loco50 23735 #9301 Napisano 12 Września 2020 Explorer jest bene😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23735 #9302 Napisano 12 Września 2020 Poniuchałem dziś w Hebe Issey Miyake Bleu. Intrygujący. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 381 #9303 Napisano 12 Września 2020 Blue to genialny zapach - łąka po deszczu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 15212 #9304 Napisano 12 Września 2020 Bardzo świeży i nietuzinkowy , który Wam polecam : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84642 #9305 Napisano 12 Września 2020 Kończą mi się moje "standardowe" Muglery i Bulgari, więc dzisiaj zamówiłem próbek za 4 stówy z Quality Missala i zobaczymy, czy i co mi się spodoba. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9306 Napisano 12 Września 2020 4 godziny temu, Remy napisał: Blue to genialny zapach - łąka po deszczu. Mnie nie przekonał. Dziwne otwarcie pachnące roztartym na papkę świeżym rozmarynem z dodatkiem oliwy z oliwek. Pół godziny później robiło się przyjemnie, ale co z tego, jeśli ledwo było to już czuć. Chwilę poużywałem, puściłem dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8625 #9307 Napisano 12 Września 2020 Bardzo świeży i nietuzinkowy , który Wam polecam :Rafal, gdzie kupowałeś? One są - zdaje się - dostępne tylko w butikach LV? Jak byś opisał ten zapach? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 15212 #9308 Napisano 12 Września 2020 (edytowane) W butiku LV w KaDeWe w Berlinie.Jak będziesz miał możliwość to polecam sprawdzić.To jest zupełnie inna jakość.Moim zdaniem Orage i Nouveau Monde są najlepsze w linii męskiej LV. Orage - drzewny, cytrusowy,świeży korzenny , aromatyczny. Edytowane 12 Września 2020 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8625 #9309 Napisano 12 Września 2020 W butiku LV w KaDeWe w Berlinie.Jak będziesz miał możliwość to polecam sprawdzić.To jest zupełnie inna jakość.Moim zdaniem Orage i Nouveau Monde są najlepsze w linii męskiej LV. Orage - drzewny, cytrusowy,świeży korzenny , aromatyczny. Dzięki! Korci mnie, żeby spróbować. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23735 #9310 Napisano 13 Września 2020 12 godzin temu, brz napisał: Pół godziny później robiło się przyjemnie, ale co z tego, jeśli ledwo było to już czuć. Każda skóra inna. U mnie trzymał do wieczora, a nawet wkurzał przy wczorajszej degustacji whisky, musiałem kieliszek dzierżyć lewą ręką 😁 bo na prawym nadgarstku był test i zaburzał mi odczucia węchowe 🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 381 #9311 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Co do Blue, każdy ma inny odbiór zapachu oraz trwałość na skórze. O parametrach może decydować sama jakość perfum które czasem są kastrowane w wyniku reformulacji. Co do LV Nouveau Monde - ciekawy skórzany zapach, w którym czuć też różę (choć nie ma jej w składzie). Za zapachami LV stoi genialny nos twórca m.in. Aqua di Gio więc kompozycja jest pierwszorzędna. Szkoda że marka ma tego nosa na wyłączność bo być może popełniłby jeszcze jakieś hity. Blue też jest dziełem tegoż nosa... Dlaczego piszę że Blue jest genialny? Ponieważ dla mnie nuty bazy tworzą całość. Kreują coś. Może nie aż tak jak np. Dior Fahrenheit... LV Orage niestety nie znam. Może w butiku LV w Warszawie mają - nie wiem nie byłem. Edytowane 13 Września 2020 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23735 #9312 Napisano 13 Września 2020 Mnie róża w męskich zniechęca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 381 #9313 Napisano 13 Września 2020 9 godzin temu, loco50 napisał: Mnie róża w męskich zniechęca. Mam podobnie. W tym LV jest gdzieś ukryta w tle więc do zaakceptowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3187 #9314 Napisano 13 Września 2020 Szukam czegoś ciekawego od 600-800 zł. Nic ciężkiego. Co polecacie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #9315 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Budżet ok, ale co rozumiesz pod pojęciem ciekawe bo w tym budżecie to praktycznie poza Roja i tej klasy to masz praktycznie dostępne wszystko. Pytanie trochę jak - szukam zegarka 60-80k:) jak nic ciężkiego to Terenzi Orion, Nishane Hacivat, Byredo Oud Immortale, Creed Royal Water, Aventus(ja osobiscie go nie lubię ale ma fanów), F.Malle Cologne Indelebile, Montale Vetiver Patchouli- 2-3 można wziąć w tej cenie Edytowane 13 Września 2020 przez MHAEM 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 381 #9316 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) 43 minuty temu, Istvan napisał: Szukam czegoś ciekawego od 600-800 zł. Nic ciężkiego. Co polecacie? Tom Ford mandarino di amalfi (fajny flakon) Creed Viking (ze dwa podejścia są potrzebne aby docenić zapach) Amuage Interlude lub Jubilation XXV Edytowane 13 Września 2020 przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3187 #9317 Napisano 13 Września 2020 Dziękuję za propozycje. Zrobię mały research i coś zamówię. Podzielę się wrażeniami za jakiś czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 381 #9318 Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Wymienione wyżej pozycje Amuage lekkie nie są - pierwszy drzewny drugi przyprawowy. Ale nie są też ciężkie. Z takim budżetem można wybrać coś z Creed-a. Ma kilka lekkich zapachów wartych uwagi- Aventus, Imperial Millesime itd. Tyle że ostatni to raczej wiosna. Edytowane 13 Września 2020 przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23735 #9319 Napisano 13 Września 2020 Mi interlude nie podszedł, bardziej Memoir. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #9320 Napisano 14 Września 2020 Szukam czegoś ciekawego od 600-800 zł. Nic ciężkiego. Co polecacie?Marc Antoine Barrois GanymedeTom Ford Beau de JourChanel Platinum EgoisteEight&Bob EgyptNicolai Intense New York Całoroczne, uniwersalne, o całodniowej trwałości Wszystkie mam, noszę z przyjemnością i polecam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johno 152 #9321 Napisano 19 Września 2020 Wchodzimy w sezon jezienno zimowy wiec roszady na półce, zostaje: John Varvatos Vintage La Martona Bayres HombreYsl m7 OADior Eau sauvage Parfum(nie mylic z nowym sauvage!)Carolina CH men Azzaro wanted A*men Pure Malt Bentley edt Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9322 Napisano 19 Września 2020 A z resztą co robisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johno 152 #9323 Napisano 19 Września 2020 A z resztą co robisz?W karton i do szafy, tak zeby nie kusily i nie zajmowaly czasu na zastanawianie sie co tu dzisiajWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #9324 Napisano 19 Września 2020 W dniu 13.09.2020 o 21:21, Istvan napisał: Szukam czegoś ciekawego od 600-800 zł. Nic ciężkiego. Co polecacie? Amouage Epic, Bracken, Memoir, Opus IV...Interlude to ciężki zawodnik. Xerjoff Fiero, Bond Wall Street, Nishane Sultan Vetiver.... jest tego sporo, musisz szukać swoich klimatów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9325 Napisano 19 Września 2020 Zdecydowanie lepsze od Lawenczera Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach