Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, pdb napisał(-a):

uważam, że jest ładniej zaprojektowany niż Nautilus. Mając oba do wyboru, i patrząc na design, wybrałbym Cubitusa

Myślę tak samo, ale wybrałbym Aquanauta - z którym mam (niestety jedynie teoretycznie) jednak taki problem, że w rzeczywistości, "nie trzyma" czerni takiej jak na zdjęciach - często jest bardziej ciemnoszary niż czarny. Poza tym - pełna perfekcja: projekt, układanie się na nadgarstku, grubość etc.

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdzie wy wszyscy pracujecie że możecie sobie pozwolić na takie czasomierze? :) kiedyś usłyszałem takie powiedzenie  ,, Nie ma drogich zegarków są takie na które cię stać" Wspaniałe macie zegarki i bardzo to szanuje. Gorąco pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogą Ci powiedzieć bo będziesz zgapiał i wykupował najciekawsze modele;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Panowie gdzie wy wszyscy pracujecie że możecie sobie pozwolić na takie czasomierze?

W spółkach skarbu państwa. Tylko na różnych stanowiskach. Dlatego część z nas nosi Patki, Lange. Inni Rolki. A jeszcze inni Omegi czy Longinesy. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gratuluję kochani wspaniałych pozycji i stanowisk oby nigdy nie doszło do zbiorowych zwolnień bo wtedy trzeba byłoby się przerzucić na Casio i Tissoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio i Tissot też są fajne przecież, skąd pomysł że nie cieszą tak samo jak patyki👍?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że tak masz rację moja odpowiedź była żartem nie miałem na celu wysmiewac się z casio czy Tissot, po prostu podziwiam ludzi którzy posiadają zegarki Patka,  nie są dla zwykłego Kowalskiego i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Wy posiadacze Patkow napewno byście nie spojrzeli a tym bardziej nie pomyśleli o posiadaniu Tissota czy Casio 😀 Kiedyś z ciekawości oglądałem te zegarki zobaczcie tą ofertę na chrono24 co o tym myślicie? Dobra cena czy nie zastanawiam się czy kupić 🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20241104_215145_com.huawei.browser.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego mieliby nie patrzeć na inne zegarki, jak Casio i Tissot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

To gratuluję kochani wspaniałych pozycji i stanowisk oby nigdy nie doszło do zbiorowych zwolnień bo wtedy trzeba byłoby się przerzucić na Casio i Tissoty

Dobre życzenia, tylko trochę nie takie. Bo właśnie kochani prezesi, członkowie zarządów i rad nadzorczych, najbardziej liczą na te zwolnienia (które i tak nieuchronnie następują przy okazji każdej wymiany ekipy), ponieważ wtedy dostaną swoje odprawy i już w ogóle nie będą musieli nic robić (poza uzupełnianiem kolekcji zegarków i nieruchomości).

W ostatniej kampanii wyborczej również padła jasna deklaracja: "w spółkach z udziałem Skarbu Państwa zwolnimy wszystkich członków rad nadzorczych i zarządów. Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje a nie znajomości rodzinne i partyjne". Obietnica ta wprowadzona jest w życie z żelazną konsekwencją, może tylko z niewielkimi, kosmetycznymi zmianami, dotyczącymi drugiej części cytatu...

18 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Casio i Tissot też są fajne przecież, skąd pomysł że nie cieszą tak samo jak patyki👍?

Bardzo są fajne i cieszą, ale normalnych ludzi, a nie taką prawdziwą klasę próżniaczą.

Mój optymizm pozwala mi jednak na domysł, że posiadacze Patków na naszym forum to zupełnie normalni goście, tylko przy okazji strasznie bogaci 😁
Pewne podejrzenia nachodzą mnie tylko wtedy, kiedy ktoś napisze, że mu się Cubitus podoba.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosta super odpowiedź oni przez przypadek stali się bogaci oni nie chcieli nam tego robić  🤣🤣

Najtańszy zegarek Od Patka udało mi się znaleźć w serwisie Ebay za 3,500£ ale niczym specjalnym się nie wyróżniał, kwadratowy bez sekundnika. To są chyba najtańsze modele jakie Patek Philippe wypuścił 

Screenshot_20241104_224212_com.gspace.android.jpg

Ten na zdjęciu jest z 1971 roku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrafią też mieć stare brudne zegarki, w damskim rozmiarze, ale wiara i tak to kupuje dla szpanu:

20230407_PhillipsHK_051_2200px.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Oczywiście że tak masz rację moja odpowiedź była żartem nie miałem na celu wysmiewac się z casio czy Tissot, po prostu podziwiam ludzi którzy posiadają zegarki Patka,  nie są dla zwykłego Kowalskiego i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Wy posiadacze Patkow napewno byście nie spojrzeli a tym bardziej nie pomyśleli o posiadaniu Tissota czy Casio 😀 Kiedyś z ciekawości oglądałem te zegarki zobaczcie tą ofertę na chrono24 co o tym myślicie? Dobra cena czy nie zastanawiam się czy kupić 🤣🤣🤣🤣

Ja miałem Patka (używany, a jakiś model vintage spokojnie kupisz coś w cenie nowej Omegi czy Rolexa), miałem też A. Lange & Sohne, mam teraz Rolexa i Grand Seiko. A pracuję jako lektor językowy 🤣, więc się da. A, Casio też mam, i to takie za stówę jedynie. Choć, to muszę przyznać, firma w której wcześniej pracowałem zanim odszedłem, w ostatnikm roku była już spółką skarbu państwa. Tak więc te zegarki to zapewne wynik pracy w takiej firmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, beniowski napisał(-a):

Ja miałem Patka (używany, a jakiś model vintage spokojnie kupisz coś w cenie nowej Omegi czy Rolexa), miałem też A. Lange & Sohne, mam teraz Rolexa i Grand Seiko. A pracuję jako lektor językowy 🤣, więc się da. A, Casio też mam, i to takie za stówę jedynie. Choć, to muszę przyznać, firma w której wcześniej pracowałem zanim odszedłem, w ostatnikm roku była już spółką skarbu państwa. Tak więc te zegarki to zapewne wynik pracy w takiej firmie.

Widzisz, za wcześnie odszedłeś z tej firmy - dopiero miałbyś kolekcję zegarków.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.11.2024 o 15:56, Jan napisał(-a):

Dopiero obejrzalem. Dobre. "Peter from >Family Guy< is running Patek now"

A tak na serio: trudno wyjsc na wiekszego wala niz Stern w tym wywiadzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Ja nigdy Patka nie miałem. 😬 Sprzedaję czipsy i czekoladki Lindt. Jestem przeciętnym Kowalskim ciężko pracującym na każdą złotówkę, która trafia na moje konto. Jestem także szczęśliwym użytkownikiem swojego Casio. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja nigdy Patka nie miałem. 😬 Sprzedaję czipsy i czekoladki Lindt. Jestem przeciętnym Kowalskim ciężko pracującym na każdą złotówkę, która trafia na moje konto. Jestem także szczęśliwym użytkownikiem swojego Casio. 

Mariusz nie jesteś przeciętnym Kowalskim. Oj nie! Natomiast z moich obserwacji wynika, że jesteś zapaleńcem zegarkowym, którego widać, że hobby bardzo raduje. Gdy wrzucasz na forum fotkę swojej cytryny, utwierdzasz w przekonaniu, że cieszą Cię zegarki z niższej jak również wyższej półki cenowej.  I to jest super, bo pewnie nie jesteś odosobniony na tym forum.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio produkuje najlepsze zegarki na świecie. Chyba każdy z nas przynajmniej jeden taki ma i jest z tego powodu bardzo szczęśliwy. 

Casio produkuje najlepsze zegarki na świecie. Chyba każdy z nas przynajmniej jeden taki ma i jest z tego powodu bardzo szczęśliwy. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.11.2024 o 21:07, Heavyweight2712 napisał(-a):

Panowie gdzie wy wszyscy pracujecie że możecie sobie pozwolić na takie czasomierze? :) kiedyś usłyszałem takie powiedzenie  ,, Nie ma drogich zegarków są takie na które cię stać" Wspaniałe macie zegarki i bardzo to szanuje. Gorąco pozdrawiam 

Kredyty Kolego, kredyty 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Jestem bardzo zadowolony z Casio Manta OCW-S5000C. 🥰

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy  w ogóle istnieje ktoś kto nie ma lub kiedys nie miał zegarka Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ja. Nie mam i nigdy nie mialem Casio 🙂

A te z melodyjkami co kiedyś na komunię wszyscy dostawali to co to była za firma ? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ja. Nie mam i nigdy nie mialem Casio 🙂

No to kup koniecznie jakikolwiek, bo statystyki psujesz… 🙂

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, uhck997 napisał(-a):

A te z melodyjkami co kiedyś na komunię wszyscy dostawali to co to była za firma ? :) 

Montana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi