Socool 2767 #4701 Napisano 25 Sierpnia 2024 W dniu 23.08.2024 o 20:57, Lukas84 napisał(-a): To i ja się ujawnię z tym, co uzbierałem nie tak ciekawie jak u Was ale cieszy Nie bądź taki skromny. 😀 Super kolekcja. 👏 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukas84 1246 #4702 Napisano 25 Sierpnia 2024 5 minut temu, Socool napisał(-a): Nie bądź taki skromny. 😀 Super kolekcja. 👏 Dzięki 1 Pozdrawiam, Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość codybronco #4703 Napisano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) A miało się skończyć na jednym diverze. Kurde. Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez codybronco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4704 Napisano 27 Sierpnia 2024 Niezle. Ja sam kiedyś myślałem żeby dołożyć do Tudora właśnie Sworda. Ale może kiedyś wydadzą nowe SMP w 40mm. Mam 36lat. Może zdążę.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127182 #4705 Napisano 27 Sierpnia 2024 3 godziny temu, codybronco napisał(-a): A miało się skończyć na jednym diverze. Kurde. Teraz Ci tylko pozostaje ukończyć kurs na nurka i będzie OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 1860 #4706 Napisano 29 Sierpnia 2024 A miało się skończyć na jednym diverze. Kurde. Nie przejmuj się, można mieć same divery jak się je lubi. Po co kupować garniturowcz jak się go nie będzie nosić.Zegary zacne Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4707 Napisano 30 Sierpnia 2024 11 godzin temu, mrstatler napisał(-a): Nie przejmuj się, można mieć same divery jak się je lubi. Po co kupować garniturowcz jak się go nie będzie nosić. Zegary zacne Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Dokładnie. Uważam że skoro dany typ zegarka cieszy to można dokładać kolejne s podobnym stylu. Czasami lepsze jest wrogiem dobrego. Różnorodność nie zawsze jest rozwiązaniem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127182 #4708 Napisano 30 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Barop napisał(-a): Dokładnie. Uważam że skoro dany typ zegarka cieszy to można dokładać kolejne s podobnym stylu. Czasami lepsze jest wrogiem dobrego. Różnorodność nie zawsze jest rozwiązaniem. Różnorodność, czy nie, ważne jest jedno - ma się podobać posiadaczowi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Memphis2 424 #4709 Napisano 30 Sierpnia 2024 Noszę zegarki dopiero lekko ponad rok, ale już jestem usatysfakcjonowany stanem posiadania. Na ten moment rozglądałbym się jedynie za jakiś jasnym ekwiwalentem mojego EDC Mido. Z żadnym nie chciałbym się już rozstawać. 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127182 #4710 Napisano 30 Sierpnia 2024 7 godzin temu, Memphis2 napisał(-a): Noszę zegarki dopiero lekko ponad rok, ale już jestem usatysfakcjonowany stanem posiadania. Na ten moment rozglądałbym się jedynie za jakiś jasnym ekwiwalentem mojego EDC Mido. Z żadnym nie chciałbym się już rozstawać. Tylko sześć a masz właściwie zestaw na wszelkie okazje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23056 #4711 Napisano 31 Sierpnia 2024 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11916 #4712 Napisano 1 Września 2024 Tak się zastanawiam, i tylko się zastanawiam, czy gdybym w kolekcji miał sobie zostawić tylko 3, z tych co mam aktualnie, to czy nie byłyby to te 3 😊: 18 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sent 4753 #4713 Napisano 7 Września 2024 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67039 #4714 Napisano 16 Września 2024 Jednych krew zalewa, innym dusza śpiewa. Ależ koloryt mamy na tym naszym Forum. Za parę lat i Ty zaczniesz domową pomidorową przyprawiać kurkumą i imbirem. 😅 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54309 #4715 Napisano 16 Września 2024 (edytowane) A u mnie stara bieda 🫠 jakoś mi ta redukcja nie idzie 😂 Jaeger LeCoultre kalendarz z fazą księżyca był i jest, Zenith El Primero tak samo, za to doszedł Carl F Bucherer z łososiową tarczą. Frederique Constant manufacture był i jest. Póżniej takie moje edc - IWC bardzo lubię, Moje dwa ulubione profesjonale -BALL i Rolex. Omega Moonwatch i zielona SMP300 też bardzo lubię. Z klasyków jeszcze szaro stalowy Perrelet i Carrerę Heuer 01 mam już jakiś czas Rodzynkiem w tym szwajcarskim kolektywie jest customowy G-Schock. i tyle, skromnie, z klasą i bez przesadyzmu 😊🥰 Edytowane 16 Września 2024 przez SPS 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11916 #4716 Napisano 16 Września 2024 (edytowane) 34 minuty temu, SPS napisał(-a): A u mnie stara bieda 🫠 jakoś mi ta redukcja nie idzie 😂 Jaeger LeCoultre kalendarz z fazą księżyca był i jest, Zenith El Primero tak samo, za to doszedł Carl F Bucherer z łososiową tarczą. Frederique Constant manufacture był i jest. Póżniej takie moje edc - IWC bardzo lubię, Moje dwa ulubione profesjonale -BALL i Rolex. Omega Moonwatch i zielona SMP300 też bardzo lubię. Z klasyków jeszcze szaro stalowy Perrelet i Carrerę Heuer 01 mam już jakiś czas Rodzynkiem w tym szwajcarskim kolektywie jest customowy G-Schock. i tyle, skromnie, z klasą i bez przesadyzmu 😊🥰 Nie tak znowu skromnie. 😉 Ale najważniejsze, że wyewoluowała z tego bardzo ciekawa kolekcja! I nawet po redukcjach taka będzie. 👏 Edytowane 16 Września 2024 przez agremi 2 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8843 #4717 Napisano 16 Września 2024 3 godziny temu, SPS napisał(-a): A u mnie stara bieda 🫠 jakoś mi ta redukcja nie idzie 😂 Jaeger LeCoultre kalendarz z fazą księżyca był i jest, Zenith El Primero tak samo, za to doszedł Carl F Bucherer z łososiową tarczą. Frederique Constant manufacture był i jest. Póżniej takie moje edc - IWC bardzo lubię, Moje dwa ulubione profesjonale -BALL i Rolex. Omega Moonwatch i zielona SMP300 też bardzo lubię. Z klasyków jeszcze szaro stalowy Perrelet i Carrerę Heuer 01 mam już jakiś czas Rodzynkiem w tym szwajcarskim kolektywie jest customowy G-Schock. i tyle, skromnie, z klasą i bez przesadyzmu 😊🥰 Piękne zegarki i własciwie wszystkie mi się podobają. Mam też pytanie- czy twoje zegarki (poza G-Shockiem ) są przez Ciebie regularnie nakręcane, chodzi mi o to, że wskazują tą samą godzinę, czy też może to pudełko (też bardzo ładne) jest wielkim rotomatem? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14480 #4718 Napisano 16 Września 2024 12 minut temu, nav napisał(-a): - czy twoje zegarki (poza G-Shockiem ) są przez Ciebie regularnie nakręcane, chodzi mi o to, że wskazują tą samą godzinę, Całym pudlem kręci 😀😀😀😀 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54309 #4719 Napisano 16 Września 2024 (edytowane) Pudełko to pudełko. Jest wieko z szybką i tyle, nie jest to rotomat. Do zdjęcia nakręciłem wszystkie i ustawiłem godzinę 👍 Na co dzień i najczęściej noszę raczej Marka, Balla, Explorera i Omegi więc są na regularnym chodzie. Dlatego średnio raz na dwa trzy dni na wieczór nakręcam klasyki żeby sobie chodziły a które noszę rzadziej. Jednocześnie najbardziej wymagający jest Jaeger LeCoultre z racji że jest to kalendarz z pointer date i fazą księżyca, staram się go utrzymywać na chodzie ale bywa że jadę gdzieś na 1-3 tygodnie (wyprawy w góry) i później ustawienie tego po takiej przerwie to dobre 10 minut zabawy 😆 Edytowane 18 Września 2024 przez SPS gramatyka :) 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7868 #4720 Napisano 16 Września 2024 Widze jeszcze trzy miejsca na dalsze redukowanie 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23056 #4721 Napisano 17 Września 2024 (edytowane) To tym razem mam nadzieję nie kontrowersyjna walizka, nawet dla osób noszących trampki tylko z firmy Converse i gaci od Calvin Klein 😆 I Ktoś tu wspominał o porównywaniu, to ja bym tak się nie naśmiewał z tego "chińskiego chłamu" bo miałem większość oryginalnych wzorów i ich odpowiedników homarów. Można nienawidzić ale nie zakłamywać rzeczywistości bo to nie są Parnisy które latały po forum 10-15 lat temu 😉 Można lubić jedne i drugie 😊 Edytowane 17 Września 2024 przez tomaliusz 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127182 #4722 Napisano 17 Września 2024 49 minut temu, tomaliusz napisał(-a): To tym razem mam nadzieję nie kontrowersyjna walizka, nawet dla osób noszących trampki tylko z firmy Converse i gaci od Calvin Klein 😆 I Ktoś tu wspominał o porównywaniu, to ja bym tak się nie naśmiewał z tego "chińskiego chłamu" bo miałem większość oryginalnych wzorów i ich odpowiedników homarów. Można nienawidzić ale nie zakłamywać rzeczywistości bo to nie są Parnisy które latały po forum 10-15 lat temu 😉 Można lubić jedne i drugie 😊 Tandorio kupiłeś na bransolecie, czy dokupiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23056 #4723 Napisano 17 Września 2024 10 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Tandorio kupiłeś na bransolecie, czy dokupiłeś? Nie no, dokupiłem. Sam mi link porzuciłeś 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127182 #4724 Napisano 17 Września 2024 2 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Nie no, dokupiłem. Sam mi link porzuciłeś 😉 No tak, po raz kolejny moja pamięć sprawiła mi nieco zawodu. Bransoletka jest wykonana bardzo dobrze i warta swojej ceny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fclaski 654 #4725 Napisano 20 Września 2024 Było 12, zostało 6, docelowo ma być 8. W planach Citizen NY0040Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach