Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, I_love_britney napisał(-a):

Jestem we Frankfurcie - a nawet nie chce mi sie jechac do butiku AP. Czy to znak, ze jestem ignorantem czy ze nie czuje bluesa do tych overpriced zegarkow, albo znak, zem bidok?

A może podskórnie czujesz, że by Cię i tak nie wpuścili 🤣?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Wszystkie z powyższych ;)

I do tego późna godzina, butik pewnie już zamknęli.

Hmmm, cos w tym jest. Kiedys dalbym sie pokroic za macanko AP - teraz mam totalnie wylozone.

Ale jakbym zawital to wrzuce jakies nadgarstkowe. Na razie butik zapraszal mnie jak to nazwali - wycieczke do swiata zegarkow AP. Zobaczymy.

1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

A może podskórnie czujesz, że by Cię i tak nie wpuścili 🤣?

Nie no aż tak to nie, przecież bym się „chlapnął Brutalem” na wejście;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, I_love_britney napisał(-a):

Hmmm, cos w tym jest. Kiedys dalbym sie pokroic za macanko AP - teraz mam totalnie wylozone.

Ale jakbym zawital to wrzuce jakies nadgarstkowe. Na razie butik zapraszal mnie jak to nazwali - wycieczke do swiata zegarkow AP. Zobaczymy.

Byłem kiedyś na czymś takim. Jakimś cudem zdobyłem zaproszenie. To był moment kiedy u mnie zamknęli salon AP na prestiżowej ulicy i tymczasowo mieli (piękny, nie można zaprzeczyć) salon na wysokim piętrze pewnego budynku. Tak dobrze go ukryli, że trzeba było się umawiać na wizytę i było się prowadzonym przez ochroniarza do owego miejsca spotkań. Przez bodajże godzinę miła pani tłumaczyła mi jakie to cuda przede mną leżały na stole i jak to Code 11.59 jest przełomowym modelem w historii zegarmistrzostwa. Było fajnie, nie przeczę, wypiłem sporo szampana, miło pogadałem, ale po pewnym czasie miałem już dość tej marketingowej papki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, I_love_britney napisał(-a):

Jestem we Frankfurcie - a nawet nie chce mi sie jechac do butiku AP. Czy to znak, ze jestem ignorantem czy ze nie czuje bluesa do tych overpriced zegarkow, albo znak, zem bidok?

Za dużo piwa i już zaczyna się blubra. 🤣

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Za dużo piwa i już zaczyna się blubra. 🤣

Był tylko napój z rabarbarem,

można się dobrze bawić i mieć dystans do siebie bez alkoholu;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, I_love_britney napisał(-a):

Był tylko napój z rabarbarem,

można się dobrze bawić i mieć dystans do siebie bez alkoholu;)

Poka selfiaka, w czym chciałeś do tego butiku podjechać! 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Poka selfiaka, w czym chciałeś do tego butiku podjechać! 🙄

Mówisz-masz😅

IMG_5108.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, I_love_britney napisał(-a):

Mówisz-masz😅

IMG_5108.jpeg

Ej no, zacząłeś trenować. Extra! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Ej no, zacząłeś trenować. Extra! 

Bajerka skrajcowana tez jest😉🔥💥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, beniowski napisał(-a):

Byłem kiedyś na czymś takim. Jakimś cudem zdobyłem zaproszenie. To był moment kiedy u mnie zamknęli salon AP na prestiżowej ulicy i tymczasowo mieli (piękny, nie można zaprzeczyć) salon na wysokim piętrze pewnego budynku. Tak dobrze go ukryli, że trzeba było się umawiać na wizytę i było się prowadzonym przez ochroniarza do owego miejsca spotkań. Przez bodajże godzinę miła pani tłumaczyła mi jakie to cuda przede mną leżały na stole i jak to Code 11.59 jest przełomowym modelem w historii zegarmistrzostwa. Było fajnie, nie przeczę, wypiłem sporo szampana, miło pogadałem, ale po pewnym czasie miałem już dość tej marketingowej papki. 

Najwidoczniej za mało tego szampana polali albo to był bezalkoholowy, bo inaczej nie uwierzę, że nie kupiłeś z miejsca tego cudu techniki.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, machlo napisał(-a):

Najwidoczniej za mało tego szampana polali albo to był bezalkoholowy, bo inaczej nie uwierzę, że nie kupiłeś z miejsca tego cudu techniki.

Po pierwsze, tylko Code były na sprzedaż i jakiś jeden dziwny model RO - a akurat te mnie nie interesowały. A po drugie, ja skromnym nauczycielem jestem i nie stać mnie na modele tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, I_love_britney napisał(-a):

Czy to znak

To znak, że  masz wywalone. IMO tez bym chciał👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To znak, że  masz wywalone. IMO tez bym chciał

Po wizycie w butiku mam podobne podejście. Jak byłem napalony na tu i teraz, tak teraz myślę „może kiedyś”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Mnie się tam podobało ! Obejrzałem wiele modeli, w tym historycznych, mierzyłem co chciałem, fajnie pogadałem, nie wciskano mi na siłę Code 11.59. 

Czy ten ukryty salon, o którym rozmawiamy, już nie istnieje ?

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mylof napisał(-a):

Mnie się tam podobało ! Obejrzałem wiele modeli, w tym historycznych, mierzyłem co chciałem, fajnie pogadałem, nie wciskano mi na siłę Code 11.59. 

Czy ten ukryty salon, o którym rozmawiamy, już nie istnieje ?

Chyba wrócili na Monte Napoleone, więc zakładam że tamten zamknęli. Ale pewien nie jestem. Sprawdzę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, beniowski napisał(-a):

Chyba wrócili na Monte Napoleone, więc zakładam że tamten zamknęli. Ale pewien nie jestem. Sprawdzę. 

Może ten ukryty zostanie jak AP House, a na Monte Napoleone będzie zwykły butik. Daj znać, jak zbadasz sprawę 😉

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć 

Orientuje się ktoś jaki jest koszt, zakres i czas serwisu AP, 

Pacjent ;) 

IMG_6338.jpeg

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, dawid82 napisał(-a):

Cześć 

Orientuje się ktoś jaki jest koszt, zakres i czas serwisu AP, 

Pacjent ;) 

IMG_6338.jpeg

Ze strony producenta:

https://www.audemarspiguet.com/com/en/services/pricelist.html

"Complete

maintenance service

Opening of the watch, prewashing of the movement, dismantling of every component of the movement, preventive replacement of those subject to wear and damaged, washing of all the components, assembling of the movement and complete lubrication, timing, casing up, final control."

Collections Royal Oak

Quartz // 600.-

Selfwinding // 950.-

Extra-thin // 1300.-

Chronograph // 1700.-

QP (chrono, QP, EOT) // 2200.-

Odnośnie czasu realizacji - nie znałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dzwoniłem do butiku w Pradze i powiedzieli 5 tygodni, na początku sierpnia będę tam oddawał zegarek, zobaczymy ile zejdzie i czy się sprawdzi te 5 tygodni ;) 

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi