dawca 83 #10976 Napisano 28 Listopada 2022 @Annihilator @piku dzięki, mimo wszystko wypróbuję nowe wersje i zobaczymy 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #10977 Napisano 28 Listopada 2022 (edytowane) Tydzień temu wleciały na testy odlewki 5ml jak na zdjęciu i już mogą wylecieć dalej (ubytki znikome, max 0.5-1 ml). Edytowane 3 Grudnia 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #10978 Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Czy ktoś chciałby się pozbyć próbek poniższych (nawet amatorsko zrobionych, nie muszą być profesjonalne). Bardziej mnie interesuje pierwsza część listy, ponieważ pozostałe nieco łatwiej zdobyć 🙂 Edit: zostały do zdobycia jeszcze 4. 🙂 Tauer Perfumes - 02 L'Air du Desert Marocain Histoires de Parfums - 1740 Marquis de Sade Serge Lutens - Ambre Sultan Serge Lutens - Fille en Aiguilles Mancera - Cedrat Boise Parfums de Marly - Herod Parfums de Marly - Layton Creed - Viking Creed - Royal Oud Pro Fumum Roma - Olibanum Pro Fumum Roma - Thundra Pro Fumum Roma - Fumidus Pro Fumum Roma - Ichnusa Pro Fumum Roma - Acqua Viva Olivier Durbano - Black Tourmaline Francis Kurkdjian - Grand Soir Maison Amouage - Jubilation XXV Amouage - Lyric Amouage - Memoir Amouage - Reflection Nasomatto - Pardon Edytowane 5 Grudnia 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19695 #10979 Napisano 3 Grudnia 2022 53 minuty temu, memento mori napisał(-a): (Batch 2018 r. w super cenie!) oo powiesz coś więcej? moze byc przez PW 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #10980 Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Już ich nie mam, ale poszło PW ze źródłem. 🙂 Edytowane 3 Grudnia 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1549 #10981 Napisano 3 Grudnia 2022 Na zapasWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1260 #10982 Napisano 3 Grudnia 2022 2 godziny temu, memento mori napisał(-a): Czy ktoś chciałby się pozbyć próbek poniższych (nawet amatorsko zrobionych, nie muszą być profesjonalne). Bardziej mnie interesuje pierwsza połowa listy, ponieważ próbki ostatnich 7 można kupić w Quality Missala zawsze 🙂 Tauer Perfumes - 02 L'Air du Desert Marocain Histoires de Parfums - 1740 Marquis de Sade Serge Lutens - Ambre Sultan Serge Lutens - Fille en Aiguilles Mancera - Cedrat Boise Parfums de Marly - Herod Parfums de Marly - Layton Olivier Durbano - Black Tourmaline Francis Kurkdjian - Grand Soir Maison Amouage - Jubilation XXV Amouage - Lyric Amouage - Memoir Amouage - Reflection Nasomatto - Pardon Jakie ilości Cię interesują? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #10983 Napisano 3 Grudnia 2022 Godzinę temu, Annihilator napisał(-a): Jakie ilości Cię interesują? Rozumiem, że masz wszystkie tylko jakie ilości są problemem 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #10984 Napisano 3 Grudnia 2022 Godzinę temu, Annihilator napisał(-a): Jakie ilości Cię interesują? W najlepszym przypadku 15 flakonów. 😜 Przejrzałem kartonik z próbkami i się okazało, że 2 już mam. Przy czym Desert Marocain chyba odparował bo jest jak olej. Poszło PW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6608 #10985 Napisano 6 Grudnia 2022 Jednak nie potrafię się zobojętnić...🤦♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 19695 #10986 Napisano 6 Grudnia 2022 Oud wood są super, u mnie dziś podobne klimaty przyjechały ale oczywiście inna półka 1 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2257 #10987 Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) A takie tam 🙂 PS. @Valygaar Też mi chodzi po głowie coś od TF, ale raczej Beau de Jour. Hmmm. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez piku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27737 #10988 Napisano 7 Grudnia 2022 Ja dziś na sobie taki powrót sprzed lat testuje. 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6608 #10989 Napisano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, piku napisał(-a): A takie tam 🙂 PS. @Valygaar Też mi chodzi po głowie coś od TF, ale raczej Beau de Jour. Hmmm. Ja z TF lubię większość kompozycji. Ale Beau raczej mniej. Zastrzegam, iż generalnie na zapachach z perfumerii znam się bardzo słabo, tu na forum jest sporo wyjadaczy. A próbowałeś Grey Vetiver? Przystępne cenowo, ciekawsze. IMHO dla mnie No2 z TF od dłuższego czasu jest Ombre Leather. Zaskakujące, ale szczególnie pasuje moim koleżankom z grupy 40+ 1 godzinę temu, eye_lip napisał(-a): Ja dziś na sobie taki powrót sprzed lat testuje. Moja żona ich używa są podobno unisex. Może wynikać z faktu, że są tak mocne, że po przyciśnięciu się do osoby nimi okrytej, sam zaczynasz pachnieć prawie tak samo mocno Na sobie jednak w ostateczności...Albo dla totalnego "odmóżdżenia" zapachowego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27737 #10990 Napisano 7 Grudnia 2022 To były jedne z moich pierwszych TF, ostatnio wspomniałem o nich i się znalazły na prezent i nie żałuję. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6608 #10991 Napisano 7 Grudnia 2022 Że też ja, po wspominaniu Heaven Choparda, nie dostaję ich w paczce...😭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1549 #10992 Napisano 7 Grudnia 2022 2 godziny temu, eye_lip napisał(-a): Ja dziś na sobie taki powrót sprzed lat testuje. W Hebe 100ml jest w dobrej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2257 #10993 Napisano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Ja z TF lubię większość kompozycji. Ale Beau raczej mniej. Zastrzegam, iż generalnie na zapachach z perfumerii znam się bardzo słabo, tu na forum jest sporo wyjadaczy. A próbowałeś Grey Vetiver? Przystępne cenowo, ciekawsze. IMHO dla mnie No2 z TF od dłuższego czasu jest Ombre Leather. Zaskakujące, ale szczególnie pasuje moim koleżankom z grupy 40+ Miałem kiedyś próbki obu zapachów (Beau i Grey Vetiver) i oba były ok. Tylko jeden z nich trzymał się na mojej skórze dłużej, ale już nie pamiętam, który 😉 W każdym razie teraz postawiłem na Pradę, bo chciałem spróbować czegoś innego. A coś od TF może wezmę za jakiś czas, dlatego dzięki za wskazówki 👍 Może w lutym na urodziny coś kupię, bo i tak na zimę mam wystarczający zapas perfum (ale wiadomo, zawsze może mnie coś podkusić 😋 ). W każdym razie nie chcę się na razie rozdrobnić, bo odłożyłem parę groszy na nowy zegarek (wszak jesteśmy na forum zegarkowym 😎 ) i teraz zastanawiam się co wybrać z moim budżetem 😇 Albo jeszcze odczekać kilka miesięcy i najpierw zamknąć pewien temat związany z finansami... Edytowane 7 Grudnia 2022 przez piku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #10994 Napisano 8 Grudnia 2022 Koledzy znawcy pomyślałem, że wrócę do jednego z dwóch zapachów których aktualnie nie mam, a bardzo lubiłem tj. https://www.notino.pl/guerlain/linstant-de-guerlain-pour-homme-woda-perfumowana-dla-mezczyzn/p-16124350/gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0CGy5q392fmtYegFE8IpHGDdkTL2LNQeqceAaFkW0kKDQdti8Gp1PMaArWpEALw_wcB lub https://www.notino.pl/carolina-herrera/212-woda-toaletowa-dla-mczyzn/p60597/gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0AR8Jm0eWx7tqTTTm4Mp64eS8mqdsoZXJczLxCiQ5_4ZumXzVQtzs0aArw0EALw_wcB Zastanawiam się jednak czy w zamian nie spróbować czegoś innego co kiedyś tam dodałem do zakładek: 1. https://www.notino.pl/guerlain/heritage-woda-perfumowana-dla-mezczyzn/p-16124346/?gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0DIWBJ8yJ8_trajbb-56Hpwwhg13qQEDlXcoKSBQTGVOiUK67KUL68aAq6eEALw_wcB 2. https://www.notino.pl/guerlain/vetiver-woda-toaletowa-dla-mezczyzn/p-16124354/?gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0AOfpA6EorEaY_2Ugxjf0W4HLU3W7hXU8l2qf57CW0KzexUo6Moqn0aAr2CEALw_wcB 3. https://www.hebe.pl/issey-miyake-woda-toaletowa-meska-75-ml-000000000000296807.html?gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0Dr8G8TkLgFVABOtSbI2NpblbE9_vV1LgWvIqsbC953w6NHm3ng72oaAgw3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Jakieś sugestie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27737 #10995 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Heritage jest fenomenalny, jak lubisz lekko oldskulowe zapachy do będzie git. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez eye_lip 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #10996 Napisano 8 Grudnia 2022 Nie wiem co się kryje pod tym terminem odnośnie perfum, ale w zasadzie chciałem tylko potwierdzenia mojej hierarchii, dzięki Zazwyczaj kupuje w ciemno bo nie lubię łazić po perfumeriach itd. i odpukać póki co prawie zawsze trafiam. Oby i tym razem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 396 #10997 Napisano 8 Grudnia 2022 Godzinę temu, Krygo napisał(-a): Nie wiem co się kryje pod tym terminem odnośnie perfum, ale w zasadzie chciałem tylko potwierdzenia mojej hierarchii, dzięki Zazwyczaj kupuje w ciemno bo nie lubię łazić po perfumeriach itd. i odpukać póki co prawie zawsze trafiam. Oby i tym razem. Vetiver i Heritage nie zamawiałbym w ciemno. Pierwszy przypomina mi mydło PKP a drugiego nie próbowałem bo coś mi się wydaje że znalazłbym w nim siwy włos (tak określam zapachy gdzie już czuć dziadkiem). Siwy włos wg mnie ma Davidoff Zino. L'Instant de Guerlain Pour Homme to z kolei mój ulubiony zapach, choć delikatnie czuć że powstał przed 2000r. Jeżeli chcesz coś w klimatach L'Instant de Guerlain Pour Homme to Carolina Herrera for Men. Zapach pełny energii oparty o tytoń. D&G PH przy nim to taki lekki podmuch. Albo ja się tak czuję nosząc ten zapach. Oczywiście możesz iść w niszę... Blue Issey też fajny ale to raczej na wiosnę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19457 #10998 Napisano 8 Grudnia 2022 Mam nadzieję, że nie ma wiele wspólnego z Zino bo tego akurat miałem (nie)przyjemność poznać. Faktycznie dziadkowy i niezbyt fajny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 5152 #10999 Napisano 8 Grudnia 2022 …przy okazji zakupu prezentu dla żonki sam sobie poprawilem samopoczucie. Bardzo przyjemny 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23897 #11000 Napisano 8 Grudnia 2022 Poobcuj z nim trochę. Ja na początku byłem zachwycony ale im dalej w las tym bardziej stawał się męczący. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach