Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

@logannNa stronach KAS są obwieszczenia o licytacjach, zajrzałem i są np. cyt. "różne felgi samochodowe". Zegarki też były: Bucherer, Festina.

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, bibbi napisał(-a):

Mam przeczucie graniczace z pewnoscia, ze to fejki sa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam przeczucie graniczace z pewnoscia, ze to fejki sa

No co Ty! KAS swoja wycena posrednio potwierdzil ich autentycznosc.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Zadzwonili do mnie z tym, ale już tego nie potrzebuję (tzn nie mam komu dać ;)). Jak ktoś chcę ode mnie przejąć slot - proszę o kontakt na priv.

Jak nie będzie chętnych to Ptaszysko będzie miało coś do sprzedania od ręki ;)

Zrzut ekranu 2024-10-10 o 08.22.19.png

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się dzieje w Rolexie. W Gdańsku nie odebrany Polar od ręki. Zamówiłem DJ w Poznaniu i przyszedł dokładnie taki jak zamawiałem po 3 tygodniach! Kończy się mit niedostępności? Mit list i kolejek? Rolex dla każdego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, chejron74 napisał(-a):

Coś się dzieje w Rolexie. W Gdańsku nie odebrany Polar od ręki. Zamówiłem DJ w Poznaniu i przyszedł dokładnie taki jak zamawiałem po 3 tygodniach! Kończy się mit niedostępności? Mit list i kolejek? Rolex dla każdego? 

Wielu tak twierdzi, ale foto zegarka (że o paragonie nie wspomnę) już nie wrzucają. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, chejron74 said:

Dwa tygodnie temu moglem kupic Exp II z biala tarcza od reki, jako ze na Schiphol operuja na zasadzie 'kto pierwszy ten lepszy' i nie bawia sie w listy. Exp, ExpII i Airking maja na sprzedaz praktycznie codziennie. Jednego dnia na moich oczach poszedl stalowy Seadweller, drugim razem byl to Airking. Za miesiac bede sie znowu przciskal przez Schiphol to zobacze  co jest do dostania i co w trawie piszczy.

Z tego co sie orientuje w UK DJ z gladkim bezelem, Exp, ExpII i Airking sa do dostania w praktyce w przeciagu 4-8 tygodni od zgloszenia sie do AD. 

Edytowane przez Walezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polar to nic dziwnego. Ktoś pewnie nie odebrał albo uzupełnienie stanu na butiku. Pomimo, że to super zegarek, to nie ma na niego ciśnienia i ma 42mm, więc jest większy od pozostałych popularnych modeli. Kup od ręki GMT albo Daytone, to wtedy powiem, że piekło zamarzło. Jak na razie, to ja widzę korektę nastrojów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

foto zegarka (że o paragonie nie wspomnę) już nie wrzucają

Kolegę @qlimaxzu "zaczepiłem" chwilę po wyjściu z salonu (podobnie do jego sytuacji - tyle że à rebours - to ja dałem się wysłać żonie do GalMoku) - obsługa w ogóle zanegowała fakt takiej transakcji dnia poprzedniego. Poza tym, gdyby ktoś nie odebrał suba, to w jego miejsce wskakuje następny w kolejce - takie podobno mają zasady.

Kol. @qlimaxzu co rusz pojawia się na forum, ale na realizację obietnicy najwyraźniej czasu nie ma ...

Tu dowód obecności w GalMoku: 

IMG_20241008_180137.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy felieton.

Wrzucam tylko dlatego żeby wyrazić opinię skąd te faux-pas bo niestety dzisiejsi "celebryci" w każdym teledysku , zdjęciu, ściance czy co jeszcze można wymyślić próbują pokazać swój status Rolexem . 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolegę [mention=77000]qlimaxzu[/mention] "zaczepiłem" chwilę po wyjściu z salonu (podobnie do jego sytuacji - tyle że à rebours - to ja dałem się wysłać żonie do GalMoku) - obsługa w ogóle zanegowała fakt takiej transakcji dnia poprzedniego. Poza tym, gdyby ktoś nie odebrał suba, to w jego miejsce wskakuje następny w kolejce - takie podobno mają zasady.
Kol. [mention=77000]qlimaxzu[/mention] co rusz pojawia się na forum, ale na realizację obietnicy najwyraźniej czasu nie ma ...
IMG_20241008_180137.thumb.jpg.ea2b3de41d2705e7099fc7e4de9920ef.jpg

Takie zasady też mi przedstawiono w Kruku w Silesii. Jeśli ktoś nie odbierze, to next z listy. Wątpie, żeby brakło na liście chętnych na sub’a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postawił tezę ze tutaj faux-pas jest głównie w tym jak sie nosi. Machanie łapą, podwijanie rękawów (celem ekspozycji a nie z innych powodów oczywiście), wysadzanie rolexa diamentami czy inne formy zwrocenia uwagi osób postronnych na fakt posiadania rolexa to raczej faux pas.

Są tez kwestie geograficzne, mam wrażenie ze u nas był okres kiedy zloty roleks kojarzył sie z gangsterem albo nowobogackim. Tymczasem na zachodzie skojarzenia mogły być zupełnie inne. To tez przekłada się na współczesne postrzeganie marki u nas (często negatywne w oczach zwykłego obserwatora) gdzie taki zegarek to wciąż ewenement podczas gdy w innych rejonach świata posiadanie rolexa to nic nadzwyczajnego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mroova napisał(-a):

Kolegę @qlimaxzu "zaczepiłem" chwilę po wyjściu z salonu (podobnie do jego sytuacji - tyle że à rebours - to ja dałem się wysłać żonie do GalMoku) - obsługa w ogóle zanegowała fakt takiej transakcji dnia poprzedniego. Poza tym, gdyby ktoś nie odebrał suba, to w jego miejsce wskakuje następny w kolejce - takie podobno mają zasady.

Kol. @qlimaxzu co rusz pojawia się na forum, ale na realizację obietnicy najwyraźniej czasu nie ma ...

A skąd wiesz że skoro obsługa zanegowała ten fakt to nie miało to miejsca? Może pomyśleli że jakiś creep wypytuje o zakupy obcej kobiety, może szedł za nią ze sklepu do domu i chciał się upewnić że kupiła Rolka bo jutro wpada na chatę w kominiarce xD.

Poza tym nie ma dowodu że byłeś w GalMoku, bilet wskazuje że byłeś w Westfield Mokotów, co brzmi jak jakaś polonijna osada jak Jackowo w czikago.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nicon napisał(-a):

Poza tym nie ma dowodu że byłeś w GalMoku, bilet wskazuje że byłeś w Westfield Mokotów, co brzmi jak jakaś polonijna osada jak Jackowo w czikago.

kolega chyba nie z Warszawy 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, nicon napisał(-a):

wiesz że skoro obsługa zanegowała ten fakt to nie miało to miejsca?

Doświadczenie w ocenie reakcji ludzkich, dobre relacje z obsługą etc. Do tego wcale nie wypytywałem o zakup jakiejś klientki - po czymś takim powinienem dostać solidnego kopa.

Zobacz też, że kolega dziwnie zamilkł.

Ale i tak wiemy, że Twój wpis to prowokacja 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Ciekawy felieton.

Wrzucam tylko dlatego żeby wyrazić opinię skąd te faux-pas bo niestety dzisiejsi "celebryci" w każdym teledysku , zdjęciu, ściance czy co jeszcze można wymyślić próbują pokazać swój status Rolexem . 

Artykuł jest średni, bo wygląda na pisany w pośpiechu albo bez przyłożenia się do przedstawiania "faktów".
Czy dobrze kojarzę, że Explorer wcale na górze nie był? ;)

Cytat

Oznacza to, że 1/3 ludzi, którzy mogą sobie pozwolić na wysokiej klasy zegarek ma Rolexa. Żadna inna luksusowa marka nie może pochwalić się tak dominującą obecnością w swoim segmencie produktów.

Wcale to nie wynika z diagramu, a tabelka poniżej wręcz to pokazuje, że to nie jest prawda. 1/3 udziału rynku zapewne pod względem sprzedaży w $, ale nie liczbowo.

Wypadałoby autorowi/redakcji bardziej pracować nad jakością materiałów, bo to jest poziom wybiórczej.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Doświadczenie w ocenie reakcji ludzkich, dobre relacje z obsługą etc. Do tego wcale nie wypytywałem o zakup jakiejś klientki - po czymś takim powinienem dostać solidnego kopa.

Nikt nie zamilkł 😉 Musisz po prostu jeszcze chwilę poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Ciekawy felieton.

Trochę taki knot. Redaktor jest z matematyką na bakier, a sam wstęp mocno prowokacyjny. Ktoś, kto przeczyta ten mierny artykuł (rodem z Pudelka lub Onetu) może faktycznie wyrobić sobie zakrzywione obrazy rzeczywistości. 

Która treść Ciebie osobiście zaciekawiła? 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Ja po prostu nie mogę zrozumieć, jak można być tak zdeterminowanym, żeby iść do sklepu i pytać obsługę o transakcję randoma z internetu. Sprawa musi zostać wyjaśniona, zadzwońmy do Krzysztofa Rutkowskiego niech zabezpieczy zapisy z kamer.

1 godzinę temu, Tosagw napisał(-a):

kolega chyba nie z Warszawy 😁

Ja też ze wsi, ale o innej nazwie ;).

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, machlo napisał(-a):

Artykuł jest średni, bo wygląda na pisany w pośpiechu albo bez przyłożenia się do przedstawiania "faktów".

Wcale to nie wynika z diagramu, a tabelka poniżej wręcz to pokazuje, że to nie jest prawda. 1/3 udziału rynku zapewne pod względem sprzedaży w $, ale nie liczbowo.

Wypadałoby autorowi/redakcji bardziej pracować nad jakością materiałów, bo to jest poziom wybiórczej.

Tak jak Rolex nie był pierwszy z wodoszczelnym zegarkiem itd. itp.

24 minuty temu, qlimaxzu napisał(-a):

Nikt nie zamilkł 😉 Musisz po prostu jeszcze chwilę poczekać.

A to musisz ten rachunek w fotoszopie solidnie przygotować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, beniowski napisał(-a):

Tak jak Rolex nie był pierwszy z wodoszczelnym zegarkiem itd. itp.

A to musisz ten rachunek w fotoszopie solidnie przygotować?

Słowo się rzekło, kobyłka u płota. 🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, machlo napisał(-a):

Chyba jednak liczbowo. Z mojego doświadczenia żadna marka luksusowa nie zbliża się nawet popularnością. Będąc niedawno na kolacji służbowej za granicą, na 7 osób 3 miały Rolka. Wszyscy trzej menadżment kąsalting. Z pozostałych osób CISO dużej grupy pharma miał Sina. Reszta nic. To to prostu gadżet pewnych grup ludzi, którzy chcą cośtam podkreślić. Nie ma co się chyba doszukiwać głębszego dna.

Co do historii modeli to Sub ma historię. GMT w sumie funkcjonalnie jakoś się broni. Reszta to marketingowy bullshit. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, tbn napisał(-a):

Chyba jednak liczbowo. Z mojego doświadczenia żadna marka luksusowa nie zbliża się nawet popularnością. Będąc niedawno na kolacji służbowej za granicą, na 7 osób 3 miały Rolka. Wszyscy trzej menadżment kąsalting. Z pozostałych osób CISO dużej grupy pharma miał Sina. Reszta nic. To to prostu gadżet pewnych grup ludzi, którzy chcą cośtam podkreślić. Nie ma co się chyba doszukiwać głębszego dna.

Co do historii modeli to Sub ma historię. GMT w sumie funkcjonalnie jakoś się broni. Reszta to marketingowy bullshit. 

Spójrz na tę tabelkę i rzut oka wystarczy, żeby stwierdzić, że chodzi o $ nie sztuki.
image.png.c2d2aef234906432d4de9134ed559e27.png

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, machlo napisał(-a):

Spójrz na tę tabelkę i rzut oka wystarczy, żeby stwierdzić, że chodzi o $ nie sztuki.
image.png.c2d2aef234906432d4de9134ed559e27.png

Policz sobie jaki procent ten 1240 tys. zegarków Rolex stanowi wśród całej puli luksusowych czasomierzy. Nie uwzględniając Tissota, TAGa czy Longinesa bo to nie są luksusowe zegarki to na oko właśnie coś koło 1/3 z tej tabelki to Rolki.

edit: Nawet uwzględniając Taga, bez Tissota, Swatcha, Tudora i Longinesa, Rolex to 0.34 wolumenu tej tabelki.

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi