Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Bo na tyle opiewa gwarancja międzynarodowa. Gwarancja Zibi wynosi 3 lat (plus możliwość dopłaty za kolejne trzy lata).

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie GW5000 może być ideałem.Dla mnie super jest dw 5600 którego posiadam :) a Riseman ma być takim dopełnieniem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za pomoc :)

Chcialbym tylko jeszcze sie Was doradzic co sadzicie o bialych modelach? Bruda sie przy codziennym uzytkowaniu? Trzeba o nie jakos specjanie dbac? Czy lepiej kupic czarny, bo jak wiadomo, bedzie mniej zabrudzony? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiecie może gdzie można kupić uszczelki do konkretnych modeli g-shock'ów? Allegro sprawdzałem, mały wybór.

teence - lepiej kupić czarny

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie GW5000 może być ideałem.Dla mnie super jest dw 5600 którego posiadam :) a Riseman ma być takim dopełnieniem B)

Riseman dopełnieniem DW-5600 :o

Ha ha hi hi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za pomoc :)

Chcialbym tylko jeszcze sie Was doradzic co sadzicie o bialych modelach? Bruda sie przy codziennym uzytkowaniu? Trzeba o nie jakos specjanie dbac? Czy lepiej kupic czarny, bo jak wiadomo, bedzie mniej zabrudzony? ;p

Z tego, co czytałem tu i ówdzie, to trzeba często czyścić (choć to oczywiście zależy od intensywności użytkowania), no i może się zdarzyć, że po czasie zacznie nieco żółknąć :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz może i się trochę źle wyraziłem :) DW dla mnie pod względem rozmiarowym i wagowym był idealny. Taki do wszystkiego...może Riseman go w tej roli zastąpi...albo i nie i będzie właśnie dopełnieniem  :) ...ale to moje takie zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mną od dawna chodzi taki wszystko mający G. Szczególnie zależy mi na wysokościomierzu i termometrze. Riseman będzie chyba właściwym wyborem. Kiedyś na pewno go kupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buczo podobno warto go brać bo jest na prawdę wyjątkowy, sam się o tym przekonam jak przyjdzie do mnie.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem podziekować wszystkiem kolegom za pomoc w wyborze zegarka, dziś przyszedł :)

sorry za jakość zdjęcia ale nie mam już siły wyciągać aparatu.

post-65636-0-67345400-1381445787_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz może i się trochę źle wyraziłem :) DW dla mnie pod względem rozmiarowym i wagowym był idealny. Taki do wszystkiego...może Riseman go w tej roli zastąpi...albo i nie i będzie właśnie dopełnieniem  :) ...ale to moje takie zdanie

Dokładnie Paweł. ;) Przymierzałeś mojego GW-5000 i uznałeś, że z bransoletą trochę ciężki jest. Mój ideał nie pasował Ci więc, bo mamy różne potrzeby. Tak to jest, że każdy z nas w ten sposób ma inne wyobrażenie swojego graala. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbiję

Panowie wiecie może gdzie można kupić uszczelki do konkretnych modeli g-shock'ów? Allegro sprawdzałem, mały wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AndrzejMick dokładnie, tylko już w tedy mówiłem że na pasku byłby idealny :)
ale wystarczy mi to co mam B)

Edytowane przez Pawelm87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, Riseman przyjdzie pewnie w poniedzialek. A mówiąc że wystarczy mi to co mam chodziło mi właśnie o DW. Może kiedyś będę miał GW tylko na pasku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przyjdzie Riseman to pogadamy :)

Miałem kilka G w tym DW-5600 którego serdecznie polecam do ... ale to w moich wypocinach lada dzień :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym Risemanie tak na prawdę boję się rozmiaru i wygody noszenia, czy  to mi  przypasuje. Miałem Protekta PRG 250T i on pomimo rozmiaru był bardzo wygodny. A to jego właśnie wymieniłem na Risemana  B) ...O funkcję się nie martwię bo już mi się podoba to że wszystko ma..Pozostaje tylko czekać do poniedziałku aż przyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może mi ktoś powiedzieć jak zapisuje się wysokości w Risemanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi