Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

Fotkę dodałem dla uwagi, ale nie myślałem, że zaabsorbuje ją całą. 😂

To raczej oryginał, a ja po prostu nie umiem robić zdjęć zegarkom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fotkę dodałem dla uwagi, ale nie myślałem, że zaabsorbuje ją całą.
To raczej oryginał, a ja po prostu nie umiem robić zdjęć zegarkom.

Pisałeś o podróbach i wrzucasz to zdjęcie, to z automatu zapala się lampka i ostrzeżenie. Nie życzę nikomu, żeby utopił furę pieniędzy w fake’a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za dobre życzenia, ale chodziło mi o opinię nt. tej referencji, a nie tego konkretnego egzemplarza. Może nie doprecyzowałem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję za dobre życzenia, ale chodziło mi o opinię nt. tej referencji, a nie tego konkretnego egzemplarza. Może nie doprecyzowałem.

Albo ja źle zrozumiałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, PatrykWoj napisał(-a):

Polubiłem te 37mm 🥳

416354055_Zrzutekranu2024-10-11o22_40_14.thumb.png.6184cef53322fe1bd3a9a77bc6bbb63a.png

No ja myślę. 🙂 To jest świetny rozmiar!

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a):

Polubiłem te 37mm 🥳

416354055_Zrzutekranu2024-10-11o22_40_14.thumb.png.6184cef53322fe1bd3a9a77bc6bbb63a.png

Bardzo ładny zegarek, świetny projekt, jeśli chodzi o wzornictwo to już ikona. Zdjęcie ekstra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem ostatnio nowy egzemplarz w Warszawie z niebieską tarczą. Wskazówka godzinowa nie centrowała z indeksami a jej obróbka to był jakiś żart. Ja już się powoli z AP leczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a):

Polubiłem te 37mm 🥳

Generalnie fajny, tylko wydaje się kompletnie nieczytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.09.2024 o 20:20, PatrykWoj napisał(-a):

Dziękuję wszystkim za opinie i porady :)

Jutro zrobię więcej fotek jak to wygląda na małym nadgarstku od boku.

IMG_0077.thumb.jpeg.e00446574373203387cde0106d2228b8.jpeg

Jaki nadgarstek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, PatrykWoj napisał(-a):

Polubiłem te 37mm 🥳

Świetnie leży. 

3 godziny temu, facecik napisał(-a):

wydaje się kompletnie nieczytelny.

Właśnie miałem o to pytać. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Bartek79 napisał(-a):

Oglądałem ostatnio nowy egzemplarz w Warszawie z niebieską tarczą. Wskazówka godzinowa nie centrowała z indeksami a jej obróbka to był jakiś żart. Ja już się powoli z AP leczę.

Ja już się wyleczyłem z przekonania, że cena jest gwarancją czegokolwiek. Niestety żyjemy w czasach jakości, którą rządzi loteryjność. Patek, Vacheron, AP, Breguet... Bez znaczenia. Zawsze biorę pod uwagę wady wykonania. Co gorsze, te  gnioty często mieszczą się w przyjętym marginesie błędu, który uchodzi w produkcie dopuszczonym do sprzedaży. Ile to już było spapranych powierzchni tarcz, nierówno położonych indeksów, źle wykończonych wskazówek, o mechanizmach nie wspominając. Zresztą ten problem nie dotyczy tylko zegarków. Życie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Właśnie miałem o to pytać. 

Tarcza zdecydowanie nie jest najczytelniejsza jaką miałem w zegarku ale też nie ma dramatu. Na żywo wygląda to znacznie lepiej niż na zdjęciu ale dużo też zależy od światła, które pada na nadgarstek.

Edytowane przez PatrykWoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza zdecydowanie nie jest najczytelniejsza jaką miałem w zegarku ale też nie ma dramatu. Na żywo wygląda to znacznie lepiej niż na zdjęciu ale dużo też zależy od światła, które pada na nadgarstek.

Ta tarcza jest szara ? Może dlatego. Przy niebieskiej czy biało-srebrnej jest odbiór trochę inny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ta tarcza jest szara ? Może dlatego. Przy niebieskiej czy biało-srebrnej jest odbiór trochę inny emoji6.png

Tak, szara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, PatrykWoj napisał(-a):

Przecież wiadomo, że godzinę sprawdzamy na telefonie.  :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć! 

Szybkie pytanie. Jestem zainteresowany zakupem Royal Oaka Jumbo Extra Thin, rozważam następujące dwie referencje: 

15202st.OO.1240st.01

vs 

16202ST.OO.1240ST.01

Pytanie jest następujące:
Nowa referencja ma zmieniony mechanizm, pytanie czy jest warto dopłacać do nowszej wersji z teoretycznie "lepszym" mechanizmem?
Różnica cenowa jest dosyć spora stąd moje pytanie. 
Jeśli są osoby, które miały obie referencje w rękach, proszę o podpowiedź, który jest lepiej wykonany, czy warto zwrócić uwagę na coś szczególnego? 
Miłego dnia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto, imo stary mechanizm oparty na JLC poza lepszymi walorami wizualnymi będzie trzymał lepsza wartość kolekcjonerską. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

Lektura na wieczór - o jednym z moim zdaniem najfajniejszych modeli AP (z tych, które znam ;) )

https://www.fratellowatches.com/in-depth-audemars-piguet-5043bc-ultra-thin-and-the-caliber-2003-movement/

Dzięki za podesłanie ciekawego artykułu. Takich zegarków brakuje mi w aktualnej ofercie AP.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi