Walter_87 7093 #5526 Napisano 29 Maja 2018 (...) Wielbiony przez milijony Dior Sauvage jest na mnie nie do przyjęcia (...) Bo to kiepski zapach jest Zwłaszcza w porównaniu z klasykiem Eau Sauvage (1966) 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #5527 Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Na nikim innym nie miałem okazji tego wąchać, więc bardzo być może, lecz nie mi to stwierdzać. Poza tym przysłowiowy słoń mnie akurat chyba nadepnął na nos, co doprowadzało mnie do szału głównie w okresie, w którym wkręciłem się w single malty. Podsuwałem szkło żonie (która whisky nie cierpi) i z rozpaczą/niedowierzaniem patrzyłem na kontretykietę, którą praktycznie zaczynała mi dyktować. Ja oczywiście połowy nie czułem. Tak czy inaczej, w Diora raczej nie celowałem – sprawdzałem z czystej ciekawości bo tyle ochów i achów w internetach, że głowa mała. Edytowane 29 Maja 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #5528 Napisano 29 Maja 2018 Rankingów nie wrzuciłem po to, żeby kupować kolejne pozycje w ciemno. Taka zwykła ciekawostka. Można przykładowo sprawdzić, czy te zapachy, które lubimy znajdują uznanie osób dobrze zorientowanych w temacie. Mnie zaciekawiło kilka pozycji w rankingu i ich opisy. Trafiły na listę zapachów do sprawdzenia przy najbliższej wizycie w perfumerii (np. nie znam albo nie kojarzę wszystkich pozycji od YSL czy Toma Forda; zaciekawił mnie też Black Afgano). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5529 Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) I na własną skórę bo rankingi rankingami, a później kupuje się na podstawie zapachu z blottera czy w ogóle w ciemno i jest niespodzianka. Zgadzam się. Ja ostatnio zamówiłem próbkę Diaghileva do testów. Ciekaw jestem co to za wynalazek. Edytowane 29 Maja 2018 przez The Lord 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22066 #5530 Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Adolfy dwa A te tanio oddam: Ciężki, słodki,orientalny, trochę taki arabski. Elegancki, lżejszy, lekko słodki, męski ale jednak po pewnym czasie lekko pudrowy. Nie moja bajka. Kobietom się na mnie podobał a mi niekoniecznie.Oba kupione po testowaniu próbek, które mi się podobały, ale jednak nie.Użyte po dwa razy.U mnie użycie to 3 psiknięcia, a więc nie ma 6 psiknięć w butelce Edytowane 29 Maja 2018 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5531 Napisano 29 Maja 2018 Ja ostania kupiłem Amouage Opus IV. Myślałem, że reformulacja zniszczyła go. Na szczęście nie. Jest doskonały jak dawniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #5532 Napisano 30 Maja 2018 No właśnie, rankingi rankingami ale każdy swój nos ma. Dlatego nie pobiegłem do drogerii by kupić coś z pierwszej piątki tych "zapachów wszechczasów" a zamiast tego kupiłem sobie CK IN2U na lato, którym ostatnio parę razy się spsikałem. Trochę na przekór sobie bo wcześniej używałem bardziej cytrusowych i lżejszych zapachów - ten jest trochę słodszy ale też bardzo przyjemny, trwały (8h na nadgarstkach) i świeży. No i podoba się żonie. Z resztą za cenę 94 zł za 150 ml (promocja w Emp...) mogłem sobie pozwolić na mały eksperyment. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #5533 Napisano 30 Maja 2018 bardzo przyjemny, trwały (...) i podoba się żonie. 3/3 odhaczone + dobra cena i nie ma co wydziwiać, ino brać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5534 Napisano 30 Maja 2018 Ja ostania kupiłem Amouage Opus IV. Myślałem, że reformulacja zniszczyła go. Na szczęście nie. Jest doskonały jak dawniej. Dostałem przed chwilą próbkę perfum Diaghilev. Czuć klasę i bogactwo składników, ale zapachy szyprowe to jednak nie moja estetyka. Raz na jakiś czas chętnie użyję jednak odpada do codziennego stosowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5535 Napisano 30 Maja 2018 Dostałem przed chwilą próbkę perfum Diaghilev. Czuć klasę i bogactwo składników, ale zapachy szyprowe to jednak nie moja estetyka. Raz na jakiś czas chętnie użyję jednak odpada do codziennego stosowania.Nie znam tego Roja. Biorąc pod uwagę ceny, kompozycje, a teraz nawet pojemności, to zdecydowanie bliżej mi do Amouage.Większość kompozycji bardzo mi się podoba, jakość porównywalna z Dove. Jakiś czas temu, w Q był dostępny Fetish EDP 100 ml. Żałuję, że nie kupiłem. Na tę chwilę nie do zdobycia. A znasz Mariusz zapachy Xerjoff'a ?Jest kilka ciekawych kompozycji, choć, niestety, jak w przypadku innych marek - luksusowych też - dotknęła je reformulacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5536 Napisano 30 Maja 2018 (edytowane) Właśnie kliknąłem MB Legend... choć do końca się zastanawiałem czy oby znów nie wziąć LEN... zwłaszcza, że teraz flakon 100 ml można zdobyć za mniej niż 100 zł, co uważam za genialny stosunek jakości do ceny.Panujące za oknem temperatury jednak bardziej zachęciły mnie do wyboru bieli MB Legend a niżeli czerni LEN RG Edytowane 30 Maja 2018 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5537 Napisano 30 Maja 2018 A znasz Mariusz zapachy Xerjoff'a ?Miałem kiedyś próbki, ale na zakup flakonu nie zdecydowałem się. O ile dobrze pamiętam, a minęło sporo czasu, wszystko w tych zapachach jest podkręcone. Jakość składników dobra jednak brakuje mi subtelności w perfumach Xerjoff. Moim zdaniem są zbyt intensywne, a zapach za bardzo "dosłowny". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5538 Napisano 30 Maja 2018 Miałem kiedyś próbki, ale na zakup flakonu nie zdecydowałem się. O ile dobrze pamiętam, a minęło sporo czasu, wszystko w tych zapachach jest podkręcone. Jakość składników dobra jednak brakuje mi subtelności w perfumach Xerjoff. Moim zdaniem są zbyt intensywne, a zapach za bardzo "dosłowny". Masz rację. Brakuje im subtelności. Taka ich uroda. Choć nie wszystkie takie są. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #5539 Napisano 30 Maja 2018 @radekglaz, biały MB Legend to dobry wybór na obecne temperatury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5540 Napisano 30 Maja 2018 mam nadzieję, że się polubimy RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5541 Napisano 1 Czerwca 2018 Jakiś czas temu, w Q był dostępny Fetish EDP 100 ml. Żałuję, że nie kupiłem. Na tę chwilę nie do zdobycia.Aktualnie dostępna jest zarówno woda perfumowana jak i perfumy o pojemności 50ml. Ceny (odpowiednio): 1325 zł, 1960 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5542 Napisano 1 Czerwca 2018 Aktualnie dostępna jest zarówno woda perfumowana jak i perfumy o pojemności 50ml. Ceny (odpowiednio): 1325 zł, 1960 zł.No właśnie. 1325 zlotych za 50 ml, a nie tak dawno 100 ml wody perfumowanej można było zakupic w cenie 1080 złotych. Perfumy zawsze występowały we flakonach o pojemności 50 ml. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5543 Napisano 1 Czerwca 2018 No właśnie.1325 zlotych za 50 ml, a nie tak dawno 100 ml wody perfumowanej można było zakupic w cenie 1080 złotych.Perfumy zawsze występowały we flakonach o pojemności 50 ml. Ceny dobrych perfum idą w górę. Kiedyś zapłaciłem 880 zł za wodę perfumowaną Aventus o pojemności 120ml. Dziś 100ml kosztuje 975 zł choć to i tak w granicach tolerancji. Perfumy Roja Diaghilev kosztują ponad 4000 zł za 100ml. Dużo? Wydaje się, że tak, choć co to jest w porównaniu do naszej pasji? Diaghilev to jakieś 4% ceny nowego zegarka Patek Philippe, F.P. Journe, Laurent Ferrier itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #5544 Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Dobre perfumy idą w górę, kiedyś kupiłem Lalique White za 100 zł, teraz 120 zł, ahhh co się dzieje z tym światem A Hugo Boss Man to jakieś 120% Casio F-91w Edytowane 1 Czerwca 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość The Lord #5545 Napisano 1 Czerwca 2018 Dobre perfumy idą w górę, kiedyś kupiłem Lalique White za 100 zł, teraz 120 zł, ahhh co się dzieje z tym światem A Hugo Boss Man to jakieś 120% Casio F-91w Zgroza, normalnie zgroza. Jak żyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5546 Napisano 1 Czerwca 2018 Ceny dobrych perfum idą w górę. Kiedyś zapłaciłem 880 zł za wodę perfumowaną Aventus o pojemności 120ml. Dziś 100ml kosztuje 975 zł choć to i tak w granicach tolerancji. Perfumy Roja Diaghilev kosztują ponad 4000 zł za 100ml. Dużo? Wydaje się, że tak, choć co to jest w porównaniu do naszej pasji? Diaghilev to jakieś 4% ceny nowego zegarka Patek Philippe, F.P. Journe, Laurent Ferrier itp. Tak jak inne dobra luksusowe. Masz rację, ceny perfum, są ułamkiem cen topowych marek zegarkowych czy hajendowych klocków, które BTW tez są moją i Twoja pasją.Z tym, że perfumy są czymś ulotnym, i dosłownie i w przenośni.Mnie setka zapachu wystarcza średnio na 2 miesiące.Takiego Interlude potrafię zużyć w 4 miechy.A w cieplejsze dni Reflectiona w dwa, albo szybciej.Zegarek... ten może nam służyć dziesiątki lat.Może się okazać, że perfumy są równie drogim, jak nie drozszym, hobby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #5547 Napisano 1 Czerwca 2018 Podziwiam was, ja 120 ml mam już 3 miesiące, nie zuzylem nawet 1/3, a brat też podkrada Wy chyba naprawdę je pijecie A co do cen dóbr luksusowych... Cóż, jeśli społeczeństwo się bogaci, to dobra luksusowe nie mogą być cały czas w tej samej cenie, bo w końcu przestają nimi być Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22066 #5548 Napisano 1 Czerwca 2018 Sorry, ale nie wydałbym czwórki na perfumy choćby nie wiem jak byłby wspaniałe.Wolałbym nowy pistolet.Albo chociażby pompkę- przymierzam się do Mossberga 500 ATI Scorpion za 3700 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #5549 Napisano 1 Czerwca 2018 Tak jak inne dobra luksusowe. Masz rację, ceny perfum, są ułamkiem cen topowych marek zegarkowych czy hajendowych klocków, które BTW tez są moją i Twoja pasją.Z tym, że perfumy są czymś ulotnym, i dosłownie i w przenośni.Mnie setka zapachu wystarcza średnio na 2 miesiące.Takiego Interlude potrafię zużyć w 4 miechy.A w cieplejsze dni Reflectiona w dwa, albo szybciej.Zegarek... ten może nam służyć dziesiątki lat.Może się okazać, że perfumy są równie drogim, jak nie drozszym, hobby.Ile razy w ciągu dnia używasz perfum? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 178 #5550 Napisano 1 Czerwca 2018 Loco50, no i wyjaśnił się, nomen omen, cel Twojej ostatniej lektury, intrygowało mnie to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach