Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

@SzefSzefowoczywiście ja też nie w znaczeniu posiadania danych sprzedaży. Tak wnioskuję z opinii pojawiających się w sieci mając na uwadze to co pisałeś że pewnie większość komentujących nawet w ręce nie miała Code. 

Ja przymierzałem cztery modele Code (dwie przymiarki w różnych salonach AP). I jak wielokrotnie pisałem - wciąż mi się nie podoba. Ja wiem że statystycznie moja solowa opinia nic nie znaczy, ale proszę nie pisać, że ci którym się ten model nie podoba go nie widzieli na żywo, bo tak nie jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@beniowski chyba chodziło bardziej o noszenie tego zegarka a nie tylko ogladanie w salonie i sztucznym oświetleniu. 

Tak czy siak - jak się nie podoba to się nie podoba! TAK POWINNO BYC. Nie każdy zegarek jest dla każdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, KrysH napisał(-a):

@beniowski chyba chodziło bardziej o noszenie tego zegarka a nie tylko ogladanie w salonie i sztucznym oświetleniu. 

Tak czy siak - jak się nie podoba to się nie podoba! TAK POWINNO BYC. Nie każdy zegarek jest dla każdego.

No tak to byłoby ciężko wypowiedź się o większości zegarków, gdyby trzeba było je nosić (pytanie - ile trzebaby nosić/posiadać do wydania opinii?).

Niemniej, pójdę do AP jeszcze raz, i znowu przymierzę,  a co mi tam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej wiesz że zawsze będą go mieli w gablocie ;).

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, beniowski napisał(-a):

Ja wiem że statystycznie moja solowa opinia nic nie znaczy, ale proszę nie pisać, że ci którym się ten model nie podoba go nie widzieli na żywo, bo tak nie jest. 

Nie wiem czemu odnosisz dyskusję o tym co powoduje ogólne złe postrzeganie Code do swojej osoby? Proszę nie przeinaczać tego co napisałem :) 

A napisałem, że oprócz punktów które wymienił Szef jest jeszcze kwestia opinii ludzi którzy w sieci wyrażają niezadowolenie z polityki AP sugerującej że kupno Code może ułatwić przyszły zapis/otrzymanie RO. Dodałem też, że mam świadomość tego że cześć tych opinii jest powielana przez ludzi którzy Code nie mieli w ręce i w domyśle takich których nawet w salonie AP nie byli.

Jakim cudem wpasowałeś do tego siebie? Nie wiem :) 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Jan napisał(-a):

Nie wiem czemu odnosisz dyskusję o tym co powoduje ogólne złe postrzeganie Code do swojej osoby? Proszę nie przeinaczać tego co napisałem :) 

A napisałem, że oprócz punktów które wymienił Szef jest jeszcze kwestia opinii ludzi którzy w sieci wyrażają niezadowolenie z polityki AP sugerującej że kupno Code może ułatwić przyszły zapis/otrzymanie RO. Dodałem też, że mam świadomość tego że cześć tych opinii jest powielana przez ludzi którzy Code nie mieli w ręce i w domyśle takich których nawet w salonie AP nie byli.

Jakim cudem wpasowałeś do tego siebie? Nie wiem :) 

Ja się odnosiłem głównie do zdania Szefa który napisał, cytuję: “Tak wnioskuję z opinii pojawiających się w sieci mając na uwadze to co pisałeś że pewnie większość komentujących nawet w ręce nie miała Code.”

Edycja: @Jan: to była twoja wypowiedź. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, nicon napisał(-a):

Jak zegar jest ładny, to dobrze wygląda już na zdjęciach, a na żywo tylko zyskuje po zapoznaniu z detalami. Dobry projekt jak Submariner czy Speedmaster wyglądają świetnie z każdej perspektywy, nie trzeba dotykać i się przekonywać że to obiektywnie dobry dizajn.

Jestem zupelnie innego zdania. Sa zegarki swietnie wygladajace na zdjeciach i kiepsko w realu.

2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Ja przymierzałem cztery modele Code (dwie przymiarki w różnych salonach AP). I jak wielokrotnie pisałem - wciąż mi się nie podoba. Ja wiem że statystycznie moja solowa opinia nic nie znaczy, ale proszę nie pisać, że ci którym się ten model nie podoba go nie widzieli na żywo, bo tak nie jest. 

Moze Ci sie przeciez niepodobac, Twoje prawo.

Ale, przymierzyc w butiku, to zupelnie cos innego niz nosic. Ale nr 2, dam sobie paznokcia uciaz, ze jestes jedyny z tutejszych krytykantow, ktory mial code kiedykolwiek w rekach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są też takie zegarki, które wyglądają słabo i na zdjęciach, i w realu. 😏 😂

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

No tak to byłoby ciężko wypowiedź się o większości zegarków, gdyby trzeba było je nosić (pytanie - ile trzebaby nosić/posiadać do wydania opinii?).

Niemniej, pójdę do AP jeszcze raz, i znowu przymierzę,  a co mi tam. 

Nigdzie nie napisalem, ze cos trzeba czy czegos nie.

Zwrocilem uwage na trend - najwiecej do powiedzenienia, szczegolnie negatywnych rzeczy maja osoby, ktore nigdy zegarka nie widzialy na wlasne oczy.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kompletnie nie kupuję tej argumentacji, z resztą to jest kwestia subiektywna, jednemu się ma prawo podobać a drugiemu nie. Nie wolno krytykować bo to AP i skoro zrobili następcę RO to musi być dobry? Jest milion filmów w ultra hd przedstawiające ten zegarek z każdego kąta i to wystarczy żeby ocenić czy podoba się wizualnie.

Bo ile trzeba go nosić żeby zobaczyć, skoro przymiarka w butiku to mało? Tydzień, czy rok?

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, nicon napisał(-a):

Ja kompletnie nie kupuję tej argumentacji, z resztą to jest kwestia subiektywna, jednemu się ma prawo podobać a drugiemu nie. Nie wolno krytykować bo to AP i skoro zrobili następcę RO to musi być dobry? Jest milion filmów w ultra hd przedstawiające ten zegarek z każdego kąta i to wystarczy żeby ocenić czy podoba się wizualnie.

Bo ile trzeba go nosić żeby zobaczyć, skoro przymiarka w butiku to mało? Tydzień, czy rok?

To jest proste - jak nie nosiłeś albo w badziewnym salonowym sztucznym świetle nie doznałeś zaszczytu dotknąć "arcydzieła",  albo chociażby nie patrzyłeś przez szybę na witrynę sklepową, to nie masz prawa wyrażania opinii. Czego nie rozumiesz? :)
Dla mnie to oczywiste - krytyka wyimaginowanego "arcydzieła" boli 4 litery, zwłaszcza jak te parę złotych kosztowało. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, nicon napisał(-a):

29 minut temu, machlo napisał(-a):

To jest proste - jak nie nosiłeś albo w badziewnym salonowym sztucznym świetle nie doznałeś zaszczytu dotknąć "arcydzieła",  albo chociażby nie patrzyłeś przez szybę na witrynę sklepową, to nie masz prawa wyrażania opinii. Czego nie rozumiesz? :)
Dla mnie to oczywiste - krytyka wyimaginowanego "arcydzieła" boli 4 litery, zwłaszcza jak te parę złotych kosztowało. ;)

Romantyczne spijanie z dzióbków. 😅🥰

lody-dla-kota.jpg

*od siebie dodam, że ten Code to nie moja bajka. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Romantyczne spijanie z dzióbków. 😅🥰

lody-dla-kota.jpg

*od siebie dodam, że ten Code to nie moja bajka. 😉

Maści na ból 4 liter nie potrzebujesz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AP to one trick pony, po co ta cała dyskusja. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

AP mialo wiele designerskich wpadek:

Audemars-Piguet-Vintage-H-Brutalist-Gerald-Genta-e1717649896586.jpg.thumb.jpg.c4fd5559aebc003f1990ab321844ab91.jpg

Ten nie jest zły.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Jan napisał(-a):

wciskanie Code jako potencjalne otwarcie drogi do RO (według tego co piszą w sieci ) też mogło się przyczynić do niskiej popularności

To jest internetowy mit. Nikt w AP nie "wciska" Code. Ani w butiku w Nowym Jorku ani w AP House w Mediolanie nikt mi nie sugerował co powinienem kupić, a tym bardziej nikt nie mówił, że zanim kupię RO, powinienem nabyć Code.  

Ludzie sami chcą kupować Code; na żywo te zegarki bardzo zyskują, zwłaszcza nowe modele moim zdaniem.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, mylof napisał(-a):

To jest internetowy mit. Nikt w AP nie "wciska" Code. Ani w butiku w Nowym Jorku ani w AP House w Mediolanie nikt mi nie sugerował co powinienem kupić, a tym bardziej nikt nie mówił, że zanim kupię RO, powinienem nabyć Code.  

Ludzie sami chcą kupować Code; na żywo te zegarki bardzo zyskują, zwłaszcza nowe modele moim zdaniem.

A powiedziałeś im że chcesz kupić Code lub RO? Tj. czy wyraziłeś chęć zakupu?

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

A powiedziałeś im że chcesz kupić Code lub RO? Tj. czy wyraziłeś chęć zakupu?

Powiedziałem, że za jakiś czas rozważam zakup nowego zegarka i chcę aby to był Audemars Piguet. Mówiłem, że mam trzy typy : RO Chrono w stali, Offshore Chrono w tytanie i ceramice (niebieska tarcza) oraz Code 11.59 chrono nowy model w różowym złocie. Wszystkie mierzyłem. Po godzinie rozmowy powiedziano mi, że każdy z tych modeli mogą przygotować dla mnie do sprzedaży. W tym roku jeszcze się wstrzymuję, ale na dzisiaj wybierałbym między Offshore a Code. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, mylof napisał(-a):

Powiedziałem, że za jakiś czas rozważam zakup nowego zegarka i chcę aby to był Audemars Piguet. Mówiłem, że mam trzy typy : RO Chrono w stali, Offshore Chrono w tytanie i ceramice (niebieska tarcza) oraz Code 11.59 chrono nowy model w różowym złocie. Wszystkie mierzyłem. Po godzinie rozmowy powiedziano mi, że każdy z tych modeli mogą przygotować dla mnie do sprzedaży. W tym roku jeszcze się wstrzymuję, ale na dzisiaj wybierałbym między Offshore a Code. 

No to powodzenia! Też mogłem stać się posiadaczem (AP Diver), ale po zasięgnięciu porady u szacownego grona Kolegów, zrezygnowałem. Z korzyścią dla siebie. Ani trochę nie żałuję. Nie ma co iść w górę. Jest tyle fajnych zegarów... że ciężko się zdecydować co jest fajniejsze. I nie musi to być AP, Patek, inny trudno dostępny Rolex czy inny mityczny czasomierz. Można naprawdę znaleźć coś wyjątkowego i unikalnego, a przy okazji ładnego. Ale to już co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, facecik napisał(-a):

Jest tyle fajnych zegarów... że ciężko się zdecydować co jest fajniejsze. I nie musi to być AP, Patek, inny trudno dostępny Rolex czy inny mityczny czasomierz. 

To prawda. Ja zawsze będę polecać Grand Seiko. Wspaniałe zegarki, a nie kosztują fortuny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mylof napisał(-a):

Ja zawsze będę polecać Grand Seiko. Wspaniałe zegarki, a nie kosztują fortuny. 

Popieram, przetestowane👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, facecik napisał(-a):

Popieram, przetestowane👍

Który konkretnie model polecasz i jak długo go posiadasz? Wrzuć fotkę! 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mylof napisał(-a):

Masz gadane, po godzinie rozmowy juz ci pakowali trzy modele :D

Teach Me Sensei Teach Me Scentsei GIF - Teach Me Sensei Teach Me Scentsei  Teach Me - Discover & Share GIFs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz gadane, po godzinie rozmowy juz ci pakowali trzy modele

pdvg-parliamodivg.gif&key=502a81d25d6329713daea64a98b0944de090ee5dd7fc6dba3a71d30c543f0b42

No rzeczywiście chyba Lambo pod butik podjechał Mnie na temat RO mówili coś innego, ale widocznie nie wyglądałem na ich klienta docelowego Zaproponowali najpierw zacząć może od offshore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi