Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Astarloa12

Balticus Watches

Rekomendowane odpowiedzi

No i świąteczny prezent dla żony mam z głowy:

217ec908e334b70c23f11c737343608b.jpg

Dziękuję bartkowi i gratuluję, wygląda naprawdę dobrze, nawet ten mały sekundnik, który tak mnie drażnił, calkiem całkiem się prezentuje.

Koperta jest masywna ale ma zachowane proporcje, chodź jest dość gruba jak na kwarc.

Tarcza jest obłędna, to naprawdę robi świetne wrażenie, zwłaszcza że reszta elementów wpełni zgrywa się w koncepcie.

6cd103affa74ce667fe721d29cc79c5c.jpg

Dekielek jest oryginalny, bardzo w klimacie, bransoleta wydaje mi się dość masywna jak na damską ale pasuje do reszty, jest solidna i ładnie wykonana, zobaczymy jak żona ją przyjmie. Dodatkowy jej plus napewno dlugość, nawet ja, chodź na ścisk ale, się zapiolem, będzie co skracać :)

f5e16da39d7866b85b6f972e4ca30573.jpg

Nie do końca rozumiem elementy polerowane na niej, ale cuż taka moda.

Jedynie nie idealne co na szybko zauważyłem, to grawer na koronce, fajny ale nie przepolerowany przez co sprawia wrażenie ostrego, chodź nic nie odstaje by zrobić ała, oczywiście to tylko czepianie się i normalnie nikt by pewnie nie zauważył no ale przecież my tu nie od normalnych jesteśmy, a taka pierdoła do poględzenia to chyba dobrze świadczy o nim :D

mini unboksing:

76f6b59aeca5e849e2b3e20fe98e119b.jpg

Pudełko kartonowe prościutkie a jednocześnie gustowne i dla mnie jak najbardziej właściwe, przecież nie je kupujemy.

Na szybko tyle dojrzałem, teraz poleżakuje sobie i ciekaw jestem reakcji lepszej połowy, będzie to jej największy i napewno najcięższy zegarek jaki kiedykolwiek miała i mam nadzieję że nie przedobrzyłem bo poza niepewnością z rozmiarem i masą spodziewam się raczej łooooooo po otwarciu pudełka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że coś skrobnąłeś na temat tej wersji. Jako, że zegarek bardzo mi się podoba, ale w męskim rozmiarze jest dla mnie raczej za duży to zapytam- na nadgarstek 16 cm mógłby się chyba nadać, co? Tak to wygląda patrząc na Twoją łape. Ile masz w nadgarstku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

trez mógłbym prosić o informację na temat szerokości bransolety przy kopercie oraz przy zapięciu?

Dałbyś radę wrzucić jeszcze jakąś fotkę w świetle sztucznym?

Na dekielku jest jakiś napis, że to zegar przeznaczony dla kobiet, np. "ladies" albo coś w tym stylu?

Ile jeszcze jedno pytanie- ile możliwych ogniw jest ogniw do zdjęcia z bransolety?

Sorry za grad pytań, ale planuję identyczny prezent dla kobiety :rolleyes:

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w nadgarstku jakieś 21-22, temu wygląda on nieco komicznie, ale jak go odebralem, to kumpel se zmierzył zdejmując z ręki wiare dużego dla niego 40mm mechanika i wyglądało to całkiem dobrze a on sam stwierdził że wygodnie leży. Wydaj mi się że spokojnie na ręce chudawego pana będzie dobrze wyglądać. Ma dość krótkie uszy, mało odstają od koperty, więc pomimo swojego dość masywnego wrażenia wydaje się ładnie leżeć na niedużej rece.

Napisu ala lady nie ma, mało generalnie do czytania tam, za to na karcie gwarancyjnej pisze model damski :]

wieczorem w domu spróbuję zrobić mu fotke pod lampką i policzyć ogniwa.

W sumie ten pół end link przy kopercie najsłabiej wygląda z całej bransy a i z paskiem będzie trudniej, cuż styl ważniejszy :) za to od spodu jest zasuwka więc można zdjąć ja paznokciem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Strzel mu dużo fotek i może pokusisz się o jakieś mini wideo wideo ;) ?

Zegarek jest piękny, szczególnie dla kobiet. Sam chętnie również kupiłbym wersję męską, tylko nie jestem do końca przekonany jak taka gwieździsta tarcza będzie się prezentować na męskim nadgarstku. Muszę kiedyś zobaczyć w salonie osobiście. Tarcza jest ciemno granatowa?

Wersja damska również powinna prezentować się świetnie na męskich mniejszych nadgarstkach.

W sumie ten pół end link przy kopercie najsłabiej wygląda z całej bransy a i z paskiem będzie trudniej, cuż styl ważniejszy :) za to od spodu jest zasuwka więc można zdjąć ja paznokciem :)

Jak ta zasuwka wygląda? Stabilnie trzyma się ta bransoleta z kopertą? Nie ma możliwości, że sama odpięła się od koperty.

Zakręcana koronka dobrze pracuje?

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to wpier technikalia:

- szerokość przy zapięciu to 18mm

- szerokość przy kopercie to aż 22mm ale to w sumie prawie szerokość uszu, zwęza się szybko

- pomiędzy uszami tak faktycznie, tam gdzie teleskopy, to 14mm

- ogniw do usunięcia po jednej stronie 3 a po drugiej 4

- ogniwa zbita na piny

- brak pół-ogniw i brak jakiejkolwiek micro regulacji na zapięciu. Może być ciężko dobrać długość, no ale tak to jest kolejny modny i stylowy element jakim jest zapięcie ala motylek do paska zamiast bransoletowego ciekawie ale niema jak regulować. Jak bym coś miał zmieniać to bym zamienił jedno ogniwo na dwie połówki, ułatwiło by to ustawianie.

To teraz z fotkami, specjalnie zrobione przed mocną lampką

Plecki są ciekawe, gwiazdki są pod szkielkiem, całkiem fajnie to wygląda

599688a0746f1e1171f839f4b8fa0d97.jpg

Napisów tylko parę po angielsku, co do zasuwki to wygląda to tak

4886563eb43b3e5f55de0e3d7721962d.jpg

Czy będzie wypadać to nie wiem, wątpię bo na ręce jej nie czuć a sprężynka jest raczej mocną, wątpię że można to przypadkiem np rękawem odczepić, ale z drugiej strony dotykając palcem jednak odstaje więc chyba mógłbym uwierzyć w zaplątaną nitkę. Nie mam z takimi wynalazkami doświadczeń, w moich nurkach jedynymi niestandardowymi ficzerami były śrubki :)

A co do tarczy i jej koloru to naprawdę ciężko to określić generalnie granat z czernią, ale jest to nierównomierne a w zależności od konta i siły światła przechodzimy od czerni po ciemniejszy niebieski. No i się mieni. Poniższe fotki są pod naprawdę silną lampką, normalnie aż tyle gwiazgek nie widać ale efekt jest bombowy

a17c6186c9d3fe815503aeed75687613.jpg

0f2225ab732da27f187a04166713366e.jpg

A z góry pomimo oslepiajacego światła zupełnie co innego mamy

afb316e99ea245ee031a585755bce0c7.jpg

Fajnym akcentem jest to że wskazówki osadzone są dość wysoko i robi się cień na tarczy, dodatkowy element gry światła z gwiazdkami, nie wiem jak to złapać

f4dcda350842bb51c15a4d7de72f7b8d.jpg

Jeszcze koronka, jest mała, nieco gruba, zakrecana, gwint jest dość krótki, łapie szybko. Praca koronki jest precyzyjna, nie ma wiekszych luzów. Fajny jest grawer z matowym środkiem, co jak pisałem wcześniej jest może nie ostre a mocno szorstkie o ile tak to mogę nazwać.

8e8aa9289eef5c28d56de07fbeb803b8.jpg

Tu w sumie lepiej widać odległość wskazówek od tarczy. Wybaczcie za folię, nie chcę zabierać żonie frajny z odklejania i szukania wszystkich jej kawałków, a zafoliowany jest solidnie.

Im dłużej mu się przyglądam tym bardziej mi się podoba, naprawdę solidny, ładnie wykonany i bardzo oryginalny zegarek, martwię się tylko reakcji na rozmiar i wagę, chodź chyba nie potrzebnie bo pewną delikatność w sobie również posiada.

Mam też pytanie do kapitanatu naszej zabawy czyli Bałtyckiego Bartka :) jaka luma jest użyta? Nie jest tak zielona jak c3 ani tak niebieska jak bgw9, chyba że tylko takie wrażenie miałem, niestety nie mam jak ponaświetlać i zamknąć się po ciemku w łazience, żeby nie wzbudzić zainteresowania w domu, a to w końcu do świąt tajemnica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem, bylem na wyjeździe i nie wchodziłem na forum ale juz wrzucam info :)

Pisze damski tak z rozpędu zreszta z tego co widze po zamowieniach 100% to dla Pań, nawet oznaczyłem go na stronie www jako damski, ale oczywiście że to kwestia preferencji i rozmiaru nadgarstka.

Ja mam 18,5-19 wiec noszę nawet 48mm :)

Z bransolety z każdej strony można zdjąć 4 a z drugiej strony (od godziny 6) 3 ogniwa - w sumie okolo 5,5 - 6cm mniej

w najwęższym miejscu przy zapięciu 18mm w najszerszym przy kopercie 22,5 - nie pisze o linku bo link to 14mm - zapięcie trzyma bardzo dobrze i nie obawiałbym się rozpięcia (przy kopercie). Pasek podcinany nie będzie problemem aby go dorobić, koszt zależnie od użytej skóry.

Nie ma na deklu żadnego oznaczenia LADY.

Cóż wiecej pisać :)

Dziekuje,

Bartek

Edytowane przez Balticus - Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę obejrzeć na żywo stardusta bo na zdjęciach wygląda mega za to boję się że tarcza będzie 'babska'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na żywo też wygląda mega. Nie wiem co oznacza dla Ciebie 'babska', jeżeli chcesz go zakładać do bojówek i glanów to faktycznie może wyglądać na niemęski ;) do koszuli czy zwykłego t-shirta, imo, jest super. I przy okazji - kobiety zwracają na niego uwagę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ponieważ to pierwszy mój post na forum to się przedstawię- mam już dobrze po 40 i mieszkam na Dolnym Śląsku.Moim głównym hobby to muzyka, ale i posiadanie ładnych,a zarazem użytecznych przedmiotów również cieszy. Pod choinką pojawił się mój pierwszy w życiu "automat" i jest to Balticus Grey Seal z czarną tarczą. Praktycznie od dziesięciu dni nie schodzi z nadgarstka, noszę na zmianę na czarnym pasku i mesh'u. Mam pytanie czy ktoś ma ten model na brązowym skórzanym pasku? We wcześniejszych postach  jest GS z zieloną tarczą na pięknym Hirschu, a chciałbym zobaczyć jak to wygląda z czarnym cyferblatem.Zdjęcia takiego zestawienia mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mnie ten Gwiezdny Pył z datownikiem kusi. To powstrzymywanie się przed zakupem aż boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono fajne jest :)

3u0Sb31.jpg

hBkrrtP.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie zastanawia wykorzystanie quick release do bransolety i pasków, czemu tak mało "wytwórców" korzysta z tego rozwiązania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono fajne jest :)

No chyba średnio... za dużo nawalone na tarczy, efekt kamienia zepsuty przez sub-tarcze, przez co słabo wyraźnie widać co się tam dzieje - no i "biała data" - na bogów jak można do ciemnej tarczy wrzucić białe okienko daty??? Coś takiego powinno być karane pręgierzem...

Oczywiście "opinia" powstała na podstawie zdjęć bo zegarka w rękach nie miałem... jeszcze.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, pył wypił wodę i zrobiła się papka...

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nadal zastanawiam się co robi cenę w tym zegarku bo mechanizm 157 PLN w detalu i nie jest to jakiś cud techniki a tu 1700 PLN za zegar :rolleyes: Szara Foka 1500 w automacie.... Rozumiem że tarcza na "wypasie" ale chrono paprze efekt jak ta lala... Za 1,7k można sporo fajnych zegarków znaleźć... i to nawet z czarnym okienkiem daty :P

;) Wiem wiem... niema obowiązku zakupu poza tym "zegarek musi kosztować" - ale... 

bez jaj... :ph34r:

Link do detalisty oferującego OS60 w przywołanej wyżej cenie:

http://www.domczasu.pl/mechanizmy-do-zegarkow/9200-mechanizm-do-zegarka-miyota-os60.html

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny zegar by był gdyby była też wersja bez tych gwiazdek.Jakoś nie umiem tego przegryźć.Niby taki męski a tu coś miga i błyska. Jak na kobiecym nadgarstku. :) Jako tool watch nie pasuje jako do garniaka to czy ja wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta bardzo dobrze wykonana jednak tarcza mnie nie przekonała, są podstawy do rozwoju na bazie tej koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny zegar by był gdyby była też wersja bez tych gwiazdek.Jakoś nie umiem tego przegryźć.Niby taki męski a tu coś miga i błyska. Jak na kobiecym nadgarstku. :) Jako tool watch nie pasuje jako do garniaka to czy ja wiem...

Co prawda to prawda ale co to byłby za Gwiezdy pył bez gwiezdego pyłu. Po za tym jak miga i błyska to musi kosztować. :D

Czekam na jakąś wersję ala San Escobar ;)

Edytowane przez dennyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda to prawda ale co to byłby za Gwiezdy pył bez gwiezdego pyłu. Po za tym jak miga i błyska to musi kosztować. :D

Czekam na jakąś wersję ala San Escobar ;)

A ja czekam na gwiezdny pyl bez tego pyłu :) A niech się nazywa jak chce.Czysta tarcza i git.Może się doczekam :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie to pokazałeś :)

Brawo

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie to pokazałeś :)

Brawo

Foto - piękne....gratuluję

Dzięki, na szybko telefonem :)