Szyszkops 8075 #11651 Napisano 3 Listopada 2019 Zwróć uwagę na formy odmian przyjęte odnośnie firm samochodowych: nie mówimy „mam Opel” czy „mam Fiat”.Odnośnie DO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #11652 Napisano 3 Listopada 2019 O to to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10748 #11653 Napisano 3 Listopada 2019 Niby błąd, ale: https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/odnosnie-do-czegos;11855.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #11654 Napisano 3 Listopada 2019 Ale "odnośnie" to już jest dopełniacz (kogo? czego), wtedy Fiata i Rolexa już pasuje. Zresztą co ja tam mogę wiedzieć skoro ja zwykły inżynier jestem. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 9214 #11655 Napisano 3 Listopada 2019 A może by tak te dywagacje przenieść do innego wątku? Cel szczytny, ale miejsce niewłaściwe. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kohoutek 0 #11656 Napisano 4 Listopada 2019 No to coś w temacie: jeśli oglądacie seriale, to polecam "Ray Donovan". W sezonie 6, Ray jest cokolwiek zaniedbany i zmęczony, lecz tradycyjnie zegary nosi przednie. Tutaj zdjęcie z IWC Mark XVII, hmm, jeden ze słabszych okazów z kolekcji... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4969 #11657 Napisano 4 Listopada 2019 A może by tak te dywagacje przenieść do innego wątku? Cel szczytny, ale miejsce niewłaściwe. Może mi jeszcze tylko wytłumaczycie skąd się w ogłoszeniach bierze forma "ten perfum"? "Perfum męski, zafoliowany".Coś mnie ominęło? 0 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5329 #11658 Napisano 4 Listopada 2019 Z niewiedzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92989 #11659 Napisano 4 Listopada 2019 Lewis Hamilton, właśnie celebruje szósty tytuł mistrza świata F1. Nie jest to kierowca teamu Alfa Romeo. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 9214 #11660 Napisano 4 Listopada 2019 Może mi jeszcze tylko wytłumaczycie skąd się w ogłoszeniach bierze forma "ten perfum"? "Perfum męski, zafoliowany".Coś mnie ominęło? "Ten perfum", "ta perfuma" - walczę z tym jak mogę, ale już mi nieraz opadają ręce. U nas w dziale "Perfumy" też to się zdarza... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 94553 #11661 Napisano 5 Listopada 2019 Lewis Hamilton, właśnie celebruje szósty tytuł mistrza świata F1.W tym przypadku Lewis robi za słup reklamowy, trudno to wpisać w sens tego wątku 6 mistrzostwa gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6383 #11662 Napisano 5 Listopada 2019 Alfa może i wyników jak Mercedes nie ma, ale ma chyba mojego ulubionego kierowcę Przynajmniej na konferencjach ( plus team radio) ciężko pobić "Icemana" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92989 #11663 Napisano 5 Listopada 2019 Alfa może i wyników jak Mercedes nie ma, ale ma chyba mojego ulubionego kierowcę Przynajmniej na konferencjach ( plus team radio) ciężko pobić "Icemana" A już się bałem, że tu nie zajrzysz. W tym przypadku Lewis robi za słup reklamowy, trudno to wpisać w sens tego wątku 6 mistrzostwa gratuluję Może i tak - jednak wielu chętnie poddałoby się "torturom" takim, jak noszenie różnych modeli IWC. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44586 #11664 Napisano 5 Listopada 2019 ...Może i tak - jednak wielu chętnie poddałoby się "torturom" takim, jak noszenie różnych modeli IWC. Nie płacąc za nie. Równocześnie otrzymując za to sowite wynagrodzenie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #11665 Napisano 5 Listopada 2019 Rocky i Drago 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92989 #11666 Napisano 5 Listopada 2019 Nie płacąc za nie. Równocześnie otrzymując za to sowite wynagrodzenie. Owszem. Ty byś tak nie chciał? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44586 #11667 Napisano 5 Listopada 2019 Owszem. Ty byś tak nie chciał?Nawet Daytone w złocie bym tak nosił. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apodyktyczny 7 #11668 Napisano 7 Listopada 2019 Znalazłem lepsze fotki NeumannaDaje w formie linku by mój poprzedni post nie utonąłhttps://dorzeczy.pl/_thumb/74/70/0d271575708c088b2135ef2b08b1.jpeghttps://i.iplsc.com/slawomir-neumann-w-lawach-sejmowych/00084UGG8C0XR2XL-C122-F4.jpg Co do Prokopa, może nosi PARNIS nautilus hehe. Zegar za 250 k pln to chyba nie jego progi.Tkneło mnie coś by sprawdzić jego zarobki i jednak go stać. Z programów TV wyciąga w 2011... po 70 tyś miesięcznie z tym, że drugie tyle robił na chałturach. Także chyba możemy założyć, że nosi autentyk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kewinkorpyta 66 #11669 Napisano 7 Listopada 2019 Prokop za udział w reklamie parówek dostał tyle, że mógłby kupić dwa Nautilusy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44586 #11670 Napisano 7 Listopada 2019 Móc a kupić to dwie różne rzeczy. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6383 #11671 Napisano 8 Listopada 2019 Móc a kupić to dwie różne rzeczy. Hehe, z ust mnie to wyjąłeś Michał, dobrze, że przerzuciłem stronę przed napisaniem, bo bym zdublował Twojego posta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #11672 Napisano 8 Listopada 2019 Luis Figo piłkarska legenda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #11673 Napisano 8 Listopada 2019 Brawo za promowanie poprawnej polszczyzny. Niestety, możesz się spodziewać odpowiedzi że to jest forum zegarkowe i że zasady gramatyki czy interpunkcji są nieważne, bo i po co. Ja np. walczę z tym aby odmiana rzeczowników pochodzenia obcego zakończonych na samogłoskę była stosowana odpowiednio. Czyli mam Panerai’a ale nie Rolex’a.Ja z kolei z pisaniem Volksawagen, Ford i Mazda. Ale skoro Auto Świat tak pisze jak jest w niemieckim to walka z wiatrakami. A Prokop jest baaaaardzo oszczędny wiec różnie z tym jego zegarkiem może być. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10748 #11674 Napisano 8 Listopada 2019 (edytowane) Ja bym z tym zegarkiem Prokopa już dał sobie spokój - temat wałkowany chyba dwa lata - i nic . To że facet dobrze zarabia wcale nie znaczy że kupił sobie Nautilusa. Pracując w instytucji finansowej, miałem lepszy zegrek niż mój prezes, który zarabiał 10 milionów rocznie. A on i tak miał Montblanca, bo np. członek zarządu miał Casio. Za to jeden z dyrektorów z korporacji miał A. Lange & Sohne - zagadałem go na jakimś spotkaniu i w ten sposób nawiązaliśmy znajomość. Tak więc z to różnie bywa z zamożnymi osobami i rozumowaniem w stylu że skoro dobrze zarabia to nosi super czasomierz. Edytowane 8 Listopada 2019 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz K. 0 #11675 Napisano 10 Listopada 2019 Trener Cracovii Kraków - Michał Probierz. Zazwyczaj nosi Submarinera w złocie i stali, a od nie dawna na jego nadgarstku pojawiła się jakaś nowość. Jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach