdzie. Bez rozpisywania z grubsza tyle. Poza tym, kiedy jestem przelotem gdzieś w Silesji to coś pomierzę, Longinesa, Omegę, Balla. 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socool 2767 #4992 Napisano 19 Maja 3 godziny temu, SPS napisał(-a): @AK&AK dzięki serdeczne pudełko w sam raz do mojej jaskini Plany hmm W ramach kolekcji. Z takich najbliższych spraw to El Primero zbliża się serwis, pojedzie. Rozważam Frederique Constant obecnego zamienić na WorldTimera (ale to wersja robocza). Vacherona ostatnio intensywnie śledzę więc tutaj coś będę kombinował. Z długofalowych planów, zapisany jestem od lipca`24 na DJ biały rolesor azzurro ale nie wiadomo kiedy przyjdzie. Bez rozpisywania z grubsza tyle. Poza tym, kiedy jestem przelotem gdzieś w Silesji to coś pomierzę, Longinesa, Omegę, Balla. Super zdjęcie. 👍 Ta kolekcja degustatora na drugim planie, robi wrażenie.🙂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6028 #4993 Napisano 19 Maja @SPS, zapomniałem powtórzyć (bo pisałem to już chyba kiedyś w komentarzu do Twojej recenzji), że świetne jest też to pudełko. A czy w tak dużej i silnej kolekcji masz swój ulubiony zegarek? I czy łatwo jest rano podjąć decyzję, który z nich wędruje na nadgarstek? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54289 #4994 Napisano 19 Maja @Edmund Exley jeden ulubiony raczej trudno mi powiedzieć. Na co dzień mam swoją ulubioną skórzaną kurtkę pilotkę. Ubieram ją zarówno do jeansów czy eleganckich spodni materiałowych / chinosów i koszulki polo czy koszuli i skórzanych butów. Takie zestawienie pokrywa mi zasadniczo każdą kombinację z chronografów i w zależności od koloru koszuli / polo / spodni taki Bucherer też pasuje. Lub jeansy i koszula flanelowa, też każdy chronograf pasuje. Opcją bardziej formalna. Płaszcz granatowy, lubię bosmanki i tutaj podobnie albo sweter czy koszula / ciemna marynarka elegancki skórzany but i właściwie pasuje dowolny klasyk. Oczywiście w zależności pod kolor paska i butów - brąz / czerń. A nawet El Primero świetnie się spisuje z racji stylu retro nie jest aż tak sportowy. Opcja trzecia totalny casual. Wtedy jeansy, tenisówki, polo SMP. Opcja profesjonalna, podróżnik, wyprawa w góry wtedy znak rozpoznawczy Ball / Rolex Chociaż na co dzień też lubię je ponosić. Oczywiście garmina też mam ale to jest urządzenie do sportu i leży przy komputerze razem z czujnikiem tętna. 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #4995 Napisano 17 Czerwca Mała aktualizacja.. Dalej nie wiem. Puściłbym Omegę może na jakiegoś niebieskiego lub Zenitha Defy El Primero. Jednak nie wiem. 11 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9327 #4996 Napisano 18 Czerwca Podziwiam niesamowite kolekcje zegarków Kolegów, ale moją uwielbiam 😊 : jeden z lewej kwarcyk i cztery mechaniaki 15 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #4997 Napisano 24 Czerwca (edytowane) AKTUALIZACJA: doszedł Christopher Ward Dune 2, Boldr Venture, Longines Conquest 38 mm Ja w tym roku wymieniłem wszystkie zegarki na militarne w małych kopertach. Przedtem miałem japońskie nurki ale zaczęły mnie uwierać. Dosłownie. Ciężar i rozmiar divera na codzień zaczął mi przeszkadzać. Aktualnie główne zbiory wyglądają to tak: 1. G shock kostka tzw "imperator". Bezobsługowy screwback, którego nie trzeba przedstawiać. Lubię za praktyczność 2. Christopher Ward C65 Dune Aeolian 38 mm. Bez daty, faktura fal na tarczy. Bardzo fajny codzienny zegarek. Rozbili bank nową wersją Diuny. Cudne. 3. Hamilton Khaki Mechanical. 38 mm. Wersja na bransie, manual. Bardzo przyjemny field watch. 4. Christopher Ward C65 Sandhurst 2. 38mm, Militarny chronometr, bransa z mikro regulacją, niebieska luma. EDC pełną gębą. 5. Longines Spirit 37mm. Miód, cud i orzeszki. COSC jako wisienka na torcie. 6. Laco Stuttgart Pro. Wersja z upgrejdami, 37 mm. Oryginalny, niemiecki flieger w nowoczesnym wydaniu. 7. Longines Conquest 38 mm. Bardzo fajny codzienniak, żeby od fieldów trochę odpoczać. Cienki i delikatna bransa przez co turbo wygodny 8. Bold Venture 38mm. Tytan, szafir, porzadny AR i japoński werk dość przyzwoicie wyregulowany. Dobrze świeci. Niedawno dostał oemowa bransoletę. 9. Seiko Snk381 "Mag Sog" 37mm. Klasyczna 5tka, wciagnąłem bo powoli znikają z rynku. Urocze maluszki. Oprócz tego mam też kilka tańszych zegarków takich do kilku stówek. Wszystkie to bateryjki: Klasyczna kosta G-shock, Militado ML07 (kwarc z płynącą sekundą) 36mm, Addiesdive 36mm (kwarc z płynacą sekundą), Bertucci A2s (stałe teleskopy), Rdunae RA06 36mm, Casio a158 Edytowane 14 Sierpnia przez Funky_Koval 20 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7867 #4998 Napisano 24 Czerwca Przestań robić krzywdę temu Khaki Fieldowi i daj go na fajny oliwkowy albo piaskowy canvas 😝 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #4999 Napisano 24 Czerwca [mention]Funky_Koval [/mention] dobra kolekcja. Z jednej strony dość monotematycznie, ale same fajne sztuki! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18516 #5000 Napisano 24 Czerwca (edytowane) 22 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Przestań robić krzywdę temu Khaki Fieldowi i daj go na fajny oliwkowy albo piaskowy canvas 😝 Ale mi się podoba na tej piaskowanej bransie poza tym te oryginalne paski od tego modelu na mnie nie pasują a znaleźć taki z piaskowanym hardware nie idzie @rafi Dziękuję monotematycznie bo ja jestem dość zachowawczy w zegarkowych wyborach Edytowane 25 Czerwca przez Funky_Koval 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach