Krygo 18743 #4726 Napisano 22 Września 2024 Chwaliłem się tu ledwo miesiąc temu, ale wpadli konkretni zawodnicy i zwyczajnie muszę zrobić update... 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84931 #4727 Napisano 30 Września 2024 A ja wrzucę tylko pudełko chrono po dojściu Sinna 27 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72069 #4728 Napisano 30 Września 2024 Pudełko czekoladek. 18 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84931 #4729 Napisano 30 Września 2024 1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Pudełko czekoladek. Twoje Jarek rozumiem?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7922 #4730 Napisano 30 Września 2024 5 godzin temu, kornel91 napisał(-a): A ja wrzucę tylko pudełko chrono po dojściu Sinna Miodzio! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socool 2899 #4731 Napisano 2 Października 2024 W dniu 30.09.2024 o 11:30, Lincoln Six Echo napisał(-a): Pudełko czekoladek. Bardzo eleganckie pudełko. Szkoda jeść tych czekoladek i psuć tą kompozycję. 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72069 #4732 Napisano 2 Października 2024 2 godziny temu, Socool napisał(-a): Bardzo eleganckie pudełko. Szkoda jeść tych czekoladek i psuć tą kompozycję. 👍 Jestem dilerem czekoladek, uzupełnię w razie potrzeby. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olivjer 616 #4733 Napisano 6 Października 2024 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12881 #4734 Napisano 11 Października 2024 Ponieważ na tę chwilę wydaje mi się (wiem, dużo protekcjonalizmu, ale z doświadczenia wolę nie stawiać nic za pewnik ) że mogę skupić się na używaniu zegarków a nie ich poszukiwaniu, wrzucam aktualny stan pudełka do odpowiedniego działu. Kolekcja jednomarkowa, wydaje mi się, ze w miarę różnorodna pod względem kolorów i rodzajów tarcz, typów sprzętu oraz jego zastosowania. Tam gdzie było to możliwe sprzęt kupowany na bransolecie, choć zdecydowanie wolę nosić zegarki na paskach (i tak są w tej chwili skonfigurowane), oprócz elektryka, który kupić można jedynie na NATO, ale dokupiłem do niego świetną tytanową bransoletę od siostrzanego modelu X-33 ale bez limitacji. Na razie mam w planie pas, zobaczymy co z tego wyjdzie Nie wiem dlaczego, ale we wszystkich obserwowanych wątkach, bezpośrednio po wejściu, wyświetlają mi się posty z 2021 roku. Irytuje mnie to od kilku dni, ale tym razem poprawiło mi humor Z serdecznymi pozdrowieniami dla kolegi [mention]Butik [/mention] 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #4735 Napisano 11 Października 2024 20 minut temu, rafi napisał(-a): Nie wiem dlaczego, ale we wszystkich obserwowanych wątkach, bezpośrednio po wejściu, wyświetlają mi się posty z 2021 roku. Irytuje mnie to od kilku dni, ale tym razem poprawiło mi humor Z serdecznymi pozdrowieniami dla kolegi [mention]Butik [/mention] Miałem to samo i po prostu oznaczyłem wszystkie posty jako przeczytane i mam spokój 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11369 #4736 Napisano 11 Października 2024 (edytowane) 42 minuty temu, rafi napisał(-a): Nie wiem dlaczego, ale we wszystkich obserwowanych wątkach, bezpośrednio po wejściu, wyświetlają mi się posty z 2021 roku. Irytuje mnie to od kilku dni, ale tym razem poprawiło mi humor Z serdecznymi pozdrowieniami dla kolegi [mention]Butik [/mention] Hihi Dziś nie mam ŻADNEGO z powyższych Choć powiem szczerze, że ten zestaw był całkiem całkiem... Edytowane 11 Października 2024 przez Butik 2 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3770 #4737 Napisano 19 Października 2024 Ten rok mnie zaskoczył, zaczynając przygodę z zegarkami nawet nie marzyłem o takim zestawie. Pewnie Tudor zniknie i wskoczy coś innego, ale czy na pewno tego chce - nie wiemWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6708 #4738 Napisano 20 Października 2024 U mnie po małych zmianach..tak i nie mam pomysłu co dalej..... 19 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129917 #4739 Napisano 20 Października 2024 Godzinę temu, Mistrz17 napisał(-a): U mnie po małych zmianach..tak i nie mam pomysłu co dalej..... Garniturowiec na pasku? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Premy 1943 #4740 Napisano 22 Października 2024 (edytowane) Jestem dość świeży w tym hobby, kolekcję staram się budować pod kątem użytkowania zegarków (żeby mieć coś i do koszuli i na motorówkę i dobiegania i do teatru). Sam uczę się swojego gustu i upodobań, wygląda na to, że lubię fieldy oraz styl bardziej sportowy Jednocześnie, mam nieodparte wrażenie, że tych zegarków jest i tak za dużo... Zatem: 1. Seiko 5 SRPG39 - "sexy" field, naklejone, złote indeksy fantastycznie mienią się na tej granatowej, ziarnistej tarczy. Koperta równie genialna, przypomina kamień, nie łapie rys. W przeciwieństwie do hardlexu, ale blizny nadają charakteru! 2. Casio z "Obcego" A100WE & G-Shock DW 5600 - które to wyrażają miłość do kinematografii, minionych dekad oraz marki Casio jako takiej. + G-Shock to must have, ultimate beater 3. Citizen Promaster NY0040 - nurek na sportowo, który w zasadzie nie schodzi z mojego nadgarstka. Posiadam od niedawna i sam jestem zaskoczony jak piękny i zarazem niekonwencjonalny jest to zegarek. Tarcza + zielone indeksy = niesamowite combo. 4. HKED ED63 - lub jak kto woli Seagull 1963. Reedycja prototypu PLAAF z lat 60-tych a zarazem jedyny chyba jakościowy chronograf w osiągalnej dla mnie kwocie. Edycja mikrobrandu z Hong Kongu, jakościowo bez zarzutu + przepiękne subdiale i złote wskazówki. 5. Orient Sun & Moon v3 - to jest mój dress watch i pierwszy mechanik, którego kupiłem. Do garnituru znakomity + komplikacje nadają temu zegarkowi fajny charakter. Na samej tarczy dużo się dzieje, dzięki czemu nigdy się z nim nie nudzę. 6. Bulova Hack - jeśli chodzi o zegarki typu field, Bulova to legenda a ich seria Hack to absolutny sztos, w każdej wersji kolorystycznej. Ja mojego dorwałem ze Stanów (zdaje się białego nie ma w ogóle w sprzedaży w Europie). Tańsza alternatywa dla Hamiltona Khaki? Być może, ale w tym kolorze stawiam go wyżej w zestawieniu! Biały field na słoneczne dni. 7. Seiko Fifty Five Fathoms - w stylu legendarnego Blancpaina, jest to bardzo efektowny desk diver. Przeszklony bezel, wypukły hardlex, srebrne indeksy, super prezentuje się zarówno na nylonie, gumie jak i na bransolecie. Zawsze na nadgarstku podczas pokerowych sesyjek z kumplami 8. Seagull1963 - wersja z Chin, jakość dyskusyjna, bo borykam się z pewnymi problemami. Jednocześnie, jest to absolutnie zjawiskowy zegarek - ale przy decyzji o zakupie warto mieć backup w postaci doświadczonego zegarmistrza. 9. Seiko "MAC V SOG" SNK381 - ukryta perełka i absolutny sztos jeśli chodzi o fieldy. Oferty sklepowe prezentują go na bransolecie, ale 18mm szerokości powoduje, że rozmiarowo wygląda na damski. ALE wystarczy zmienić pasek i już widać, czym ten niewielki Seiko jest. Zabrakło zapewne nieco marketingu i reklamy, żeby zegarek był popularniejszy, ale to nic innego jak reedycja legendarnych Seiko5 z Wietnamu, noszonych przez oddział MAC V SOG. Dla miłośników fieldów jest to pozycja obowiązkowa, szczególnie, gdy weźmiemy pod uwagę jego cenę. Edytowane 22 Października 2024 przez Premy 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12881 #4741 Napisano 22 Października 2024 Spoko zbiorek. Ad 7. To nie jest jeszcze FFF tylko zwykła piątka. Musiałbyś tarczę zmodowac. Swoją drogą warto w tym miejscu przypomnieć, że FFF to była polska inicjatywa, powstawała na GMT forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3368 #4742 Napisano 31 Października 2024 W dniu 11.10.2024 o 17:01, rafi napisał(-a): mogę skupić się na używaniu zegarków a nie ich poszukiwaniu Uhm, akurat. A świstak siedzi i zawija... 😁 W dniu 20.10.2024 o 12:47, Paulus57 napisał(-a): Garniturowiec na pasku? Nie słuchaj Pawła, bo ani się obejrzysz, będziesz miał szafę pełną zegarków 😉 W tej chwili masz fajną, ciekawie zestawioną kolekcję trzech egzemplarzy, jest dobrze. 2 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7922 #4743 Napisano 31 Października 2024 W dniu 20.10.2024 o 11:23, Mistrz17 napisał(-a): U mnie po małych zmianach..tak i nie mam pomysłu co dalej..... Z dwoch chrono, ktore masz Zenith wygrywa w cuglach - a jak wypada porownanie wg ciebie? Ja bym zamienil Omege na cos bardziej w typie EDC, jesli ma byc Omega to moze AT? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6708 #4744 Napisano 31 Października 2024 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Z dwoch chrono, ktore masz Zenith wygrywa w cuglach - a jak wypada porownanie wg ciebie? Ja bym zamienil Omege na cos bardziej w typie EDC, jesli ma byc Omega to moze AT? Właśnie nie wiem. Zenek jest fajny ale brak regulacji w zapięciu mnie drażni dlatego pomyślałem o zmianie. Ale jak dokupię ori gumę do niego z motylkiem może zostawię i zaakceptuję te ,41mm Wtedy pomyślę nad zmianą Speedmastera na coś bez chrono. AT odpada. Nie mam pomysłu. W tej cenie bransa trochę lipa sam zegar. Sztos. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piciu866 1759 #4745 Napisano 31 Października 2024 Mały update: 300 zawitała - trzeba było wyrównać szanse 2 x 2 + custom 😎 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7922 #4746 Napisano 31 Października 2024 Bransoleta w Zenonie nie dosc, ze bez mikro to jeszcze strasznie bling bling, za duzo polerki jak dla mnie - ale mierzylem na ori gumie i jest super. Ja w ogole kiedys bylem bardzo bransoletowy a ostatnio raczej canvas / hybryda / guma stad mniej patrze na bransolety, AT ma fajna gume chyba tez z tego, co pamietam? Jako wielki fan zegarkow niemieckich musze zaproponowac cos z tego kierunku, jest calkiem sporo swietnych jakosciowo, ciekawych i bardziej atrakcyjnych cenowo modeli niz szwajcarskie odpowiedniki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11986 #4747 Napisano 4 Listopada 2024 Sekcja 36mm i mniej. 18 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7922 #4748 Napisano 4 Listopada 2024 Mocni zawodnicy, miło się patrzy. 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11986 #4749 Napisano 4 Listopada 2024 (edytowane) 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Mocni zawodnicy, miło się patrzy. 👍 Nie wiem, czy tacy znowu mocni, ale każdy coś w sobie ma z mojej perspektywy. Szkoda że jeszcze jednego do zdjęcia nie dołożyłem, byłaby parszywa dwunastka. 😁 Ale co najistotniejsze, wszystkie lubię i wszystkie dobrze siedzą na nadgarstku, a nie jak po starszym bracie. 🤣 Nie widać ich za dobrze na tej fotce, więc może dodam szybki opis co to - od lewej leżą: Smiths Commando, to mój rolex, nawet ma koronę na tarczy, 😜 JLC Reverso Gran Sport, Girard Perregaux Vintage 1945, Corum Temps Mechanique, Credor 2F70-5480, Montblanc Star, Bvlgari Solotempo, Junghans Max Bill Kleine, Vulcain "skeleton", lata 70-te, Vulcacin Centenary, lata 60-te, Blancpain Villeret. Edytowane 4 Listopada 2024 przez agremi 3 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7922 #4750 Napisano 5 Listopada 2024 19 godzin temu, agremi napisał(-a): Nie wiem, czy tacy znowu mocni, ale każdy coś w sobie ma z mojej perspektywy. Szkoda że jeszcze jednego do zdjęcia nie dołożyłem, byłaby parszywa dwunastka. 😁 7 z tych bym chetine przytulil wiec jak dla mnie - jest moc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach