Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, satanic napisał(-a):

Pomijając absurd konstrukcji tej listwy zastanawiam się, jak producent doszedł do wniosku, że listwa za 30 tysi ma sens skoro za ułamek jej ceny można kupić przyzwoity kondycjoner sieciowy, który działa. To trochę tak, jakby założyć firmę i świadczyć usługi, jakich nikt nie potrzebuje. 🙂 No chyba że to trolling - w takim przypadku spoko. To nawet miałoby sens. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Pomijając absurd konstrukcji tej listwy zastanawiam się, jak producent doszedł do wniosku, że listwa za 30 tysi ma sens skoro za ułamek jej ceny można kupić przyzwoity kondycjoner sieciowy, który działa. To trochę tak, jakby założyć firmę i świadczyć usługi, jakich nikt nie potrzebuje. 🙂 No chyba że to trolling - w takim przypadku spoko. To nawet miałoby sens. 👍

Jeśli ktoś to kupuje, to dlaczego z punktu widzenia producenta taka listwa miałaby nie mieć sensu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Olo_H napisał(-a):

Jeśli ktoś to kupuje, to dlaczego z punktu widzenia producenta taka listwa miałaby nie mieć sensu 😉

Ciekaw jestem, jak wyglądają wyniki sprzedaży tego cudactwa, bo skala nieefektywności jest w tym przypadku porażająca. Dorzucenie 30 tysi. do zakupu czegokolwiek z podstawowych komponentów toru audio dałoby realnie wymierny efekt, a tutaj co mamy? Nieetyczną jazdę po bandzie. Swoją drogą chętnie sprawdziłbym tę listwę w porównaniu do tej, którą używam, a jest to niemiecka aluminiowa listwa Brennenstuhl, która kosztowała mnie niespełna 280 zł. Oczywiście mam też kondycjoner sieciowy w jaki bezpośrednio wpiąłem sprzęt audio, natomiast ciekawi mnie skala przegięcia z tą listwą za 30 tysi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Ciekaw jestem, jak wyglądają wyniki sprzedaży tego cudactwa, bo skala nieefektywności jest w tym przypadku porażająca. Dorzucenie 30 tysi. do zakupu czegokolwiek z podstawowych komponentów toru audio dałoby realnie wymierny efekt, a tutaj co mamy? Nieetyczną jazdę po bandzie. Swoją drogą chętnie sprawdziłbym tę listwę w porównaniu do tej, którą używam, a jest to niemiecka aluminiowa listwa Brennenstuhl, która kosztowała mnie niespełna 280 zł. Oczywiście mam też kondycjoner sieciowy w jaki bezpośrednio wpiąłem sprzęt audio, natomiast ciekawi mnie skala przegięcia z tą listwą za 30 tysi.

Mnie trafo w Heglu przestało buczeć i to jest ogromna zaleta warta tych kilku stówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Mnie trafo w Heglu przestało buczeć i to jest ogromna zaleta warta tych kilku stówek.

Po użyciu porządnej listwy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tu jacyś fani słuchawek ?

Ktoś poleci jakieś fajne słuchawki w budzecie do 2000zl ? od dawna przymierzam sie do zakupu , jutro BF może uda sie coś ustrzelic w dobrej cenie . Maja być wpięte do Hegel HD12, preferuje raczej ocieplone granie z fajna średnicą, nie chce nic ostrego i bardzo detalicznego. 

Myślałem nad HD660s2. Co jeszcze ciekawego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Muzzy napisał(-a):

Ktoś poleci jakieś fajne słuchawki w budzecie do 2000zl ? od dawna przymierzam sie do zakupu , jutro BF może uda sie coś ustrzelic w dobrej cenie . Maja być wpięte do Hegel HD12, preferuje raczej ocieplone granie z fajna średnicą, nie chce nic ostrego i bardzo detalicznego. 

Ja najczęściej słucham muzyki przez słuchawki i w cenie do 2 tysi. polecam Audeze MM-100. Planary to zupełnie inny świat niż słuchawki dynamiczne. Warto posłuchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Muzzy napisał(-a):

Może to?
https://drop.com/buy/drop-hifiman-he5xx
https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/drop-hifiman-he5xx-review-and-measurements.10082/

albo

https://drop.com/buy/massdrop-x-sennheiser-hd-58x-jubilee-headphones
https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/massdrop-hd58x-revised-review-and-measurements.6530/

albo
https://drop.com/buy/massdrop-sennheiser-hd6xx
https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/official-massdrop-sennheiser-hd6xx.3146/

Ja mam bieda wersję, czyli takie:
https://drop.com/buy/drop-hifiman-he4xx-planar-magnetic-headphones
do sporadycznego słuchania są ok, a kosztują śmieszne pieniądze.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam o tych Audeze i wydaja sie byc spoko wyborem, chyba sie na nie zdecyduje i najwyzej odesle jezeli nie podejda.

Machlo te modele z linków to jakies limitki ?? nie widze ich wogle w polskich sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Muzzy napisał(-a):

czytam o tych Audeze i wydaja sie byc spoko wyborem, chyba sie na nie zdecyduje i najwyzej odesle jezeli nie podejda.

Machlo te modele z linków to jakies limitki ?? nie widze ich wogle w polskich sklepach.

To są modele dostępne na wyłączność w drop.com. Bywają tam sensowne produkty - warto zapoznać się z pomiarami i opiniami na forum superbestaudiofriends -> w miarę sensowne opinie bez ściemy i audiofilskiej paplaniny.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Bugs napisał(-a):

To już przestaje być śmieszne, zwłaszcza jak się czyta recenzję  i jeszcze obejrzy całe porftolio produktów:

https://www.highfidelity.pl/@main-5064&lang=

Nawet gdyby przyjąć perspektywę korzystną dla Wojciecha Pacuły i uznać, że ta platforma faktycznie coś wnosi do brzmienia sprzętu, to pozostaje jeszcze kwestia ceny. Pan Pacuła w swoim torze odsłuchowym używa Harbethów M 40.1, które kosztują 38 tys. zł. Platforma kosztuje 97500 zł, więc gdyby na zespoły głośnikowe przeznaczyć około 130 tys. zł to pewnie uzyskany efekt dałby lepszą relację jakości do ceny. Ciężko napisać coś sensownego wobec takiej recenzji. To już nie jest pasja audiofilska tylko jakieś trollowanie w tym sensie, że ośmiesza moje środowisko. Ech... 

2 godziny temu, Muzzy napisał(-a):

Warto dać im szansę, choć więcej z nich wyciśniesz przy porządnym wysterowaniu słuchawek. Dobry wzmacniacz słuchawkowy zrobi różnicę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Warto dać im szansę, choć więcej z nich wyciśniesz przy porządnym wysterowaniu słuchawek. Dobry wzmacniacz słuchawkowy zrobi różnicę. 

Zobaczymy jak poradzi sobie ten Hegel HD12, podobno to bardzo dobry wzmacniacz słuchawkowy. Zamowiłem dla porównania

Audeze MM-100

HiFiMan Edition XS
Sennheiser HD 660S2

Te z dropa niestety odpadają bo nie chce mi się bawić w jakieś zagraniczne odsyłanie. 

Ktoś coś jeszcze poleci do przetestowania  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi