Krzysztof Skórka 6261 #526 Napisano 17 Września 2021 Bo po otwarciu pudełka zestaw myśli że jest wiosna. Za pół roku klocki zaczną się zmieniać na żółte i czerwone 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #527 Napisano 17 Września 2021 Mała kolekcja mojego pięciolatka. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #528 Napisano 17 Września 2021 Mnie tylko na tyle czasu starczyło ... a, duże zestawy wciąż czekają 😜 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #529 Napisano 17 Września 2021 4 godziny temu, inomarek napisał(-a): Mała kolekcja mojego pięciolatka. A to dziwne .... bo mój pięciolatek ma całą kolekcje w jednym kartonie, ale „w proszku” A Ty dajesz mu się bawić tymi zabawkami ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #530 Napisano 18 Września 2021 Co jakiś czas pada zdanie " tato budujemy wszystko w oryginale" i budujemy. A większość czasu to jest twórczości własną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #531 Napisano 3 Października 2021 U mnie dzisiaj tak. Mały chory to siedzimy w domu... 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #532 Napisano 3 Października 2021 Ta kolejka jest fantastyczna ! W różnych miejscach na torach po których pędzi włączają się różne funkcje ... ======================================================================================================== A, to cacko (obok którego nie da się przejść obojętnie !) zaparkowało w pobliżu drugiego firmowego salonu Lego w Warszawie, 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1448 #533 Napisano 8 Listopada 2021 To jest część lotniska ... Dzieci to mają wyobraźnię !!! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12769 #534 Napisano 1 Grudnia 2021 W obliczu przerażającej siły ogniowej nowego AT-AT rebelianckie generatory pola siłowego nie miały szans - siły Imperium właśnie wdzierają się do bazy Echo na Hoth. Trzeba będzie na moment "zamrozić" tę scenę, bo Han Solo niby naprawia w pośpiechu Sokoła Millenium by się ewakuować, problem w tym, że nie ma co naprawiać - Sokół Millennium 75257 dopiero pojawi się na święta 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #535 Napisano 1 Grudnia 2021 W obliczu przerażającej siły ogniowej nowego AT-AT rebelianckie generatory pola siłowego nie miały szans - siły Imperium właśnie wdzierają się do bazy Echo na Hoth. Trzeba będzie na moment "zamrozić" tę scenę, bo Han Solo niby naprawia w pośpiechu Sokoła Millenium by się ewakuować, problem w tym, że nie ma co naprawiać - Sokół Millennium 75257 dopiero pojawi się na święta Super to wyglada! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1155 #536 Napisano 15 Grudnia 2021 Koledzy co dla Chrześniaka z samochodów lego coś z naciągiem macie jakieś typy ilość zabawy do ceny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kałaszek 31 #537 Napisano 20 Grudnia 2021 Słowo Chrześniak nie definiuje wieku 😀 stąd zaryzykuję zestaw Lego technic 42118 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #538 Napisano 26 Grudnia 2021 42123 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6317 #539 Napisano 28 Grudnia 2021 A u nas - starszy synek czekał, czekał i się doczekał A młodszy z Lego dostał 60254 (bardzo udany model!) i 60284 (małe, ale sympatyczne uzupełnienie ekipy budowlanej). 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymar 63 #540 Napisano 28 Grudnia 2021 W dniu 26.12.2021 o 21:21, inomarek napisał(-a): 42123 Polowałem na ten zestaw na prezent świąteczny ale ceny zwariowały 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #541 Napisano 28 Grudnia 2021 Coraz gorsze te zestawy robią W latach 90-tych lego technic były bardziej skomplikowane technicznie, a i rodzaj użytych elementów pozwalał na większa swobodę przy budowie własnych konstrukcji... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #542 Napisano 29 Grudnia 2021 10 godzin temu, szymar napisał(-a): Polowałem na ten zestaw na prezent świąteczny ale ceny zwariowały 😕 Tak ceny tego zestawu są bardzo rozbieżne. Od 220 go prawie 700 nam udało się kupić za niecałe 250. I za tą cenę warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peri 570 #543 Napisano 29 Grudnia 2021 A u nas po choinką syn znalazł statuę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12769 #544 Napisano 29 Grudnia 2021 Sokół wylądował. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6317 #545 Napisano 30 Grudnia 2021 Lego i Boże Narodzenie to już niemal tradycyjne połączenie. Po ułożeniu z synami nowych, pełnych wymyślnych elementów zestawów (starszy ogarnął pociąg właściwie sam, pomagałem tylko przy tych nieszczęsnych naklejkach), chętnie wróciłem więc do moich skarbów ze Świąt 1990 i 1995: W Aquashark niestety nie działają mi już chwytaki, które zaczęły się wyłamywać (dbałem o nie bardzo, ale mniej więcej między 2006 a 2017 leżały spakowane w pudełku). To był mój największy i najwspanialszy zestaw, uwielbiałem wykorzystywać te elementy do budowy statków latających i pływających oraz rozmaitych pojazdów. A holownik - no cóż, to nie jest ten z gwiazdki 1990. Z tamtego mam wszystkie elementy, ale są dużo bardziej zużyte. Kilka lat temu żona znalazła egzemplarz NOS i kupiła go dla nas 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #546 Napisano 31 Grudnia 2021 Kurcze ten holownik miałem ale rodzice nie myśleli o odłożeniu na przyszłość. Kupiłem w peweksie za kilka dolców- szkoda. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #547 Napisano 31 Grudnia 2021 U nas w domu zakwitły takie kwiatki. Zestaw 10280, całkowicie zmontowany przez moją chorą leżącą Mamę, 83 lata, która po kilka godzin dziennie spędza na wózku... Zafundowałem Jej darmową rehabilitację. Mój wkład, to tylko wybieranie klocków. Muszę przyznać, że Mama miała kupę frajdy i radości. A myślałem kiedyś, że klocki Lego są tylko dla dzieci... Pozdrawiam Jacek 8 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #548 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, JASI napisał(-a): U nas w domu zakwitły takie kwiatki. Zestaw 10280, całkowicie zmontowany przez moją chorą leżącą Mamę, 83 lata, która po kilka godzin dziennie spędza na wózku... Zafundowałem Jej darmową rehabilitację. Mój wkład, to tylko wybieranie klocków. Muszę przyznać, że Mama miała kupę frajdy i radości. A myślałem kiedyś, że klocki Lego są tylko dla dzieci... Pozdrawiam Jacek Ależ nic bardziej mylnego I dużo, dużo zdrowia zdrowia dla mamy. To nie pozostaje Ci nic innego, jak dokupić do flakonu zestaw numer 40460 Ewentualnie drzewko bonsai , zestaw numer 10281 W ogóle to taki dostałem prezent w pracy dwa lata temu na Mikołaja od kumpla - Najlepsze jest to, że kupił to dla żartu..a ja naprawde miałem radoche Co prawda na codzień, jest ładnie wszystko poskładane w pudełku i leży sobie w szafie, ale radość podnosi za każdym razem jak otwieram szafe. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez -mrovka- 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #549 Napisano 1 Stycznia 2022 Godzinę temu, -mrovka- napisał(-a): Ależ nic bardziej mylnego I dużo, dużo zdrowia zdrowia dla mamy. To nie pozostaje Ci nic innego, jak dokupić do flakonu zestaw numer 40460 Ewentualnie drzewko bonsai , zestaw numer 10281 W ogóle to taki dostałem prezent w pracy dwa lata temu na Mikołaja od kumpla - Najlepsze jest to, że kupił to dla żartu..a ja naprawde miałem radoche Co prawda na codzień, jest ładnie wszystko poskładane w pudełku i leży sobie w szafie, ale radość podnosi za każdym razem jak otwieram szafe. Dzięki, będą klocki i kolejne kwiatki. Na razie te pojedyncze - róże, tulipany i będzie też wazon z klocków, bo opieka nad chorym pochłania sporo pieniędzy... Drzewko bonsai jest świetne, pewno też będzie. Ja chętnie bym poskładał zestaw 10256, ale cena odstrasza... Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #550 Napisano 1 Stycznia 2022 W dniu 28.12.2021 o 23:37, Szpindlakfan napisał(-a): Coraz gorsze te zestawy robią W latach 90-tych lego technic były bardziej skomplikowane technicznie, a i rodzaj użytych elementów pozwalał na większa swobodę przy budowie własnych konstrukcji... Zestawy dostosowane do pokolenia „ pokoloruj drwala”. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach