Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Master Yoda

Klub Miłośników Grand Seiko

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, rafi napisał(-a):

Było, bakteria 295.

A rzeczywiście - nie ogarnąłem.

Dobry model - zmienić pasek albo dokupić kajdan oryginalny i cud malyna. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rzeczywiście - nie ogarnąłem.
Dobry model - zmienić pasek albo dokupić kajdan oryginalny i cud malyna.

Sam pasek w tym zegarku jest super wykonany i ogólnie bardzo fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, rafi napisał(-a):

Sam pasek w tym zegarku jest super wykonany i ogólnie bardzo fajny.

To moje zboczenie - wolę stal od skóry w większości przypadków. :) A takiego croco, to nie miałbym do czego zakładać, więc raczej musiałbym coś innego wykombinować.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4deb92da6ceb4dff42048202e175bb5a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, wojtek91 napisał(-a):

Już prawie został sprzedany, ale finalnie ponownie trafił na nadgarstek i póki co nigdzie się nie wybiera 😉 Cieszy chyba bardziej niż gdy go kupiłem, bo tym razem udało mi się sensownie dopasować bransoletę. 

Jest świetny. Ja bym nie sprzedawał na Twoim miejscu.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, mylof said:

Popieram, swietnie wyglada na tym zdjęciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mylof napisał(-a):

5 minut temu, KrysH napisał(-a):

Popieram, swietnie wyglada na tym zdjęciu.

Na ten moment zostaje. Optymalny rozmiar, cienka koperta i wygodnie dopasowana bransoleta. No i kwarc. Ma bardzo dużo plusów i dobrze wpasowuje się w pozostałe zegarki jakie w tym momencie posiadam. A kolejnych raczej już nie zakładam 😉 Cieszę się, że przeczekałem chęć sprzedaży bo to świetne daily. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie ostatnie (z dzisiaj) i przez dłuższy czas nie będę wrzucał, no bo ile można?

IMG_7086.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Na razie ostatnie (z dzisiaj) i przez dłuższy czas nie będę wrzucał, no bo ile można?

IMG_7086.jpeg

Jeden z nielicznych GS-ów, który mi się cholernie podoba. Dodatkowo jest przewygodny. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Jeden z nielicznych GS-ów, który mi się cholernie podoba. Dodatkowo jest przewygodny. 

Fakt. Do GSa przymierzałem się od lat, ale zawsze mnie odrzucała ich klockowatość. Odkąd zobaczyłem SBGY007, wiedziałem że kiedyś będzie mój. Ten model, nie dość że nieduży, to jeszcze ma rezerwę chodu z tyłu (brak tego głupiego wycięcia na rezerwę chodu na tarczy to był kolejny warunek zakupu), no i średnica jest dla mnie odpowiednia. Wiedziałem że chcę tylko i wyłącznie Spring Drive i jestem zachwycony tym mechanizmem; jego dokładnością, płynącą sekundą i absolutną ciszą pracy - po prostu nic nie słychać. Jedyne co mi doskwiera to zapięcie - mam wrażenie że klamra mi odstaje i średnio mi się to podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, beniowski napisał(-a):

Fakt. Do GSa przymierzałem się od lat, ale zawsze mnie odrzucała ich klockowatość. Odkąd zobaczyłem SBGY007, wiedziałem że kiedyś będzie mój. Ten model, nie dość że nieduży, to jeszcze ma rezerwę chodu z tyłu (brak tego głupiego wycięcia na rezerwę chodu na tarczy to był kolejny warunek zakupu), no i średnica jest dla mnie odpowiednia. Wiedziałem że chcę tylko i wyłącznie Spring Drive i jestem zachwycony tym mechanizmem; jego dokładnością, płynącą sekundą i absolutną ciszą pracy - po prostu nic nie słychać. Jedyne co mi doskwiera to zapięcie - mam wrażenie że klamra mi odstaje i średnio mi się to podoba. 

Dwa razy miałem go zamówionego. Za pierwszym razem kupiłem innego GS-a, za drugim znowu coś innego. Pewnie jeszcze kiedyś spróbuję go wrzucić do swojej kolekcji. Gratuluję świetnego eleganta, którego można nosić praktycznie do wszystkiego i na każdą okazję, za wyjątkiem imprez basenowych. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 5/28/2024 at 8:24 AM, beniowski said:

Taka sytuacja. Odebrałem 10 minut temu na dworcu kolejowym, więc tylko jedno zdjęcie zdążyłem zrobić.

Edit: dołożyłem kilka zdjęć po powrocie do domu.

IMG_7076.jpeg

IMG_7077.jpeg

IMG_7078.jpeg

IMG_7079.jpeg

IMG_7080.jpeg

IMG_7081.jpeg

OMIWATARI !!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.05.2024 o 12:06, beniowski napisał(-a):

IMG_7086.jpeg

Ten się nie znudzi, wrzucaj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.05.2024 o 20:39, beniowski napisał(-a):

Jedyne co mi doskwiera to zapięcie - mam wrażenie że klamra mi odstaje i średnio mi się to podoba. 

Też tak uważam. Te odstające klamry nie pasują do subtelnych kopert GS-ów, dlatego w moim szybko zamieniłem oryginalny pasek na inny ze zwykłą klamerką.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o info czy kwarcowe GS występują również w tytanie z utwardzoną powłoką zewnętrzną (coś ala The Citizen) czy jedynie w stali? Stal niestety wygląda ładnie tylko po wyjęciu z pudełka. Stalowe zegarki bardzo szybko łapią rysy nawet przy ich delikatnym użytkowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KaszK76 napisał(-a):

Proszę o info czy kwarcowe GS występują również w tytanie z utwardzoną powłoką zewnętrzną (coś ala The Citizen) czy jedynie w stali? Stal niestety wygląda ładnie tylko po wyjęciu z pudełka. Stalowe zegarki bardzo szybko łapią rysy nawet przy ich delikatnym użytkowaniu.

Są kwarcowe modele tytanowe ale Grand Seiko nie stosuje powłoki utwardzającej. Ich tytan jest nieco twardszy od stali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi