Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zegarek_watch

LONGINES czy ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z zamiarem zakupu zegarka proszę o sugestie i spostrzeżenia który zegarek wybrać i dlaczego?

Na ten moment noszę zegarek mechaniczny Oris Artix Date z czarną tarczą na czarnym pasku rozmiar 42 mm i jestem z niego bardzo zadowolony. Dla odmiany rozważam zakup podobnego zegarka klasycznego ale z jasną tarczą i jasnym paskiem.

Moje preferencje co do wymagań to:

• zegarek wyłącznie nowy
  • jasna koperta na jasnym pasku
  • swiss made
  • najlepsza jakość w cenie zegarków które wybrałem poniżej, ewentualnie możliwość trochę zwiększenia budżetu, jeśli jest to naprawdę uzasadnione
  • styl klasyczny pasujący zarówno tylko do koszuli jak i do marynarki/garnituru
  • zegarek z perspektywą użytkowania kilka/naście lat

Poczytałem trochę forum i przejrzałem ofertę zegarków, spośród których spodobały mi się zegarki:

ORIS Artelier Date COSC Chronometer jest tylko rozmiar 40 mm więc nie wiem czy nie za mały

LONGINES Master Collection jest rozmiar 42 mm

Czy lepiej dołożyć i wybrać ze wskaźnikiem rezerwy chodu rozmiar 42 mm lub z chronografem rozmiar 44 mm. W teście nadgarstkowym rozmiar 44 mm był OK. Paski są brązowe a wolałbym trochę jaśniejsze.

Ceny zegarków są podobne, stąd moje pytanie, której firmy zegarki są lepszej jakości i jak w przyszłości mogą być postrzegane te firmy? Który ładniejszy? Czy w tej cenie to dobry wybór, czy lepiej wybrać zegarek innej marki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze cos z eterny? Wkleilo mi sie akurat zdjecie wersji z czarna tarcza, ale sa rozne. Wiecej sie dzieje niz w zaproponowanych przez Ciebie zegarkach. Oczywiscie co kto lubi i potrzebuje.

d4e5bc7a3e0fcbfb54b8fe17079b11d5.jpg

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się skupił na "Longinusie" z rezerwą w wersji 42mm, zegarek bajka i jeszcze praktyczny przez właśnie ta rezerwę chodu ;)

Ja od Siebie polecam TAG'a Carrere Calibre 5 41mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzyj zegarki Longinesa z Heritage Collection.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines to niestety Swatch Group. Dlatego Longinesa bym sobie odpuścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarków Eterny brałem pod uwagę KonTiki, właśnie z jasną tarczą i też mi się podoba ale jednak ostatecznie bardziej przypadł mi do gustu Longines. W momencie zakupu Orisa Artix to właśnie ostateczna rozgrywka była z Eterną Tangaroa.

Frederique Constant nie brałem pod uwagę chociaż faktycznie warto zwrócić na niego uwagę, wygląda że to wersja limitowana, szkoda że 3 ucięta.

Tag Heuera Carrere też rozważałem tylko, że z powodu umieszczenia tylko cyfr 15, 30, 45, 60 zarzuciłem ten pomysł. Jeszcze raz się przyjrzałem i wraca do rozważań. :)  Więc teraz pozostają rozważania między Tag Heuer Carrera a Longines Master Collection. Proszę o sugestie który z nich i dlaczego wybrać oraz w jakiej wersji. Oczywiście inne propozycje do rozważenia mile widziane. :)

Dlaczego ze względu na Swatch Group Longines`a odpuścić? Jaka w to miejsce propozycja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swatch Group brands

BreguetHarry WinstonBlancpainGlashütte OriginalJaquet Droz, Léon Hatot, OmegaLongines,RadoUnion GlashütteTissotBalmainCertinaMidoHamiltonCalvin Klein watches + jewelry,SwatchFlik Flak.

Pewnie z powodu Omegi, Harry Winstona i Blancpain. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za TAG'iem przemawia:

* historia

* uniwersalność (ma trochę klasyki i sportu w sobie)

* praktyczność (100m WR, szafir AR)

* wyższy prestiż (jesli ktoś sie na to patrzy :D )

* i ten aligator (o ile wybór będzie na pasku) mam wrażenie ze jest lepszy pomimo tego ze skora to skora

Za Longinesem przemawia:

* cena (w zależności od wersji ale i tak znacznie taniej wychodzi)

* różnorodność modeli

* wygląd (wiadomo nie założysz go do dresu ale pasuje jak najbardziej do casualu i do elegancji)

Jesli chodzi o Longines i Swatch Group ... polski serwis to jest tragedia ale nie rozumiem podejścia ze jak Longines to Swatch Group to zło ...

Do wyboru dorzucił bym wersje Conquest Heritage w czarnej wersji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Tagiem ma przemawiać historia, a za Longiesem nie ? Jeżeli już to widziałbym to odwrotnie. Tag ma mieć wyższy prestiż od Longinesa ? Odważna teza, której ja nie podzielam.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag ma mieć wyższy prestiż od Longinesa ? 

Gdzieś niedawno widziałem na znanym portalu sprzedawca wkleił "piramidę prestiżu" i tam faktycznie Tag jest wyżej niż Longines. Ogólnie są tam takie rzeczy że się troszkę zdziwiłem, ale młoty jestem więc to normalne. Tak przy okazji to te piramidy każdy układa jak sobie chce? Czy jest "specjalny urząd miar" powołany żeby badać prestiż?   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Tagiem ma przemawiać historia, a za Longiesem nie ? Jeżeli już to widziałbym to odwrotnie. Tag ma mieć wyższy prestiż od Longinesa ? Odważna teza, której ja nie podzielam.

Każdy ma swoje zdanie i to szanuje... Ale mówienie ze Longines ma większy prestiż nie jest ok bo na chwile obecna to TAG wypuszcza Tourbillona, Connected, ma pare manufakturowych werkow (1887 to jest Seiko - ok ale jest ? Jest)

A w Longinesie ? To jest ETA w różnych wersjach + no maja mechanizmy na wyłączność ale dalej ciężko mówić o czymś własnym.

Poza tym sama historia to tez bym powiedział ze jest po stronie TAG'a ale to juz swoja droga ...

Jwsli chodzi o sama piramidę to jest temat rzeka dla jednych są to widełki i przedziały cenowe zegarków dla innych historia i rozpoznawalność..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAG obecnie ma lepszy marketing od Longines, jako marka sprawia wrażenie bardziej aktywnej, kreatywnej i niezależnej, stąd można powiedzieć, że obecnie ma wyższą pozycję na rynku i co za tym idzie "większy prestiż".

A w Longinesie ? To jest ETA w różnych wersjach + no maja mechanizmy na wyłączność ale dalej ciężko mówić o czymś własnym.

Na papierze to brzmi rozsądnie, ale jakie to ma znaczenie, gdy budżet pozwala Ci kupić:

- zegarek A z werkiem nie-własnym (od firmy która ma też werki własne) lub:

- zegarek B z werkiem nie-własnym (od firmy która nie ma własnych werków)

Z praktycznego punktu widzenia to nie ma żadnego znaczenia. Zaproponowany przez Ciebie TAG jest na Calibre 5, czyli też ETA2824-2/SW200 więc z perspektywy użytkowej tyłka nie urywa, chyba, że nosząc tego "budżetowego" TAGa dana osoba ma się kąpać w blasku pozostałej części oferty TAGa, która nie zagości na jej nadgarstku, ale dobrze świadczy o firmie.

Wychodząc z takiego założenia, lepiej kupić dowolne Seiko i nie tylko myśleć o świetności linii Credor, czy Grand Seiko, ale ogólnie delektować się myślą, że wszystkie ich mechanizmy są własne :D

Jak dla mnie - ograniczając się do wyboru pomiędzy TAGiem a Longines, to Master Collection jest minimalnie fajniejsze. Tyle że ja wybrałbym wersję z rzymskimi indeksami a nie arabskimi.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wychodzę tylko z tego założenia ze skoro masz budżet ok 9k bo tak na razie tutaj wychodzi to wybierając miedzy TAG a Longines wybrałbym TAG'a zarówno ze względów estetycznych jak i praktycznych :)

Chociaż Longines Master nie w wersji czysto analogowej też jest bardzo dobrym wyborem bo mamy możliwość wybrania różnych komplikacji (sam bym wybrał wersje z rezerwa chodu) :)

Teraz w nowszych modelach TAG jest SW200 (przynajmniej jak zawsze się patrzylem to zawsze byla ta wersja) w wersji 39mm jak i 41mm (day-datę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudny wybór i zdania są podzielone. :)

Delikatnie bardziej skłaniam się za Longines`em ze względu na większy wybór wersji z komplikacjami w założonej kwocie. Nawet biorąc pod uwagę podstawową wersję to mamy datę i komplet liczb oznaczających godziny i sekundy. Tag Heuer Carrera podstawowa wersja nie ma. W Longines Master Collection kusi też wersja ze wskaźnikiem rezerwy chodu, tylko, szkoda że zabrakło już liczb na godzinie 3 i 6.

Przybył jeszcze jeden do rozważenia, tym razem Omega De Ville Prestige. :) Tylko że rozmiar mały bo 39,5 mm i pasek nie ma zapięcia motylkowego. :(

Tak więc jestem ciekaw jakie macie opinie co do wyboru między Longines Master Collection a Omega De Ville Prestige? Który byście wybrali i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miał być pojedynek Longines vs Oris, a jest Longines vs Tag heh :P

Z tych trzech, Longines, Oris, Omega, wybrałbym Longinesa, jest wg mnie po prostu najładniejszy z całej 3, prosty, klasyczny wygląd, stonowana kolorystyka. Warto tez moim zdaniem zwrócic uwage na model Evidenza, chociaż tu już inny kształt koperty, ale jest to szalenie fajny zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek zakupiony, jest to Longin Master Collection z datownikiem. Podczas bezpośredniego porównania najbardziej mi się spodobał.  :)  Model ze wskaźnikiem rezerwy chodu, chociaż bardzo kusił, nie został wybrany bo jest wyższy i datownik za bardzo nachodzi na oznaczenie sekund, że zabrakło już miejsca na 15 s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwielbiam LONGINES Master Collection 

ale co myślisz o tym:

ORIS Chronograph GT również baza to  VJ7750

cena ta sama, komplikacji mniej ale ten wygląd, jest super wg mnie. jak Tag H.

10130_674_7661_44_34_rs.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Orisa i polecam, bardzo fajny wygodny zegarek

eb59eb52280927690bb7c6b2cfa36e7a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja obstawiam orisa. Wykonanie wygląda na poziomie taga. Cena niższa bo nie płacisz za reklamę. Mam tu jakiegoś lonżina master kolekszyn ale mi nie leży, będzie do sprzedania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orisa można kupić zagranicą ( USA ) za połowę ceny w Polsce.

Jeżeli jesteś zainteresowany, chętnie podpowiem gdzie szukać ( wyślij PW ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Sprawdź jakie werki stosuje, która marka. W Longinesie jest na pewno ETA za to Eterna czy Oris romansują z SW. Ja nowego zegarka na SW nie kupiłbym na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie kupiłbyś zegarka na SW?

Mam Orisa Artix Date na SW 200-1 i dla mnie jest OK. Z moich obserwacji wynika, że jest dokładniejszy od ETY w Longines Master Collection. Co prawda oba zegarki mam krótko bo poniżej roku czasu.

Moze cos z eterny? Wkleilo mi sie akurat zdjecie wersji z czarna tarcza, ale sa rozne. Wiecej sie dzieje niz w zaproponowanych przez Ciebie zegarkach. Oczywiscie co kto lubi i potrzebuje.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Podjąłem działania aby sprawić sobie Eternę KonTiki, wybrałem wersję z białą tarczą i niebieskimi indeksami. Do tych dwóch klasycznych zegarków o których wspomniałem wcześniej myślę, że będzie pasowała ponieważ ze względu na te trójkątne indeksy wyróżnia się spośród ogółu zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH

Do sprzedania oferuję zegarek LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH  L3.835.4.32.6. DO zegarka dokupiona została oryginalna guma z zapiępciem oraz dodatkowymi endlinkami (koszt ponad 400EUR).

„Conquest, najlepszy zegarek na co dzień, był również pierwszą kolekcją LONGINES, której nazwa została chroniona przez Szwajcarski Federalny Instytut Własności Intelektualnej w 1954 roku. Od tego czasu kolekcja ewoluowała pod względem wzornictwa i technologii, ale pozostała wierna swojej pierwotnej tożsamości, emanując harmonijną mieszanką śmiałości, współczesnego designu i sportowej elegancji. Każdy zegarek Conquest Chronograph jest świadectwem nieustannego zaangażowania firmy LONGINES w osiąganie doskonałych wyników i dążenie do doskonałości w zegarmistrzostwie. W tych eleganckich zegarkach zastosowano kalibry LONGINES wyposażone w krzemową sprężynę balansową.”

Zauważyłem, że spośród licznych zegarków, które przez kilkanaście lat (będąc już zagarkowo „świadomym”) przewinęły sie przez mój nadgarstek, niektóre wiele droższe, to właśnie Conquest Chrono w wersji szampańskiej zwracał największą uwagę. Nigdy nie oytzrymałem tylu szczerych komplementów i zapytań na temat zegarka co w przypadku tego Conquesta i to zarazem od ludzi obytych w temacie zegarkowym jak i też tych nie interesujących sie na co dzień zegarkami. Zegarek na żywo naprawdę robi wrażenie stylistyką i kolorem tarczy. Dodam też moim zdaniem  o ile na bransolecie zegarek wgląda świetnie to gumie jest fenomenalny. Myślę, że dla fanów chrono i braku daty, szukających jakiegoś zegarka z żywą tarczą jest o świetna propozycja.

https://www.longines.com/de-at/p/watch-conquest-chronograph-l3-835-4-32-6

Dane techniczne:
      Referencja:                   L3.835.4.32.6
      Średnica:                      Ø 42mm
      Grubość:                      14,3mm
      Waga:                           172g (bransoleta) / 143g (kauczuk)
      Koperta:                       Stal
      Bezel:                           Ceramiczny
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe, płaskie z powłoką AR 9obustronnie)
      Dekiel:                          Szkło szafirowe
      Napęd:                         Automatyczny, Chronograph, L898
      Rezerwa chodu:          59h
      Data:                             Nie
      Wodoszczelność:        10 ATM, zakręcana koronka

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 04/01/2024 u oficjalnego sprzedawcy Longines w Niemczech. Od tego czasu biegnie 5 letnia gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem.

Stan wizualny:
      9,0/10   Świetny. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety (troche na zapieciu) wynikajacymi ze zwykłego użytkowania. Te delikatne ryski nie są widoczne podczas zwykłego noszenia a pod konrketnym kontrastowym światłem. Starałem się je ukazać na zdjęciach.

Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:      Bardzo dobry
      Kauczuk:          Świetny (na zapięciu wciąż folia)
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 10.100 PLN z wysyłką z Austrii

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.

• Przez PistolPete
      LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH

Do sprzedania oferuję zegarek LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH  L3.835.4.32.6. DO zegarka dokupiona została oryginalna guma z zapiępciem oraz dodatkowymi endlinkami (koszt ponad 400EUR).

„Conquest, najlepszy zegarek na co dzień, był również pierwszą kolekcją LONGINES, której nazwa została chroniona przez Szwajcarski Federalny Instytut Własności Intelektualnej w 1954 roku. Od tego czasu kolekcja ewoluowała pod względem wzornictwa i technologii, ale pozostała wierna swojej pierwotnej tożsamości, emanując harmonijną mieszanką śmiałości, współczesnego designu i sportowej elegancji. Każdy zegarek Conquest Chronograph jest świadectwem nieustannego zaangażowania firmy LONGINES w osiąganie doskonałych wyników i dążenie do doskonałości w zegarmistrzostwie. W tych eleganckich zegarkach zastosowano kalibry LONGINES wyposażone w krzemową sprężynę balansową.”

Zauważyłem, że spośród licznych zegarków, które przez kilkanaście lat (będąc już zagarkowo „świadomym”) przewinęły sie przez mój nadgarstek, niektóre wiele droższe, to właśnie Conquest Chrono w wersji szampańskiej zwracał największą uwagę. Nigdy nie oytzrymałem tylu szczerych komplementów i zapytań na temat zegarka co w przypadku tego Conquesta i to zarazem od ludzi obytych w temacie zegarkowym jak i też tych nie interesujących sie na co dzień zegarkami. Zegarek na żywo naprawdę robi wrażenie stylistyką i kolorem tarczy. Dodam też moim zdaniem  o ile na bransolecie zegarek wgląda świetnie to gumie jest fenomenalny. Myślę, że dla fanów chrono i braku daty, szukających jakiegoś zegarka z żywą tarczą jest o świetna propozycja.

https://www.longines.com/de-at/p/watch-conquest-chronograph-l3-835-4-32-6

Dane techniczne:
      Referencja:                   L3.835.4.32.6
      Średnica:                      Ø 42mm
      Grubość:                      14,3mm
      Waga:                          172g (bransoleta) / 143g (kauczuk)
      Koperta:                       Stal
      Bezel:                           Ceramiczny
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe, płaskie z powłoką AR 9obustronnie)
      Dekiel:                          Szkło szafirowe
      Napęd:                         Automatyczny, Chronograph, L898
      Rezerwa chodu:            59h
      Data:                            Nie
      Wodoszczelność:          10 ATM, zakręcana koronka

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 04/01/2024 u oficjalnego sprzedawcy Longines w Niemczech. Od tego czasu biegnie 5 letnia gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem.

Stan wizualny:
      9,0/10   Świetny. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety (troche na zapieciu) wynikajacymi ze zwykłego użytkowania. Te delikatne ryski nie są widoczne podczas zwykłego noszenia a pod konrketnym kontrastowym światłem. Starałem się je ukazać na zdjęciach.

Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bardzo dobry
      Kauczuk:          Świetny (na zapięciu wciąż folia)
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 10.100 PLN z wysyłką z Austrii

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
      *Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez adiblue2
      LONGINES CONQUEST Gent Automatic L3.720.4.02.6,
      Pełny zestaw, pudełko, dowód zakupu, karta gwarancyjna, polska dystrybucja.
      Zakupiony 09.11.2024 , gwarancja do 09.11.2029.
      Stan mocne 8/10.
      Na dobrym chodzie. 
      Nigdy nie otwierany.
      Nie zanurzany.
      Szafirowe szkło.
      Brak śladów na zewnętrznym AR.
      Bransoleta skrócona w salonie na nadgarstek 17 cm. Wypięte ogniwa w zestawie.
      Cena 6000 zł.
      Kurier Inpost lub paczkomat 20 zł.
      Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach i okolicy.

• Przez Z_bych
      1. Oris ChronOris Date 39 mm - ref. 01 733 7737 4053
      Stan 7/10
      Cena 3650 zł + koszt wybranej wysyłki

Wprowadzony w 1970 roku pierwszy Chronoris był debiutanckim czasomierzem Orisa z funkcją chronografu. Jego nazwa to połączenie słowa Chronograph z nazwą marki Oris. Kształt koperty powstał zgodnie z panującymi w tym okresie trendami i był zasilany przez pierwszy mechanizm Orisa z chronografem. Pierwsze wcielenie Orisa w świat motorspotru rozpoczęło bogatą tradycję, która trwa nadal.
      Przewodnikiem linii jest nowy Chronoris Date, w kopercie ze stali szlachetnej o średnicy 39 mm, w stylu, który bierze swoje początki bezpośrednio z lat 70., eksperymentalna era projektowania. Pomarańczowe elementy tarczy i sekundnik dodają sportowego charakteru. Wyróżniającą cechą Oris Chronoris Date jest jego wewnętrzna, obrotowa skala obsługiwana przez osobną koronkę dla funkcji timera.
      Specyfikacja:
      Marka: Oris Płeć: męski Styl: retro Kraj pochodzenia: Szwajcaria Rozmiar koperty: 39 mm Rozstaw uszu koperty: 19 mm Kształt koperty: owalny Materiał koperty: stal szlachetna Szkło: szafirowe z antyrefleksem Wodoszczelność: 100 metrów Pasek: pasek tekstylny, NATO Mechanizm: automatyczny, 48 godz. rezerwa chodu, stopsekunda i dokręcenie  Funkcje: datownik, timer Pozostałe: luminova na wskazówkach i indeksach Zakręcany dekiel  Gwarancja: 1 rok Stam zegarka: zegarek jest używany, w idealnym stanie mechanicznym, na dokładnym, równym chodzie a rezerwą chodu wyższą niż zadeklarowana przez producenta. Wizualnie zegarek nosi niewielkie, widoczne na zdjęciach zadrapania na kopercie. Więcej rysek na dekielku od odkładania na biurku lub w szufladzie (do ewentualnego spolerowania). Dodatkowy pasek skórzany, używany, ale w bardzo dobrym stanie. Pasek przed sprzedaniem zostanie profesjonalnie odkażony. W komplecie pudełka (w bardzo dobrym stanie) przywieszka, książeczki, pasek nato. Zdjęcia pokazują sprzedawany zegarek, nie były retuszowane (oprócz dwóch ostatnich, katalogowych).  

• Przez tomking
      Oferuję na sprzedaż zegarek ORIS model BIG CROWN PROPILOT BIG DATE nr ref. 01 751 7761 4063-07 3 20 03LC

Strona ORIS

Jestem pierwszym właścicielem. Zegarek od nowości noszony sporadycznie dlatego znajdą się jakieś mikro ryski, choćby od zmiany paska, ale żadnej tragedii czyli 9/10. Egzemplarz na bardzo dobrym chodzie, gubi 3 - 5 sek na dobę. Oryginalny pasek jest nowy jeszcze z foliami. Sprzedaje razem z pudełkiem papierami tak jak kupiłem.
      Cena 5000 zł  4500 zł  4200 zł 4000 zł z wliczonym ubezpieczonym kurierem. Za zamiany i inne propozycje bardzo dziękuję.
      Zapraszam.

Zapraszam  
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.